forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 HUMANITARNA AKCIJA-MAFEST-JUBILARNA PETA!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 11/05/2010 : 18:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
Gaston-

Ovo što si napisao je vrlo nisko.Em je neistina,em je žalosno da se koristiš tim žalosnim i tužnim događajem.Žalosno je i bogohulno na ovakav način inicirati nečije suosjećanje i prikazivati se kao žrtva.Svaka ti čast do kojih ti granica ideš.Baš si čovjek...nevjerojatno...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/05/2010 : 18:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad
Ne,ne dovodim u pitanje sa svojim pitanjima ništa.Kako će to netko percipirat,njegova je stvar.Postavio sam samo konkretna pitanja i nisam dobio odgovor.Postavio sam takvo pitanje i prošle godine,ali ga nitko nije komentirao.Pogledaj topic o Mafestu prošle godine.Pitam samo ono što je bilo i u dnevnom tisku i pokušavam napomenut da bih bio puno sretniji da novac koji ponudim na humanitarnim aukcijama uplatim na tekući račun.Ako već pišemo o transparentnosti.Ne želim u džepu nosit tridesetak tisuća kuna i brojati ih pred stotinama ljudi.Meni to djeluje kao mjenjanje deviza na placu,zar to nije malo degutantno?

Samo na kratko, danas mi žena i, što je još važnije, kći imaju rođendan (prvi!!) i ne želim si kvariti raspoloženje i gubiti vrijeme na forumu.

Neka su pitanja koja si postavio ok, i koliko sam vidio, na njih ti je odgovoreno, vrlo iscrpno. Neka insinuiraju vrlo ružne stvari i to nije u redu, jer nisu istinite. Ja razumijem osobnu netrpeljivost i razmirice, ali neke stvari su iznad toga. Mafest je iznimno vrijedan i bitan događaj za domaću strip scenu, a ta akcija je zaista, zaista velika stvar, svaka čast svima koji su u njoj sudjelovali i koji su je osmislili. Mislim da ne bismo trebali ići stvarati negativno raspoloženje i dizati tenzije oko nečeg tako plemenitog kao što je humanitarni rad, ako i zanemarimo važnost festivala. To bi trebalo biti iznad osobnih razmirica.

Konkretno, iz osobnog primjera, ona pizda Marlowe je najveće govno u domaćem strip svijetu, ali to ne znači da "Zlatno doba" koje on radi nije jako dobar i jako vrijedan projekt za koje imam samo riječi hvale.

Stoga vas, u svoje ime, pozivam da to što imate riješite privatno, da se ne stvara zla krv u javnosti i da strip bude u pozitivnom svjetlu, a ne uvijek u aferama. I Nika se sa mnom slaže i šalje vam svima pusu:) Ajde, učinite mi na volju i završimo ovo u pozitivnoj atmosferi.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 11/05/2010 : 18:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nisi ti meni nikada rekao ništa.Osobno čak i ne znam tko si i kako izgledaš.Ti si meni nešto napisao na forumu,a iz tog jedino mogu zaključit da ispoljavaš mržnju i osnovno nerazumjevanje ili donosiš prenagle zaključke o nekome koga nikada nisi upoznao niti si sa njime prozborio ijednu riječ.

Vidiš, meni je dovoljno ovo na forumu da donosim zaključke. S druge strane, ništa drugo nije ni bitno - na forumu, od onoga što iznosiš - na forumu, kao što je neko u drugim raspravama iznio vezano za profesora-inza. Možeš ti biti svakom drag uživo, ovdje lažeš i bezuspješno pokušavaš manipulisati javnim mnijenjem. Jedino što mi nije jasno je: zašto? Je li ti toliko teško što vidiš nečiji uspjeh a svoje inicijative koje iz godinu u godinu povlače malo ili nimalo uspjeha, ili si samo jedna zlobna persona? Koji to osjećaj za pravdu tjera na srozavanje ugleda dvojice (i više) ljudi laganjem i neargumentovanom retorikom?
No nije toliko ni bitno zašto si takav kakav si, bitno je nazvati stvari onakvima kakve jesu.
quote:

Jedino ti se zahvaljujem na iznesenom,ali nije ništa nepoznato.Stojim vam na raspolaganju i nadam se da ovo nije djetinjasto zastrašivanje.

Opet lažeš. Ja nisam rekao ništa ni ispred koga osim ispred sebe i vlastitog osjećaja za pravo i pravdu. Ja nemam NIKAKVE veze sa organizovanjem MaFesta i aukcija, dobrotvornih ni nekih drugih; niti sam nečiji odvjetnik.
To jeste, osim nekoliko prijevoda i dva sastavljena teksta ove godine, nisam doprinio realizovanju ni jednog od ovih pet festivala, a ni druženja prije toga; ni finansijski ni na neki drugi način, osim vlastitim prisustvom, nisam potpomogao njihovo realizovanje.
S druge strane, poznajem Gastona i ekipu iz Makarske od prije MaFesta, kada je ideja bila u začetku i moj stav o čestitosti tih ljudi mogu prodrmati samo dobro potkovane činjenice i dokazi. Koje ti NE IZNOSIŠ, ako ih i imaš. A čim neko iznosi neargumentovane tvrdnje, a drugi kaže da one nisu istinite... to znači da taj neko, u ovom slučaju ti, lažeš, koliko god ti osobno vjerovao u suprotno. Ovdje pokazano ne laže, s tim što ti pokušavaš laž relativizirati kao što je već običaj na ovim prostorima, ali ništa drugo se i ne može očekivati od prevaranta i licemjera.
Dok ne dokažeš suprotno, sve što kažeš i svako tvoje 'pitanje' (koje me automatski podsjeti na pitanja onog kretena s Fox NEWS, Glenn Becka, o Obaminom mjestu rođenja) koje postaviš se može uzeti kao kleveta.
Sad naracijski slijed koji više ima veze sa mojom spisateljskom aktivnošću nego s bilo čim drugim.

