forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Otvaranje tekuceg racuna u Hrvatskoj
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

bronza
New Member

Serbia
136 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 31/05/2010 : 23:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bronza a Private Message  Reply with Quote
Dali moze neko da pomogne,dali je moguce otvoriti tekuci racun u HR ako si drzavljanin Srbije,koliko sam ja cuo nemoze ali cisto da pitam mozda postoji neka opcija,mnogo bih mi olaksalo i slanje i primanje novca u HR

Nikad nisam bio zlato!!!

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/06/2010 : 09:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bronza

Dali moze neko da pomogne,dali je moguce otvoriti tekuci racun u HR ako si drzavljanin Srbije,koliko sam ja cuo nemoze ali cisto da pitam mozda postoji neka opcija,mnogo bih mi olaksalo i slanje i primanje novca u HR

nađi nekog pouzdanog iz hrvatske,nek ti on otvori račun,i to je to...naravno,nekog jako pouzdanog

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40597 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/06/2010 : 09:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A moze li neko pouzdan da otvori racun i da Mile moze da raspolaze tim racunom normalno? Da podize i uplacuje novac kada dodje u HR....

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

bronza
New Member

Serbia
136 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 01/06/2010 : 10:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send bronza a Private Message  Reply with Quote
Nemam nikog od rodbine u HR ko bih mi mogao tako nesto odraditi,a kad bih imao racun u HR to bih bila prava stvar jos aktiviram opciju internet bankarstvo pa mogu transakcije odradjivati od kuce a i Ilok mi je odmah pored tako da bih mi to bilo super,ah pusti snovi

Nikad nisam bio zlato!!!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 01/06/2010 : 10:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
S PBZ-ove stranice:

"Nerezidenti – klijenti Banke mogu biti:

pravne osobe sa sjedištem u inozemstvu, predstavništva stranih pravnih osoba u Republici Hrvatskoj, trgovci pojedinci, obrtnici i druge fizičke osobe sa sjedištem odnosno prebivalištem u inozemstvu koje samostalnim radom obavljaju gospodarsku djelatnost u inozemstvu za koju su registrirani, strana diplomatska i konzularna predstavništva u Republici Hrvatskoj, druge organizacije i tijela čije je sjedište izvan teritorija RH, koja na osnovi dvostranih ili mnogostranih međunarodnih ugovora koje je ratificirala Republika Hrvatska djeluju na teritoriju RH, strane udruge te druge strane organizacije, fizičke osobe s prebivalištem u inozemstvu i podružnice rezidentnih trgovačkih društava koje posluju u inozemstvu."

Sad, kaže "fiziče osobe s prebivalištem u inozemstvu", ali na ostatku stranice http://www.pbz.hr/Default.aspx?sec=1382 ne vidim opciju ako fizička osoba nije i pravna. S druge strane, nisam se pretjerano udubljivao. :)

Enivej, najbolje da direktno pitaš banku po izboru preko kontakata na njihovim stranicama. Ili guglaj malo ime banke+nerezident i izbacit će ti rezultate.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

bronza
New Member

Serbia
136 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 01/06/2010 : 12:17:47  Show Profile Show Extended Profile  Send bronza a Private Message  Reply with Quote
Evo upravo sam bio do PBZ u Iloku i oni kazu da nemogu otvoriti tekuci jer nemam mesto prebivalista,jedino Devizni racun tako da od toga nema nista,ima li ko da bih hteo otvoriti racun umesto mene a da je posten i castan da mi nepokupi lovu ha ha ha

Nikad nisam bio zlato!!!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40597 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/06/2010 : 12:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Probaj na SF topicu

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47418 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/06/2010 : 20:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ma možeš otvorit nerezidentni račun. i pravna i fizička osoba

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47418 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/06/2010 : 20:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
i možeš otvorit i kunski i devizni.ka i svaki stranac.ko ti je to reka da ne možeš?

