forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 556

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 30/06/2010 : 04:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Ste se tice ROBIN HOODA: tu imamo Ridley Scott, odlican reziser, i Russel Crowe, veoma dobar glumac koga svi volimo, i imamo jednu legendarnu pricu koju svi vrlo dobro znamo. Sad, ti ljudi uzmo oko $100 ili $150 miliona, i daju nam film koji je predug, dosadan, gdje svaki glumac ocigledno izgleda ko da bi radije bio negdje drugo. Russel Crowe izgleda tuzno u ovoj ulozi, jer ja mislim da zna da je ovaj script SRANJE. Supermark je u pravu: veoma veliko razocaranje, sto je za mene i gore nego stvarno los film, sa losom glumom, losim scriptom, etc. Ima toliko slicnih filmova ovom Robin Hoodu, i svi su puno bolji: Gladiator, Kingdom of Heaven, King Arthur, Braveheart. Sad, kad to vec imamo, sta ce nam ovaj, ako ne pokusa da bude puno bolji? Nije samo da nije na istom nivou, nego je sto puta gori. I onaj Kevin Costnerov Robin Hood, koji je za mene los film, i ja bi njega puno radije gledo ponovo nego ovog novog.

IRON MAN 2: prvi film je bio fantastican. Robert Downey je perfect za tu ulogu, i script je bio i napet i smijesan, i pametan i ostar, pravu radnju imo, interesantnog protivinika (Jeff Bridges), i super akciju. U ovom drugom dijelu, izgleda ko da se scenaristi i reziser nisu ni potrudili da naprave dobar film. Ko da su rekli, "hajde, napisi nesto brzo, da snimimo ovo sranje, pa da napravimo $300 u 14 dana, jebe se nas hoce li biti dobro ili ne." Najgora stvar sto je Tony Stark u ovom drugom filmu totalno drugaciji tip nego u prvom; dok je u prvom covjek bio dobar i posten, ovdje je pravi egoista i idiot, i jedino sto mogu reci je ako vi imate prijatelje koji su istog kvaliteta kao ovaj novi Tony Stark iz IM2, onda molim vas nalazite nove prijatelje. A o akciji, i slicnim scenama da i ne govorim; kome ce velike eksplozije i skupe scene ako mi, kao gledaoci, ne volimo te tipove za koje se treba da brinemo u filmu? Ovaj novi Tony Stark je nocna mora od covjeka, to je potpuno drugaciji covjek od onog iz prvog filma. Na primjer, "Batman Begins" je bio odlican film, onda je izaso "Dark Knight", koji je jos bolji. Sad, "Iron Man" je bio odlican film, onda je izaso "Iron Man 2", koji je . . . . hoce li neko da zavrsi ovu recenicu za mene?

Ha, moje mišljenje je potpuno suprotno tvome. Kao prvo, nikako ne bih rekao da je Robin Hood bio predug. To je moja jedina zamjerka filmu - bio je prekratak! U drugom dijelu je pogotovo bilo očito kako su neke scene skraćene ili izrezane kako bi se skratilo trajanje filma. To nije utjecalo na samu radnju, ali je zeznulo ritam filma. Tranzicija između scena je prenagla. Zato jedva čekam DVD izdanje.

Meni se film nije ni u jednom trenutku činio dosadan ni razvučen. Jednostavno sam osjetio da ima sasvim dobar balans akcije, drame i političke intrige. A glumci su bili odlični. Ti kažeš da su izgledali kao da bi rađe bili negdje drugdje? Ja kažem da su u svakoj sceni dali najbolje od sebe. Pri čemu su me posebno impresionirali Cate Blanchett, Mark Strong, Oscar Isaac i Max von Sydow. Također, bilo mi je super vidjeti našeg Velibora Topića kako glumi negativca.

A pogotovo se ne bih složio da je King Arthur bolji film od Robina Hooda. To mi je najbolji primjer filma koji obećaje puno, a daje izrazito malo. Robin Hood je miljama daleko od ovog filma.