Ili možda zaista želiš da te odvuku na sud? Šta, tamo ćeš iznijeti dokaze i nepobitne činjenice koji će opravdati tvoja sranja koja se ne usuđuješ iznijeti u lice nego seruckaš kad god nešto pozitivno ispliva na forumu iz D&D tvornice čuda? A do tada ćeš ih samo tako pustiti da varaju narod i iskorištavaju nas ostale, jer nije bitno što oni nama lažu i mi im vjerujemo, bitno je samo da TI znaš da si u pravu i da ih ocrniš koliko god možeš bez da izneseš ijedan dokaz jer će onda sudski postupak biti tim više impresivan kada ih razotkriješ nakon 10 godina i upropastiš za sva vremena. Šta ćeš onda, stati na ruševinama MaFesta i Libellusa, i urliknuti kao Tarzan da si nešto postigao u životu? I onda ćemo te svi mi ostali gledati kao spasioca, čovjeka koji će iznijeti feniksa iz pepela...?

Lukavo. Što znači da si i u tom slučaju ti još veći hohštapler i prevarant od onih koje pokušavaš oboriti jer koristiš jad i bijedu cijele stripovske zajednice za vlastitu dobit još u većoj mjeri nego Gaston i Dado. Jer, po tebi, oni kriju podatke o svojim 'malverzacijama', a ti kriješ podatke o njihovim i puštaš varalice da varaju dok ne postigneš ono što želiš, da te ne bi neko slučajno pretekao.

Jad i bijeda. Što Marko reče, stvarno ne znam zašto se miješam, da nemam ispit preksutra, vjerovatno ni ne bih.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/05/2010 : 18:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
off topic

SRETAN ROĐENDAN NIKA!!!!!!!!!!!!!
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 11/05/2010 : 18:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
[Samo na kratko, danas mi žena i, što je još važnije, kći imaju rođendan (prvi!!) i ne želim si kvariti raspoloženje i gubiti vrijeme na forumu.

i žena ti ima prvi?
sve najbolje objema...

Edited by - rommel on 11/05/2010 18:51:32
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 11/05/2010 : 18:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Sretan rođendan, Nika!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/05/2010 : 18:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
sve najbolje kcerkici

quote:
Originally posted by Markos

Stoga vas, u svoje ime, pozivam da to što imate riješite privatno, da se ne stvara zla krv u javnosti i da strip bude u pozitivnom svjetlu, a ne uvijek u aferama.

svete rijeci!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/05/2010 : 18:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
nisam pratio ovaj topik, tek u početku, prije ovoga
i baš sam mislio da se situacija primirila, da će u makarskoj sve biti ok, kad ono...
gledaj ratko, najgore što se može dogoditi je da aukcija ove godine protekne pod tenzijama, da gosti osjete negativnu atmosferu, to nikako ne bi bilo ni dobro, ni lijepo
isto tako, nije lijepo ni iznosit hipotetske sumnje o tome gdje novac odlazi, kad smo svi svjedoci da je izbrojan i odmah predan kome je trebao biti, na najbrži mogući način - ODMAH, bez da se čaka da kupci uplaćuju malo po malo, danas, sutra, slijedeći tjedan - što bi se reklo, najviše daje onaj koji odmah daje

i da, curama sve najbolje za rođendan, prvi i dvadesetprvi :-)))

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 11/05/2010 : 20:48:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

quote:
Nisi ti meni nikada rekao ništa.Osobno čak i ne znam tko si i kako izgledaš.Ti si meni nešto napisao na forumu,a iz tog jedino mogu zaključit da ispoljavaš mržnju i osnovno nerazumjevanje ili donosiš prenagle zaključke o nekome koga nikada nisi upoznao niti si sa njime prozborio ijednu riječ.

Vidiš, meni je dovoljno ovo na forumu da donosim zaključke. S druge strane, ništa drugo nije ni bitno - na forumu, od onoga što iznosiš - na forumu, kao što je neko u drugim raspravama iznio vezano za profesora-inza. Možeš ti biti svakom drag uživo, ovdje lažeš i bezuspješno pokušavaš manipulisati javnim mnijenjem. Jedino što mi nije jasno je: zašto? Je li ti toliko teško što vidiš nečiji uspjeh a svoje inicijative koje iz godinu u godinu povlače malo ili nimalo uspjeha, ili si samo jedna zlobna persona? Koji to osjećaj za pravdu tjera na srozavanje ugleda dvojice (i više) ljudi laganjem i neargumentovanom retorikom?
No nije toliko ni bitno zašto si takav kakav si, bitno je nazvati stvari onakvima kakve jesu.
quote:

Jedino ti se zahvaljujem na iznesenom,ali nije ništa nepoznato.Stojim vam na raspolaganju i nadam se da ovo nije djetinjasto zastrašivanje.

Opet lažeš. Ja nisam rekao ništa ni ispred koga osim ispred sebe i vlastitog osjećaja za pravo i pravdu. Ja nemam NIKAKVE veze sa organizovanjem MaFesta i aukcija, dobrotvornih ni nekih drugih; niti sam nečiji odvjetnik.
To jeste, osim nekoliko prijevoda i dva sastavljena teksta ove godine, nisam doprinio realizovanju ni jednog od ovih pet festivala, a ni druženja prije toga; ni finansijski ni na neki drugi način, osim vlastitim prisustvom, nisam potpomogao njihovo realizovanje.
S druge strane, poznajem Gastona i ekipu iz Makarske od prije MaFesta, kada je ideja bila u začetku i moj stav o čestitosti tih ljudi mogu prodrmati samo dobro potkovane činjenice i dokazi. Koje ti NE IZNOSIŠ, ako ih i imaš. A čim neko iznosi neargumentovane tvrdnje, a drugi kaže da one nisu istinite... to znači da taj neko, u ovom slučaju ti, lažeš, koliko god ti osobno vjerovao u suprotno. Ovdje pokazano ne laže, s tim što ti pokušavaš laž relativizirati kao što je već običaj na ovim prostorima, ali ništa drugo se i ne može očekivati od prevaranta i licemjera.
Dok ne dokažeš suprotno, sve što kažeš i svako tvoje 'pitanje' (koje me automatski podsjeti na pitanja onog kretena s Fox NEWS, Glenn Becka, o Obaminom mjestu rođenja) koje postaviš se može uzeti kao kleveta.
Sad naracijski slijed koji više ima veze sa mojom spisateljskom aktivnošću nego s bilo čim drugim.

