forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Ocenite TV seriju... Californication
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 13/07/2010 : 09:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Vec sam je ja stavio jednom ali niko nije odgovorio

quote:
Originally posted by Grujah.

Moram ovo staviti :

Re-imagined serija
(znači sve snimano od 2004 (počevši od miniseries) pa na ovamo (bez Caprice). )

Obozavam ovu seriju! Zasto? Razloga je vise:
<!-- BEZ PRETERANIH SPOJLERA, ALI IH IMA (MINIMALNIH)-->

Prvo, zlo dobra atmosfera. Svaka epizoda me je držala na ivici stolice. U svakoj epizodi se osecalo potpuno ljudsko beznađe, svaki lik je vodio borbu (sa Sajloncima, drugima, sobom) da, uprkos beznađu, preživi, u svakoj sceni se osećala napetost i paranoja koja vlada Galaktikom, svaka ljudska pobeda je bila tako frakkin' grandiozna da sam i ja skakao sa stolice svaki put kada Adama stegne pesnicu i kaze "Yes!". Jedina serija koja je uspela tako dobro da me nasmeje i tako dobro da me rasplače (nisam bas plakao, ali.. isle su suze ). Saosećaš se sa svakim likom, jer nema dobrih ni losih, svakog lika i razumeš i osuđuješ i braniš i... ma, savršeno!

Drugo, genijalnost Jamesa Callisa u ulozi Gaiusa Baltara; jedini lik iz skorasnjih serija koji moze da se poredi sa ovom genijalnoscu je Hugh Laurie u ulozi Gregory Housea. Gaius, najveci mučenik u celoj seriji, što je nagore, uglavnom ni kriv ni dužan. Od prve greške mu sve ide naopako, on jadničak se samo trudi da sačuva glavu na ramenima, ništa mu ne polazi za rukom, Bog jednostavno ima plan i u tom planu je da jadni Gaius izvuce najdeblji kraj. Još ga jadnog muči i "Umišljena Šestica" - što su ujedno i NAJJAČE scene u celoj seriji. Svaki put kada Gaius multitaskuje između pričanja sa Šesticom i pravim osobama, James to uradi tako odlično i tako realistično da ja padam sa stolice svaki, svaki put. Ja Gaiusa toliko volem da sam čak napravio svesku koja izgleda isto kao "My Triumphs, My Mistakes" (sa sve zasecenim ćoškovima).

Treće, gomila PREDOBRIH riba! Starbuck, Osmica, Racetrack, Dee, Tory, Šestica, Trojka (Lucy Lawless/Xena).. čini mi se da ima više odličnih riba neko onih drugih!

Četvrto, pre svega, odličan SF. Pomalo kliše tema dovedena do izvrsnosti. Tehnologija Jumpa u odnosu na Warp Speed osvežavajuća i dosta prihvatljivija i "realističnija". Nema laserskih i fotonskih oruzija i topova, nema cudnih sprvica koje se samo prislone coveku i isti je odmah skeniran i dijagnoziran i sl.

I da, nešto što ne mogu da preskocim i što me je ponovo naložilo na Galaktiku: Battlestar Galactica - The Board Game. Ili ti stona igra (table, karte, figurice i kockice... društvo, naravno). Igra je predobra; niko nikom ne veruje, svaki korak svakog igrača se prati i izučava, atmosfera serije: beznađe, borba za goli život, paranoja - sve je odlično preneto. Šta da kažem kad se dopada i ljudima koji nikada nisu gledali seriju, pa čak ni onima koji su seriju najgore ISPLJUVALI.

Sve u svemu, svakako, Galaktika nije savršena. Ima scena koje su mi totalno bljak ili bezveze ili koje bih izmenio ili izbacio i slično.. Ali, kad se sve sabere i oduzme, fenomenalna serija, vredi gledati i više puta.

10/10

SO SAY WE ALL!

Edited by - Grujah. on 13/07/2010 09:54:04
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/07/2010 : 11:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Da li da cekamo drugu sezonu ili da pobacamo i ovo sto je do sada bilo?

