Author |
Topic |
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/05/2010 : 15:24:47
|
quote: Originally posted by acestroke
Ljudi, kako mozete tako napeto ocekivati film sa radnjom koju smo vec gledali bezbroj puta? Ovo je pravi dokaz da Holivud vise nema originalnih ideja... samo puno para za 'spectacle', explosije i velike ratne scene ...
Imaju oni ideja, problem je da se novo i nepoznato slabije prodaje od poznatog. Nije samo sa filmovima tako. Govorim naravno o masi, sladokusci vole ionako sve obrnuto sto voli jedan prosijecan covjek. Sama cinjenica da se film zove Robin Hood, je skoro garancija da ce dobro proci u kinima. Reklama je najvaznija kada se radi o gledanosti, imamo primjer Avatara. Kod poznatih naziva moze se usparati na reklami jer samo ime je dovoljna reklama.
|
Edited by - King Warrior on 12/05/2010 15:27:44 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 12/05/2010 : 15:32:49
|
''Dressed to kill'' - e, ako bih za ijedan film mogao da kažem ''podsjeća me na neki broj Dilana Doga'', onda je to ovaj. Priča bi lako mogla biti napisana od strane Kjaverotija ili Rujua. No, to ne znači da je loša.;) U stvari, film mi se prilično dopao, najviše zbog dobre atmosfere i Kejnove gluma. Scena ubistva u liftu je odlično urađena... A i rasplet je iznenađujući. 7/10 Ponovo sam pogledao ''Inglorious bastards'' i sada mi je najbolji film u 2009-toj godini, Prava je sramota što je dobio samo jedan Oskar. Svkako je miljama bolji od ''Avatara'' i ''Hurt locker''-a... Zapanjujuća muzika. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/05/2010 : 18:41:56
|
kao sto sam i ocekivao(a nadao se ipak necem drugom), tipicni superherojski film. Mnogo je love ulozeno u film, startovali su i kampanju da je IM2 drugaciji od ostalih, uradili su sve da privuku publiku. Medjutim, od pocetka do kraja vec poznati koncept kojim se koriste svi superherojski filmovi.
Ne znam ni sam zasto , ali svaki put potajno ocekujem od ovakvih filmova nesto drugacije, nesto novo, osvjezavajuce, i svaki put budem razocaran, mada u sustini ipak znam sta me ocekuje, ali eto, tvrdoglav sam. |
Edited by - King Warrior on 12/05/2010 18:43:38 |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 12/05/2010 : 20:27:24
|
ne znam je li se vec spominjao, ali DOBAR, LOS, CUDAN je remek-djelo od vesterna... orijentalnog istinska posveta sergiu leoneu i vrhunska zabava. gotovo bez rijeci. korejci, a tko drugi! rasturaju posljednjih nekoliko godina u svim zanrovima! |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 12/05/2010 : 21:34:22
|
quote: Originally posted by Curunir
ne znam je li se vec spominjao, ali DOBAR, LOS, CUDAN je remek-djelo od vesterna... orijentalnog istinska posveta sergiu leoneu i vrhunska zabava. gotovo bez rijeci. korejci, a tko drugi! rasturaju posljednjih nekoliko godina u svim zanrovima!
Vidio sam predigru, izlgeda odlicno. Jedva cekam da igra ovdje (izlazi kasnije u Maju) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 12/05/2010 : 21:37:57
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by acestroke
Ljudi, kako mozete tako napeto ocekivati film sa radnjom koju smo vec gledali bezbroj puta? Ovo je pravi dokaz da Holivud vise nema originalnih ideja... samo puno para za 'spectacle', explosije i velike ratne scene ...
Imaju oni ideja, problem je da se novo i nepoznato slabije prodaje od poznatog. Nije samo sa filmovima tako. Govorim naravno o masi, sladokusci vole ionako sve obrnuto sto voli jedan prosijecan covjek. Sama cinjenica da se film zove Robin Hood, je skoro garancija da ce dobro proci u kinima. Reklama je najvaznija kada se radi o gledanosti, imamo primjer Avatara. Kod poznatih naziva moze se usparati na reklami jer samo ime je dovoljna reklama.
Iako me ove teorija depresuje, ima puno istine... sta se desi filmskoj publici? Otkad svi (skoro) postadose primitivci koji jedino hoce jedno te isto sranje na ekranu...? |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 13/05/2010 : 23:45:42
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by Mhejl Čini mi se da novi ''Robin Hud'' dosta obećava.
Čuj obećava....Ja očekujem da ovo bude u rangu Gladijatora, ako ne i bolje.
Uff, upravo se vratih sa projekcije.
Utisci? Pa, na početku filma nisam mogao da se otmem utisku da gledam Gladijatora čiji se kostimograf zeznuo. A onda...nastaje ludnica!
Oni koji su kukali "šta će nam još jedna verzija davno prežvakane teme?" će morati da utihnu i samo se smeškaju. Kad se nečeg dohvati majstor kakav je Scott, sve je moguće. Preterivanje u detaljima i autentičnosti, atmosfera-overkill, odličan izbor glumaca...POSLASTICA! Volim kad iz Holivuda dođe zabavan i pametno napravljen blockbuster. In your face, Cameron!