Ili možda zaista želiš da te odvuku na sud? Šta, tamo ćeš iznijeti dokaze i nepobitne činjenice koji će opravdati tvoja sranja koja se ne usuđuješ iznijeti u lice nego seruckaš kad god nešto pozitivno ispliva na forumu iz D&D tvornice čuda? A do tada ćeš ih samo tako pustiti da varaju narod i iskorištavaju nas ostale, jer nije bitno što oni nama lažu i mi im vjerujemo, bitno je samo da TI znaš da si u pravu i da ih ocrniš koliko god možeš bez da izneseš ijedan dokaz jer će onda sudski postupak biti tim više impresivan kada ih razotkriješ nakon 10 godina i upropastiš za sva vremena. Šta ćeš onda, stati na ruševinama MaFesta i Libellusa, i urliknuti kao Tarzan da si nešto postigao u životu? I onda ćemo te svi mi ostali gledati kao spasioca, čovjeka koji će iznijeti feniksa iz pepela...?

Lukavo. Što znači da si i u tom slučaju ti još veći hohštapler i prevarant od onih koje pokušavaš oboriti jer koristiš jad i bijedu cijele stripovske zajednice za vlastitu dobit još u većoj mjeri nego Gaston i Dado. Jer, po tebi, oni kriju podatke o svojim 'malverzacijama', a ti kriješ podatke o njihovim i puštaš varalice da varaju dok ne postigneš ono što želiš, da te ne bi neko slučajno pretekao.

Jad i bijeda. Što Marko reče, stvarno ne znam zašto se miješam, da nemam ispit preksutra, vjerovatno ni ne bih.

Po ovom bih ja trebao zaključit da ti mene odlično poznaješ??Neka ti bude.Evo,sve ovo pametno što si ti napisao ja ti priznajem.

Samo sam pitao,za koga,kako i zašto?
Tražim da nam se pokažu i skeniraju crteži koji će bit na aukcijama.Zašto je to problem?Također praktički molim da se objavi nekakav tekući račun na koji bi se mogao uplatit novac od te aukcije jer ne želim nosit kod sebe u subotu na večer toliku sumu novca.
Sve ovo ostalo što si ti u svojoj glavi umislio je paranoja.Kavo rušenje,čega,koga?Što i o čemu ti ovdje gore pišeš?????

Prošle godine je bila slika jedne bolesne djevojčice i ja sam fino zamolio da mi Gaston pošalje ili objavi nekakav račun na koji bih mogao uplatit novac.Ustvari,htio sam stavit stripove na aukcije i postavit taj račun kako bi oni koji osvoje te stripove mogli novac uplatit na račun te djevojčice.Odgovor nisam dobio,ali ću se sada potrudit ponovno isčitat taj topic.

Marko,kako god ti izgledalo,ništa ne insinuiram niti mi je to potrebno.Tražim samo da se stave ti skenovi da vidim kako to izgleda i odlučim što ću licitirat.Ako je to shvaćeno kao provokacija,objasnite mi zbog čega?Objašnjenje od Gastona ne prihvaćam niti mu išta vjerujem.Eto

Maloj Niki sretan rođendan.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 11/05/2010 : 21:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Marko,kako god ti izgledalo,ništa ne insinuiram niti mi je to potrebno.Tražim samo da se stave ti skenovi da vidim kako to izgleda i odlučim što ću licitirat.Ako je to shvaćeno kao provokacija,objasnite mi zbog čega?Objašnjenje od Gastona ne prihvaćam niti mu išta vjerujem.

Ajd pročitaj još jednom šta si napisao ovdje.
Ajde još jednom.
Za svaki slučaj...

Ti ništa ne insinuiraš nego tražiš objašnjenje, ali ne od jedine osobe koja je relevantna i može ti dati objašnjenje, jer mu ne vjeruješ??? Nego od koga tražiš objašnjenje? Mene? Drugog Dade kojeg si isto nazvao lopovom na prethodnoj stranici? Ljudi kojima će te pare ići? Pa nisu oni ovdje! Niko drugi od organizacionog tima ne priča na forumu, osim Renkya no imali smo priliku vidjeti kako s njim komuniciraš...
Jel' vidiš kakav samo blatantan lažov i bezobraznik ispadaš s ovakvim istupima?
Za sve koji su se pitali zašto sam spomenuo Glenn Becka, na tragu još jedne konstatacije gore citiranog, primjer jednog od pitanja Glenn postavlja svake noći:
"Ja ne kažem da Obama nije amerikanac, ja to nisam rekao. Ja samo pitam: šta ako nije?"
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 11/05/2010 : 21:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Marko,kako god ti izgledalo,ništa ne insinuiram niti mi je to potrebno.Tražim samo da se stave ti skenovi da vidim kako to izgleda i odlučim što ću licitirat.Ako je to shvaćeno kao provokacija,objasnite mi zbog čega?Objašnjenje od Gastona ne prihvaćam niti mu išta vjerujem.

Ajd pročitaj još jednom šta si napisao ovdje.
Ajde još jednom.
Za svaki slučaj...