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 13/07/2010 : 11:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Jao, imam i V, i Firefly i Flash Forward sve na hardu ali ne smem da pocnem da gledam jer jos nisam dao Operativne Sisteme :)
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/07/2010 : 11:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Da li da cekamo drugu sezonu ili da pobacamo i ovo sto je do sada bilo?

U svakom slučaju, bolje i raskošnije od originalne serije iz osamdesetih... Mada ovo fino liči na scenarij Davida Ickea, teorija o izvanzemaljskoj zavjeri gmazolikih tajnih vladara svijeta. Solidna SF razbibriga.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 13/07/2010 : 12:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

10. Zbog svega.

...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 13/07/2010 : 14:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Battlestar Galactica
Savrseno! 10/10

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 13/07/2010 : 15:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
BSG - previše je mračna, depresivna, nije mi se svidila.
Nekako mi je originalna bila zanimljivija -pravi western -ide karavana, imaju izvidnice koje naleću na razne zgode, indijanci (sajlonci) povremeno napadaju karvanu,....malo humora, zgodni tipovi valovitih frizura, farah forsajt tipovi ženskih, u utegnutim uniformicama, poneko dite uleti da raznježi ženski dio publike, hrpa uzletanja/slijetanja sa nezaobilaznim juhuuuuuuuu za predpubertetske muške,... ma prava kaubojska serija! Fino gledaš, pustiš mozak na pašu i uživaš.

Ima i u ovoj novoj zgodnih primjeraka muških (a i ženskih), nije da nema, ali je sve nekako gledaj a ne diraj! Cijela serija mi je sterilna, vizuelno je dobro urađena, ali je prazna. Nemerem se izjasnit, prevruće mi je, odoh
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 14/07/2010 : 08:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
Galaktika mi je zanimljiva najviše zbog knjige koja je izašla u, pre trideset godina izuzetno popularnoj ediciji "Plava ptica". Knjiga mi je privukla pažnju jer je bila puna ilustracija koje su poprilično odudarale od onih užasa kojima su obilovali popularni romani u to vreme. Čini mi se da je autor tih crteža posedovao nekakav pripovedački dar i osećaj za dinamiku.
što se tiče same radnje, ok. Postavka nije loša, dvanaest svetova, svaki nosi naziv po nekom znaku zodijaka, uopšte puno simbolike i konekcije sa religijskim motivima. Samo je trebalo osmisliti neku dramu filovanu akcijom. Negde su uspeli, negde nisu.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 18/07/2010 : 21:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
10/10

Nema tu sta da se kaze. Ko voli SF, tesko ce zaobici BSG :)
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 18/07/2010 : 21:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam mogao da odolim, juce sam kupio i ovo:

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 18/07/2010 : 23:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ajde malo da pljujemo

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 19/07/2010 : 00:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Serija koja je popularna zbog ko-zna-kojeg-kurca, jedno te isto svake nedelje, pa kao da to nije dovoljno, imamo tri grada gdje gledamo jednu te istu pricu. Ovdje u USA je puno ljudi obozavaju, ali pojma nemam zasto.
2/10

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 19/07/2010 : 00:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Ako volite da gledate krupne kadrove mrtvih ljudskih tijela otvorenih glava, razvrnutog grudnog koša, odsječenih ruku ili nogu i odrane kože, na pravom ste mjestu
Od ove 3, Majami mi je uvijek bio najzanimljiviji. Dejvid Karuso je odlično odglumio lik poručnika Kejna, ali i more i ljepote Majamija su učinile svoje Umalo zaboravih da je i Rade Šerbedžija još jednom odglumio Rusa Za nju uz popust 6/10. Njujork mi je uvijek bio naporan 4/10. Las Vegas sam gledao mnogo manje nego druge dvije pa ga ne bi mogao realno ocijeniti.
Sve u svemu, serije koje se gledaju kad nemate pametnijeg posla.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...

