forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 556

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/07/2010 : 23:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Napokon.

http://www.youtube.com/watch?v=GDOpzyIW71I

To te ja pitam.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/07/2010 : 00:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Napokon.

http://www.youtube.com/watch?v=GDOpzyIW71I

To te ja pitam.

Pa ovo će biti film godine! Majko mila kolko trasha, ali očito će biti opako zabavno! Seagal protiv Treja u borbi mačetama, pa ovo moram vidjeti.

Koji tek asortiman glumaca, a evo konačno je i Danny Trejo doživio da bude glavna zvijezda holivudskog filma...

Danny Trejo ... Machete

Michelle Rodriguez ... Luz
Jessica Alba ... Sartana
Robert De Niro ... Senator McLaughlin
Lindsay Lohan ... April Benz
Cheech Marin ... Padre Benito del Toro
Jeff Fahey ... Michael Benz
Steven Seagal ... Torrez
Don Johnson ... Lt. Stillman

Onda još Stalloneove "The Expendables" i miran sam za cijelu godinu. Sva krema akcijskih filmova od osamdesetih nadalje u dva filma... Vau!

Sylvester Stallone ... Barney 'The Schizo' Ross

Jason Statham ... Lee Christmas
Jet Li ... Yin Yang
Dolph Lundgren ... Gunnar Jensen
Eric Roberts ... James Monroe
Randy Couture ... Toll Road
Steve Austin ... Dan Paine
Terry Crews ... Hale Caesar
Mickey Rourke ... Tool
Arnold Schwarzenegger ... Trench
Bruce Willis ... Mr. Church

Tko još nedostaje?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 10/07/2010 00:09:46
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2010 : 00:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by mr murdoc

Moon

Za samo 5 milja dolara reziser Dunkan Jones (sin David Bowiea) realizirao je ovaj odlican i zanimljiv SF.
Posao jedinog covjeka na mjesecu se sastoji u nadziranju postrojenja koji explatira rude koje se na zemlji koriste kao cisto gorivo.
Jedini sugovornik mu je superkomp Gerty a ugovorom je vezan da ondje ostane 3 godine.
Prilikom jedne rutinske kontrole , dolazi do jedne banalne nesrece i Sam je uvjeren da ekipa sa zemlje dolazi da obavi ocevid, ali tada otkriva jednu tajnu koji ce njegov svijet okrenuti naopako...

Znači tu ipak ima radnje? Malo sam ga prevrtio i ko da se ništa ne dešava. No ako veliš da se isplati pogledati...

Po meni najbolji sf 2009. Zericu bolji od Districta 9, bolji od Star Treka, a od Avatara, Suragata ne treba ni spominjati.

pogledah i ja
vjerojatno i je najbolji SF 2009 godine, ali samo zato sto nema prave konkurencije
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2010 : 01:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Sva krema akcijskih filmova od osamdesetih nadalje u dva filma... Vau!

Tko još nedostaje?

znaš ti dobro tko još nedostaje
Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 10/07/2010 : 13:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
Nema Chuck Norris-a
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2010 : 14:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alanford

Nema Chuck Norris-a

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/07/2010 : 17:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uf, ima zbilja dobrih adaptacija stripova. Puno više nego što ih se navodi na ovoj temi.

Burtonov Batman i Batman Returns, Ghost World, History of Violence, Kick-Ass, Akira, Ghost in the Shell jedinica i dvojka, šestodijelna Lone Wolf and Cub saga, Nolanov Batman Begins i Dark Knight, Blade 2, Sin City, Road to Perdition, Nausicaa of the Valley of the Wind, Spider-Man trilogija, Oldboy, Blueberry, Persepolis, X-Men jedinica i dvojka, Lesterov Superman 2, stari Superman filmovi braće Fleischer, The Crow, American Splendor, kao i Asterix i 12 zadataka, Daisy Town, Metropolis...

Ima toga.

Pade mi na pamet da bismo mogli ovde da nastavimo na ovu temu. Već jesmo par puta, ali ne može da škodi.

