forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 556

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/07/2010 : 11:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Meni je najbolje odradjen film po stripu "A Histroy of Violence".
Poznat strip, a film je ispao jos mnogo bolji i uvjerljiviji.

Moj all time favorit je prvi Superman. O nastavcima ne zelim da diskutujem, nisu vrijedni.

X-Men 1-3 i Spider-Man 1-3 su po meni najbolji filmovi koji su odrzali konstantan nivo i u nastavcima.
Wolverine, odvratan tip u stripu a najdrazi iz fima, je jednostavno bio suvisan u zasebnom filmu.

Sin City film mi se vise svidjeo od stripa.

Watchmen je solidno odradjen, mada imam osjecaj kao da mu je falilo "ono nesto".

Conan, prvi dio, kultni film, jedan mi od drazih.

The Crow 1, isto mi bolji od stripa. O nastavcima ne vrijedi gubiti rijeci.

Kick-Ass iznenadjujuce zabavan od posljednjih produkcija.

Vijedni da se spomenu su jos Ghost World, Oldboy,300,Barbarella,Mystery Men.

Edited by - King Warrior on 11/07/2010 11:39:58
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 11/07/2010 : 15:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Od "neshto vishe" filmova, izdvojio bih TDK, mozda i najbolji; onda sjajan, sjajan Serenity, Sin city i The Crow (meni jedan od omiljenih stripova/filmova).

Hm? Serenity nije baziran ni na kakvom stripu. To je nastavak Whedonovog TV serijala Firefly.

quote:
Originally posted by Gil-galad

Na platno bi trebalo prebacivati odredjene momente iz stripova koji, kada promene medij, nece izazvati gadjenje fanova. Tu mislim na dugachke serijale, gde je moguce izdvojiti odredjene epizode, uz minimalu adaptaciju i NE MENJATI NISHTA!!! Ekranizacija stripa po posebno napisanom scenariju je prvo chega bi se trebalo kloniti, tj. pokushaji da se par stotina stranica strpaju u 2 sata filma!

Iskreno, ne znam zašto bi ovo moralo biti pravilo. Pa pogledaj malo stripovske adaptacije dužih serijala u zadnjih nekoliko godina. Sve su funkcionirale upravo zato jer nisu bazirane ni na jednoj konkretnoj stripovskoj epizodi. Istina, pojedini detalji jesu preuzeti iz pojedinih priča, ali to su ipak originalne priče.

Prva dva X-Men filma, Spider-Man trilogija, Hellboy filmovi, Burtonov Batman, Nolanov Batman, Iron Man filmovi... Pa čak i Leejev Hulk i Blueberry, koje ljudi baš ne vole. Svi su oni, po meni, dobri primjeri gdje veliki dio njihove kvalitete leži u činjenici što su rađeni po originalnim scenarijima. Da se opet nadovežem na Asterixa, smatram da je to također razlog zbog kojeg je 12 zadataka najbolji od svih Asterix filmova, bilo igranih ili crtanih.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/07/2010 : 15:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
kad si pomenuo igrane filmove, moram da kazem da je meni prvi Asteriks igrani film izuzetno dobar!!!!!! Da nije par preterivanja i glupavih scena, bio bi i odlican!!!!!

A glede Serenity, malo se zeznuo Andra videvsi da ima stripova. Stripovi su adaptacija serije/filma, ne obrnuto!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 11/07/2010 : 18:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Hm? Serenity nije baziran ni na kakvom stripu. To je nastavak Whedonovog TV serijala Firefly.

quote:
Originally posted by Lord Vader89

A glede Serenity, malo se zeznuo Andra videvsi da ima stripova. Stripovi su adaptacija serije/filma, ne obrnuto!

U pravu ste, my bad!

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Iskreno, ne znam zašto bi ovo moralo biti pravilo. Pa pogledaj malo stripovske adaptacije dužih serijala u zadnjih nekoliko godina. Sve su funkcionirale upravo zato jer nisu bazirane ni na jednoj konkretnoj stripovskoj epizodi. Istina, pojedini detalji jesu preuzeti iz pojedinih priča, ali to su ipak originalne priče.

Ja sam gore vishe mislio na to da mrzim kada bude snimljen film gde se vidi iz aviona da oni koji stoje iza toga ochigledno nisu chitali strip. Tako da bih voleo da vishe filmova zavrshi u rukama stripofila. Nego sam bez veze samo prekopirao taj komentar... Nebitno.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/07/2010 : 19:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Phantom 2009... WTF?
Naleteosam na netu na plakat, pa na kratak opis, i onda na nekoliko slika iz filma...
Cemu to sluzi, i po svemu sudeci cak i ne radi? Zasto se TO, uopste, zove Fantom????
Je l' neko gledao?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/07/2010 : 19:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
niko da pomene ni izuzetnog Flash Gordona iz 1980.

