Author |
Topic |
travolta
Starting Member
6 Posts
Member since 05/09/2009 |
Posted - 18/08/2010 : 00:22:31
|
quote: Originally posted by mladjo Travolta, ajde molim te promijeni sliku na avataru. Nije u skladu sa pravilima foruma. Hvala unapred
Ups, izvinjavam se. To je bio jedan od avatara iz Avatar Selection na forumu, pa sam mislio da je u redu. Nadam se da nisam nikog uvredio. Evo, promenjen je |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 18/08/2010 : 00:36:56
|
Nema sanse. Ako hoce da posude, onda neka ostave $5 security deposit za svaki strip koje hoce da posude. Ako mi se strip vrati u istom stanju kakav je bio kad sam covjeku dao, onda mu vracam njegovih $5. Ako mi vrati kupus, onda nek ga sacuva, a i ja cu isto sacuvat njegov security deposit. ;) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2492 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 18/08/2010 : 01:51:56
|
Naravno da NE! Ostao bez vise od 100 Zagora pre 10-ak godina, dok sam ih davao komsiji i rodjaku. Jedan zaboravio gde su, drugom zena bacila Ljudi imaju svakakve izgovore. Sada svako moze da dodje, pogleda ih, dobije preporuku sta i gde moze da nabavi i to je to... |
Carpe diem |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7739 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 18/08/2010 : 02:21:07
|
quote: Originally posted by delboj
Da, ponekom, ali uvijek nerado.
+1
Osim onda kada zaista znam da je rech o pouzdanim ljudima.
I to ne zato shto necu, nego jer sam puno vremena, strpljenja, a i novca ulozio da bih doshao do nekih stripova u kolekciji. Slichan trud kod drugih ljudi poshtujem, o chemu god se radilo, a meni se vecina zbog toga podsmeva, kao "vidi debila, baca pare na 'artiju"...
I kako onda da takvom choveku dash strip, a nije u stanju da shvati da je to neshto shto volish i shto te ispunjava?
quote: Originally posted by globinjo
nikom ne posuđujem...nema šanse...a pošto imam tonu cd-ova,dvd-ova,knjiga i ostalih sranja,ni to ne posuđujem...zašto?posudim,i onda šipak...jer me uvjeravaju da je to njihovo,a ne moje,il su ručali na njemu,il im je netko od ukućana to bacio...a najgore je kad sam davno prije nekom nešto posuđivao,pa on to posudi nekom drugom...e takve bi na goli otok...
Shto mi je ovo poznato... |
|
|
dombac
Starting Member
28 Posts
Member since 17/11/2008 |
|
misterx381
Average Member
Serbia
925 Posts
Member since 17/02/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22331 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1759 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 18/08/2010 : 13:04:18
|
quote: Originally posted by misterx381
Neko je jednom rekao na ovom forumu da tri stvari ne bi trebalo pozajmljivati nikome: stripove, novac i ženu.
Prije bih nekome posudio ženu nego strip! I to barem na mjesec dana - bez povratka u zadanom roku! |
Oj, budi svoj! |
|
|
djukak
Senior Member
2942 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 18/08/2010 : 13:26:15
|
Nekada slabo. Sada ništa. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 18/08/2010 : 15:14:35
|
Posuđujem, ali samo ljudima za koje znam 1) da će paziti na njih (pritom ne mislim da moraju listove okretati pincetom, pod posebnim svjetlom i pri posebnoj temperaturi) i 2) da će ih vratiti. Želja mi je kolekciju jednog dana predati djetetu kao što je otac meni (doduše koju godinu prerano, pa je ja rasturio, ni dan-danas ne mogu to preboljeti ), a bez navedenih uvjeta to neće biti moguće. Također, poučen sam negativnim iskustvom prijašnjeg posuđivanja svakome, što zbilja nema smisla. |
"All deaths horrible. Also inevitable. Nod. Get treat." |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Member since 30/07/2010 |
Posted - 18/08/2010 : 16:20:03
|
quote: Originally posted by globinjo
nikom ne posuđujem...nema šanse...a pošto imam tonu cd-ova,dvd-ova,knjiga i ostalih sranja,ni to ne posuđujem...zašto?posudim,i onda šipak...jer me uvjeravaju da je to njihovo,a ne moje,il su ručali na njemu,il im je netko od ukućana to bacio...a najgore je kad sam davno prije nekom nešto posuđivao,pa on to posudi nekom drugom...e takve bi na goli otok...