Što se Iron Mana 2 tiče, slažem se da je bio možda slabiji od prethodnika, ali ne puno. Kako bi se reklo, bio je nešto manje epski. A Tony Stark je s razlogom bio idiot i egoist, [SPOILER] s obzirom da je umirao. Vjerujem da bi svatko od nas drugačije reagirao kad bi znao da mu prijeti neizbježna smrt. Stark je vrijeme koje mu je preostalo odlučio provesti onako kako je smatrao da bi bilo dobro - ima hrpu love, pa zašto ne udovoljiti svojim hirovima. Iz tog razloga je shvatljivo zašto se tako ponašao prema ljudima oko sebe. To je bio izvor drame. Uostalom, Starkov egoizam je bio vidljiv još u prvom filmu, prije nego što ga je Afganistan spustio na zemlju. Tako da tvoja tvrdnja da je riječ o potpuno drugom liku po meni ne stoji.

Negativci mi nisu nimalo slabiji od prvog filma. Sam Rockwell i Mickey Rourke su bili jednako dobri kao i Jeff Bridges. Rockwell mi je bio posebno dobar kao šeprtljavi industrijalac koji ne uspijeva ni prismrditi Starku. Paltrow i Jackson su bili odlični. Jako mi se svidio Don Cheadle, mislim da se bolje snašao u toj ulozi od Terrencea Howarda. Kemija između njega i Downeyja je ispala mnogo uvjerljivija. Jedino mi se čini da su slabije iskoristili Scarlett Johansson, ali je zato njezin lik imao možda najbolju scenu u cijelom filmu.

Hoću reći, likovi i glumci u filmu su svakako dobri i mislim da su akcija i drama dobro izbalansirani. Ja nisam vidio ništa od ovog što si ti rekao.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 30/06/2010 : 05:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Ste se tice ROBIN HOODA: tu imamo Ridley Scott, odlican reziser, i Russel Crowe, veoma dobar glumac koga svi volimo, i imamo jednu legendarnu pricu koju svi vrlo dobro znamo. Sad, ti ljudi uzmo oko $100 ili $150 miliona, i daju nam film koji je predug, dosadan, gdje svaki glumac ocigledno izgleda ko da bi radije bio negdje drugo. Russel Crowe izgleda tuzno u ovoj ulozi, jer ja mislim da zna da je ovaj script SRANJE. Supermark je u pravu: veoma veliko razocaranje, sto je za mene i gore nego stvarno los film, sa losom glumom, losim scriptom, etc. Ima toliko slicnih filmova ovom Robin Hoodu, i svi su puno bolji: Gladiator, Kingdom of Heaven, King Arthur, Braveheart. Sad, kad to vec imamo, sta ce nam ovaj, ako ne pokusa da bude puno bolji? Nije samo da nije na istom nivou, nego je sto puta gori. I onaj Kevin Costnerov Robin Hood, koji je za mene los film, i ja bi njega puno radije gledo ponovo nego ovog novog.

IRON MAN 2: prvi film je bio fantastican. Robert Downey je perfect za tu ulogu, i script je bio i napet i smijesan, i pametan i ostar, pravu radnju imo, interesantnog protivinika (Jeff Bridges), i super akciju. U ovom drugom dijelu, izgleda ko da se scenaristi i reziser nisu ni potrudili da naprave dobar film. Ko da su rekli, "hajde, napisi nesto brzo, da snimimo ovo sranje, pa da napravimo $300 u 14 dana, jebe se nas hoce li biti dobro ili ne." Najgora stvar sto je Tony Stark u ovom drugom filmu totalno drugaciji tip nego u prvom; dok je u prvom covjek bio dobar i posten, ovdje je pravi egoista i idiot, i jedino sto mogu reci je ako vi imate prijatelje koji su istog kvaliteta kao ovaj novi Tony Stark iz IM2, onda molim vas nalazite nove prijatelje. A o akciji, i slicnim scenama da i ne govorim; kome ce velike eksplozije i skupe scene ako mi, kao gledaoci, ne volimo te tipove za koje se treba da brinemo u filmu? Ovaj novi Tony Stark je nocna mora od covjeka, to je potpuno drugaciji covjek od onog iz prvog filma. Na primjer, "Batman Begins" je bio odlican film, onda je izaso "Dark Knight", koji je jos bolji. Sad, "Iron Man" je bio odlican film, onda je izaso "Iron Man 2", koji je . . . . hoce li neko da zavrsi ovu recenicu za mene?

Ha, moje mišljenje je potpuno suprotno tvome. Kao prvo, nikako ne bih rekao da je Robin Hood bio predug. To je moja jedina zamjerka filmu - bio je prekratak! U drugom dijelu je pogotovo bilo očito kako su neke scene skraćene ili izrezane kako bi se skratilo trajanje filma. To nije utjecalo na samu radnju, ali je zeznulo ritam filma. Tranzicija između scena je prenagla. Zato jedva čekam DVD izdanje.

