forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Filip crta Marvel
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 12/06/2010 : 21:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Ovaj Tor bi se nekako mogao svariti da se na njega gleda kao na karikaturu ali Kep djeluje prilično retardirano sa ovim "kokošjim" prsima

Wtf?

Edited by - bagi on 12/06/2010 21:49:12
Go to Top of Page

Lundvalnaden
Starting Member

89 Posts

Member since 18/04/2010

Posted - 12/06/2010 : 22:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lundvalnaden a Private Message
HAHHAHAAHA sta je to marvel zombies edition?
ma ovo je crap o ovome se ne prica,sta je to neko djete crtalo pa photoshopiralo marvel cover?. uostalom ko je ovo crto je ocito imao debelu vezu, valjda je izrastao iz nekog od urednika, a s druge strane, ti su "crtaci" dobili posao valjd zato sto su im morali dati, a sad na ovom natjecaju, pa zasto bi oni uzeli uopce nekog tko im ne odgovara?

ne znam kakav je ovo thor, ali ni jurgens ni grummett ni vey na svoj najlosiji dan ne bi napravili takav cover, osim iz zajebancije ili pod utjecajem nekih teskih droga..
odakle si iskopao tu sliku, jer stoje dolje imena od tri lika a u prozorcicu u kojem se crtac naslovnice potipisao pise nesto nalik na "steve xy 2009"..

tom grummett inace ovako crta:
http://joeshusterawards.files.wordpress.com/2009/02/maradvsh0011_cov.jpg

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/06/2010 : 22:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by Lundvalnaden

e pa onda se nemojte ni nadati kad se ne svidite marvelu.

Ja se ne nadam, ja ne znam crtati.
quote:
netko moze lijepo crtati ali bonelli, pipirelli ili sto vec, koliko god dobro da izgleda, ako nema "ono nesto" sto marvela cini marvelom - jednostavno ne prolazi, kao sto se moze shvatiti iz ovih "automatskih odgovora" CBove sekretarice.

Pravi crtači crtaju i 'Pipireli' i Marvel i Vertigo i DC i štagod im padne na pamet i gdjegod se plaća, tako kao prvo, ne ponižavaj određene škole stripa samo zato što se tebi ne sviđaju. A kao drugo, ti ne znaš i ne možeš znati (kao što niko ne može sa sigurnošću znati) šta je to nešto što Marvel traži i kada nešto traži (prsati Cap kojeg je Warrior postavio je Rob Liefeld, look him up i na ovom forumu ima topica posvećenih njegovim zadivljujućim crtežima).
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/06/2010 : 22:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Via Spiderman na topicu u podforumu Američki stripovi: http://www.vecernji.hr/kultura/c-b-cebulski-hrvatski-su-crtaci-hit-ocima-americkih-urednika-clanak-154266

Ako zaposlite nekog od naših mladih autora, što će biti njihovi prvi zadaci?

– Tri su moguća scenarija. Većina crtača dobije probni scenarij, nešto kao ispit koji se ne plaća, ali otvara vrata. Bolja solucija je da dobiju plaćeni posao na malom projektu od osam stranica. Iznimno rijetko, ali ne i nemoguće, jest da im urednik odmah povjeri posao glavnog crtača na nekom serijalu. To se dogodilo ljudima koje sam doveo iz Italije.
Go to Top of Page

Lundvalnaden
Starting Member

89 Posts

Member since 18/04/2010

Posted - 12/06/2010 : 23:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lundvalnaden a Private Message
@ Emir - naravno da pravi profesionalci BI TREBALI biti sposobni prilagoditi se svakojem stilu. al cini mi se da su na ovaj natjecaj ipak pristupali velikom vecinom neafirmirani amateri koji su se uglavnom furali na neke posve druge ne-marvelovske uratke i onda u istom takvom stilu pristupili ovom zadatku i bili otkantani
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/06/2010 : 23:10:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Šta je amater tačno? U našoj stripovskoj klimi, mislim, ko se trebao prijaviti?
I zašto pričaš kad ne znaš podatke. Filip iz naslova topica na stranu, koji jeste 'amater' iako je već imao plaćene gaže, ali Maza (da, onaj maza iznad) radi treći (ispravi me ako griješim) album za francuze. Je li on 'amater'?
I na kraju krajeva, šta te boli neka stvar kojim su oni stilom pristupili crtanju Marvel stripova, to je njihov stil, prošao ne prošao. Po ovim tvojim 'zaključcima' ispada da samo ljudi koji crtaju kao postojeći i prošli Marvelovi crtači trebaju raditi za Marvel. Da je tako, tamo ne bi radio ni Parlov, ni Ribić, ni Zonjić... ali ti ni ne znaš kakvi su njihovi stilovi, zar ne?
Go to Top of Page