Go to Top of Page

bronza
New Member

Serbia
136 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 01/06/2010 : 22:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bronza a Private Message  Reply with Quote
Sluzbenica u PBZ mi je rekla sledece"decko nemozes otvoriti tekuci racun ako nemas prebivaliste u HR, mozes samo devizni"od reci do reci
tako da sam se samo okrenuo i otisao

Nikad nisam bio zlato!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47418 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/06/2010 : 23:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bronza

Sluzbenica u PBZ mi je rekla sledece"decko nemozes otvoriti tekuci racun ako nemas prebivaliste u HR, mozes samo devizni"od reci do reci
tako da sam se samo okrenuo i otisao

ma pusti te priče.ne otvaraš tekući nego NEREZIDENTNI račun.
triba ti samo pasoš .
jedino je moguče da PBZ ne radi to(makar ne virujen jer je to velika banka)
znan da Splitska banka 100 % otvara takve račune bez problema.
bilo koja osoba šta nema prebivalište u HR može otvorit nerezidentni račun

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/06/2010 : 08:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Čini mi se da može samo devizni u PBZ...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47418 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/06/2010 : 09:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
može ovo šta ja kažen 100 % .ako ne u PBZ nađi GS Splitsku banku,
ima ih po Slavoniji

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47418 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/06/2010 : 09:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ima čak na netu:

Gotovinski platni promet

Klijenti nerezidenti imaju mogućnost neograničenog podizanja i pologa devizne i kunske gotovine.

U dijelu podizanja gotovine važno je naglasiti da Banka iz sigurnosnih razloga zadržava samo ograničenu količinu gotovine u poslovnicama, te je potrebno - o visini gotovinskog iznosa koju klijent želi podići - konzultirati ovlaštenog djelatnika u poslovnici, koji će klijentu dati informaciju o raspoloživim sredstvima ili u slučaju većeg iznosa o potrebi da se sredstva rezerviraju za idući dan.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47418 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/06/2010 : 09:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
http://www.splitskabanka.hr/Tvrtke/Nerezidenti

Go to Top of Page

bronza
New Member

Serbia
136 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 12/08/2010 : 12:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send bronza a Private Message  Reply with Quote
Evo posle mnogo muke i truda napokon sam uspeo da otvorim nerezidentski kunski ziroracun u PBZ taman kada sam mislio evo ga kraj mojim mukama kad nelezi vraze,posaljem ja broj ziroracuna momcima koji su osvojili neke moje aukcije da uplate novac preko njega ali dobijem odgovor da je novac vracen i da oni nemogu uplatiti ni preko neta ni direktno iz banke,nazovem ja banku kad imam sta cuti kazu da bih mi mogao neko od fizickih lica uplatiti novac mora popuniti doznaku direktno iz PBZ i za tu doznaku platiti proviziju od minimum 40 kuna do 370 kuna pa se jos na taj novac ceka nekoliko dana,sto mi govori da od sve moje muke nema nista,dzaba sam krecio,jedino mi ostaje da nekog zamolim da mesto mene otvori tekuci racun sto sam i pre pitao ali nazalost slaba vajda

Nikad nisam bio zlato!!!
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/08/2010 : 13:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Sranje.
Ja kao nerezident iz BiH imam račun već godinu i po u zagrebačkom Raiffeisenu. Doduše, uplaćivali su mi novac samo sa sveučilišta i oni su mi rekli da tamo otvorim (otvorio sam samo sa pasošem), tako da ne znam imaju li i u Raiffeisenu skrivene troškove kao te u PBZ-u, ali možeš provjeriti s njima ranije.
Go to Top of Page

bronza
New Member

Serbia
136 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 12/08/2010 : 20:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bronza a Private Message  Reply with Quote
Na zalost u Iloku postoji samo dve banke PBZ i SLATINSKA BANKA

Nikad nisam bio zlato!!!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000