Ti ništa ne insinuiraš nego tražiš objašnjenje, ali ne od jedine osobe koja je relevantna i može ti dati objašnjenje, jer mu ne vjeruješ??? Nego od koga tražiš objašnjenje? Mene? Drugog Dade kojeg si isto nazvao lopovom na prethodnoj stranici? Ljudi kojima će te pare ići? Pa nisu oni ovdje! Niko drugi od organizacionog tima ne priča na forumu, osim Renkya no imali smo priliku vidjeti kako s njim komuniciraš...
Jel' vidiš kakav samo blatantan lažov i bezobraznik ispadaš s ovakvim istupima?
Za sve koji su se pitali zašto sam spomenuo Glenn Becka, na tragu još jedne konstatacije gore citiranog, primjer jednog od pitanja Glenn postavlja svake noći:
"Ja ne kažem da Obama nije amerikanac, ja to nisam rekao. Ja samo pitam: šta ako nije?"

Pitao sam u prvom postu organizatore.Renky se sam javio,a da li je on u organizaciji-ne znam.Ti ovdje pretstavljaš -šta?
Kakvo sam dobio objašnjenje na pitanje -zašto se ne mogu skenirat orginalni crteži i ovdje pokazat?
Odgovor-vidiš plakate!...vidim plakate,ali to nije crno-bijeli orginalni uradak.Ne želim licitirat plakate,interesira me orginalani crtež.Kaj,teško je to skenirat i stavit na uvid?

Emire,ako mi se već obraćaš,uljudno bih te zamolio da ne vrijeđaš jer te apsolutno nigdje nisam spomenuo.Ako ti treba pažnja,obrati se nekom drugom.Radi što hoćeš,vrišti,galami,skini se gol pa trči po gradu,...što god te veseli.
Mene bi veselilo da vidim te crteže i ništa više.Ako ih neće pokazat,neka im bude.Toliko
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 11/05/2010 : 21:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Imaš pravo, toliko si providan da nema svrhe komentarisati više.
Svi drugi koje zanima odgovor na 'pitanje' koje dverilaž postavlja, imate iscrpan Gastonov post na prethodnoj stranici.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/05/2010 : 22:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pitao sam u prvom postu organizatore.Renky se sam javio,a da li je on u organizaciji-ne znam.Ti ovdje pretstavljaš -šta?
Kakvo sam dobio objašnjenje na pitanje -zašto se ne mogu skenirat orginalni crteži i ovdje pokazat?
Odgovor-vidiš plakate!...vidim plakate,ali to nije crno-bijeli orginalni uradak.Ne želim licitirat plakate,interesira me orginalani crtež.Kaj,teško je to skenirat i stavit na uvid?

Citat:
"Budući da na aukcijama osim plakata, zahvaljujući humanosti naših gostiju, završi i gomila originalnih tabli, crteža i ilustracija jedini razlog što ranije ne možemo objaviti šta će biti na aukcijama je u činjenici da gosti te radove donesu sa sobom. Mislim da će se svi objektivni čitatelji ovog topica složiti da nema ni vrimena za neku suvislu prezentaciju. Ono što dobijemo ranije, ilustracije za plakate, i prezentiramo."

To je bio moj odgovor na tvoje pitanje. Kasnije je čak ponovljeno da i mi materijale dobijemo u digitalnom obliku. To što dobijemo i prezentiramo. I gle čuda, već sljedeći post cijenjenog gospodina Janga ukazuje na činjenicu da je čak i netkome kome Hrvatski nije materinji jezik objašnjenje na tvoje upite potpuno jasno.

quote:
Originally posted by jang
imamo sam i ja sličnih pitanja i želja u vezi postavljanja skenova radova koji su na akciji na internet... tako bi možda bilo još više novca prikupljeno. No odgovori koje su dali Renky i Gaston su jasni kao i razlogi da to ne ide...

Kad je netko normalan i nema skrivenih pobuda onda mu je sve jasno kao što se vidi i iz Jangovog komentara.

I još nešto.
Meni je žao ako se ne može na Milazzovom plakatu procijeniti jel' crno bili ili akvarel no mi smo ga takvog dobili mailom i kao takav je otišao u tisak. Tako je i sa drugim plakatima no mene čudi da takav mešetar ne razlikuje čak i na plakatu jel' original crno bili ili direktno koloriran. Ako te zanimalo, mogao si nazvati i pitati. Sve informacije koje imamo rado dijelimo. Možda bi zajednički dokučili o kakvoj se vrsti ilustracije radi. Naravno, nazvao nisi, nikad pitanje postavija nisi... pametnome dosta.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 11/05/2010 : 23:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
dobro, ja sad nisam neko mjerilo. ja sam dobio odgovor na ono što je mene osobno zanimalo. Vrlo je moguče da nekog zanima više i da onda nije zadovoljan odgovorima. Osim toga nikad nisam sudjelovao u stvaranju nekog festivala, humanitarne ili bilokakve aukcije, izložbe... Ratko je tu puno stručniji i sa mnogo iskustva.
Ne bih se htio sad nikome zamjeriti, več sam se pre par dana dosta glupo zakačio sa čovekom hiljadu nickova :) Imam dosta za ovu godinu :)
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 11/05/2010 : 23:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Uf, koja rasprava, ja se samo nadan da će se strasti kolko tolko smirit do Mafesta, mada mi se lagano povraća od nečijih tvrdnji.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 11/05/2010 : 23:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Uf, koja rasprava, ja se samo nadan da će se strasti kolko tolko smirit do Mafesta, mada mi se lagano povraća od nečijih tvrdnji.