Meni se film nije ni u jednom trenutku činio dosadan ni razvučen. Jednostavno sam osjetio da ima sasvim dobar balans akcije, drame i političke intrige. A glumci su bili odlični. Ti kažeš da su izgledali kao da bi rađe bili negdje drugdje? Ja kažem da su u svakoj sceni dali najbolje od sebe. Pri čemu su me posebno impresionirali Cate Blanchett, Mark Strong, Oscar Isaac i Max von Sydow. Također, bilo mi je super vidjeti našeg Velibora Topića kako glumi negativca.

A pogotovo se ne bih složio da je King Arthur bolji film od Robina Hooda. To mi je najbolji primjer filma koji obećaje puno, a daje izrazito malo. Robin Hood je miljama daleko od ovog filma.

Što se Iron Mana 2 tiče, slažem se da je bio možda slabiji od prethodnika, ali ne puno. Kako bi se reklo, bio je nešto manje epski. A Tony Stark je s razlogom bio idiot i egoist, [SPOILER] s obzirom da je umirao. Vjerujem da bi svatko od nas drugačije reagirao kad bi znao da mu prijeti neizbježna smrt. Stark je vrijeme koje mu je preostalo odlučio provesti onako kako je smatrao da bi bilo dobro - ima hrpu love, pa zašto ne udovoljiti svojim hirovima. Iz tog razloga je shvatljivo zašto se tako ponašao prema ljudima oko sebe. To je bio izvor drame. Uostalom, Starkov egoizam je bio vidljiv još u prvom filmu, prije nego što ga je Afganistan spustio na zemlju. Tako da tvoja tvrdnja da je riječ o potpuno drugom liku po meni ne stoji.

Negativci mi nisu nimalo slabiji od prvog filma. Sam Rockwell i Mickey Rourke su bili jednako dobri kao i Jeff Bridges. Rockwell mi je bio posebno dobar kao šeprtljavi industrijalac koji ne uspijeva ni prismrditi Starku. Paltrow i Jackson su bili odlični. Jako mi se svidio Don Cheadle, mislim da se bolje snašao u toj ulozi od Terrencea Howarda. Kemija između njega i Downeyja je ispala mnogo uvjerljivija. Jedino mi se čini da su slabije iskoristili Scarlett Johansson, ali je zato njezin lik imao možda najbolju scenu u cijelom filmu.

Hoću reći, likovi i glumci u filmu su svakako dobri i mislim da su akcija i drama dobro izbalansirani. Ja nisam vidio ništa od ovog što si ti rekao.

Ok, kad ja kazem da mi je film 'predug', to je samo nacin na koji pokusavam da kazem da je veoma dosadan, i da nisam mogao da docekam da se film zavrsi. Film moze da traje i samo sat vremena, ali ako je to 60 minuta cistih govana, i to je za mene predugo.

Sto se tice nasih drugacijih misljenja o Robin Hood i o Iron Man 2, to je kako kazu ovdje:
"You say Tomato, I say To-MAH-to"

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/06/2010 : 10:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ali u filmu ide AC/DC

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12626 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 30/06/2010 : 10:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
http://bioscopic.wordpress.com/about/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/06/2010 : 18:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Suspiria (1977)

To je to. Ti stari dobri trash horrorci koji sa trideset puta manjim budžetom nego ovi danas naprave nevjerojatno dobru atmosferu.I još kad ih režira Dario Argento...
Spomenuti talijanski režiser možda je nekima poznatiji po ejtis horrorcu "Fenomen" koji je sa kojim desetljećem zakašnjenja igrao i u našim kinima, ali Suspiria je postigla daleko veći uspjeh, a mnogi je svrstavaju u ponajbolja horror ostvarenja. Radnja pati od previše klišeja i rupa, efekti su poprilično slabe kvalitete, krv se izdaleka vidi da nije prava (mogli su žrtve jednostavno politi kečapom, imalo bi bolji učinak) ali kad se sve zbroji film je izvrstan. Zašto? Zbog atmosfere. Argento bi i Teletabise uspio napraviti na zastrašujuć način. a igra svijetala u filmu...e to je već poseban ugođaj. Gluma loša, efekti loši, radnja loša...a film izvrstan.
Trebali bi zbog ovakvih filmova izmisliti novi žanr: Trash s pokrićem

http://www.youtube.com/watch?v=_8zbV_fFkYs&feature=related

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 30/06/2010 18:52:14
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 30/06/2010 : 19:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
I naravno Mladjo,Goblin i fenomenalna muzika!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/06/2010 : 19:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Grindhouse:Planet terror i Deathproof 2007