Isto se i meni desavalo! Posudim nesto nekome onda oni to posude nekim drugim i ja kazem dovidzenja na nesto sto je bilo moje.Knjige nekad posudim na bliskim prijateljima koji ih cuvaju.Stripove posudzujem na samo dve osobe koji su takodze kolekcionari.Al da budem iskrena,nista ne dajem bas rado. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 18/08/2010 : 17:00:46
|
Zbog lošeg materijalnog stanja, primoran sam čuvati stripove da bi mogao prodati ako mi se ne svide. A ako posudim, obavezno se vrate u nešto lošijem stanju ili se ne vrate (u djetinjstvu mi ništa nisu vratili). I zato sam sada stipsa pa ne dam više nikome. Da sam bolje stojeći, poklanjao bih stripove. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
marcho
New Member
Croatia
268 Posts
Member since 23/04/2008 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7920 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9434 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 18/08/2010 : 18:07:41
|
Posuđujem. Ne sve ali neke vrlo rado. pogotovo ako time mogu nekog navući na stripove. Kad sam dobio nazad svu prožvakanu Lovrićevu Godninu gunđanja nitko sretniji od mene |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 18/08/2010 21:03:27 |
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2342 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 18/08/2010 : 18:29:09
|
Prije sam puno posuđivao stripove,ustvari razmjenjivao,npr starog Dnevnikovog Martija,kolega je bio stariji pa je imao prve brojeve,ja sam imao one kasnije,razmjenili bi,no trebali su mjeseci da se dogovorimo oko vraćanja,na kraju je on prestao skupljati stripove,pa je jedan dio mojih ostao trajno kod njega,dok je jedan dio njegovih ostao trajno kod mene,i na kraju obojica nismo imali ništa,no dobro nisu to bili nešto očuvani primjerci,najviše me razljutilo kad mi jedan drugi kolega mjesecima obećavao vratiti prve brojeve Medieval Spawna koji su bili u odličnom stanju,i nakon što sam ga mjesecima molio da vrati to svejedno nije učinio(čisto lopovluk),nakon toga svega nikome ništa ne posuđujem,osim možda duplikata koji su u lošem stanju,no to je kao da poklonim,briga me dali će biti vraćeno ili ne. |
#!?? |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 18/08/2010 : 20:10:39
|
NE DOLAZI U OBZIR!!! Toliko izgubljenih stripova da je to strava i užas, a većina njih je najvjerojatnije završilo kao podložak za kavu |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
shommy
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 18/08/2010 : 20:27:24
|
Uvek rado pozajmljujem stripove ali one prave,ozbiljne stripove. Recimo kolega sa posla,stariji lik 73god, za koga su asocijacije na strip Zagor i Alan Ford i koji je imao kao i vecina ljudi misljene da su to stripovi za decu i da nista drugo od stripova ne postoji. Pozajmim mu na citanje prvi deo Svagdanje Borbe i cekam reakciju:) Prodje dve nedelje jer ne stize da ga procita,jer ima hronican nedostatak slobodnog vremena i nakom procitanog prvog dela pita me da li imam i drugi deo? Ja mu kazem da imam i da mu donosim sutra. I znate sta se desilo? Zove me prekosutra da mi kaze da je procitao i na moje pitanje,kako mu se svidja strip,odgovara sa velikom dozom ozbiljnosti da ovaj strip treba da se uvrsti u OBAVEZNU lektiru!:) Nakon toga je sljustio Putovanje u Italiju,Muchacho i Zašto sam ubio Pierrea.I svaki put kad se sretnemo me pita,jel ima neki dobar strip,mrtav ozbiljan. Poenta price je da mi strip ljubitelji i kolekcionari treba da sirimo svoje i tudje strip vidike i ukazemo ljudima na to da stripovi nisu samo za decu,vec da postoje i stripovi za odrasle kako bi i oni promenili svest i svoje vidjenje stripa i ljudi koji citaju stripove. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 18/08/2010 : 20:38:01
|
quote: Originally posted by shommy
Uvek rado pozajmljujem stripove ali one prave,ozbiljne stripove. Recimo kolega sa posla,stariji lik 73god, za koga su asocijacije na strip Zagor i Alan Ford i koji je imao kao i vecina ljudi misljene da su to stripovi za decu i da nista drugo od stripova ne postoji. Pozajmim mu na citanje prvi deo Svagdanje Borbe i cekam reakciju:) Prodje dve nedelje jer ne stize da ga procita,jer ima hronican nedostatak slobodnog vremena i nakom procitanog prvog dela pita me da li imam i drugi deo? Ja mu kazem da imam i da mu donosim sutra. I znate sta se desilo? Zove me prekosutra da mi kaze da je procitao i na moje pitanje,kako mu se svidja strip,odgovara sa velikom dozom ozbiljnosti da ovaj strip treba da se uvrsti u OBAVEZNU lektiru!:) Nakon toga je sljustio Putovanje u Italiju,Muchacho i Zašto sam ubio Pierrea.I svaki put kad se sretnemo me pita,jel ima neki dobar strip,mrtav ozbiljan. Poenta price je da mi strip ljubitelji i kolekcionari treba da sirimo svoje i tudje strip vidike i ukazemo ljudima na to da stripovi nisu samo za decu,vec da postoje i stripovi za odrasle kako bi i oni promenili svest i svoje vidjenje stripa i ljudi koji citaju stripove.
A dobro sad, o ukusima se ne raspravlja, koji je strip za djecu, a koji ne. To je jako škakljivo pitanje. Zaustavimo segregaciju među stripovima!!!! |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 19/08/2010 : 00:04:33
|
Ja kolegi s faksa posuđujem Nathana, a prije i Dylana. Uglavnom, shvaća da ih ne smije vratiti oštećene, tako da u njeg imam povjerenja. U međuvremenu mu je Dylan dosadio, a Nathana mu i dalje posuđujem |
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts