forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Darkwood: TARZAN - knjige 1 i 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/05/2010 : 09:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Najzad, juče, dobih i ja ova dva albuma, verujte da u svom životu nisam video nešto na ovim prostorima da je bolje urađeno, hvala Slobi i hvala svima koji su se potrudili da nam obezbede ovo kvalitetno izdanje!
A posebno mi je drago zbog mog sugrađanina Pajketa što je izvanredno rešio logo Darkwood!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 15/05/2010 : 10:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Najzad, juče, dobih i ja ova dva albuma, verujte da u svom životu nisam video nešto na ovim prostorima da je bolje urađeno, hvala Slobi i hvala svima koji su se potrudili da nam obezbede ovo kvalitetno izdanje!
A posebno mi je drago zbog mog sugrađanina Pajketa što je izvanredno rešio logo Darkwood!

Jos jednom dobrodoso zemo
To i ja kazem za Tarzana,treba videti i onda ne mozes da ga ne kupis,vuce,mami na kupovinu...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/05/2010 : 11:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

To i ja kazem za Tarzana,treba videti i onda ne mozes da ga ne kupis,vuce,mami na kupovinu...

Evo, jutros sam ih ponovo prelistao, pa ovo je stvarno neverovatno, odrađeno vrhunski, uživam u ovim izdanjima, a i cena, pa zamisli, dao sam 3500 dinara za Teksa u boji, a ova dva Tarzana 2600, to nema nigde, ustvari ima, kod Slobe!!!

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 15/05/2010 : 11:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Evo, jutros sam ih ponovo prelistao, pa ovo je stvarno neverovatno, odrađeno vrhunski, uživam u ovim izdanjima, a i cena, pa zamisli, dao sam 3500 dinara za Teksa u boji, a ova dva Tarzana 2600, to nema nigde, ustvari ima, kod Slobe!!!

Ne diraj mi u Texa da ne promenim navijacki tabor
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 16/05/2010 : 00:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
Ljudi! Nešto me jako zabrinulo: 13 strana teme o Tarzanu, a sve sami hvalospevi! Hvata me strah da ne navučemo kakvo zlo na darkvudsku prevenčad! Ili još gore, da ovo savršenstvo ne naruši kosmički poredak, pa sve ode u tri lepe...
Evo zašto sve ovo pišem.
Sinoć usnih veoma čudan san. Kao ja krenuo po svoje primerke Tarzana u Darkvud, kad tamo, iza pulta, niko drugi do Domanovićeva strina?! Da, baš ona! Da ne poveruješ! Onako starački žuta i naborana, jedva stoji, ne progovara, već sve jednako i žlosutno huče. Gledam oko sebe, sve je u redu, stripovi na sve strane, ali nigde ne vidim Tarzana. Sada, na javi shvatam da su svi stripovi bili s istom naslovnicom, samo različitih formata, no to mi u snu nije smetalo, čak mi bilo savršeno normalno. Elem, tražim Tarzana, a pogled mi sam skreće ka strini. Gledam čas u stripove, čas u nju, te mi se sve čini da i nema neke razlike, neka čudna nijansa sivkasto-žute je s njenog lica prešla na stripove. Osetivši svu mučninu bezizlaznog položaja, ja reših da upitam za svoj primerak Tarzana. Kako izustih prvu reč strinin zlosutni huk postade potmuliji, dok ne udari u plač na reč Tarzan.... Tu se probudih sav u groznici, noge ne osećam, u san ne smem. Čekam jutro. Čim je svanulo najavim se prijatelju (kod koga su moji primerci Tarzana) na jutarnju kafu. On malo začuđen, ali pristade. Pijem kafu i vrtim one Tarzane i sve me nešto strah... a šta ako su stvarno savršeni...
Odjednom mi je laknulo, letimično žvrljajući pogledom vidim sledeći tekst „vešto šutnuvši komad zrelog voća u lice pritivnika” a na slici se lepo vidi da Tarzan dotičnu voćku hita rukom. Šutira se, svi znamo, isključivo nogom. Oh, blagi bože... greška! Divna, mala greška koja nam garantuje da će sve biti u redu; da će biti sledećih brojeva ovog divnog serijala i... i da će svemir opstati! Čitajući sve više, doduše na preskok, počinjem da primećujem želju prevodioca da sintaksički iskonstruiše lepotu pripovedanja; elem, efekat se može postići, u određenoj meri, menjanjem reda reči u rečenici, ali treba dobro paziti da umesto traženog oblika lepog pripovedanja ne dobijemo sintaksički nepravilne rečenice. Pored toga, mešaju se lica pripovedanja, negde fale reči, a negde znakovi interpukcije, a potpisan je lektor:

- Horta je jurnuo u trenutku kada se Kulonga izmakao i zabio strelu u njegov bok.
- Tarzan je posmatrao Kulongu koji je odsekao nekoliko komada s vepra, naložio vatru i pojeo koliko mu je bilo dovoljno.
- Svaki povik ostade prigušen... ...kad je povučen uvis prema gustišu od lišća.
- Jednoga dana osetiće svu njegovu mržnju ovaj nadmeni Tarzan.
- ... da bi se oko njega oformio rasplesani krug ratnika sa svetlim noževima i kopljima u rukama, koji nisu štedeli grla uzvikujući.
- Ali čak i u padu njegov nož je neprestano pronalazio put prema žrtvi, pre nego što je shvatio da mu je snažni protivnik već mrtav.
- ... da bi beživotno potonuo na zemlju.