Za sam pojam Grindhousea nisam imao pojma i kad su se pojavila ova dva filma mislio sam da je riječ o nastavcima koji se istovremeno pojavljuju u kinima.
Krivo.
Grindhouse su bila kina u kojima su se pokazivali low - budget filmovi i to dva odjednom, a po cijeni jednoga. Znači želite ubiti tri sata jedući kokice ili brijati sa ljubavnicom na nekom mirnom mjestu, odete u kino date siću i pogledate dvfilmića b - produkcije. Poslije je ideja, naravno, zamrla (došli su videi, DVD - i, net...pa do kraja devedesetih više nije bilo nijednog) ali navodno je u svoje vrijeme bila dosta popularna na trulom zapadu.Eto kako internet opameti čovjeka. da, da, čovjek uči dok je živ (a zombiji valjda i duže)
Filmovi su vrhunska zabava Planet terror je trash/zombie horrorac sa ženom koja ima mitraljez umjesto jedne noge. Ako vam ovo nije dovoljno da bi pogledali film...Ah da, ima i Brucea Willisa. I Quentina Tarrantina. I Roberta Rodrigeza. Ma ima svega.
"How the hell#65279; does that bitch pull the trigger" veli jedan lik na Youtubeu.E pa ne možemo sve znati. Možda su to ostavili za nastavak...
Deathproof je vrlo dobar road - movie sa Kurtom Russelom i desetak zgodnih riba. Nekako mi je malo sumnjivo da curice od dvadesetak godina voze Mustang od 5000 kubika (s felgama s cijenom omanjeg stana)
ali ajde. Možda imaju bogatog brata koji je freak za tim stvarima. Kurt Russel je izvrstan, nije tipičan "cool-road-runnerkoji-ne pokazuje-osjećaje-i-nosi-crne-cvikse, nego je...ma dobro je, takav je jebiga, ali ipak se na momente vide razlike, odnosno odstupanja od klišea. Za pogledati čak i pod punom cijenom karte za kino.

http://www.youtube.com/watch?v=nBi00ZiqIv4
http://www.youtube.com/watch?v=aEVyC8FByng&feature=related

Eh da, zar ne bi bilo dobro da se prikazuju u kinima i stariji filmovi? Npr. da sad odem pogledati 2001:Odiseju u svemiru ili, ne znam, Komandosa...Vani toga možda i ima...

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 30/06/2010 19:32:51
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/06/2010 : 19:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by d.r.p

I naravno Mladjo,Goblin i fenomenalna muzika!

Je tak je, zaboravio sam to napomenut

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/06/2010 : 19:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Evo jedne scene iz Suspirie. Ako netko nije gledao, a ovo ga ne natjera da pogleda...neka se okrene meksičkim sapunicama

http://www.youtube.com/watch?v=M6zJGUUiG0c&feature=related

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/06/2010 : 19:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Eh da, zar ne bi bilo dobro da se prikazuju u kinima i stariji filmovi? Npr. da sad odem pogledati 2001:Odiseju u svemiru ili, ne znam, Komandosa...Vani toga možda i ima...

Imate kinoteku u Zg

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/06/2010 : 19:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ma ima, ali bilo bi fora pogledati neke stare blockbustere ponovo u kinu ( po mogućnosti sa remasteriranim zvukom ) Zamisli prva tri dijela Star warsa ponovo u kinu...ili Star trek. Ili The towering inferno. Ili Dobar, loš zao daponovo igra u kinu...ufff

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/06/2010 : 20:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
dodji u Norge, kinoteka je jedino sto im valja odje

