Author |
Topic |
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 21/10/2009 : 19:19:27
|
quote: Originally posted by Aco
Pročitao sam prvi album Plavih Bluza u novom integralu.Nije loše,ima par dobrih fora,onako u stilu Taličnog Toma ali sa više zezanja.
onda bi ti se lambil mogao svidjeti još i više - ljepši crtež (meni) od Salveriusovog a fore standardno dobre ...naravno ne odmaze ni ovlas poznavanje americkog gradjanskog rata i glavnih protagonista najljepše od svega jest što plave bluze i JESU nastale kao odgovor na talicnog toma |
Edited by - rommel on 21/10/2009 19:26:59 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 21/10/2009 : 19:38:35
|
Zanimljivo kako je narednik Chesterfield kroz prve 3 epizode postupno mršavio. Meni je i Salveriusov crtež OK, premda mi je Lambil bolji. Salverius je u prve 2 epizode malo lutao u crtanju uniformi Sjevernjaka, svima, pa i dočasnicima i običnim vojnicima stavljao je časničke činove na ramena. U 3. epizodi toga više nema. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6236 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 22/10/2009 : 16:11:51
|
Najjača su podjebavanja na relaciji narednik Chesterfield-kaplar Butch ;-)
misliš Blutch...nisu valjda majstori zeznuli ime ? |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 22/10/2009 : 19:33:11
|
quote: Originally posted by rommel
misliš Blutch...nisu valjda majstori zeznuli ime ?
Nisu. Aco je sigurno prebrzo tipkao pa je ispustio slovo :) Zar nisi uzeo to? Znam da imaš albume s engleskim prijevodom pa te ovaj integral možda i ne zanima... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 22/10/2009 : 20:27:12
|
nema sanse da citam plave bluze. sive - rado |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 22/10/2009 : 21:33:49
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Nisu. Aco je sigurno prebrzo tipkao pa je ispustio slovo :) Zar nisi uzeo to? Znam da imaš albume s engleskim prijevodom pa te ovaj integral možda i ne zanima...
ma imam njemačke sve a engleske što je izašlo vjerojatno ću uzeti i ovo ali imam nekih drugih prioriteta trenutno - a bojim se da ne ostanu na jedinici samo - koliko već čekam duju Tanguya |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 22/10/2009 : 21:35:32
|
quote: Originally posted by Curunir
nema sanse da citam plave bluze. sive - rado
citaj nece ti biti zao gotovo kao da je cauvin nekoga imao u csa kako je oštar prema plavcima |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 22/10/2009 : 21:44:33
|
prababa mu je Jacksonu prala bičve |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 24/10/2009 : 11:12:37
|
Nisu. Aco je sigurno prebrzo tipkao pa je ispustio slovo :) Zar nisi uzeo to? Znam da imaš albume s engleskim prijevodom pa te ovaj integral možda i ne zanima...
ma imam njemačke sve a engleske što je izašlo vjerojatno ću uzeti i ovo ali imam nekih drugih prioriteta trenutno - a bojim se da ne ostanu na jedinici samo - koliko već čekam duju Tanguya
Koliko je epizoda izaslo s engleskim prijevodom? |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 24/10/2009 : 13:14:40
|
dve do sada treća bi trebala početkom iduće godine a onda vjerojatno još jedna marinci i zatvor su izišli i još jedna u hc izdanju reney editions - prije par godina riječ je o onoj drugoj iz biser stripa - možeš misliti na 50 + epizoda englezi piće s onima od 4 koje su izišle kod nas (dobro sad 6 koje su izišle) |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6236 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 25/10/2009 : 08:27:17
|
Moja greška,naravno,piše Blutch.Da se malo osvrnem na prijevod,u prvom albumu je čini mi se ok,dok je u drugom na trenutke nezgrapan,ali čitajući,nasmijao sam se nekoliko puta što znači da prijevod nije loš (mada ja sigurno nisam mjerodavan kad je riječ o tome). |
Bond.James Bond. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 25/10/2009 : 19:22:32
|
dve do sada treća bi trebala početkom iduće godine a onda vjerojatno još jedna marinci i zatvor su izišli i još jedna u hc izdanju reney editions - prije par godina riječ je o onoj drugoj iz biser stripa - možeš misliti na 50 + epizoda englezi piće s onima od 4 koje su izišle kod nas (dobro sad 6 koje su izišle)
Od tih engleskih imam samo "Robertsonville Prison", a razmišljam o tome da si naručim "The Navy Blues", ta epizoda me jako zanima. Mislio sam da je izašlo puno više epizoda s engleskim prijevodom. Ta epizoda iz Bisera, pretpostavljam da misliš na onu s fotografom jer sam taj album s engleskim prijevodom negdje vidio kod nas, u Gradskoj knjižnici ili Algoritmu, ne sjećam se više. I ja sam onda pomislio isto što i ti: od svih 50 i nešto da objave baš tu, jednu od malobrojnih koje su kod nas već prije izašle... |
Edited by - dsormaz1 on 25/10/2009 19:24:12 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 08/11/2009 : 19:27:16
|
Pitanje je hoće li uopće drugi, ako se prvi ne bude dobro prodavao. Kod nas ovaj strip nažalost nije prije zaživio, pa su mnogi možda podozrivi i ne žele to kupiti. Od ove vrste stripova navikli su samo na Lucky Lukea i Asterixa. Ja ne mogu čekati drugi integral pa sam već pokrenuo proceduru za nabavku barem onoga što je vani izašlo s engleskim prijevodom. To ću realizirati zahvaljujući jednom uvaženom forumašu kojeg iznimno cijenim. |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2174 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/06/2010 : 10:04:28
|
Pitanje je hoće li uopće drugi, ako se prvi ne bude dobro prodavao. Kod nas ovaj strip nažalost nije prije zaživio, pa su mnogi možda podozrivi i ne žele to kupiti. Od ove vrste stripova navikli su samo na Lucky Lukea i Asterixa. Ja ne mogu čekati drugi integral pa sam već pokrenuo proceduru za nabavku barem onoga što je vani izašlo s engleskim prijevodom. To ću realizirati zahvaljujući jednom uvaženom forumašu kojeg iznimno cijenim.
