forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 556

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/05/2010 : 17:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Zaboravio sam dodati da je i Dark Knight Holivudski film, skroz i naskroz, ali jest remjek djelo. Izgleda da svaki jedno 10 godina Holivud snimi veoma skup film, koji napravi velike prave i koji se moze nazvat umjetnost.

Velike PARE, ne 'prave'... reko sam da mi je S/H slab

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 08/05/2010 : 17:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote

Jedan od boljih ratnih filmova koji sam gledao. U stvari, za razliku od većine ostvarenja istog žanra, film se više bavi teškim i krvavim svakodnevnim životom nedužnih ruskih civila, koji su pretrpjeli četiri godine (!) teške opsade, gladovali, smrzavali se... I uspjeli da odole naletu (Lenjingrad i Staljingrad - gradovi heroji) . Pored svega ovoga, u film je upletena i zanimljiva priča o sudbini engleske novinarke koju sovjetska birokratija ubroji među žrtve njemačkih napada, tako da ostaje zarobljena u Lenjingradu. Zanimljivi likovi, scenografija i radnja.... Dirljivi epilog će vas ostaviti duboko zamišljene nad sudbinom žrtava Drugog svjetskog rata.
Film ne uspijeva postići veličini i tragiku ''Pijaniste'' i ''Život je lep'', ali vam ga toplo preporučujem. 7/10
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/05/2010 : 18:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Jedan od boljih ratnih filmova koji sam gledao. U stvari, za razliku od većine ostvarenja istog žanra, film se više bavi teškim i krvavim svakodnevnim životom nedužnih ruskih civila, koji su pretrpjeli četiri godine (!) teške opsade, gladovali, smrzavali se... I uspjeli da odole naletu (Lenjingrad i Staljingrad - gradovi heroji) . Pored svega ovoga, u film je upletena i zanimljiva priča o sudbini engleske novinarke koju sovjetska birokratija ubroji među žrtve njemačkih napada, tako da ostaje zarobljena u Lenjingradu. Zanimljivi likovi, scenografija i radnja.... Dirljivi epilog će vas ostaviti duboko zamišljene nad sudbinom žrtava Drugog svjetskog rata.
Film ne uspijeva postići veličini i tragiku ''Pijaniste'' i ''Život je lep'', ali vam ga toplo preporučujem. 7/10

Nisam nikad cuo za ovog prije, ali potrazit cu ga.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 08/05/2010 : 22:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
I meni se čini da film nije privukao neku veću pažnju. Šteta, zaista šteta.
Da li ovih dana (ili nedelja) izlazi neki novi visokobudžetni film? Zadnje što je bilo vrijedno veće pažnje je ''Clash of the Titans'' (a nadao sam se da će to biti barem pristojan film) i otada ništa posebno...
I ''Lovely bones'' me je jako razočarao. Film je trenutke odličan, sa istančanom klaustrofobičnom atmosferom, poput tamnog talasa straha i panike, ali... Odlično odglumljena uloga serijskog uboce, odličan uvod i samo ubistvo su pokvareni i porušeni besmislenim doživljajima na onom svijetu. Da budem iskren, mislim da je njihova jedina svrha da stvore privid ''dubokoumnosti'' i još jednu neizbježnu priliku za razmahivanje blještavim, zamamnim efektima koje svi ipak brzo zaboravimo. Kako minutaža filma teče ka kraju, kvalitet pada - jesam li halucinirao ili je ubičina smrt zaista onako debilno odrađena? (SPOJLER)Ledenica ubica!!!:=) Ha...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 09/05/2010 : 01:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

I meni se čini da film nije privukao neku veću pažnju. Šteta, zaista šteta.
Da li ovih dana (ili nedelja) izlazi neki novi visokobudžetni film? Zadnje što je bilo vrijedno veće pažnje je ''Clash of the Titans'' (a nadao sam se da će to biti barem pristojan film) i otada ništa posebno...
I ''Lovely bones'' me je jako razočarao. Film je trenutke odličan, sa istančanom klaustrofobičnom atmosferom, poput tamnog talasa straha i panike, ali... Odlično odglumljena uloga serijskog uboce, odličan uvod i samo ubistvo su pokvareni i porušeni besmislenim doživljajima na onom svijetu. Da budem iskren, mislim da je njihova jedina svrha da stvore privid ''dubokoumnosti'' i još jednu neizbježnu priliku za razmahivanje blještavim, zamamnim efektima koje svi ipak brzo zaboravimo. Kako minutaža filma teče ka kraju, kvalitet pada - jesam li halucinirao ili je ubičina smrt zaista onako debilno odrađena? (SPOJLER)Ledenica ubica!!!:=) Ha...

Ja i ne vjerujem da je ovaj film gore ikad izaso u kina ovdje u USA. Sigurno odmah izaso na DVD/video. Ali pogledac cu ga ipak, zato sto si ga ti preporucio...