Ne vidim zašto bi se smirile? Ja se ne bih smirio da me izravno zove lopovom i varalicom. S druge strane, Dveribad je irelevantan za MaFest, i s njim i bez njega bi MaFest postojao i postojat će.
Jedino je šteta da tu silnu lovu koju najavljuje ne donira nekome kome je potrebna, ali ako se na to nakanio, donirat će je u svakom slučaju nekome.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/05/2010 : 23:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

dobro, ja sad nisam neko mjerilo. ja sam dobio odgovor na ono što je mene osobno zanimalo. Vrlo je moguče da nekog zanima više i da onda nije zadovoljan odgovorima. Osim toga nikad nisam sudjelovao u stvaranju nekog festivala, humanitarne ili bilokakve aukcije, izložbe... Ratko je tu puno stručniji i sa mnogo iskustva.
Ne bih se htio sad nikome zamjeriti, več sam se pre par dana dosta glupo zakačio sa čovekom hiljadu nickova :) Imam dosta za ovu godinu :)

Sorry, bez ikakve loše namjere, dapače. Ti si mi bija najbolji primjer kako je lako dobiti i iščitati odgovor kad to hoćeš. A sve smo odgovore koje smo mogli i dali. Tvoju politiku nezamjeranja mogu shvatiti no kod ovakvih napada ona nije opcija. Tebi, kao i svima koji dolaskom, verbalno ili na bilo koji drugi način podržavaju Mafest, zajednički projekt svih ljubitelja stripa sa ovih prostora, veliko hvala. Može li drugačije, bolje... sigurno može. Mi dajemo maksimum koji možemo u ovom trenutku a za konstruktivne i prijateljske savjete smo otvoreni od prvog festivala. No na laži, podmetanja i insinuacije kod ovako osjetljivog pitanja kao što je humanitarna aukcija ne možemo ostati šutke.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 12/05/2010 : 11:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
nevjerovatno...nisam ni mislio da se ovoliko stranica nakotilo jer se netko javlja sa nekim konstruktivnim prijedlozima...čemu sve ovo...zašto...ratko,nisi u pravu,ne možeš sumnjati u ovo...kao što je gaston rekao,prije bi trebao u mene sumnjati koliko ja novaca skupim,a koliko ih predam...mislim da je gaston bio više nego iscrpan u svojim odgovorima...trebate svi vi shvatiti koji sumnjate da gaston nije mafest,niti je dado mafest kad su u pitanju te aukcije...oni tu nastupaju kao privatne osobe kad je u pitanju kupovina,a nas svih bi trebala bolit neka stvar koliko oni love troše na aukcije,jer troše svoju lovu,a ne mafestovu...zbog silnih muljaža i pizdarija koje se događaju u ovoj državi,ovaj način,iz ruke u ruku je najpošteniji i najpravedniji...ljudi koji su tebi komentirali kako ja žicam,ili to nespretno izvodim,neka se pokriju ušima...ako ne žele dati,ne moraju,ja ću dati umjesto njih,kao šta sam siguran da bi i ti dao,i gaston i dado...neka ih bude sram...svake godine gledam kako određene spodobe,a to je blaga riječ kako bi ih ja inače nazvao,me zaobolaze u širokome luku kad počnem skupljat lovu...njima na sramotu...ja sam ovo organizirao na svoju ruku,gaston se složio,dapače,većina ljudi mi sama prilazi i daje novac,jer u ovih 8 godina koliko sam na forumu,stekao sam jako puno dobrih prijatelja,o poznanicima da ne govorim...meni je glupo žicat u gastona da mi nešto da kao npr.neki plakat,suvenir i štatigajaznam,a znam da bi dao...ovo šta radim je čisto humanitarne prirode,i glupo mi je nekome nešto dati,da bi ja dobio jadnih 10 kuna za plemeniti cilj...ja molim i ratka i gastona,a i ostale da zaključimo ovu temu...nemojte više komentirat,sve je rečeno,ratko je pitao,gaston mu odgovorio i kraj priče...nadam se da ćemo kao i svake godine sjesti na mafestu i da će nam vrijeme proći u zajebanciji i ugodnom druženju...nije to gaston zaslužio,a ni ljudi koji organiziraju mafest...a ni svi mi ostali koji moramo ovo čitati i koji ćemo biti gosti festivala...a ti ratko,budi spreman dadi nositi ručak svaki dan na mafestu,jer neće stići jesti od slinih obaveza

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/05/2010 : 12:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Sorry, bez ikakve loše namjere, dapače. Ti si mi bija najbolji primjer kako je lako dobiti i iščitati odgovor kad to hoćeš. A sve smo odgovore koje smo mogli i dali. Tvoju politiku nezamjeranja mogu shvatiti no kod ovakvih napada ona nije opcija. Tebi, kao i svima koji dolaskom, verbalno ili na bilo koji drugi način podržavaju Mafest, zajednički projekt svih ljubitelja stripa sa ovih prostora, veliko hvala. Može li drugačije, bolje... sigurno može. Mi dajemo maksimum koji možemo u ovom trenutku a za konstruktivne i prijateljske savjete smo otvoreni od prvog festivala. No na laži, podmetanja i insinuacije kod ovako osjetljivog pitanja kao što je humanitarna aukcija ne možemo ostati šutke.

Samo ti Renky izvrći priču.To što se ti i tvoji prijatelji u koje se zaklinješ tako argumentirano branite za nepostavljanje tih crteža na uvid samo potvrđuje da ste vrijedni divljenja.
Licemjerno spominjanje Millaza i njegovog akvarela samo to potvrđuje.Čak i klinac od 7 godina,ako ga to interesira zna da je akvarel.Problem je recimo postavit javno da se vidi crtež Parlova.Hoćeš reć da ne može čovjek poslat sken?
Čovječe dragi,nevjerojatno koliko ste vi bahati i sebi samodopadni.Čak i od najobičnijih jednostavnih pitanja pravite problem.Istina,niste dužni to pokazat i naka vam budu,ali da ste veliki humanitarci-bogami jeste!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/05/2010 : 12:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by vice

Ne vidim zašto bi se smirile? Ja se ne bih smirio da me izravno zove lopovom i varalicom. S druge strane, Dveribad je irelevantan za MaFest, i s njim i bez njega bi MaFest postojao i postojat će.
Jedino je šteta da tu silnu lovu koju najavljuje ne donira nekome kome je potrebna, ali ako se na to nakanio, donirat će je u svakom slučaju nekome.

