forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 crteži strip fanova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 61

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 13/07/2010 : 11:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Ihh sad...ne cepidlacite :D

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/07/2010 : 11:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 13/07/2010 : 15:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Nije cjepidlačenje, pogledaj malo bolje, glava je gotovo jednake veličine kao trup... Ja bar imam veliku glavu, pa opet od glave do remena (kaiša) stanu bar još dvije glave :) Kod tebe može jedna i djelić druge...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/07/2010 : 16:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Nije cepidlacenje. Cista zavist i zloba
Go to Top of Page

wolland
New Member

Bosnia and Herzegovina
206 Posts

Member since 18/12/2009

Posted - 13/07/2010 : 16:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send wolland a Private Message  Reply with Quote

Najvecu zabunu unosi detalj gdje se nadlakat veze za lopaticu. Grudni kos je previse isturen, a vrat ne postoji.Smanjiti grudni kos i glavu u korist vrata i mislim da bi izgledalo mnogo bolje.
Mada, istina je da Zagor ima dosta vecu glavu nego sto idealne proporcije nalazu.

Edited by - wolland on 13/07/2010 16:42:13
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/07/2010 : 18:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nije Zeljko kriv što je Zagor glavonja.
Go to Top of Page

Jur
New Member

Slovenia
179 Posts

Member since 31/05/2010

Posted - 13/07/2010 : 18:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Jur a Private Message  Reply with Quote
Ja sam strucnjak za velike glave, pa meni bas ne smeta. Vise mi smeta veliko lice u odnosu na glavu. Ipak ako je to namerno u smislu nizko celo - nizak intelekt, onda je to ovde ok .

Zeljko, na ovakvim crtezima gde nema neka tezke perspektive, nije tako tezko dostici ok proporce. Samo se pridrzavaj ovoga:

-----------------------------------------------
Composition Assistant
http://jugilus.com/composition_assistant/ca.php
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 13/07/2010 : 20:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Mislim da (kad smo kod proporcija), rimski vojnici nakon obuke (dvije godine), morali su imati debljinu lista, nadlaktice i vrata otprilike istu, inače nisu mogli potpisati ugovor...
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 14/07/2010 : 09:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Ima jedna stvar o kojoj se malo govori, a vezana je za ove "disproporcije". Što više glava ubacite u tijelo, a želite da vam figura izgleda
"proporcionalno", to nužno dižete težište tijela prema gore. Posljedično, morate crtati one nenormalno raskrečene superherojske poze jer vam
takva tijela djeluju nestabilno i slabo u normalnim ljudskim pozama. E sad, na nenormalne raskrečene poze niste navikli u svakodnevnom životu
pa vam one djeluju totalno debilno, a posebno ako ste se tokom života bavili sportom pa imate osjećaj za biomehaniku. Trik koji onda iskoristite
je da kameru (pogled) postavite u neuobičajne položaje iz kojih inače ne gledate u svakodnevnom životu pa ni nemate iskustvo kako bi to točno
trebalo izgledati. Onda vam stvari počinju djelovati uvjerljivo. Pogotovo kad postanu same sebi mjerilo npr. svi crtaju sličnu nerealnu pozu
s nerealnom kamerom na sličan način. Ako ste nevješti u ovim čudnim kadriranjima i za vas postoji trik da djelujete uvjerljivo. Nacrtate one
krupne šake i stopala u prvom planu i one vam naglase bitne dijelove pokreta pa u čitanju normalnim ritmom ni ne obratite pažnju na to kako su
svi ti dijelovi spojeni u jedno tijelo. Ako ste i u tome nevješti i za vas postoji trik. Likove crtate kako znate i nadate se da će proći kao
"stilizacija" ili rukopis. Uglavnom, sve je to jedan veliki fejk, a prodaje se i pod nazivom dinamična kamera.
Naglasio bih da mi ovdje nije cilj popljuvati superherojske stripove ali mi se čini da su oni sličniji karikaturi nego realističnom stripu. Ako
ništa drugo, barem su jednako udaljeni od normalnih proporcija i prikaza kao i Miki Maus samo na suprotnu stranu.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/07/2010 : 19:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja baš volem dinamične "raskrečene" poze. Za postizanje dinamike važno je razraditi skicu.
A da su nerealne, jesu.

Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 18/07/2010 : 10:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@alexts, skica ti nije loša. Bolji je kadar nego izvorni, mada bi i ovdje ispružena noga trebala da bude nešto povučenija. Kod izvornog crteža ni kompozicija nije ok, pa u onom položaju Zagor bi bio sasječen skroz, nema šanse da bi se izvukao živ. Zato bi Ferri trabao ponovo da razradi crtež. Kompozicija je previše zgusnuta, treba malo da diše.
@Ferri, ovdje je teže proći nego na nekoj selektvnoj izložbi.:)
Nadam se da ćeš ove sugestije shvatiti dobronamjerno.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

sakijaki
Starting Member

Croatia
46 Posts

Member since 14/07/2010

Posted - 21/07/2010 : 11:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send sakijaki a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav svima. Pratim forum već duže ali tek sad sam se priključio. Budući da sam nov, red je da se predstavim ukratko. stipove čitam od kada znam za sebe, a zadnjih godina malo i crtam iz hobija. Imam 42 godine, živim u Momjanu u Istri i imam privatni firmu u Umagu. Inače sam iz Zadra.

