forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Oceni pesmu:CHBS-reci ne,S&G-Sound of silence
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/05/2010 : 10:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
jeste, slazem se, i neka su ostali, jer da nisu, ne bih mogao da ih vidim uzivo, kako god

e
ali ni ti cak, koji kapiras da je muzika njihov posao, ne mozes da kazes da im je period od pocetka do The Joshua tree bio najbolji i da koliko god MTV albuma izbace nakon toga, nikad nece uspeti da ga prevazidju. Skapirao sam za sve ovo vreme da volis i slusas u velikoj meri rok muziku. nadam se da se ne varam
a kad neko spadne sa roka, na poprok MTV varijante, tesko da ce neko da misli da su uspeli odlicno da se odrze i da su super muzicari.

Pa uostalom, kad pomenuh raspad, zar nisu u Berlinu hteli da se rasture zato sto Adam i Lari nisu bili u Bono/Edge fazonu da se prate trendovi, nego su hteli da nastave po starom
Na sta je licio Pop Na sta je licio All that you can`t leave behind Atomic bomb .... ni pridji ni jednom od starih albuma, al koliko kapiram, i dalje se prodaje

jos jednom, neka idu dalje, ne smeta meni toliko, samo sam izneo misljenje da nece nikad prevazici svojih prvih 10 godina, upravo zato sto se najvise fokusiraju na to da im se albumi prodaju.
eto

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 12/05/2010 : 12:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

jeste, slazem se, i neka su ostali, jer da nisu, ne bih mogao da ih vidim uzivo, kako god

e
ali ni ti cak, koji kapiras da je muzika njihov posao, ne mozes da kazes da im je period od pocetka do The Joshua tree bio najbolji i da koliko god MTV albuma izbace nakon toga, nikad nece uspeti da ga prevazidju. Skapirao sam za sve ovo vreme da volis i slusas u velikoj meri rok muziku. nadam se da se ne varam
a kad neko spadne sa roka, na poprok MTV varijante, tesko da ce neko da misli da su uspeli odlicno da se odrze i da su super muzicari.

Pa uostalom, kad pomenuh raspad, zar nisu u Berlinu hteli da se rasture zato sto Adam i Lari nisu bili u Bono/Edge fazonu da se prate trendovi, nego su hteli da nastave po starom
Na sta je licio Pop Na sta je licio All that you can`t leave behind Atomic bomb .... ni pridji ni jednom od starih albuma, al koliko kapiram, i dalje se prodaje

jos jednom, neka idu dalje, ne smeta meni toliko, samo sam izneo misljenje da nece nikad prevazici svojih prvih 10 godina, upravo zato sto se najvise fokusiraju na to da im se albumi prodaju.
eto

Prva 3 albuma (Boy, October, War) su manje više jednaka po zvuku, jedino je kvalitet produkcije rastao iz albuma u album. Prva promjena u zvuku je nastala s "The unforgettable fire" albumom koji su im producirali/mixali Daniel Lanois i Brian Eno. Njih dva su im doslovno istresli u lice "želite li biti novi Ramonesi ili napredovati, mijenjati se?". Gledao sam neki dokumentarac - fanovi su ih se odricali nakon tog albuma, jer su se usudili promijeniti zvuk. A tada su postojali tek 5 godina?!?

Ali da nije bilo UF, ne bi nikad snimili The Joshua tree, tako kako su ga snimili. Rattle and Hum je bio album nakon kojeg su ih optužili da se preseravaju i nakon njega su se raspali. Ali doslovno. Imam bootleg onog božićnog koncerta s Point Depota 1989.godine, kada je Bono izjavio da "su prestali sanjati i moraju odspavati sve iznova".

Achtung Baby/Zooropa i cijela ZOO TV turneja su vrhunac, kreativno-kaotični maximum od kojeg bolje jednostavno ne može (vidi -> Radiohead "OK Computer").

POP je odličan album, a zašto su ga odsvirali u tom zvuku je objašnjeno u pjesmi MoFo. Turneja je bila kičeraj, ali energija je bila nenadjebiva (poslušaj "Mysterious ways" iz Mexico Cityja).