Lundvalnaden
Starting Member

89 Posts

Member since 18/04/2010

Posted - 12/06/2010 : 23:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Lundvalnaden a Private Message
Sad u potpunosti shvacam zasto je all_ba pukao razgovarajuci s tobom :)
toliko sitnica u ovom tvom postu su male sitne provokacijice.
no dobro, ja sam mlad pa trpim :)
a sada, da se prestanes ljutiti procitaj ponovo moju recenicu
"cini mi se da su na ovaj natjecaj ipak pristupali velikom vecinom neafirmirani amateri koji su se uglavnom furali na neke posve druge ne-marvelovske uratke i onda u istom takvom stilu pristupili ovom zadatku i bili otkantani"
dakle, sad mi reci gdje sam ja tu rekao "znanstveno je dokazano da maza nema pojma", a prije par postova nazad sam rekao, citiram:
"maza, mogu ti reci da sam vidio neke tvoje crteze i zaista izgledaju marvelovski, ne govorim iz kurtoazije".
a sada da se vratim opet na ovo da je vecina pristupila marvelovskom zadatku u stilu da crtaju bonellija, je isto istina koju sam NAKNADNO i sam procitao upravo u linku koji si ti linkao.
idemo dalje: kazes "sta me boli neka stvar?" pa boli me neka stvar jer mi vec 5 stranica raspravljamo o tome, da nikog ne boli neka stvar forum ni komunikacija opcenito ne bi imala smisla..
i naravno da znam autore dolje nabrojene ciji radovi miljama šišaju, dam se kladiti 90% sudionika ovog natjecaja
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/06/2010 : 23:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
A meni nije jasno na osnovu čega procjenjuješ ostale sudionike natječaja??? Jesu to negdje stavili svoje stranice ostali osim Maze i Filipa a da ja nisam vidio? Mirko crta nemarvelovski??? Šališ se? Ili pričaš o Filipovom crtežu, jer onda stvarno ne znam šta ti je, ako je iko do sada izvukao suštinu nekog Marvel lika, onda je to Filipov Wolverine.
I zašto onda serendaš o 'nekim' autorima kada govoriš o tačno određenim autorima? I ne, ja ne podbadam nasitno, ja uvijek kažem u lice kada mislim da neko sere kroz zube.
Go to Top of Page

Lundvalnaden
Starting Member

89 Posts

Member since 18/04/2010

Posted - 12/06/2010 : 23:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Lundvalnaden a Private Message
omg.. kako ti imas kratak fitilj, ti si non stop pod nekom paljbom, ajde malo ubaci u ler, smiri taj gas, srce ce te strefit jednom.
dakle, ostale sudionike procjenjujem jer sam vrsljao po tvojim linkovima sa pocetka teme + googla i dosao do nekih jos najmanje 4-5 radova na ovu istu temu, znam da nisu bili Filipovi.

ovu zadnji svoj odlomak mami svojoj doma ponovi, ja te nicim ne vrijedjam drzim ton prizeman, a ti tako grub. svašta.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 12/06/2010 : 23:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Dakle, iz ove bandave rasprave da se zaključiti nekoliko stvari:
a) Dakle nisi vidio probne table drugih autora nego njihov portfolij i na osnovu nekoliko tabli zaključuješ da ne znaju crtati za Marvel. JCOTS...
b) Ti misliš da portfolij crtača iz Hrvatske i regiona treba imati table za Marvel prije nego što je isti crtač dobio bilo kakav scenarij po kojem treba da crta... ko je ovdje budala?
c) Što je još gore, ti misliš da crtač koji želi da radi za Marvel treba da crta samo stripove a la americana prije nego uopšte aplicira kod njih, inače nije vrijedan da uopšte radi za Marvel! Pošto kažeš da znaš rad ovih domaćih autora koji su gore pobrojani, možeš li mi reći šta su oni tačno radili prije nego što su počeli raditi za Marvel? Par stvari, neke su objavljene čak i kod nas... bilo šta.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25528 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/06/2010 : 00:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

I zašto onda serendaš

I ne, ja ne podbadam nasitno, ja uvijek kažem u lice kada mislim da neko sere kroz zube.