Edited by - Beren on 19/07/2010 01:04:50
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 19/07/2010 : 01:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/07/2010 : 01:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu taj format prežvakati uopće... Las Vegas bih pogledao koju, no sve ostalo, dosada živa. Zaboravili smo Navy CIS i još jedan spin-off kojeg se sad nemrem sjetiti.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29624 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/07/2010 : 01:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
jedino Navy CSI mogu pogledati
ostale
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 19/07/2010 : 02:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ma, Gibbs i ostali iz NCIS su sasvim nesto drugo . NCIS je pre svega DOBRA serija. Vidi u ovom topiku nesto ranije.
A NCIS L.A. je sranje kroz gusto granje.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7870 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 19/07/2010 : 08:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Sve ovo 1/10. Smeće i to veliko. Još kad vidin onog kretena da svako malo stavlja i vadi oćale.
http://www.youtube.com/watch?v=glvGfQnx3DI
http://www.youtube.com/watch?v=9-crtQsH3uE&feature=related

Edited by - mpavin on 19/07/2010 09:01:05
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8291 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 19/07/2010 : 09:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
6/10
s NY još i manja

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 19/07/2010 : 09:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
2/10

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 19/07/2010 : 09:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Grujah sve si rekao, odma se moze preci na drugu seriju

jedino sto valja u ovim serijama su pesme koje se koriste u spicama, a za to nisu zasluzni oni koji su spravljali serije, tako da....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 19/07/2010 : 12:04:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
nemate vi pojma

elem, dobre su mi sve tri, umeju da smore ponekad, ali volim da ih gledam, Miami i Las Vegas pre svega

Jorja
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 19/07/2010 : 13:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
moje omiljene serije!!!!!!!!!!!!

- sve zločine, obiteljske probleme i međusobna trvenja riješe za 45 minuta (ali to je karakeristika svih serija)
- koriste razne šarene laboratorijske spravice i napravice (koje btw ima samo par laboratorija u svijetu),
- svi trču okolo sa pištoljima i PRVI ulaze u najopasnije situacije, swat jedinice idu IZA njih (što nema veze s vezom, oni su za izać na poprište zločina, uzet uzorke, poslikat i u laboratoriju bit cilo vrime, rezultate dat normalnoj policiji koja vrši istragu, a oni ne istražuju ništa!)
To je toliko uhvatilo maha da je u hrv negdi otvoren studij forenzike za koji je bilo masu prijava iako su im ovi stalno govorili i objašnjavali -nije vam to CSI serija
- Miami vlaga 100%, temperature ajme, Las Vegas žeže vrućina (suva klima, može se izdržat), NY ljeti vlaga ogromna, a u seriji sve ženske perfektno našminkane, niko kap znoja, na robi ni zrno prašine

A šta mi se sviđa -svaki serijal ima kao zaštitni znak tonove boja u kojima je sniman (koje su pojačane)
Las Vegas - Topli zemljani tonovi -žuta, oker, smeđa
Miami -plava, bijela, crvena
NY -siva, crna, sivo/plava

I ne znam šta ste se okomili na ove serije? Ima na tv-u masu krimi serija i vrlo je teško nešto novo izmislit, a svi vole gledat takve serije i tržište je uvijek toga gladno.

Meni je još bezveznija serija Bones, di antropolozi vrše istragu sa agentom FBI-ja
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16535 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 19/07/2010 : 13:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Majami sam redovno pratio, mozda mi se i najvise dopada upravo zbog lepote Majamija, sto Beren kaze, Njujork, bacim pogled povremeno, isti slucaj i sa Las Vegasom.

Generalno, meni su serije skroz OK i rado ih gledam.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16535 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 19/07/2010 : 13:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kucni duh

A šta mi se sviđa -svaki serijal ima kao zaštitni znak tonove boja u kojima je sniman (koje su pojačane)
Las Vegas - Topli zemljani tonovi -žuta, oker, smeđa
Miami -plava, bijela, crvena
NY -siva, crna, sivo/plava

Ovo si lepo primetila

U pocetku mi je Njujork upravo zbog tog sivila bio malo odbojan, sad bas suprotno.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.92 seconds. Snitz Forums 2000