Ona 2 albuma koja spominješ ("All that you..." i "How to dismantle...") imaju jedan mali problem - dobre pjesme, ali loša cjelina. Nadam se da razumiješ o čemu pričam. Pojedinačno su napravili dobre pjesme, s jakim stihovima i dobrim melodijama, ali konceptualno mi se albumi nikako nisu dopali. Uglavnom je to recept za uspjeti na MTV-u, zar ne? Kako ćeš progurati Dark Side of the Moon na MTV kad te pjesme funkcioniraju isključivo kao dio albuma.

Ovaj zadnji album je odličan, s njim su konačno napravili tu cjelinu koja funkcionira. Prodaja - loša, jer nema tih "Vertigo" hitova. U masama album baš i nije dobro prošao, ali meni je recimo kao fanu fenomenalan, čak 13 godina nakon POP-a. A imam dojam da će sljedeći "Songs of Ascent" biti još bolji, ali nikako za MTV publiku.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 12/05/2010 : 12:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
Alene, dio toga što kažeš i može biti istina kao tvoj dojam ili ukus, ali činjenica je da oni već 20 godina ne sviraju rock.. I brijem da valjda 99,9 % ljudi koji ih slušaju su mišljenja da su U2 do 1991. i nakon toga dvija sasvim različita benda.. Čak znam dosta ljudi koji priznaju samo (ranije spomenuta) prva 3 albuma kao jedan i pravi U2..
Dakle sličnu situaciju (u nemjerljivo manjem opsegu popularnosti) imaš sa našim Prljavim Kazalištem.. Ako si pozorno slušao prljavce za Bogovićem, i ovo ruglo za Budalcem, brzo ćeš skužit da je to nebo i zemlja.. Čovječe njihova mjuza sa početka 80-tih zvuči ko Joy division!!!
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 12/05/2010 : 12:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
ah da, ocjena :))
8,2/10
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 12/05/2010 : 12:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

ah da, ocjena :))
8,2/10

Zaoruži na 2 decimale.

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 12/05/2010 : 12:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

Alene, dio toga što kažeš i može biti istina kao tvoj dojam ili ukus, ali činjenica je da oni već 20 godina ne sviraju rock.. I brijem da valjda 99,9 % ljudi koji ih slušaju su mišljenja da su U2 do 1991. i nakon toga dvija sasvim različita benda.. Čak znam dosta ljudi koji priznaju samo (ranije spomenuta) prva 3 albuma kao jedan i pravi U2..

Me ne dva različita banda, nego barem 10. Vorsprung durch technik!

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/05/2010 : 12:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

Prva 3 albuma (Boy, October, War) su manje više jednaka po zvuku, jedino je kvalitet produkcije rastao iz albuma u album. Prva promjena u zvuku je nastala s "The unforgettable fire" albumom koji su im producirali/mixali Daniel Lanois i Brian Eno. Njih dva su im doslovno istresli u lice "želite li biti novi Ramonesi ili napredovati, mijenjati se?". Gledao sam neki dokumentarac - fanovi su ih se odricali nakon tog albuma, jer su se usudili promijeniti zvuk. A tada su postojali tek 5 godina?!?

da, pa....donekle se slazem, ali ne mogu bas reci da su Boy /October/War totalno isti fazon.
Mislim, jesu, nego im je zvuk totalno drugaciji. Odnosno, Boy i War, kod October i nema nekih bitnih koraka napred.
Izvucemo "Stories for boys"/"Twilight"/"Out of control" iz Boy
i "Two hearts beat as one"/"Seconds"/"New year`s day" iz War, i vidimo da svaki ima svoj fazon i svoj zvuk. Narocito Boy, koji je veoma karakteristican. Gloria mu dodje kao part 2, tu se jednostavno treba sloziti

quote:
Ali da nije bilo UF, ne bi nikad snimili The Joshua tree, tako kako su ga snimili. Rattle and Hum je bio album nakon kojeg su ih optužili da se preseravaju i nakon njega su se raspali. Ali doslovno. Imam bootleg onog božićnog koncerta s Point Depota 1989.godine, kada je Bono izjavio da "su prestali sanjati i moraju odspavati sve iznova".