Dovoljno, ponovo ću moći mirno da spavam, poredak kosmosa je obezbeđen, a biće i novih Tarzana....

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41096 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/05/2010 : 07:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Jel' ostao iko normalan na ovom forumu?

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/05/2010 : 11:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Nema šta , Noemis, ovo je bio pravi metasan

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 16/05/2010 : 12:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
@sawitch
da li je iko ostao normalan to ne znam, jerbo sam nenormalan došao na forum...
a i nov sam #61514;

@anto
kamo lepe sreće, ovo je bre bio paleoarhemetakošmar #61514;

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 16/05/2010 : 19:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis

Ljudi! Nešto me jako zabrinulo: 13 strana teme o Tarzanu, a sve sami hvalospevi! Hvata me strah da ne navučemo kakvo zlo na darkvudsku prevenčad! Ili još gore, da ovo savršenstvo ne naruši kosmički poredak, pa sve ode u tri lepe...
Evo zašto sve ovo pišem.
Sinoć usnih veoma čudan san. Kao ja krenuo po svoje primerke Tarzana u Darkvud, kad tamo, iza pulta, niko drugi do Domanovićeva strina?! Da, baš ona! Da ne poveruješ! Onako starački žuta i naborana, jedva stoji, ne progovara, već sve jednako i žlosutno huče. Gledam oko sebe, sve je u redu, stripovi na sve strane, ali nigde ne vidim Tarzana. Sada, na javi shvatam da su svi stripovi bili s istom naslovnicom, samo različitih formata, no to mi u snu nije smetalo, čak mi bilo savršeno normalno. Elem, tražim Tarzana, a pogled mi sam skreće ka strini. Gledam čas u stripove, čas u nju, te mi se sve čini da i nema neke razlike, neka čudna nijansa sivkasto-žute je s njenog lica prešla na stripove. Osetivši svu mučninu bezizlaznog položaja, ja reših da upitam za svoj primerak Tarzana. Kako izustih prvu reč strinin zlosutni huk postade potmuliji, dok ne udari u plač na reč Tarzan.... Tu se probudih sav u groznici, noge ne osećam, u san ne smem. Čekam jutro. Čim je svanulo najavim se prijatelju (kod koga su moji primerci Tarzana) na jutarnju kafu. On malo začuđen, ali pristade. Pijem kafu i vrtim one Tarzane i sve me nešto strah... a šta ako su stvarno savršeni...
Odjednom mi je laknulo, letimično žvrljajući pogledom vidim sledeći tekst „vešto šutnuvši komad zrelog voća u lice pritivnika” a na slici se lepo vidi da Tarzan dotičnu voćku hita rukom. Šutira se, svi znamo, isključivo nogom. Oh, blagi bože... greška! Divna, mala greška koja nam garantuje da će sve biti u redu; da će biti sledećih brojeva ovog divnog serijala i... i da će svemir opstati! Čitajući sve više, doduše na preskok, počinjem da primećujem želju prevodioca da sintaksički iskonstruiše lepotu pripovedanja; elem, efekat se može postići, u određenoj meri, menjanjem reda reči u rečenici, ali treba dobro paziti da umesto traženog oblika lepog pripovedanja ne dobijemo sintaksički nepravilne rečenice. Pored toga, mešaju se lica pripovedanja, negde fale reči, a negde znakovi interpukcije, a potpisan je lektor:

- Horta je jurnuo u trenutku kada se Kulonga izmakao i zabio strelu u njegov bok.
- Tarzan je posmatrao Kulongu koji je odsekao nekoliko komada s vepra, naložio vatru i pojeo koliko mu je bilo dovoljno.
- Svaki povik ostade prigušen... ...kad je povučen uvis prema gustišu od lišća.
- Jednoga dana osetiće svu njegovu mržnju ovaj nadmeni Tarzan.
- ... da bi se oko njega oformio rasplesani krug ratnika sa svetlim noževima i kopljima u rukama, koji nisu štedeli grla uzvikujući.
- Ali čak i u padu njegov nož je neprestano pronalazio put prema žrtvi, pre nego što je shvatio da mu je snažni protivnik već mrtav.
- ... da bi beživotno potonuo na zemlju.