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/06/2010 : 21:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ih, mi u Pljevljima ni nemamo bioskop. Trebao bi da bude u sklopu Doma kulture koga renoviraju već četiri godine, bez znakova da će uskoro biti završen...
I ja sam juče odgledao ''Death proof'', dobar i (kao i obično) otkačen Tarantinov film. Premišljao sam se da li da ga uzmem nakon razočaranja sa ''Džeki Braun'', ali je puno, puno bolji od te žive dosade. Sjajno je kako prva polovina filma izgleda kao neki stari i ne najbolje očuvani snimak (ogrebotine, zamućene boje...). A i kraj me je grdno iznenadio. Rijetko kad sam sa većim uživanjem gledao kraj negativca, osim kada Nikolson krene da davi onu sestru u ''Letu iznad kukavičjeg gnijezda''.
Kupio sam i ''The men who stare at goats'', ponešen nekim preporukama. Teško sam se prevario, niti je smiješno niti zanimljivo. Možda i ja ne razumijem poruku filma, ali iskreno vjerujem da je ovo prilično dosadno ostvarenje...
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 30/06/2010 : 21:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma ima, ali bilo bi fora pogledati neke stare blockbustere ponovo u kinu ( po mogućnosti sa remasteriranim zvukom ) Zamisli prva tri dijela Star warsa ponovo u kinu...ili Star trek. Ili The towering inferno. Ili Dobar, loš zao daponovo igra u kinu...ufff

Pa bilo je...
Ja sam gledao u kinu prije nekih 10 godina Star Wars, kad su digitalano obradili prva 3 filma.

A ima i kinoteka gdje stalno pustaju stare filmove, mada je i sam kino suvise star i los.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/06/2010 : 21:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ordell

quote:

Pa bilo je...
Ja sam gledao u kinu prije nekih 10 godina Star Wars, kad su digitalano obradili prva 3 filma.

svi smo gledali

sirom sveta je bila regularna projekcija Original trilogy Special edition, uoci nove trilogije, i povodom 20 godina stare trilogije, itditditd....

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 30/06/2010 : 21:47:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nekako mi je malo sumnjivo da curice od dvadesetak godina voze Mustang od 5000 kubika (s felgama s cijenom omanjeg stana)
ali ajde. Možda imaju bogatog brata koji je freak za tim stvarima.

Siguran si da je bio Mustang??
Koliko se sjecam, cure su na kraju vozile bijelog dodge chalengerja, a Kurt je 1. vozio chevy novu, a posle dodge chargerja. I to `69 godiste ako smo precizni
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/07/2010 : 00:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nekako mi je malo sumnjivo da curice od dvadesetak godina voze Mustang od 5000 kubika (s felgama s cijenom omanjeg stana)
ali ajde. Možda imaju bogatog brata koji je freak za tim stvarima.

Siguran si da je bio Mustang??
Koliko se sjecam, cure su na kraju vozile bijelog dodge chalengerja, a Kurt je 1. vozio chevy novu, a posle dodge chargerja. I to `69 godiste ako smo precizni

Na početku drugog dijela filma (dakle kad su ispred onog dućana) su vozile Mustang, a Challenger je došao poslije i to iz 1970. ak se dobro sijećam
Inače, kako se zove ona "igra2 koju jedna od njih izvodi kada jaši na haubi auta? Prvi put čujem i vidim tako nešto, a izgleda jebeno

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/07/2010 : 00:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

quote:

Pa bilo je...

svi smo gledali

sirom sveta je bila regularna projekcija Original trilogy Special edition, uoci nove trilogije, i povodom 20 godina stare trilogije, itditditd....

A jeste picajzle
Dobro, uzeo sam krivi primjer i šta sad
Dakle, malo više starih filmova u kinima ne bi bilo naodmet.
Evo npr. gore spomenuta Suspiria bi bila prava stvar za pogledat u kinu

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/07/2010 : 00:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Sjajno je kako prva polovina filma izgleda kao neki stari i ne najbolje očuvani snimak (ogrebotine, zamućene boje...).

da, fakat zakon. Full podsjeća na odlaske u kino kad sam bio klinac

A i ona "najava" filma (film ne postoji nego samo najava. Koji je genijalac taj Tarantino. ILi Rodrigez, koji već) isto jebe kevu

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/07/2010 : 00:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ok, kad ja kazem da mi je film 'predug', to je samo nacin na koji pokusavam da kazem da je veoma dosadan, i da nisam mogao da docekam da se film zavrsi. Film moze da traje i samo sat vremena, ali ako je to 60 minuta cistih govana, i to je za mene predugo.

Sto se tice nasih drugacijih misljenja o Robin Hood i o Iron Man 2, to je kako kazu ovdje:
"You say Tomato, I say To-MAH-to"

Možeš ti da kažeš tomahto, ali kao što i sam znaš, to je pogrešno.