ako nije i moja omiljena adaptacija od ovih koje sam gledao

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/07/2010 : 19:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
zaboravio sam, jos jedan odlican film:
30 Days of Night
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 11/07/2010 : 23:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:

u tom filmu je sve odlično izuzev Flaš Gordona. Mislim Flaš Gordon sa onom fudbalerskom kosicom pozadi...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/07/2010 : 23:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

zaboravio sam, jos jedan odlican film:
30 Days of Night

baš pogledah jučer drugi put (podsjeca na pocetak Eternauta)
prvi put mi nije baš nešto, ali me rommel naveo da ga ponovno pogledam jer je njemu odličan
mene nije opet dojmio, ali mi je bolji nego na prvo gledanje
6/10
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/07/2010 : 00:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Phantom 2009... WTF?
Naleteosam na netu na plakat, pa na kratak opis, i onda na nekoliko slika iz filma...
Cemu to sluzi, i po svemu sudeci cak i ne radi? Zasto se TO, uopste, zove Fantom????
Je l' neko gledao?

Najviše u oči bode dizajn kostima. Pretpostavljam da su ga željeli učiniti realnijim, s obzirom da je onaj Billyja Zanea u filmu djelovao malo prešareno. Zapravo su fulali skroz. Ne samo da je novi dizajn još gori, već i djeluje skroz nepraktično. Originalni triko je bar imao određenu svrhu.

Nego, mene zanima jel netko imao priliku gledati film Jesuit Joe iz 1991. godine, adaptaciju Prattovog stripa?

http://www.superheroeslives.com/internationals/jesuit_joe_%281991%29.htm

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/07/2010 : 02:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Kao mali sam definitivno odlijepio na Conana i Flash Gordona, a ti su mi i dalje ostali kao najbolji... Supermanima sam se jako razočarao kad sam ih gledao u tzv. "zrelijem" dobu.

Marvel u ono doba još nije mogao napraviti poštenu ekranizaciju, no u novom tisućljeću je bilo odličnih filmova. Tu je ostala nekakva dječačka fasciniranost Spidermanom, ali i poštovanjem prema Raimijevom opusu.

Dobro me sjetio gil-galad, Ang Leejev Hulk je bio zaista dobra, prikazao je tu neku psihološku perspektivu Hulka kao lika, problemi s ocem, s prilagođavanjem okolini, i borba za ženku za kraj (volim ove "iskonske porive"), sve to je zatrao nastavak, ahhh.

Mooreove adapacije su uvelike pojednostavljene, i to je najbolji odabir scenarista/redatelja, presloženi je to ipak Mooreov kreativni proces i podsvijet da bi se opisao u jednom filmu. Vendetta mračna, totalitaristička i odlično funkcionira za onog koji nije čitao strip, a takav je slučaj i s Watchmenima. From Hell je uzeo samo temu i nema ništa zajedničko s Mooreovim djelom, dok je Liga običan akcijski film, i možda bi zaista tako izgledao kad se vjerno prenese na filmsko platno.

Od nezavisnih "History of violence". Odlično! Hellboy lijepa kostimirana zafrkancija (Perlman rastura, a Guillermo je odličan za takve teme). Kick-Ass mi je sprdačina koja recimo graniči s neukusom, no to je samo moje mišljenje.

Eh, novi Batmani su mi jaako dobri, kao i Burtonova prva dva. Dobro, Nolanovi su bolji, no uvijek ću se sjećati Nicholsona kao Jokera i Keatona kao Batmana. Batmani su uvijek bilo bolji od Supermena, očito je mračnija strana ljudima zanimljivija od notornog dobrice, mamine maze i povučenog Supermena..

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 13/07/2010 02:18:14
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/07/2010 : 08:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Najača mu je ona majica "FLASH"
A i kad dodje na onu planetu pa veli vanzemaljcima "Hi, i'm Flash
Inače, dobar je film

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/07/2010 : 19:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by DeeCay

Sva krema akcijskih filmova od osamdesetih nadalje u dva filma... Vau!

Tko još nedostaje?

znaš ti dobro tko još nedostaje

Supermark? Ja sam mislio da si se ti ostavio glume nakon debakla u onom amaterskom erotskom thrilleru "Supermark vs. Latexman"

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/07/2010 : 19:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
The stranger 2010.

Da je "Stone Cold" Steve Austin započeo karijeru u niskobudžetnim akcićima u zlatnim osamdesetima, dosad bi već uživao kultni status poput Van Dammea ili Seagala. Mada sve to vrišti od niskobudžetnosti, filmovi imaju zavidnu dozu dobre akcije, to mi je bilo mišljenje za njegova dva prošla filma - Damage i The Condemned. Ovaj zato ima puno lošiju glumu i scenarij šteka na puno mjesta. Kombinacija Mementa i loših akcića, čak kraj ostavlja mjesta za nastavak!

Austin glumi od zakona traženog policajca koji je zbog neznane traume izgubio ne samo sjećanje nego i identitet, te se svako malo budi u novoj osobnosti. Svi su digli ruke od njega no ne i simpatična doktorica specijalizirana za retrogradnu amneziju...

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/07/2010 : 19:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Sva krema akcijskih filmova od osamdesetih nadalje u dva filma... Vau!