Slažem se sa Bushidom, samo što bih izostavio Spidermanove filmove. Meni su negledljivi.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 10/07/2010 17:10:19
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/07/2010 : 17:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

X1 i X2 su dobri tj, dovoljno dobri da ih svrstavas sa ostalim navedenim filmovima

Asteriks i 12 zadataka nije adaptacija stripa, nego je strip nacrtan po crtanom filmu.

Metropolis, jel to adaptacija Tezukinog Metropolisa

Bio sam slobodan da prenesem i Vaderov post ovde.

Meni su X1 i X3 sasvim dobri superherojski filmovi. X2 je glupost živa. Kao i Wolverine. Ali svi su bolji o Spajdija...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/07/2010 : 17:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
copyright, copyright!!!!

broj racuna je 32+93¨148+qe0r8q3
imas 7 dana, onda zovem firmu za reketiranje

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/07/2010 : 18:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Uf, ima zbilja dobrih adaptacija stripova. Puno više nego što ih se navodi na ovoj temi.

Burtonov Batman i Batman Returns, Ghost World, History of Violence, Kick-Ass, Akira, Ghost in the Shell jedinica i dvojka, šestodijelna Lone Wolf and Cub saga, Nolanov Batman Begins i Dark Knight, Blade 2, Sin City, Road to Perdition, Nausicaa of the Valley of the Wind, Spider-Man trilogija, Oldboy, Blueberry, Persepolis, X-Men jedinica i dvojka, Lesterov Superman 2, stari Superman filmovi braće Fleischer, The Crow, American Splendor, kao i Asterix i 12 zadataka, Daisy Town, Metropolis...

Ima toga.

X1 i X2 su dobri tj, dovoljno dobri da ih svrstavas sa ostalim navedenim filmovima

Asteriks i 12 zadataka nije adaptacija stripa, nego je strip nacrtan po crtanom filmu.

Metropolis, jel to adaptacija Tezukinog Metropolisa

Čuj, naravno da ih smatram dobrima, inače ih ne bi uopće navodio.

Ali zbilja, najveća prednost prva dva X-Men filma po meni su glumci, bez njih filmovi ne bi ni upola tako dobro funkcionirali. Poseban plus je bio što su pogodili Hugha Jackmana za Wolverinea. Naravno, ne smijem zaboraviti pohvaliti Singera zbog načina na koji je sve posložio i dobro izbalansirao dramu i akciju sa porukom o rasizmu i ksenofobiji.

U vezi Asterixa i 12 zadataka, nema veze što to nije adaptacija nekog konkretnog Asterixovog albuma. Nisu ni drugi filmovi nužno snimljeni prema nekim konkretnim stripovskim pričama.

I da, to je adaptacija Tezukinog Metropolisa.

Spomenuo sam Superman filmove braće Fleischer, ali sam zaboravio na njihove Popeye filmove. To je pravo zlato. Odlična je stvar što su Warner Brothers nedavno izdali kompletne kolekcije Fleischerovih Supermana i Popeyea na DVD-u, remasterirane i necenzurirane.

Također, znam da je mnogi ne vole, ali meni je zbilja dobra adaptacija Popeyea koju je snimio Robert Altman. Robin Williams i Shelley Duvall su odlični u ulozi Popeyea i Olive. Odlično su skinuli glasove i način govora Jacka Mercera i Mae Questel. I što je najčudnije, Altman je bio mnogo vjerniji Segarovom stripu od braće Fleischer. Čak do te mjere da Popeye isprve nije uopće volio špinat!

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2010 : 21:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
bushido,
s tvog poisa bih izbacio burtonovog batmana, supermana, crow, xmen 2, spidermane, blade 2, asterixa...
izuzev prvoga svi ovi navedeni su totalni promasaji!
za supermana i spidermene 2 i 3 jos uvijek ne mogu vjerovati da si ih napisao!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/07/2010 : 21:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zašto je Crow promašaj???Prvi Superman je takođe dobar.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/07/2010 : 21:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

bushido,
s tvog poisa bih izbacio burtonovog batmana, supermana, crow, xmen 2, spidermane, blade 2, asterixa...
izuzev prvoga svi ovi navedeni su totalni promasaji!
za supermana i spidermene 2 i 3 jos uvijek ne mogu vjerovati da si ih napisao!

