BBC radi najbolje dokumentarce i evo jednog sjajnog o teškoj borbi inžinjera i radnika sa prirodom: Seven Wonders of the Industrial World (2003), epizoda The Hoover Dam, (IMDB User Rating: 9.1/10)
gledao sam dokumentarac jučer o Brazilu kao zemlji nogometa, čudo od dokumentarca, kad ga čovjek pogleda na jedan drugi način progleda na nogomet i kakvi su ti ljudi genijalci u tom sport nešto neviđeno. inače su tri dokumentarca u seriji ja imam samo jedan dvd a moran nabavit i ostala dva a vi koji nemate morate nabaviti sva tri a pogotovo ako volite nogomet
Preporučan dokumentarac Life After People iz 2008. godine. U dokumentarcu se prikazuje šta bi bilo sa Zemljom i životom na njoj kad bi ljudi odjednom samo nestali. Vremenski raspon koji se prikazuje je onaj od jednoga dana pa do 10 tisuća godina.
Vrlo zanimljiv dokumentarac i preporučam da ga pogledate
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
POgledao dokumentarac Faraoni koji su izgradili Egipat (bilo na HRT-u zadnja dva tjedna), o Keopsu i njegovoj piramidi i vladanju, te Ramzesu II. i njegovim osvajanjima i spomenicima njegove veličine... Odlično.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Gledam drugu sezonu serijala "The Universe" History Channel-a. Svemir od A do Z, uz sjajne animacije, najnovija dostignuća i popratne komentare najboljih stručnjaka na polju astronomije... za svakoga, koga imalo interesira, a must see! Užitak!
Bez obzira jeste li fan same grupe (koja je u drugom delu filma potpuno sporedna u odnosu na ono što se dešavalo ispred i na samom stejdžu Altamonta) ili ne, ovo je must-see... "an ugly masterpiece", kako ga neki kritičar nazva.
Ja skinuo (po prvi put!) dokumentarac, "Big River Man", o matorom Slovencu koji je (uzduz!) prelivao Jangce, Misisipi i Amazon, sve uz pomoc pivskog stomaka i dve litre vina dnevno :)
Premijera je 1.7 , no imao sam srecu da ga vec pogledam na velikom platnu na jedinoj predpremijeri. Ovo je ustvari prva prava kino dokumentacija o ovome velikom i mom omiljenom bendu. Komentator dokumentarca je niko drugi nego Johnny Deep koji se odlicno uklapa u cijeli kontext i vodi nas na jedno nezaboravno putovanje. Fascinatno, psihodelicno i melaholicno..cista desetka.