glupo je ispaljivati sada misli u fazonu "sigurno je tako i tako", ali moram da kazem da ne verujem da bi se bend toliko proseravao da Bono nije totalno u tom fazonu, i da mu je svetska slava koju je doneo The Joshua tree pala ko kec na deset. videh i ja nekom dokumentarcu da su Lari i Adam pricali kako su trebali da pocnu da rade na novom albumu, ali su bili totalno van fazona jer su Bono i Edge hteli da experimentisu, da menjaju pravac, itd....

quote:
Achtung Baby/Zooropa i cijela ZOO TV turneja su vrhunac, kreativno-kaotični maximum od kojeg bolje jednostavno ne može (vidi -> Radiohead "OK Computer").

slazem se potpuno. sa jedne strane, svaka pesma je remek delo. maltene sve pesme sa tog albuma na playlisti imam u Live verziji zato sto je izvodjeno pedeset puta bolje nego u studiju.
sa druge strane, ostajem pri tome da su radikalno otisli sa pravca i krenuli ka pop/rock vodama, i to mi je bezveze. bolje da su taj album ostavili kao dokaz da mogu da rade sta hoce, ali da su se nakon vratili starim idejama i stilu.
da, i druga nuspojava ZOO TV fenomena je taj da je Bonov tzv. mesijanski kompleks poceo da isplivava, pa je poceo da se mesa u politiku, konflikte, itd....sve je to vrlo lepo, al daj, nemoj trovati muziku na taj nacin.

zato mi se @Slane castle DVD najvise dopada od svih novijih, jer nema nikakvih politickih/mirovnih/kakvih god proseravanja, nego samo muzika i emocije.

quote:
POP je odličan album, a zašto su ga odsvirali u tom zvuku je objašnjeno u pjesmi MoFo. Turneja je bila kičeraj, ali energija je bila nenadjebiva (poslušaj "Mysterious ways" iz Mexico Cityja).

Pop sam poslusao koji put, i zaista, nijednom mi nije legao Probacu ponovo, da ne ispadnem konzervativan ali....cisto sumnjam da ce imati neke svrhe.
Mysterious ways mi je najbolji iz Sidneja, vokal je nenadjebiv
a glede turneje, eto jos jednog dokaza koliko su pokusavali da se sto lakse prodaju i zgrnu sto vise para....ne vredi, pojele ih devedesete.

quote:
Ona 2 albuma koja spominješ ("All that you..." i "How to dismantle...") imaju jedan mali problem - dobre pjesme, ali loša cjelina. Nadam se da razumiješ o čemu pričam. Pojedinačno su napravili dobre pjesme, s jakim stihovima i dobrim melodijama, ali konceptualno mi se albumi nikako nisu dopali. Uglavnom je to recept za uspjeti na MTV-u, zar ne? Kako ćeš progurati Dark Side of the Moon na MTV kad te pjesme funkcioniraju isključivo kao dio albuma.

tja....All that you can`t leave behind, tu i tamo....tu bih izdvojio Walk on i Kite, kao i Beautiful day i Elevation koji su se pokazali da su pun pogodak uzivo. (Slane castle)
Atomic bomb....pa, ne znam bas koliko su pesme dobre tu....
Mislim, da se ne lazemo, ja sam usao u celu pricu sa U2 upravo preko tog albuma (kad sam u pola noci cekao prvi trejler za Revenge of the Sith na nekoj emisiji na TV, i bila muzicka top lista gde je Vertigo bio na vrhu sudbina)
elem....na tom albumu bih stalno mogao da slusam Sometimes you can`t make it on your own, ostalo, tu i tamo....nista posebno....

quote:
Ovaj zadnji album je odličan, s njim su konačno napravili tu cjelinu koja funkcionira. Prodaja - loša, jer nema tih "Vertigo" hitova. U masama album baš i nije dobro prošao, ali meni je recimo kao fanu fenomenalan, čak 13 godina nakon POP-a. A imam dojam da će sljedeći "Songs of Ascent" biti još bolji, ali nikako za MTV publiku.

