Hanteru, što zaboravi na ovaj topic ? Previše je dobar da bi potonuo. Evo ja predlažem da Metabaroni/Metabaruni budu sledeći za ocenjivanje - ovde će biti žešćeg sukoba mišljenja !
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Meni su Metabaroni vrhunski strip. Svemirski ep o kasti savrsenih ratnika koji je u isto vreme i tako grandiozan i tako jednostavan. Prica napisana u superlativu i svaki metabaron mocniji, fizicki savrseniji ali i ocajniji od onog proslog! Odlican crtez, odlicna prica, odlican SF. Prosto sam JEO ovu stripčinu.
Meni je strip dobar, u stvari više od dobrog, bez razmišljanja 8/10. Pre nego što sam se bacio na čitanje, pogledao sam komentare i svi do jednog su bili "savršenstvo od stripa" i slično. Zato me je strip i malo razočarao , jer sam očekivao jedno uživanje u čitanju koje sam doživljavao čitajući Bluberija, Trinaesticu, Valianta ili Eternauta, međutim daleko i od toga da mi je bio loš i smor. Odlična ideja, ne toliko izvođenje, sjajan crtež.Dve debele knjige kupljene za relativno male pare (izdanje od Belog puta) je još jedna činjenica koja je uticala na ocenu više. U svakom slučaju iskrena preporuka ko voli spejs-opera tematiku .
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
I ja sam prvo iščitao gomile hvalospjeva, pa sam ga tek tada kupio i pročitao i nimalo se nisam pokajao. Odličan strip sa ludom pričom i prelijepim crtežom. Jedino što mi je kvarilo užitak pri čitanju su bili tipfeleri i na nekoliko mjesta najblaže rečeno čudan prevod u izdanju Belog puta. Inače, sve ostalo 9/10
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
10/10 remek djelo! inače nisam ljubitelj SF-a ali ovaj strip tako kvalitetno uvuče u priče, u cijelu kastu metabaruna, da to nisam ni primjetio dobro da ste me sjetili, pročitat ću ga ponovno ovih dana :)
Nisam čitao strip, pa je nemoguće da ga ocjenim. Ali ono što mogu da kažem je da je za to kriv crtež koji mi uopće nije legao. Previše krut. A i tematika me ne zanima naročito. Sjajne su naslovnice.