Upravo tako! Juceer sam dovrsio integral. NIsam prije čitao, čuo jesam za PB. Mogu samo reci da sam odusevljen!! Stvarno genijalno! Svaka epizoda sve je bolja! Vidi se razlika od L.Lukea. E sad; ! Presporo ti izlazi! Ako ima 51 epizoda--znaci to je 17 integrala. A objavljen je tek prvi. Ako ce ici 1 godisnje, ajme nama. Steta za ovakav strip. Inace bih kupio, ali ne volim imati polovicne komplete... |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 04/06/2010 : 10:14:31
|
quote:
E sad; ! Presporo ti izlazi! Ako ima 51 epizoda--znaci to je 17 integrala. A objavljen je tek prvi. Ako ce ici 1 godisnje, ajme nama. Steta za ovakav strip. Inace bih kupio, ali ne volim imati polovicne komplete...
Kakvo je ovo razmišljanje?????? Svaki pojedinačni album je komplet, integral, djelo za sebe. Bolje uči strane jezike, jer sa ovakvim razmišljanjem, od tebe će imati koristi samo strani poslodavci i izdavači, a jezik će ti onda dobro doći.
|
www.stripgen.com |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 04/06/2010 : 10:15:07
|
quote: Originally posted by hrvoje23
Pitanje je hoće li uopće drugi, ako se prvi ne bude dobro prodavao. Kod nas ovaj strip nažalost nije prije zaživio, pa su mnogi možda podozrivi i ne žele to kupiti. Od ove vrste stripova navikli su samo na Lucky Lukea i Asterixa. Ja ne mogu čekati drugi integral pa sam već pokrenuo proceduru za nabavku barem onoga što je vani izašlo s engleskim prijevodom. To ću realizirati zahvaljujući jednom uvaženom forumašu kojeg iznimno cijenim.
Upravo tako! Juceer sam dovrsio integral. NIsam prije čitao, čuo jesam za PB. Mogu samo reci da sam odusevljen!! Stvarno genijalno! Svaka epizoda sve je bolja! Vidi se razlika od L.Lukea. E sad; ! Presporo ti izlazi! Ako ima 51 epizoda--znaci to je 17 integrala. A objavljen je tek prvi. Ako ce ici 1 godisnje, ajme nama. Steta za ovakav strip. Inace bih kupio, ali ne volim imati polovicne komplete...
pa to ti je koda imaš lukea.. možeš imat jedan album ili sto..svejedno isplati se i jedan integral |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2174 Posts
Posted - 09/06/2010 : 09:39:29
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
quote:
E sad; ! Presporo ti izlazi! Ako ima 51 epizoda--znaci to je 17 integrala. A objavljen je tek prvi. Ako ce ici 1 godisnje, ajme nama. Steta za ovakav strip. Inace bih kupio, ali ne volim imati polovicne komplete...
Kakvo je ovo razmišljanje?????? Svaki pojedinačni album je komplet, integral, djelo za sebe. Bolje uči strane jezike, jer sa ovakvim razmišljanjem, od tebe će imati koristi samo strani poslodavci i izdavači, a jezik će ti onda dobro doći.
u potpunosti se slazem.... dobro je da epizode nisu povezane, tako da moze svaka za sebe...a jedna bolja od druge |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2174 Posts
Posted - 09/06/2010 : 09:40:02
|
quote: Originally posted by risbozg
quote: Originally posted by hrvoje23
Upravo tako! Juceer sam dovrsio integral. NIsam prije čitao, čuo jesam za PB. Mogu samo reci da sam odusevljen!! Stvarno genijalno! Svaka epizoda sve je bolja! Vidi se razlika od L.Lukea. E sad; ! Presporo ti izlazi! Ako ima 51 epizoda--znaci to je 17 integrala. A objavljen je tek prvi. Ako ce ici 1 godisnje, ajme nama. Steta za ovakav strip. Inace bih kupio, ali ne volim imati polovicne komplete...
pa to ti je koda imaš lukea.. možeš imat jedan album ili sto..svejedno isplati se i jedan integral
Tako je... sad sam se navukao i na PB |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/08/2010 : 10:47:10
|
Sad tek skontah da je Cauvin, scenarista Plavih Bluza, ujedno i Samijev scenarista. Sami mi je pored Štrumfova i Crnobradog gusara najdraži geg strip kojega niko nije objavio u formi albuma ili integrala ( dobro, ima tu još ponekih, ali sa dosta manje epizoda (Ašil Talon,Klifton,Bil i Bul,Hajat Herp,Hugo)) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15805 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 04/08/2010 : 14:03:02
|
sami je zakonnn |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Topic |
|