Iznenadio sam se totalnom odsustvu patosa, koji sam očekivao. Tek u poslednjih 15 minuta imamo određenu dozu, nedovoljnu da pokvari opšti utisak o filmu.
Znam, mnogi će posle gledanja biti zbunjeni ovakvom verzijom legende o Robinu Hudu, i da će pljuštati kritike, ali ja mislim da mi je ovo najbolja verzija ikad. Svima u inat.
Posle, za njegove standarde, promašaja kao što su Kingdom of heaven i Hannibal, Scott je postavio novi domaći zadatak za sve koji žele da naprave odličan istorijsko-akcioni spektakl. Sve dobro iz Gladijatora je ovde manje napadno i spektakularno, ali uprkos tome (ili baš zbog toga?) upečatljivije.
Od mene 10. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 13/05/2010 : 23:57:28
|
meni je zapravo, Kingdom of heaven bio vrlo simpatican, ne mirise previse na dobrog starog Ridlija, pa ti se zato en dopada sigurno.
mada, ruku na srce, jesam ga gledao pre oko 5 godina |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 14/05/2010 : 00:24:00
|
Ne, nisam ni rekao da je to loš film. Samo da zaostaje dobrano za nekim Scottovim remek-delima. A baš skoro sam ga ponovo pogledao. ;) |
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7310 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 14/05/2010 : 00:47:37
|
Aj drago mi je zbog pozitivne kritike na Robina Hood-a, ja iden vjerojatno u subotu u kino. |
And like that... he's gone. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 14/05/2010 : 10:28:43
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by mr murdoc
ja idem veceras
idem i ja
mogli bi zajedno
Oženjen je već, džabe se trudiš. |
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 14/05/2010 : 23:03:37
|
hunteru, jel taj robin hud pogodan za klince, 11/12 godina |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 14/05/2010 : 23:21:34
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
hunteru, jel taj robin hud pogodan za klince, 11/12 godina
Ovde je dozvoljeno od 12 godina uz pratnju, 14 godina bez. Zvanično.
Moje viđenje je da može od dvanaest godina, nema nekih eksplicitnih scena (najgore su, za taj uzrast, zarivanje noža u vrat, strela kroz vrat dva puta, i jedan proboden kopljem). Ali to je manje više to. |
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 14/05/2010 : 23:27:55
|
da, to je vec vidjeno, nikakvih problema
meni najbitnije da nema explicitnog sexa i nekih cudovisnih insekata |
|
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Member since 03/06/2009 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 15/05/2010 : 01:16:40
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
da, to je vec vidjeno, nikakvih problema
meni najbitnije da nema explicitnog sexa i nekih cudovisnih insekata
Ma ne treba da se plasis, ne mogu insekti STVARNO da bude tako veliki. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 15/05/2010 : 09:56:00
|
Ridley Scott-- Robin Hood
Ridley Scott je stari macak koji nam je poklonio nekolicinu izvrsnih filmova kao sto su Black Rain (1989) , Thelma & Louise (1991), 1492: Conquest of Paradise(1992) Bilo je tu i par kultnih ostvarenja koja ce pamtiti sve generacije filmofila . Alien iz ( 1979) ili Blade Runner iz (1982) ili svima poznati film koji je vratio povjesnu tematiku na velika platna Gladiator iz (2000). Naravno bilo je i osrednjih filmova popud Hannibal ili Black Hawk Down , pa opet vjesto odradenih i zanimljivo prezentiranih. Bilo je i (po meni) dosadnih i razvucenih.. American Gangster i Body of Lies , a bilo je bome i vrlo losih kao G.I. Jane ili White Squall . Bilo kako bilo Ridley je ustaljena velicina u filmskom poslu i mozemo reci da se radujemo svakom njegovom novom filmu. Robin Hood...hmmm da. Vec pomalo dozivljeni Russell Crowe sa frizurom iz gladijatora ipak nakon pocetnog prilagodnog perioda filma uspijeva uvjeriti da je on taj momak sa jajima od celika i nesudeni voda potlacenih i zapostavljenih . Cate Blanchett kao Lady Marian je svoju ulogu perfektno odigrala i smatram je najjacim karakterom u cijelom filmu i nosiocem mnogih vaznih i odlucujucih scena . Max von Sydow as Sir Walter Loxley..odlican kao i uvijek. Kevin Durand as Little John..odlican izbor za ovu ulogu , pa cak i Mark Addy as Friar Tuck nije bio los. Mark Strong as Sir Godfrey mi je ipak malo previse pederast i smatram da je to moglo biti puno bolje odglumljeno . Film je sve u svemu jedna vrlo isplativa investicija ako zelite otici u kino i osobno mu dajem 8/10 . Nije Kingdom of Heaven, ali nije ni Gladijator , no vjerovatno jedna od najboljih adaptacija Robin Hooda .
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/05/2010 : 20:32:24
|
quote: Originally posted by mr murdoc Nije Kingdom of Heaven, ali nije ni Gladijator , no vjerovatno jedna od najboljih adaptacija Robin Hooda .
Jel što brutalniji i ozbiljniji od prethodnika (Robin s Costnerom)? MIslim da je za vođu Veseljaka iz šervudske šume trebao opakiji karakter, pa ako je Crowe poput gladijatorske izvedbe, onda super... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Topic |
|