Vratimo se na ZOO TV ponovo.
Ti koncerti su se, kao i ovi aktuelni (imam veoma jak osecaj da su pokusali da repriziraju ZOO TV sa 360 turom), otvarali sa 6/7 novih pesama, i odziv publike je bio zaista impresivan; barem prema onome sto se moze videti na snimcima i DVD izdanjima.
e sad, ne bih rekao da se isto desava sa ovom turnejom i novim pesmama.
Mislim, ima tu par komada koji su odlicni stvarno, ali mi (dakle, meni licno) fali nesto.

i vratio bih se opet na bespotrebnu popularizaciju i pokusaj dodvoravanja sto je sirim masama moguce upotrebom Remix pesama, i citavih "kolekcionarskih remixovanih albuma u ogranicenom tirazu sa gratis posterom i besplatnom hemijskom olovkom"
to mi je bas gadno i kicasto, i ako neko ima kvalitetnu muziku, ovako nesto mu stvarno nije potrebno....

No, svejedno, radujem se skorom izlasku novog albuma, i racunam na to da ce 360turao da se ponovo okrene ka Evropi.

Edited by - Lord Vader89 on 12/05/2010 13:00:15
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/05/2010 : 12:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
sad zapravo kapiram kako se osecaju mucenici koji pokusavaju da me ubede da su novi Ratovi zvezda djubre

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 12/05/2010 : 13:00:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

sad zapravo kapiram kako se osecaju mucenici koji pokusavaju da me ubede da su novi Ratovi zvezda djubre

Ma nisu, samo su loše režirani.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/05/2010 : 13:07:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ahahha, ajde bezi

Edited by - Lord Vader89 on 12/05/2010 13:08:17
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 13/05/2010 : 02:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
I nije nesto. 5/10

Nit smrdi, nit mirise.

Ko su ti U2 uopste

Salim se, samo nikad ih nisam slusao.

10 za KBO

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 13/05/2010 : 15:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drakulloni

I nije nesto. 5/10

Nit smrdi, nit mirise.

Ko su ti U2 uopste

Salim se, samo nikad ih nisam slusao.

10 za KBO

lol a kak možeš ocijenjivat nešto što nikada nisi slušao?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 13/05/2010 : 15:55:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
moja je ocjena 11/10 xD

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 13/05/2010 : 15:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Pošto elfak nije tu, kome treba da se obratim za sledeću pesmu?
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 13/05/2010 : 20:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
6/10, angazovan tekst, ali mi ova pesma nije medju omiljenima.

Danas su mi U2 apsolutno neslusljivi. Kad se samo setim koliko je devedesetih napljuvan album 'Pop'...a bio je poslednji koji je imao bar mrvicu progresivnosti. Ovo sto danas rade je cist biznis i mlacenje para, MTV rok.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 13/05/2010 : 20:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
8/10..zbog vibre koju pruza i vremena u kojem je stvorena .
Boy /October/War, The Unforgettable Fire bili su albumi koje sam prozivljavao , no tek kada me stigla hormonska plima dosli su The Joshua Tree i film Rattle and Hum i formirali me da ih zauvijek zavolim kao cuvare riznice sjecanja .
Achtung Baby,Zooropa,Pop su bili zabavni i slusljivi , pa cak i prkosno kreativni..sve poslje toga zelim jednostavno zaboraviti..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 13/05/2010 : 21:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
6/10 , dobra je mjuza, ali Bonov vokal mi se tu ne sviđa...

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Mozen
New Member

Croatia
142 Posts

Member since 28/02/2009

Posted - 13/05/2010 : 21:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mozen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Pošto elfak nije tu, kome treba da se obratim za sledeću pesmu?

Evo stavit ću ja jednu legendarnu...
MINISTRY - NEW WORLD ORDER
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=1625479689
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 26/06/2010 : 17:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
EKV-Anestezija
http://www.youtube.com/watch?v=XeS5Qp7-xhk&feature=related

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 26/06/2010 : 20:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
10
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 27/06/2010 : 15:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
9.5
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 28/06/2010 : 18:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
10 vredi toliko.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 30/06/2010 : 18:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
7/10

Elface, turi nesto od Doorsa na ocenjivanje.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 05/07/2010 : 16:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=3dLAv0NklTg&feature=related

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/07/2010 : 19:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Jedini bend kojim sam bio doslovce opsednut kao mladi tinejdzer a pomenutu stvar sam jednom snimio na kazetu, na obe strane. Znaci od pocetka do kraja samo Brake on through, jovo na novo... dok se nije stiglo na the other side.
Ocjena nije potrebna.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000