Jebga, to je moje mišljenje.

Ne znam što bih rekao za Burtonove Batman filmove, a da nije već rečeno. Sve mi je kod njih super, od glumaca, glazbe, scenografije... Istina, to su potpuno drukčiji filmovi od ovih Nolanovih, ali nisu zato ništa manje dobri.

Priznajem, meni su i prvi, Donnerov Superman i prvi Blade bili dobri, ali su mi nastavci ipak bili puno bolji.

Vidim da vam X-Men 2 nije baš nešto drag. Meni je to jednostavno odličan film. Sve što je bilo dobro u jedinici, dvojka je dignula na jednu novu razinu. A da ne pričam kako je Brian Cox super negativac.

Također, na Spider-Man filmove i The Crow mi se teško požaliti. Priznajem, Spider-Man 3 je bio možda slabiji od prethodnika, ali se nisam ništa manje zabavljao gledajući ga.

Adaptacije Asterixa, bilo igrane ili animirane su mi općenito jako slabe. Ali 12 zadataka mi je bio genijalan. Toliko stiliziran i sa suludom pričom (o samim zadacima da ne govorim), ponekad mi se činilo kao da graniči sa eksperimentom. A tek kraj, kad Gali pokore Rim, a Cezar mirno živi na selu sa Kleopatrom, briljantno.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/07/2010 : 21:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
kao i burtonovi betmeni

a glede Asteriksa....nije bas da nema direktnih ekranizacija na crtanom filmu. tu su Asteriks Gal, Asteriks i Kleopatra, Asteriks u Britaniji. ima i onaj Asteriks protiv Cezara, koji je mesavina nekoliko stripova (Asteriks i prorok i jos neki, ne secam se tacno sad)

glede uopste adaptacija Asteriksa, Asteriks u Britaniji je meni licno veoma dobar, vise puta sam ga gledao kad je burazer bio mali. I glede animacije, i glede vernosti stripu. Druga prica je to sto Asteriks nikada ne moze imati isti ucinak na ekranu kao na papiru

i da zaokruzim pricu, naveo sam da nije adaptacija albuma, posto si se nadovezao na post gde smo pominjali iskljucivo konkretne adaptacije (300, Watchmen, V for vendetta)

e, sad....Xmen. gledao sam ih vise puta kao klinac, prvi i drugi deo, tada su mi bili zanimljivi, narocito drugi, prvi mi je bio dosadnjikav. slazem se za Dzekmana, mada mi je on iovako vrlo dobar glumac. mada, tada sam vise obracao paznju na Jean Grey, nego na Wolveyja

Sto se Spajdermena tice....prvi deo je stvarno OK. Ne znam da li je to zato sto sam ga gledao mnogo (opet buraz), zato sto je prvi, il izbog Defoa, ali totalno je drugaciji nego ostala dva. Drugi sam gledao jednom samo, i zaboravio ga skroz. Secam se samo da mi je Alfred Molina bio presmesan kao Oktopus
treci deo je ona najgora kapitalisticko - imperijalisticko - komercijalno - letnja - zajebancija sa mnogo pixela i kvazi moralnih poruka.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2010 : 21:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Prvi Superman je takođe dobar.

meni su ti superman filmovi najgore filmske adaptacije stripova
toliko gluposti i nelogicnosti da me doslovno vrijeđa
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/07/2010 : 22:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Rekoh PRVI deo, ne nastavci.
Ako su ti ovo najgore adaptacije onda nisi gledao Catwoman, Hulk ili F4.

