1930., Melvin Woodworth, engleski pisac srpskih korijena dolazi švicarske Alpe, u malo zabačeno selo Ardolaz u podnožju velikog ledenjaka. Melvin traži inspiraciju za svoj novi roman u mjestu u kojem je posljednje godine života proveo njegov polubrat Dragan, pijanist lokalnog Grand Hotela. Hotel je već odavno napušten, ali u njemu netko i dalje povremeno svira Draganove skladbe. Melvin kreće u potragu za tajanstvenim pijanistom...
Bas smo danas u Palachu komentirali kako je nevidejeno s kojim povjerenjem kupujemo ta tvoja izdanja, vadimo pare bez da razmisljamo hoce li to valjati ili ne, i uvijek ispne dobro... Kao da smo te ozenili.
Dobro rečeno , stvarno nema greške, sve odlični stripovi.
Bas smo danas u Palachu komentirali kako je nevidejeno s kojim povjerenjem kupujemo ta tvoja izdanja, vadimo pare bez da razmisljamo hoce li to valjati ili ne, i uvijek ispne dobro... Kao da smo te ozenili.
Dobro kaže Gand - Put u Italiju me nije baš oborio s nogu, a niti sam neki fan Petra Pana.Ali ipak je Cosey dobar crtač,vidim pohvalne komentare i ipak je to Fibra - tako da daj komad i meni;-))
.... lepo nacrtano, lepa i premisa za pricu, medjutim dosta los nacin pripovedanja... jednostavno se stice osecaj da svakom poglavlju fali jos po 10ak strana... ne mogu da kazem da covek ne zna da pripoveda, posto je ovo jedini album od njega koji sam citao, ali mi se tako cini... zasita steta s obzirom da naslov fantasticno zvuci...
Meni je Putovanje u Italiju bolje. Ovde mi se čini da je Kosi pokazao izvesne nespretnosti u pogledu scenarija. Neka rešenja su mi površna, pomalo očekivana. A kraj je bljutavi hepi end, koji sam sebe pravda rečima, pa zašto se strip ne bi završio ovakvim hepi endom. Iopet, ima divnih momenata. Atmosfera je na čas veoma privlačna, a na čas nekako hladna, kao to alpsko selo. Bilo mi je svejedno šta će se dogoditi. Kao neki trenutak iščupan iz svakog prostorno-vremenskog konteksta. Sličan osećaj sam imao kod Žibrine Odgode. A možda to može da se gleda i kao kvalitet stripa. Po mom sudu, Petar Pan nije remek delo, ali mi nikako nije žao što sam potrošio vreme na čitanje.