Ajde,ne piši gluposti i ne podmeći.Di sam ja ovo napisao na ovom topicu i izravno nekoga titulirao lopovom i varalicom?
Nešto sam loše napisao o Mafestu?Di?O čemu ti bulazniš?
Konstantno se nepozvan ubacuješ u raspravu,mržljiv si i konstantno vrijeđaš.Izvrćeš imena i provociraš.Kakav "dverilaž"?Šta ti to treba?Sada bih ja ,da sam djetinjast kao ti tebi trebao izvrtat nick u ..recimo "Pušanović" i pokušao te vrijeđat kao što ti nastojiš i konstantno vrijeđaš mene?Koliko ti uopće čovječe koji studiraš imaš godina?Zašto provociraš?
Ako ne možeš shvatit najosnovniji upit,zašto uopće insinuacijama,mržljivošću i uvredama daješ sebi na značaju?
Ako se želiš normalno i adekvatno raspravljat, napiši nešto konstruktivno što bi trebalo dolikovat tvojim godinama.Ako nećeš,ne možeš ili ne znaš,osim što provociraš i vrijeđaš,molio bih te da odskakutaš,odletiš,odpušeš ili odprdiš odavde. Iz kojih poriva si uopće toliko zloban i nakaradan?
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/05/2010 : 12:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde,ne piši gluposti i ne podmeći.Di sam ja ovo napisao na ovom topicu i izravno nekoga titulirao lopovom i varalicom?
Nešto sam loše napisao o Mafestu?Di?O čemu ti bulazniš?

Svaki tvoj post na ovom topicu je usmjeren da pokuša diskreditirati Dade i Dade i svega što je MaFest uradio uz njihove "pakosne" nakane i postupke vezano za pare. Ali si ujedno i hinja koja se krije iza svojih laži i ne smije nikome ništa u lice reći, pa je onda to sve zašušureno i zamuljano kao kod svakog licemjera na ovom planetu.
Najtužnije od svega? Ne znaš prepoznati kad si sam i kada trebaš odustati. Vlasnik stranice te moli da prestaneš, pokretač topica te moli da prestaneš, i ti opet sereš li sereš o istim stvarima koje su barem dvaput odgovorene na ovom i deset drugih topica. Jer ti se ne sviđa odgovor. Jer je odgovor jasan i očit svakome ko nije zlonamjeran i pokvaren. I onda hoćeš da naglasiš da si ti jedini u pravu i sereš li sereš li sereš...
quote:

Konstantno se nepozvan ubacuješ u raspravu,mržljiv si i konstantno vrijeđaš.Izvrćeš imena i provociraš.Kakav "dverilaž"?Šta ti to treba?Sada bih ja ,da sam djetinjast kao ti tebi trebao izvrtat nick u ..recimo "Pušanović" i pokušao te vrijeđat kao što ti nastojiš i konstantno vrijeđaš mene?Koliko ti uopće čovječe koji studiraš imaš godina?Zašto provociraš?

27. Ja samo zovem stvari kakve su, npr. 'Pušanović' nema nikakve veze sa mnom jer niti pušim niti je to moje prezime. Dok ti lažeš, lažeš da nisi dobio adekvatan odgovor, zoveš u lice lažovom Gastona i govoriš da mu ništa ne vjeruješ bez da iznezeš i jedan razlog zašto je tako - jer nemaš razloga, osim vlastitog animoziteta i činjenice da ne podnosiš da je NEKO BOLJI OD TEBE. Ti optužuješ nekog drugog za laž? Smiješno.
Pozvan sam jer je ovo JAVNI FORUM, i ništa što napišeš ne treba i ne smije proći bez odgovora, koliko god jadne tvoje laži i izvrtanja bile, a posebno kada lažeš i sereš o ljudima do kojih mi je stalo.
quote:

Ako ne možeš shvatit najosnovniji upit,zašto uopće insinuacijama,mržljivošću i uvredama daješ sebi na značaju?
Ako se želiš normalno i adekvatno raspravljat, napiši nešto konstruktivno što bi trebalo dolikovat tvojim godinama.Ako nećeš,ne možeš ili ne znaš,osim što provociraš i vrijeđaš,molio bih te da odskakutaš,odletiš,odpušeš ili odprdiš odavde. Iz kojih poriva si uopće toliko zloban i nakaradan?

Ja sam zloban i nakaradan pored tebe živa? Da, istina je, ja se spuštam na tvoj nivo, glup sam samo što sam jedini izgleda.
I nećeš me se tako lako riješiti novim lažima i optužbama da nisam 'konstruktivan' - jer svako ko razgrađuje tvoju destrukciju na sastavne dijelove ne može biti ništa nego konstruktivan.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/05/2010 : 12:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

nevjerovatno...nisam ni mislio da se ovoliko stranica nakotilo jer se netko javlja sa nekim konstruktivnim prijedlozima...čemu sve ovo...zašto...ratko,nisi u pravu,ne možeš sumnjati u ovo...kao što je gaston rekao,prije bi trebao u mene sumnjati koliko ja novaca skupim,a koliko ih predam...mislim da je gaston bio više nego iscrpan u svojim odgovorima...trebate svi vi shvatiti koji sumnjate da gaston nije mafest,niti je dado mafest kad su u pitanju te aukcije...oni tu nastupaju kao privatne osobe kad je u pitanju kupovina,a nas svih bi trebala bolit neka stvar koliko oni love troše na aukcije,jer troše svoju lovu,a ne mafestovu...zbog silnih muljaža i pizdarija koje se događaju u ovoj državi,ovaj način,iz ruke u ruku je najpošteniji i najpravedniji...ljudi koji su tebi komentirali kako ja žicam,ili to nespretno izvodim,neka se pokriju ušima...ako ne žele dati,ne moraju,ja ću dati umjesto njih,kao šta sam siguran da bi i ti dao,i gaston i dado...neka ih bude sram...svake godine gledam kako određene spodobe,a to je blaga riječ kako bi ih ja inače nazvao,me zaobolaze u širokome luku kad počnem skupljat lovu...njima na sramotu...ja sam ovo organizirao na svoju ruku,gaston se složio,dapače,većina ljudi mi sama prilazi i daje novac,jer u ovih 8 godina koliko sam na forumu,stekao sam jako puno dobrih prijatelja,o poznanicima da ne govorim...meni je glupo žicat u gastona da mi nešto da kao npr.neki plakat,suvenir i štatigajaznam,a znam da bi dao...ovo šta radim je čisto humanitarne prirode,i glupo mi je nekome nešto dati,da bi ja dobio jadnih 10 kuna za plemeniti cilj...ja molim i ratka i gastona,a i ostale da zaključimo ovu temu...nemojte više komentirat,sve je rečeno,ratko je pitao,gaston mu odgovorio i kraj priče...nadam se da ćemo kao i svake godine sjesti na mafestu i da će nam vrijeme proći u zajebanciji i ugodnom druženju...nije to gaston zaslužio,a ni ljudi koji organiziraju mafest...a ni svi mi ostali koji moramo ovo čitati i koji ćemo biti gosti festivala...a ti ratko,budi spreman dadi nositi ručak svaki dan na mafestu,jer neće stići jesti od slinih obaveza