I šta je to u prvom delu što je baš toliko nelogično? Izuzev da niko ne prepoznaje Supermana u Kenut samo zbog naočara, ali hej, tako je i u stripu.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/07/2010 : 22:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Posto Gil-Galad ima ogranicen pristup internetu, osecam moralnu obavezu da u njegovo ime pitam - "A sta je sa Konanom, koji ima najbolju adaptaciju od svih strip junaka"

i ajde sad....nije losa ni ova fransiza Iron man/Hulk, te Thor/Captain/Avengers, koja se kuva.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/07/2010 : 22:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne znam da li mislis na Hulka sa Banom ili sa Nortonom, ali ni jedan ni drugi ne zasluzuju da ih trpas zajedno sa Catwoman

a zasto niko ne pominje Judge dread sa Staloneom

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2010 : 22:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

1. Jebga, to je moje mišljenje.

2.Ne znam što bih rekao za Burtonove Batman filmove, a da nije već rečeno. Sve mi je kod njih super, od glumaca, glazbe, scenografije... Istina, to su potpuno drukčiji filmovi od ovih Nolanovih, ali nisu zato ništa manje dobri.

3.Priznajem, meni su i prvi, Donnerov Superman i prvi Blade bili dobri, ali su mi nastavci ipak bili puno bolji.

4.Vidim da vam X-Men 2 nije baš nešto drag. Meni je to jednostavno odličan film. Sve što je bilo dobro u jedinici, dvojka je dignula na jednu novu razinu. A da ne pričam kako je Brian Cox super negativac.

5.Također, na Spider-Man filmove i The Crow mi se teško požaliti. Priznajem, Spider-Man 3 je bio možda slabiji od prethodnika, ali se nisam ništa manje zabavljao gledajući ga.

6.Adaptacije Asterixa, bilo igrane ili animirane su mi općenito jako slabe. Ali 12 zadataka mi je bio genijalan. Toliko stiliziran i sa suludom pričom (o samim zadacima da ne govorim), ponekad mi se činilo kao da graniči sa eksperimentom. A tek kraj, kad Gali pokore Rim, a Cezar mirno živi na selu sa Kleopatrom, briljantno.

1. naravno, samo debatiramo
2. meni su se samo dva batmanova filma svidjela: najnoviji i onaj sa de vitom u ulozi pigvina
3. za supermane procitaj sto asm napisao u postu iznad
a blade prvi mi moze proci, samo zbog akcijskih scena, nastavak mi je puno losiji
4. isto kao i sa bladeom: samo jedinica mi moze proci, dvojka mi je dosta losija, a trojka mi je u rangu supermana
5. isto kao i sa bladeom i sa x-menom: samo jedinica mi moze proci, dvojka mi je dosta losija, a trojka mi je u rangu supermana
6. asterixi su mi ok, ali samo ako ih gledam kao djecju zabavu
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2010 : 22:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

a zasto niko ne pominje Judge dread sa Staloneom

blokirali smo sjecanja na taj film!
s pravom
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/07/2010 : 22:20:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

a glede Asteriksa....nije bas da nema direktnih ekranizacija na crtanom filmu. tu su Asteriks Gal, Asteriks i Kleopatra, Asteriks u Britaniji. ima i onaj Asteriks protiv Cezara, koji je mesavina nekoliko stripova (Asteriks i prorok i jos neki, ne secam se tacno sad)

glede uopste adaptacija Asteriksa, Asteriks u Britaniji je meni licno veoma dobar, vise puta sam ga gledao kad je burazer bio mali. I glede animacije, i glede vernosti stripu. Druga prica je to sto Asteriks nikada ne moze imati isti ucinak na ekranu kao na papiru

i da zaokruzim pricu, naveo sam da nije adaptacija albuma, posto si se nadovezao na post gde smo pominjali iskljucivo konkretne adaptacije (300, Watchmen, V for vendetta)

Ne kažem da su Asterix filmovi nužno loši (sad prvenstveno mislim na ove crtane). Sasvim su korektno snimljeni i producirani, ali uvijek kad ih gledam imam dojam kao da bi bolje funkcionirali kao TV serijal. Imaju tu nekakvu epizodnu strukturu. Ali kod 12 zadataka mi se čini da su to nadišli, te su pogodili da cijelo vrijeme bude konzistentan, i pričom, likovima, ali i stilski. Ono, djelovao je kao zaokružena cjelina. Dio uspjeha vjerojatno leži u činjenici što su radili prema originalnom scenariju.