Tko još nedostaje?

znaš ti dobro tko još nedostaje

Supermark? Ja sam mislio da si se ti ostavio glume nakon debakla u onom amaterskom erotskom thrilleru "Supermark vs. Latexman"

u sporednoj ulozi se javlja gumeni Mr. Fantastic iz Fantastične četvorke jer nije bilo dovoljno velikog kondoma za supermarka
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/07/2010 : 20:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

u sporednoj ulozi se javlja gumeni Mr. Fantastic iz Fantastične četvorke jer nije bilo dovoljno velikog kondoma za supermarka

U šta si gurao, u Bajoransku crvotočinu?

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/07/2010 : 11:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da je "Stone Cold" Steve Austin

Cim ga zoves "Stone Cold", pretpostavljam da ti nije nepoznat lik.
Ne ocekujem mnogo od filma, ali kao veliki fan wrestlinga ovo cu naravno pogledati.

napokon je tu: Predators.
Film pocinje slicno kao i onaj prvi sa Svarcijem, medjutim vec poslije kratkog vremena grupa otkriva da nisu u nekoj obicnoj dzungli, vec na jednom planetu slicnom zemlji.
Grupa se sastoji od vrhunskih boraca po americko-holivudskim kriterijama: neki tamo mjesanac, crnac, Rus, Japanac, neka tamo maca sto se pali na glavnog glumca koji je naravno najbolji od svih ostalih i vidi cuda, taj je Amerikanac. Amer je niko drugi do Adrien Brody, koji nije propustio priliku u filmu da se razgolica i pohvali u nekoliko poza sa nekoliko kilograma misica sto ih je nabacio za ovaj film. Meni se ucinilo na trenutak da nije samo nabildovao tijelo vec i nos.
Poznata sema prozvakana vec 1.000.000 puta u raznim filmovima.
S obzirom kada vidite ko je sve u grupi, nije tesko pretpostaviti ko ce na kraju prezivjeti. S obzirom da je Predator poslije Aliena vjerovatno najpoznatiji lik zlog vanzemaljca i kada se vidi vaznost ovog filma, specijalni efekti su mogli biti bolji i veci.
Sve u svemu, ovo je moglo i moralo biti bolje.
Za fanove obavezna lektira, ali cisto sumnjam da ce neko biti pretjerano zadovoljan sa ovim filmom.
Plitka i poznata prica, bez velikih efekata, napetosti i atmosfere koja je vladala u prvom dijelu sa Schwarzeneggerom. Dostojan nasljednik AVP filmova, ali ne i prvog Predatora.

Nadajmo se da ce novi "Alien" biti bolji.

Edited by - King Warrior on 14/07/2010 11:29:25
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/07/2010 : 13:30:07  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
gledao sam, odličan film, nije napet ko predator 1., ali je meni svejedno najbolji film u zadnjih 23 godine.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 14/07/2010 : 13:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

gledao sam, odličan film, nije napet ko predator 1., ali je meni svejedno najbolji film u zadnjih 23 godine.

Koliko si odgledao filmova u poslednje 23 godine?

1.0-2
2.3
3.4-5

P.S. zaokruži tačan odgovor

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 14/07/2010 : 18:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
sin city je savršen, iskreno, meni bolji od stripa
watchmen mi se jako svidio, odličan, a špica je najbolja ikad
conan je sjajan film
neslomljivi je isto po stripu i jako dobar film
batmane ne volim nešto posebno, ni burtonove, ni ove nove
supermane izbjegavam
spidermeni su zabavni i dobro snimljeni
x-men odlični
oldboy nisam ni znao da je po stripu, i dobar je film
i dardevil mi se svidio, dugo sam ga izbjegavao, a kad sam ga pogledao, ugodno se iznenadio

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 14/07/2010 : 22:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Neko gledao http://www.imdb.com/title/tt0039218/
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 14/07/2010 : 23:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

sin city je savršen, iskreno, meni bolji od stripa
watchmen mi se jako svidio, odličan, a špica je najbolja ikad
conan je sjajan film
neslomljivi je isto po stripu i jako dobar film
batmane ne volim nešto posebno, ni burtonove, ni ove nove
supermane izbjegavam
spidermeni su zabavni i dobro snimljeni
x-men odlični
oldboy nisam ni znao da je po stripu, i dobar je film
i dardevil mi se svidio, dugo sam ga izbjegavao, a kad sam ga pogledao, ugodno se iznenadio

Neslomljivi je meni najbolji superherojski film

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/07/2010 : 00:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pogledao Pomrčinu danas i ponovno se zaljubio... Ahhh

Edited by - DeeCay on 15/07/2010 00:31:20
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/07/2010 : 00:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

neslomljivi je isto po stripu

Ne bih rekao. Strip jest važna tema filma, ali je nastao po Shyamalanovom originalnom scenariju.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 15/07/2010 : 07:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pogledao Pomrčinu danas i ponovno se zaljubio... Ahhh

u koga?

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page
Page: of 556 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page