Hajd dosta je bilo, vidim da ne može drugačije.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Lundvalnaden
Starting Member

89 Posts

Member since 18/04/2010

Posted - 13/06/2010 : 00:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lundvalnaden a Private Message
a) Ja sam vidio nekoliko verzija ovakvih scenarija koji su slani na natjecaj, od vise razlicitih autora. ne znam kakav je njihov drugi rad pored toga, ali ovo sto su slali nije bilo dobro. ne govorim o filipu ni o mazi, nego o nekima sto sam ih totalno random pronasao.
i to sto sam vidio, nije bilo lijepo.

b) ti

c) mislim da netko tko zeli da ga marvel zaposli, bi trebao pokazati se u onakvom svijetlu koje ga najbolje prezentira kao najprihvatljiviji materijal za marvela.
zasto da ti ja nabrajam njihove prijasnje radove? sto bi to dokazalo? da se znam sluziti googlom ili?
ne hvala, tako nisko ne padam. upoznat sam sa njihovim radovima, emisiju o esadu sam vise puta pogledao, njegove radove sa divljenjem gledao, ali ne budem ti nista ja nabrajao.
uostalom, kao citatelj / potrosac / kupac stripova, nisam duzan znati biografije crtaca i njihove radove kojima su vjezbali ruke, ja jednostavno imam moc da prepoznam dobar strip za koji cu izdvojiti koju paru
Go to Top of Page

maza
New Member

Bosnia and Herzegovina
189 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 13/06/2010 : 11:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send maza a Private Message
Moguce da ovo okrene raspravu u pozitivnom smjeru...Imamo jednoga koji je dobio posao. Sutra cemo znati sve.

Maza
Go to Top of Page

Lundvalnaden
Starting Member

89 Posts

Member since 18/04/2010

Posted - 13/06/2010 : 12:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Lundvalnaden a Private Message
kojeg jednoga? ako cemo sutra znati sve, daj danas bar malo :)
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/06/2010 : 12:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
E, to je lepa vest.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29440 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/06/2010 : 18:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Colak, pretpostavljam. Pa, realno, i jest najbolji od svih nabrojanih.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Rip80
Starting Member

2 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 14/06/2010 : 14:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Rip80 a Private Message
Pozdrav. nisam sve citao postove, vidim samo da je pocelo prepucavanje...
evo moje preporuke
Jezik montaze pokretnih slika - Marko Babac
i dolican link http://consequentialart.wordpress.com/category/action/

mozda je vec to neko napisao ranije.
sve je fino nacrtano ali imam problem kod prelaska rampe, likovi stalno mijenjaju polozaje unutar kadra, montaza, kadriranja, zbunjujuce je.
moje misljenje je da treba gledati montazu i kadriranje kao bitan faktor u stripu. stripovi su najslicniji storyboardu za film. mozda ce neko sada reci da zavisi od stila, ali ne.
govorim o tome da su ljudi iz struke davno postavili odredjena pravila kako bi svima bilo jasno sta se desava u kadru ili sceni.
meni se licno ne svidja ovaj shawn ritcher, kao i vecina marvel crtaca... nekako su genericki, sve mi isto, suho...
zao mi je sto filip i maza nisu prosli jer su vrijedni momci.
u zdravlje
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 15/06/2010 : 10:41:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message
quote:
Originally posted by maza

Moguce da ovo okrene raspravu u pozitivnom smjeru...Imamo jednoga koji je dobio posao. Sutra cemo znati sve.

Prošlo sutra, došlo prekosutra. Neki možda i znaju sve, a neki i ne znaju.

www.stripgen.com
Go to Top of Page

Lundvalnaden
Starting Member

89 Posts

Member since 18/04/2010

Posted - 15/06/2010 : 11:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lundvalnaden a Private Message
a za sve ostale moze objasnjenje?
Go to Top of Page

maza
New Member

Bosnia and Herzegovina
189 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 15/06/2010 : 16:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send maza a Private Message
Zamoljen sam da sacekam sa objavljivanjem dok ne bude se znalo i sta ce da radi...Da sam ja u pitanju nebih sutio ovoliko. ;)

Maza
Go to Top of Page

maza
New Member

Bosnia and Herzegovina
189 Posts

Member since 20/11/2006

Posted - 15/06/2010 : 22:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send maza a Private Message
Mada je Markos i pogodio da je najbolji od nas dobio posao reci cu samo da ce raditi Secret Warriors.
Eto, sad krenite sa cestitkama Colaku...:)

Maza
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 16/06/2010 : 10:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Čestitke meštru! Jbg, to je onaj faktor x.
Bravo Džontra!!!

PS. valjda sad vidite da se radovi ipak gledaju i pažljivo selektiraju.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Rip80
Starting Member

2 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 16/06/2010 : 11:03:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Rip80 a Private Message
cestitam! Table su odlicne!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 16/06/2010 : 11:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
quote:
Originally posted by Rip80

A di su table, da ne guglam? Hvala unaprijed,

mcn, lijeni

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 16/06/2010 : 11:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

quote:
Originally posted by Rip80

A di su table, da ne guglam? Hvala unaprijed,

mcn, lijeni

http://www.upps-sajt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=4118&postdays=0&postorder=asc&start=0

www.stripgen.com
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000