Nalupao si se za medalju što se tiče RH. Kažeš da je gluma loša, da scenario ne valja da je film "hrpa govana", a onda spominješ kako je Costnerov film bolji, i da je King Arthur bolje urađen film (!!!!).

Svašta. Razumem ja da svako ima sopstveni ukus, i to je dozvoljeno, ali nije dozvoljeno da svako ima sopstveni neukus.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/07/2010 : 10:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Hej, ne možeš poreći da u novom Robinu Hudu ima dosta dijaloga koji su, kao što bi Englezi rekli, ''cheesy'', tipa:''Svakom Englezu je njegova kuća pravi zamak!''. U svim pričama o njemu Robin je predstavljen kao lakrdijaš, veliki šaljivdžija koji je uvijek spreman da ismije predstavnike zakona, a ovde Rasel Krou i ne dočarava najbolje tu crtu. Previše je ćutljiv.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/07/2010 : 10:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma ne uzbudjavajte se

kad je u pitanju Ridli Skot, hunterov sud ne treba uzimati za ozbiljno

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/07/2010 : 10:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

U svim pričama o njemu Robin je predstavljen kao lakrdijaš, veliki šaljivdžija koji je uvijek spreman da ismije predstavnike zakona, a ovde Rasel Krou i ne dočarava najbolje tu crtu. Previše je ćutljiv.

Bogami, ti si zaboravio onu scenu na kraju filma, kad Robin ismije šerifa od Nottinghama.

Nego, zašto bi Robin trebao biti lakrdijaš? Robin Hood je srednjovjekovna legenda, možda je postojao, možda nije. To vjerojatno nikada nećemo saznati. Ne postoje čvrsti podaci o njemu, što autorima omogućuje da izmišljaju vlastite detalje vezane za njegovu priču. Mnogi ga prikazuju kao lakrdijaša, zašto ga onda Russell Crowe ne bi portretirao kao malo ozbiljnijeg?

I ne, nije u svim pričama prikazan kao lakrdijaš.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/07/2010 : 12:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
U većini priča je tako predstavljen. Osim toga, u profilisanju postoji tradicija koju moraš bar donekle poštovati, čak i ako su htjeli biti originalniji od svih prije. Polazna tačka većine priča je da je Robin Hud pobunjenik koji štiti narod od zlih normanskih tirana, koji najćešće ne ubija svoje protivnike već ih još gore kažnjava, obilatim ponižavanjem i ismijavanjem, rasparčavajući iluziju apsolutne moći i kontrole koju su svi vladari stvarali, pokazujući običnom puku da su vladajuće figure ustvari obični ljudi kao i oni, bez nekog mističnog ''božanskog prava'' na vlast. Budimo iskreni, da nema nekoliko likova i motiva iz legendi o njemu ovo bi bio film o vitezu koji spašava Englesku od zlih Francuza, koji igrom slučaja nosi ime Robin Hud. I, na kraju krajeva, malo više humora (dobrog) nikad ne škodi filmu.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/07/2010 : 12:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

U većini priča je tako predstavljen. Osim toga, u profilisanju postoji tradicija koju moraš bar donekle poštovati, čak i ako su htjeli biti originalniji od svih prije. Polazna tačka većine priča je da je Robin Hud pobunjenik koji štiti narod od zlih normanskih tirana, koji najćešće ne ubija svoje protivnike već ih još gore kažnjava, obilatim ponižavanjem i ismijavanjem, rasparčavajući iluziju apsolutne moći i kontrole koju su svi vladari stvarali, pokazujući običnom puku da su vladajuće figure ustvari obični ljudi kao i oni, bez nekog mističnog ''božanskog prava'' na vlast. Budimo iskreni, da nema nekoliko likova i motiva iz legendi o njemu ovo bi bio film o vitezu koji spašava Englesku od zlih Francuza, koji igrom slučaja nosi ime Robin Hud. I, na kraju krajeva, malo više humora (dobrog) nikad ne škodi filmu.

Ajde, ajde, sve što si ti sada rekao vidjeli smo bezbroj puta. Koja je svrha novog filma o Robinu Hoodu ako je isti kao i svi prije njega.

I čiju bi to tradiciju profiliranja lika trebalo poštivati? Robin Hood nije nečija kreacija poput Zagora pa da se treba pridržavati nekih smjernica prilikom stvaranja priče. Neka svatko radi sa likom što hoće, kao što su i do sada radili.

Go to Top of Page
Page: of 556 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.86 seconds. Snitz Forums 2000