Čuj,apsolutno poštujem ovu manifestaciju i ovo što si ti smislio.Znaš i sam kakvi su ljudi.
Ne sumnjam ja u sam čin davanja novca na ruke,ali sam samo molio,kao i prije godinu dana da nam unaprijed postave skenove tih crteža da ih vidimo.Pretpostavljam da će ti orginali postić dobru cijenu na aukcijama jer se ove godine neću susprezat i vodit računa o tom da ih Dado može osvojit.Ako ih i osvoji,ovaj puta će ih dobro platit.Prošle godine nisu ih htjeli pokazat do samih licitacija,a vidim da neće niti sada.I nije samo zbog mene,ima tu još zainteresiranih ljudi.
Ako ih zaista žele zadržat,a sam je Dado to rekao prošle godine-direktno meni na upit "neće ih niko osvojit,pa makar koštali i po 20 000 eura".Evo,neka opet Dado kaže da Ratko laže!
Gaston ih na upit da ih pokaže pred samu licitaciju nije htio pokazat!

Ne sumnjam ja u doniranje nikakvih para što se ovdje izvrće,ali sam siguran i uvjeren da tim prikrivanjem crteža misle da će manje ljudi bit zainteresirano i da će te orginale na aukcijama kupit za manje novca.Htjeli bi bit fer kako to oni daju na humanitarne aukcije,ali bi htjeli to ipak zadržat za sebe uz što manje izdatke.Eto,to je sva poanta Ratkovih pitanja,a ova skrivanja i objesna izvrtanja to i dokazuju.
Ok,crteže nećemo vidjet,ali će oni koji žele to shvatit,shvatit kakva je tu igra.
Zato sam postavio pitanja i tražio skenove orginala na uvid.
Nakon toga slijedi salva uvreda i objašnjenja,ali skenova nema!
Čak mi i Marko napiše da sam postavio nerazumna pitanja i navodi primjer koji je sablasan-dat će netko crtež na humanitarnu aukciju zbog svoje dobronamjernosti i ljudske geste,ali ako mu netko nabije cijenu ili uzme na tim aukcijama taj orginalni crtež,ovaj bi se naljutio i uvrijedio!!??Pa čekaj malo,koji kurac ih onda uopće daju na aukcije???

ŠTA SAM JA TU POGREŠNO PITAO?

Ponavljam,ljepo i uljudno molim organizatore da nam vidno predoče što će bit na tim aukcijama da se znamo financijski za njih pripremit.MOLIM po stoti put.
Što se tiče novca,samo sam predložio da je jednostavnije novac uplatit na tekući račun jer mi nije svejedno nosit sa sobom desetke tisuća kuna.Samo to sam MOLIO.
Kraj priče sa moje strane!

Edited by - dveribad on 12/05/2010 12:56:18
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/05/2010 : 13:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Gastonovi, dakle organizatorovi, odgovori na dveribadova pitanja.

quote:

Ne sumnjam ja u sam čin davanja novca na ruke,ali sam samo molio,kao i prije godinu dana da nam unaprijed postave skenove tih crteža da ih vidimo.