Ovdje u Americi je sad sezona onih njihovih 'big budget movies'. Svake sedmice izadje jedan film koji je kosto izmedju $50 i $100 miliona dolara, a mozda i vise. Evo juce je izaso Iron Man 2, i sledeceg Petka izlazi Robin Hood (kosto najmanje $150 miliona), onda posle njega Shrek 4, i Petak posle Prince of Persia. Svakog Petka izmedja sada i krajem Augusta izlazi jedan veoma veliki skupi film - to je vrijeme godine kad Holivud napravi najvise para.

Sto se tice Lovely Bones, potpuno si u pravu. Nikad nisam procito knjigu, ali taj kraj filma, kad onaj ubica padne dole u provaliju je stvarno glup; ko da pisac nije imo ideju kako da zavrsi film, pa samo nesto ubrzo napiso. Film je los, to je istina, ali kraj je katastrofa.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/05/2010 : 18:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Iron Man 2 $

Svi znate da sam stripomanijak i kolekcionar tih sarenih crtanih stranica .
Svi znate da sam filmofil i da posebnu paznju poklanjam bas adaptacijama stripovskih junaka na velikom platnu.
Svi takoder znate da ovdje (iako vise volim DC) ne mogu i necu biti nepristran.
Zelio bi ipak da vam ispricam jednu drugu pricu vezanu uz strip, film i obiteljski zivot.
Moj sin je je imao posjetu sina kumova nase kceri i decki su uzivali u obostranom drustvu jer su vrlo slicnih karaktera.
Isli su na nogomet, skejtanje, voznju biciklom, igrali su zajedno igrice na nintendu i zajedno radili sve zajebancije koja djeca inace rade .
Svenu sam obecao premijeru ovog filma i mada sam osobno vrlo blizak sa vlasnikom svih kina u kantonu ipak anonimno nazvao upravu kina i pitao mogu li sa sobom na projekciju filma povesti i svog 7 -mogodisnjeg sina .
Odgovor je bio, "film je od 12 godina , ali uz pratnju roditelja ili starijih osoba je ulaz odobren"
Sven je vec bio upoznat sa stripom i prvi je dio vec x puta pogledao na Dvd-u .
Sticajem okolnosti je doslo do situacije da je i svenov frend pitavsi svog oca mogao sa nama ici na premijeru.
Decki (a i ja sa njima) su uzivali u ovom filmu..kokice su prstale po sjedalima, smjeh i djeciji uzbudeni glasovi , te komentari..sveopce odusevljenje .
Poslje projekcije nisam mogao doci do rijeci od malih usta fasciniranim celuloidnom magijom..bilo mi je drago..jako.
Danas je moja zena od majke maloga kumceta dobila A4 mail koji govori o tome kako dijete ima nocne more i ne spava nocu , kako je od mene bilo neodgovorno da ga povedem u kino, i kako to ni za moga sina nije dobro.
Pregorio mi je osigurac, ali srecom imam partnera koji to zna rijesiti na dobar nacin.
Dakle..pustite djecu da zive svoje fantazije i ne ogranicavajte ih svojim frustracijama i ne trazite krivce vaseg neuspjeha kroz profil vase djece..i da ..obavezno pogledajte Iron Man 2

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/05/2010 : 18:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
uhhhhhhhhhhhhhhhhh, kad te price cujem, skoci mi pritisak
mislim....ima dece koja se tripuju, uostalom, ja sam se prvi tripovao ko lud, al kad dodje ono sto ne treba, ja gvirim onako radoznalo, pa posle ne smem u WC
Moj burazer isto to radi
Ali valjda, ako su neki roditelji, nisu trebali da ga pustaju
strasno....mos misliti, Iron man Pa Pirati sa Kariba su gori od Iron mana

Elem
juce sam gledao:

Triumf des willens - zaista izuzetna rezija, kao sto sve kritike govore, i sjajan film za posmatrati ga u istorijsko/socioloskom kontekstu, sto Nemacke, sto ostatka sveta

Gold rush - veoma simpatican i veoma dobar, ali nije me odusevio kao drugi Caplinovi filmovi koje sam do sada pogledao. neki moraju valjda malo da budu ispod vrhunskog

Scent of a woman - ovaj sam gledao davno, davno, pa se i ne secam niceg posebnog osim Pacinovog nastupa. izuzetan film, proleteo mi je kao jedan mali trenutak, i ima nesto, sto uliva volju za zivotom.
i kao sto rekoh, Al Pacino je vrhunski odigrao!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/05/2010 : 20:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc
Danas je moja zena od majke maloga kumceta dobila A4 mail koji govori o tome kako dijete ima nocne more i ne spava nocu , kako je od mene bilo neodgovorno da ga povedem u kino, i kako to ni za moga sina nije dobro.