Ovdje ima inače tako dobrih radova da se nisam dosada usudio ništa poslati.

Pokušat ću zaljepiti ovde neku sliku, ali dabudem iskren - prvi put sam na nekom forumu i ne znam baš postupak. Vidim da su ovdje kritike zaista konstruktivne i dobronamjerne pa me možete izbombardirati slobodno.

Hmmm... valjda to ovako ide... ako ne, dajte savjet.
http://img80.imageshack.us/i/druidi03black.jpg/
Slika bi trebala biti nekakav tribute to Buscema.

Vidim u preview da pokazuje samo link, ali neka ide tako zasada dok ne skužim.
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 21/07/2010 : 12:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
odličan je crtež, a za postovanje treba kopirati onaj link pored kojeg piše forum
[URL=http://img80.imageshack.us/i/druidi03black.jpg/][/URL]

imaš i malo jednostavniji www.tinypic.com, isti princip samo što ti traži da otkucaš neke reči pre nego što počne upload
Go to Top of Page

sakijaki
Starting Member

Croatia
46 Posts

Member since 14/07/2010

Posted - 21/07/2010 : 12:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sakijaki a Private Message  Reply with Quote
Aha, skužio, hvala. i hvala na komentaru.
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 21/07/2010 : 13:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
dobar crtez

Nemam potpis...
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 21/07/2010 : 13:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Dobro ti ide. Svrati kod nas na Radnu akciju i pokusaj da resis poslednji zadatak.
Go to Top of Page

sakijaki
Starting Member

Croatia
46 Posts

Member since 14/07/2010

Posted - 21/07/2010 : 14:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sakijaki a Private Message  Reply with Quote
Ako se to odnosi na mene - hvala. Radnu pratim i doći ću čim stignem.
Kako da stavim sliku na profil? stavio sam ali se ovdje ne vidi?
Znam da sam to negdje čitao po postovima ali sad ne mogu naći....
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 21/07/2010 : 17:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Joooj, mani. Meni nece da prihvati gif da mi oci svetle
odes u edit profil pa cackas.
Go to Top of Page

sakijaki
Starting Member

Croatia
46 Posts

Member since 14/07/2010

Posted - 25/07/2010 : 17:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sakijaki a Private Message  Reply with Quote

Znam znam, zbrljano i zbrzano.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 26/07/2010 : 13:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@Sakijaki, previše si ga brate ucrnio.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

sakijaki
Starting Member

Croatia
46 Posts

Member since 14/07/2010

Posted - 26/07/2010 : 13:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sakijaki a Private Message  Reply with Quote
Pa to je noć!
Ma znam, slika je bezveze. htio sam da bude tamnija, ali na pola sam vidio da nisam postigao što sam htio, pa eto da ne ostane nezavršena....
Go to Top of Page

Simao
Starting Member

Slovenia
76 Posts

Member since 27/03/2009

Posted - 06/08/2010 : 22:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Simao's Homepage  Send Simao a Private Message  Reply with Quote
Wollan, gdje si?
Dugo te več nije bilo tu, a ja, pa vjerovatno i mnogi drugi, jedva čekamo, da vidimo tvoje nove crteže ili vinjete Zagorovog stripa.
Ima šta novo?

We march! For honor and glory!
www.simonsanda.com
Go to Top of Page

vesele_saonice
New Member

Serbia
282 Posts

Member since 02/08/2010

Posted - 07/08/2010 : 03:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vesele_saonice a Private Message  Reply with Quote
hej, Sanda - nobody.. ful fajn ti je tale "magicni vetar".. res.

Seamos realistas y exijamos lo imposible!
Go to Top of Page

wolland
New Member

Bosnia and Herzegovina
206 Posts

Member since 18/12/2009

Posted - 15/08/2010 : 00:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wolland a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav,bavim se nekim drugim stvarima, a Zagor ceka na onu pravu , deciju energiju bez koje bi bilo besmisleno.
quote:
Originally posted by Simao

Wollan, gdje si?
Dugo te več nije bilo tu, a ja, pa vjerovatno i mnogi drugi, jedva čekamo, da vidimo tvoje nove crteže ili vinjete Zagorovog stripa.
Ima šta novo?

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 24/08/2010 : 11:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Evo prve table mog stripa "Zagorov zakon" u prvoj fazi(olovka).
Nisam baš neki umjetnik ali sam dobar karikaturist(to ćete vidjeti).
Slikano je mobitelom pa se loše vidi.

Naravno, kad to prijeđe u drugu fazu bit će bolje.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page
Page: of 61 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000