Dovoljno, ponovo ću moći mirno da spavam, poredak kosmosa je obezbeđen, a biće i novih Tarzana....

Za interpukciju je u redu, koliko vidim.
Vidim da ima sastavnih rečenica, a kod njih nisu uvek obavezni zarezi.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5979 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 17/05/2010 : 12:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message  Reply with Quote
Od danas u prodaji u Strip knjizari Libellus. Cijena prvih mjesec dana biti ce 110 kn, zatim 120 i finalna cijena 130 kn po knjizi.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 17/05/2010 : 18:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Melina
Promotivna cena u Darkwoodu, a mozda i na jos nekim prodajnim mestima ce biti 1300 dinara prvih mesec dana od 10.05.2010. do 10.06.2010., 1500 dinara od 11.06.2010 do 11.07.2010. i od 12.07.2010 trajno 1800 dinara, odnosno 18 eura.
Cak i poslednja cena je sa velikim popustom u odnosu na cenu koja bi trebala da bude formirana, ali kako je ovo prvi projekat, onda u skladu sa time ide i neka cast za kupce od izdavaca. Pokaze li se uspesno prodaja, pokusacemo da odrzimo sto nizu cenu svega, osim ako

Cini se da su svi prevideli ovaj deo, koji je kljucan . Dakle ova cena je samo za ova prva dva broja a posle ko zna sta ce biti.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 17/05/2010 : 18:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

quote:
Originally posted by Melina
Promotivna cena u Darkwoodu, a mozda i na jos nekim prodajnim mestima ce biti 1300 dinara prvih mesec dana od 10.05.2010. do 10.06.2010., 1500 dinara od 11.06.2010 do 11.07.2010. i od 12.07.2010 trajno 1800 dinara, odnosno 18 eura.
Cak i poslednja cena je sa velikim popustom u odnosu na cenu koja bi trebala da bude formirana, ali kako je ovo prvi projekat, onda u skladu sa time ide i neka cast za kupce od izdavaca. Pokaze li se uspesno prodaja, pokusacemo da odrzimo sto nizu cenu svega, osim ako

Cini se da su svi prevideli ovaj deo, koji je kljucan . Dakle ova cena je samo za ova prva dva broja a posle ko zna sta ce biti.

poslije... potop? djeluje kao da misliš da je ova cijena samo navlakuša...
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 17/05/2010 : 18:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
To htedoh i ja da napisem Identicno

Sa sve Hogarta u Nojevu barku

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 17/05/2010 : 19:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel
poslije... potop? djeluje kao da misliš da je ova cijena samo navlakuša...

eh pa sad to navlakusa bas zvuci ruzno. Ja to pre vidim kao poklon za kupce

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/05/2010 : 20:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Nema veze i da povećaju cenu, ovo izdanje neće biti skupo ako se i dalje bude ovako kvalitetno radilo!
Moja podrška i srećan dalji rad Slobi i ekipi!!!

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 17/05/2010 : 20:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Jos 3 dana iscekivanja...
(ovo bi trebalo da zvuci poznato ljubiteljima komandanta marka...)

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 17/05/2010 : 21:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Mislis Kapetana Mikija?

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/05/2010 : 21:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culfis

Gea
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7968 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/05/2010 : 21:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by culfis

Gea

jeaa!!!
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 19/05/2010 : 15:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
toliko iščašenih ramena i kukova nisam jaaako dugo vidio
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/05/2010 : 16:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nema veze i da povećaju cenu, ovo izdanje neće biti skupo ako se i dalje bude ovako kvalitetno radilo!
Moja podrška i srećan dalji rad Slobi i ekipi!!!

Eh...Kako možeš reći da povećaju cijenu.
Zar nije prirodnije (za jednog kupca): Smanjite cijenu.
Ako već ne može za džabe...
Meni osobno nikakva povećanja cijena ne gode ni sada niti će mi ikada prijati i nisu mi baš jasni oni što bi povećanje...
Možda da budu dvije cijene. Jedna za ove kao što sam ja koji vole jeftino i jedna recimo duplo veća za one što im cijena ne igra ulogu (ili vole skuplje)...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 19/05/2010 16:26:30
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 19/05/2010 : 16:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, ipak realno gledano trenutna cena od 1300 dinara je smešna za izdanje ovakvog kvaliteta kakav je Tarzan u izdanju Darkwood-a!
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 19/05/2010 : 18:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Jel danas bese promocija Tarzana u kinoteci, ili je sutra? Ja nesto pobrckao...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 19/05/2010 : 18:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
danas.
bice valjda nekih fotki

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 19/05/2010 : 18:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Nadam se i ja, nisam uspeo da odem, pa sam se ponadao da je mozda sutra...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000