A što bi tek bilo da si kumčetu ispričao priču o zloj vještici koja je otela i htjela skuhati dvoje male djece? Očito te majka kumčeta ne pozna tako dobro da te naziva neodgovornim ocem, a sigurno nije ni provjerila kakav je Iron man film uopće...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/05/2010 : 20:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Volio bih par preporuka, ako vam ne dosađujem:
-Da li su tomovi ''Kill Bill''-a ijedni nabavljanja? Ne volim mange, ali Tarantino je Tarantino...
-Znate li neki dobar film sa Majklom Kejnom? Svaki put kada odgledam neki njegov film, sve mi je bolji i bolji. Odgledao sam ''Tihog Amerikanca'', ''Get Carter'' i ''Dressed to kill''.
-Kako je Kjubrikov film ''Shining'' preveden kod nas (planiram da ga naručim kod lokalnog preprodavca)?
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 10/05/2010 : 20:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
-Kako je Kjubrikov film ''Shining'' preveden kod nas (planiram da ga naručim kod lokalnog preprodavca)?

Isijavanje.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/05/2010 : 21:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

-Da li su tomovi ''Kill Bill''-a ijedni nabavljanja? Ne volim mange, ali Tarantino je Tarantino...
-Znate li neki dobar film sa Majklom Kejnom? Svaki put kada odgledam neki njegov film, sve mi je bolji i bolji. Odgledao sam ''Tihog Amerikanca'', ''Get Carter'' i ''Dressed to kill''.

mange
pogledaj, ima vrednosti svojih

Majkl Kejn, hmmm....probaj Hannah and her sisters

Isijavanje, kao sto Grujah rece, vrhunski film!

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 10/05/2010 : 21:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Ako nisi gledao onda pod obavezno "The Man Who Would Be King" sa Kejnom i Konerijem,a Kill Bill svakako pogledaj!
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 11/05/2010 : 16:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Pogledao sam Book of Eli,josh jedan u nizu postapokaliptichnih garbage-a...

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/05/2010 : 16:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jesu. Jes da nemaju veze sa mangama, ali Tarantino je Tarantino. ;)

quote:

The man who would be a king
Noises Off
The Eagle Has Landed
The Italian Job

quote:

The isijavanje.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/05/2010 : 16:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pregorio mi je osigurac, ali srecom imam partnera koji to zna rijesiti na dobar nacin.

Prestani da se družiš sa Švicerima. Oni su poznati da hoće da zaštite svoju decu od svega, samo da bi mogli da ih sa 18 godina šutnu iz kuće....

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/05/2010 : 17:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Prestani da se družiš sa Švicerima. Oni su poznati da hoće da zaštite svoju decu od svega, samo da bi mogli da ih sa 18 godina šutnu iz kuće....

nazalost ne radi se o svicarcima

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 11/05/2010 17:15:30
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/05/2010 : 17:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Onda prestani da se družiš da möchte-gern Švicerima.

Ma u stvari, šta se opterećuješ glupostima, uživaj sa svojom decom, i to je to.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/05/2010 : 17:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
onda bi to bili The men who would become sviceri, ima toga i ovde kolko hoces....

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/05/2010 : 17:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Onda prestani da se družiš da möchte-gern Švicerima.

Ma u stvari, šta se opterećuješ glupostima, uživaj sa svojom decom, i to je to.

Nista drugo ni ne radim, samo sam pozelio da sa sa vama podjelim ovo iskustvo..to je sve.
POSALJI MI svoj broj natela na PM..izgubio sam ga , a mozda bi bilo dobro da ga opet imam

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/05/2010 : 18:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Survival of the dead
Redatelj: George A. Romero, 2009.

Prekinuo poslije 30.minuta.
Nisam imao zivce odgledati do kraja.
Romero tapka na jednom mjestu vec vise od 40 godina.
Bolje mu je da se posveti nekom drugom poslu.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/05/2010 : 21:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Svima vam puno hvala na odgovorima.
Kejnove filmove ću svakako potražiti... A inače, baš danas sam kupio ''Četvrtog čovjeka'', pa javljam utiske. Čini mi se da novi ''Robin Hud'' dosta obećava.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/05/2010 : 22:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Čini mi se da novi ''Robin Hud'' dosta obećava.

Čuj obećava....Ja očekujem da ovo bude u rangu Gladijatora, ako ne i bolje.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/05/2010 : 00:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Čini mi se da novi ''Robin Hud'' dosta obećava.

Čuj obećava....Ja očekujem da ovo bude u rangu Gladijatora, ako ne i bolje.

znam ja jedan bolji:

- Dragi, molim te, otpusti ovog vozača. Danas me zamalo dva puta ubio.
- Nemoj tako draga, dajmo čovjeku jos jednu priliku.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 12/05/2010 : 01:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, kako mozete tako napeto ocekivati film sa radnjom koju smo vec gledali bezbroj puta? Ovo je pravi dokaz da Holivud vise nema originalnih ideja... samo puno para za 'spectacle', explosije i velike ratne scene ...

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 12/05/2010 : 10:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Ljudi, kako mozete tako napeto ocekivati film sa radnjom koju smo vec gledali bezbroj puta? Ovo je pravi dokaz da Holivud vise nema originalnih ideja... samo puno para za 'spectacle', explosije i velike ratne scene ...

A znas sta, uvjek se moze nesto ispricati na neki nov nacin. Ja ni nisam u ocekivanju same price, koliko me zanima Ridley Scott. Imam ga na oku od kad je najavio Aliena
Go to Top of Page
Page: of 556 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.84 seconds. Snitz Forums 2000