Slažem se da je V for Vendetta dobar film. 300 mi je bio malo slabiji. Na trenutke mi se činilo da film previše djeluje kao videoigra. Takvih problema nisam imao sa drugim filmovima koji su u potpunosti snimani na 3D podlozi, ali ovdje je to nekako djelovalo prenaglašeno. Također, gluma mi je na trenutke bila malo previše drvena.

Dodao bih još par dobrih stripovskih adaptacija. To bi bili Hellboy filmovi, Miikeov Ichi the Killer i Immortel, Bilalova adaptacija Nikopol trilogije.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/07/2010 : 22:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Rekoh PRVI deo, ne nastavci.

I šta je to u prvom delu što je baš toliko nelogično? Izuzev da niko ne prepoznaje Supermana u Kenut samo zbog naočara, ali hej, tako je i u stripu.

iskreno da ti kazem, ne mogu se sjetiti tocno zbog cega mi je ta jedinica toliko odbojna, jednostavno ga ne mogu smisliti, a ne zelim ga ponovno pogledati da ti odgovorim
a hulka, catwoman i f4 sam gledao
nazalost
hulk 2/10
catewoman 3/10
f4 4/10
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/07/2010 : 22:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Posto Gil-Galad ima ogranicen pristup internetu, osecam moralnu obavezu da u njegovo ime pitam - "A sta je sa Konanom, koji ima najbolju adaptaciju od svih strip junaka"

Mislio sam spomenuti Conana, kao i The Shadow sa Alecom Baldwinom.

Ali sam ipak odlučio da to nema smisla, jer su njihovi korijeni prije svega u drugim medijima, a ne u stripu.

E da, slažem se sa Iron Man filmovima, dobro ste me podsjetili. To je super zabava. Još jedan dobar primjer franšize koja odlično funkcionira zbog dobrih glumaca.

Za Hulka od Anga Leeja bih rekao da je podcijenjen film. Ovaj novi sa Nortonom nisam gledao. Možda jednog dana.

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 11/07/2010 : 03:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mislio sam spomenuti Conana, kao i The Shadow sa Alecom Baldwinom.

Ali sam ipak odlučio da to nema smisla, jer su njihovi korijeni prije svega u drugim medijima, a ne u stripu.

E da, slažem se sa Iron Man filmovima, dobro ste me podsjetili. To je super zabava. Još jedan dobar primjer franšize koja odlično funkcionira zbog dobrih glumaca.

Za Hulka od Anga Leeja bih rekao da je podcijenjen film. Ovaj novi sa Nortonom nisam gledao. Možda jednog dana.

Vidite li vi kakva je Vader drugarchina? Hvala, hvala!

Da, Conan jeste sjajan film, mada je shteta shto je Belit zamenjena Valerijom, a Thoth-Amon Thulsa Doomom (iako je rech pre svega o imenima i boji kose), jer bi tad film bio apsolutno savrshen. Kod mene vodi u jednoj drugoj "kategoriji", a to je najbolji fantasy film. Sad, oko toga da li je film vishe baziran na stripu ili prozi - da se polemisati, jer je i strip nastao po knjizevnom predloshku... Osim toga, i drugi Conan i Red Sonja su mi skroz gledljivi filmovi, a i Pathfinder i Kull the conqueror mogu da prodju onda kada nemate shta pametnije da radite...

Najveci promashaji: Constantine, X-Men: The Last Stand, Catwoman... Prva dva X-Mena volim, chak mi se i Wolverine dopao. Kod tih filmova je ionako jedino vazno da su zabavni, nema tu mnogo pameti.