Dobro pitanje i nisi ti prvi koji me je to pitao. Npr. Aco mi je vec na 2 prosla MaFesta rekao da bi bila super stvar da stavimo npr. mjesec dana prije pocetka festivala skenove svih doniranih crteza tako da ih potencijalni kupci mogu vidjeti i ja sam se slozio da bi to bilo doista super, no nazalost to je neizvodivo. Naime, jedini gosti koje zamolimo da doniraju svoje crteze za humanitarnu aukciju su oni koji su ujedno i glavni gosti i koji crtaju ilustracije koje ce poslije postati plakati. Svi ostali crtaci koji dolaze u Makarsku nemaju obavezu ista pokloniti, no ako to ucine (a vecina ili prakticki svi to u konacnici i naprave) onda te iste ilustracije donesu sa sobom na MaFest i tada ih je vise nemoguce skenirati i pokazati, a da eventualno to i stignemo nekako napraviti npr. u petak, nitko od posjetitelja MaFesta to ne bi ni vidio jer nitko od posjetitelja (ili mozda samo rijetki) te dane ne ide na Internet. Naravno, bilo bi idealno da svi crtaci koji ce doci na MaFest i koji ce nesto donirati to nacrtaju npr. dva mjeseca prije festivala te da mi potom okacimo na Internet, no svi mi znamo da to tako ne ide jer mnogi crtaci crtaju te crteze zadnji tren, a neki cak i u Makarskoj. Evo, npr. za ovogodisnju aukciju ja nemam pojma kako ce izgledati ijedna ilustracija i nemam pojma koliko ce ih uopce biti donirano i koji ce crtaci ih uopce donirati, osim naravno onih koje su koristene za plakate, no to uostalom znaju i vide i svi posjetitelji ovdje. Nadalje, nigdje nije zapisano pravilo da glavni gosti moraju donirati svoje ilustracije. Npr. na dosadasnjim MaFestima Hermann je nije donirao, a Font je inzistirao da njegov plakat ja primim kao poklon te da ce on dati za aukciju drugi crtez. Sto se ovogodisnjeg MaFesta tice, do ovoga trenutka je potvrdjeno da ce svoje plakate na aukciju dati Casertano, Janjetov i Risso, a za Baruna i Parlova jos nismo sigurni, no nadamo se da hoce. Isto tako smo sigurni da Milazzo nece dati svoj plakat na aukciju jer je to vec najavio, nego ce ga zadrzati, a obecao je barem nekakav crtez, no hoce li ga dati i kakav ce biti - nemamo pojma. Dakle, to s ranijim prikazivanjem crteza za aukciju je nazalost neizvodivo, no ne zbog nas. Kad sam mu sve ovo objasnio Aco se slozio da sam u pravu i da je doista nemoguce to npr. mjesec dana sve ranije objaviti, no onda je predlozio da bi bilo super kad bi se barem u subotu ujutro svi prikupljeni crtezi izlozili da ih posjetitelji mogu vidjeti i ja sam se slozio da bi to bilo super, no nismo uspjeli pronaci mjesto i nacin za to. Naime, nakon sto postavimo izlozbe ne ostane nam nista ni mjesta ni okvira za postavljanje i tih crteza tako da je otpala i ta opcija. Naravno, bilo bi idealno kad bismo to mogli napraviti, no dosad zbog infrastrukture to nije bilo moguce. Naravno, ako ti (ili netko drugi) imas neku sugestiju kako bismo to mogli premostiti - samo reci! Ako bude izvodivo obavezno cemo to napraviti. Na kraju, ono sto je apsolutno svakome dostupno jest da tijekom trajanja aukcije zatrazi da mu se donese blize na uvid ilustracija i to ce uvijek biti napravljeno. Cisto kao informacija, nitko nikad na prethodna 4 MaFesta to nije napravio sto dosta govori samo za sebe.
quote:

Ponavljam,ljepo i uljudno molim organizatore da nam vidno predoče što će bit na tim aukcijama da se znamo financijski za njih pripremit.MOLIM po stoti put.

Na kraju, sto se financijske pripreme za aukcije tice tu nema nikakvih nepoznanica i ti to kao iskusna osoba koja je sudjelovala na 2., 3. i 4. aukciji (na prvoj nisi jer je bila prerano) sigurno znas. Ipak, nije meni tesko ni ponoviti sve to. Dakle, pocetna cijena svake ilustracije za plakat svakoga glavnoga gosta (nebitno je li rijec o olovci, tusiranom crtezu, akvarelu, gvasu itd.) jest 2000 kn i to je tako oduvijek. Ukoliko je rijec o ilustraciji za plakat od nekoga tko nije glavni gost (prosle godine Alem Curin, ove godine Niko Barun) pocetna cijena je 1000 kn. Za sve druge donirane ilustracije, bile one manje ili vise vrijedne, pocetna cijena jest 300 kn. I to je to... Dakle, vrlo lako se je pripremiti jer sve ilustracije za plakat su vidljive mjesecima unaprijed i ako ti se neka svidja lako ces pripremiti neki iznos koji si spreman dati za nju (pocetnu cijenu znas otprije, a je li tebi nesto vrijedi 2000, 3000, 7000 ili 50000 kn - to je subjektivna stvar), a sto se ostalih poklonjenih ilustracija tice, vecina ih ode po pocetnoj cijeni, a rijetke dodju do 500-700 kn. Dakle, i to se moze vrlo lako pripremiti.
quote:

Što se tiče novca,samo sam predložio da je jednostavnije novac uplatit na tekući račun jer mi nije svejedno nosit sa sobom desetke tisuća kuna.Samo to sam MOLIO.
Kraj priče sa moje strane!

Naravno, zbog transparentnosti mi cemo i dalje nastaviti s praksom davanja novca direktno na aukciji (jer tu ne moze biti prijevare), a ono sto mozemo uciniti da bi korisnik vidio da si bas ti to donirao jest da se po zavrsetku aukcije svi oni koji su osvojili jednu ili vise aukcija poredaju u red te da svoje originale preuzimaju direktno od korisnika aukcije dajuci mu pritom iznos koji su ponudili. Na taj nacin ce korisnik tocno znati da si npr. ti dao njemu novac i to je sasvim okej, a organizatori ce zapisati sve cijene i prilikom primopredaje kontrolirati da predani iznosi odgovaraju ponudjenim svotama. Naravno, ovo si mogao zatraziti i proslih godina i mi bismo ti izasli u susret bez ikakvog problema.

Edited by - Emir Pasanovic on 12/05/2010 13:02:53
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 12/05/2010 : 13:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Sretan rodjendan Nika

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/05/2010 : 13:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Čak mi i Marko napiše da sam postavio nerazumna pitanja i navodi primjer koji je sablasan-dat će netko crtež na humanitarnu aukciju zbog svoje dobronamjernosti i ljudske geste,ali ako mu netko nabije cijenu ili uzme na tim aukcijama taj orginalni crtež,ovaj bi se naljutio i uvrijedio!!??Pa čekaj malo,koji kurac ih onda uopće daju na aukcije???

Ne, ja sam rekao da je nerazumno optuživati ih da taj novac od umanitarnih aukcija završi njima u džepu.
Mislim, slažeš li se da sam ja ovdje neutralan? Da nisam ničiji "igrač", ni tvoj, ni njihov? E, pa ako ti ja kažem da iz tvojih pitanja ispada da ih optužuješ da muljaju s novcem od humanitarnih aukcija, onda bi trebao makar se zamisliti je li to zaista tako, ako ne i prihvatiti to kao istinu.

A primjer koji sam naveo se odnosi na mene, a ne na njih. Ja, na njihovom mjestu, ih SVAKAKO ne bih dao na aukcije, nego bi ih ostavio sebi. I kraj priče.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000