Valiant je takodje jezivo loshe adaptiran, likovi i pricha veze nemaju sa stripom, ni onaj iz '54., ni drugi iz '97.

Nije mi se dopao ni Watchmen, ukratko - film je jedino doneo bespotrebne izmene u odnosu na strip, dok je deo gde se drze "scena po scena" prenosu dobar. Chak me ni konachna verzija nije naterala da promenim mishljenje... Vendettu medjutim volim.

Od "neshto vishe" filmova, izdvojio bih TDK, mozda i najbolji; onda sjajan, sjajan Serenity, Sin city i The Crow (meni jedan od omiljenih stripova/filmova).

Uh, ima tu puno toga, 300 nishta spec., pa recimo drugi deo F4, sa Silver Surferom... Odatle mi deluje da ce njegov zaseban film biti medju boljim adaptacijama. Cool mi bio ka' sam bio mali Masters of the universe i taaakooooo...
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 11/07/2010 : 03:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Hehe, setih se sad jedne blog-diskusije i uspeh da nadjem...

Ko je chitao Yellow cab ranije, sigurno je chuo za Ivana Bevca, pop cult kritichara, koji je potom pokrenuo City magazine na srpskom. Anyway, u svoje vreme je imao odlichan blog, pa evo...

sreda, 04. jun 2008.

9/7

Meni omiljena deveta umetnost ima promenljivu sreću kada je sedma (takođe omiljena) propusti kroz svoje filtere. Napraviti dobar strip ne košta mnogo, napraviti dobar film po stripu košta prilično, a sa velikom lovom stižu i mnogobrojni kompromisi. Ipak, nije da se žalim, bilo je sasvim finih strip ekranizacija ali ono što mene muči jeste što je nepovratno protraćena šansa da se nekim glumcima povere likovi za koje su rođeni.

Nije tajna da je Dilan Dog kreiran po liku Ruperta Evereta. Poluzadovoljenje smo dobili filmom Dellamorte Dellamore koji je ipak urađen samo po motivima stripa i na kraju je ispao poprilično traljav. Everet se još drži ali mislim da je definitivno prestar za ulogu nekoga ko večno ima trideset i nešto.

Tom Berindžer je takođe prestario za ulogu poručnika Bluberija, a tako sam želeo da ga vidim u toj ulozi, ne priznajem inače sjajnog Vinsenta Kasela u brljotini od pre nekoliko godina, to je morao da režira Volter Hil.... i na kraju Korto Malteze, verovatno najizazovniji lik za ekranizaciju, strip koji ima predivne praznine kao Antonionijevi filmovi i zahteva glumca čije lice kamera bez posledica može da fiksira i nekoliko minuta. Ubeđen sam da je Dejvid Bouvi imao to lice pre 20 i kusur godina (1983).

Kog bi vi omiljenog strip junaka voleli da vidite na velikom platnu? I ko bi ga glumio? Čitali ste stripove valjda? Ako niste na pogrešnom ste mestu ;)

Ako vam se svidja tema, mozemo da nastavimo u tom smeru.

Ja bih prvo Shanea MacGowana (The Pogues) ofarbao u plavo i dao mu ulogu Constantinea!

A glede ove manhunterove teme, da pastujem josh i moj kom. s tog bloga...

Na platno bi trebalo prebacivati odredjene momente iz stripova koji, kada promene medij, nece izazvati gadjenje fanova. Tu mislim na dugachke serijale, gde je moguce izdvojiti odredjene epizode, uz minimalu adaptaciju i NE MENJATI NISHTA!!! Ekranizacija stripa po posebno napisanom scenariju je prvo chega bi se trebalo kloniti, tj. pokushaji da se par stotina stranica strpaju u 2 sata filma! (U tome je jedini izuzetak moj omiljeni "Conan the barbarian" Johna Miliusa... I neka ostane izuzetak.)

Go to Top of Page
Page: of 556 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.06 seconds. Snitz Forums 2000