Author |
Topic |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 18/08/2010 : 18:49:58
|
ovaj topic je posvecen zlatnom(nostalgicnom)vremenu z.s,i l.m.s. ustvari,nerealnim cenama na aukcijama.stripovi u glanc stanju,ili sa ocenom cetvorke kod z.s,i l.m.s iznad broja 500,imaju slicnu cenu sa ludensovim izdanjima od pre 7-8god.zasto? licno sam uspeo da prodam m.no u glanc stanju(kog sam kupovao sa trafika 87-88-89god) po ceni od 30kn.uspeo zbog toga,sto se sad takav primerak uporedjuje sa zagorom extra br.23 molok,ili 67 lovci na ljude. to je grozno zbog toga jer je m.no u glanc stanju raritet za zagora extra. taj m.no je izaso pre 20-25god.i zato me pogadja poredjenje,u smislu starijeg izdanja. ovo vazi i za sve ostale junake iz perioda z.s,l.m.s.
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1750 Posts
Member since 06/05/2009 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1750 Posts
Posted - 18/08/2010 : 19:52:56
|
quote: Originally posted by Bachy
quote: Originally posted by cronos six
Zabluda! Ti stripovi ne vrijede tih novaca!
mislis na z.s,l.m.s,ili s.d,ludens?
I na jedno i na drugo! Pogotovo na ove starije! Gledaj jednu stvar: kada je Zagor Extra počeo izlaziti, na kioscima su se pojavili to ljeto prvi kompletići od tri komada po nekoj smiješnoj cijeni (mislim 21 kn)! Sjećam se da sam imao tri dupla broja Zagor priča, no ne samo tog broja imao sam i drugih duplih pa sam se mijenjao sa svima iz Hrvatske!
Pogledaj koliko danas košta taj Zagor Extra br. 1 - uglavnom oko 50 kn!
To ne vrijedi tih novaca! ZS i LMS neću ni spominjati, prvenstveno zato što više ne skupljam Bonellija! No sa svim kolekcionarima s kojima sam do sada pričao kažu da su im te cijene smiješne!
|
Oj, budi svoj! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/08/2010 : 20:11:45
|
ovaj topic je posvecen zlatnom(nostalgicnom)vremenu z.s,i l.m.s. ustvari,nerealnim cenama na aukcijama.stripovi u glanc stanju,ili sa ocenom cetvorke kod z.s,i l.m.s iznad broja 500,imaju slicnu cenu sa ludensovim izdanjima od pre 7-8god.zasto? licno sam uspeo da prodam m.no u glanc stanju(kog sam kupovao sa trafika 87-88-89god) po ceni od 30kn.uspeo zbog toga,sto se sad takav primerak uporedjuje sa zagorom extra br.23 molok,ili 67 lovci na ljude. to je grozno zbog toga jer je m.no u glanc stanju raritet za zagora extra. taj m.no je izaso pre 20-25god.i zato me pogadja poredjenje,u smislu starijeg izdanja. ovo vazi i za sve ostale junake iz perioda z.s,l.m.s.
zato šta se ne traže toliko.(osin možda Zagora) |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Posted - 18/08/2010 : 20:13:29
|
evo npr. ja iman neke Tellere na aukcijama.(brojevi 500+) prodaju se godinama a čini mi se da se neče prodat do 2027. ako se i tada prodaju |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Posted - 18/08/2010 : 20:17:06
|
slazem se,i za jedno,i za drugo.z.s,i l.m.s stampani su(pogotovo posle 500 broja)u 80-100000primerka,sto znaci da je ipak ostalo puno toga. zagor extra je iso u 5-10000primerka,ali je citaoca bilo desetoduplo manje. ne slazem se da zagor extra,i dnevnikovi stripovi imaju istu,ili slicnu cenu. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12491 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 18/08/2010 : 20:50:04
|
realnost je ta da sam ja prije dvije godine prodao GLANCER KOMPLET ZAGOR EXTRA od broja jedan pa do kraja mislim da je bilo oko 160 za 300 eura.Namučio sam se da sam uopšte pronašao kupca za 300 eura. Sada me je kontaktirao taj isti čovjek ako kupim sve te stripove za 100 eura,.....Znači cijena čak nije narasla nego je pala za triputa...... Što se tiče Zs i LMS ja mislim ako se radi o kompletu,kapetanu mikiju (jer ima dosta loša ponuda kapetana mikija što znači da ga ljudi ne prodavaju!) ili nekim glancerima cijene su dosta velike ali su realne jer se radi o stripovima koji su stari a uz to dobro očuvani. Ako pričamo o kupusu zs i LMS onda se neče nikada prodati,jer nema kupca jer samo kolekcionari su još spremni platiti veliki novac za nešto šta im treba ali onda traže kvalitetu znači glancere,...sve ostalo se ne prodaje osim ako je neki komplet,ili kapetan miki do broja 800..... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Posted - 18/08/2010 : 20:52:03
|
uzmi u obzir da kap. miki nema reprinta.bar ne još ako ih bude pašće i njemu cijena |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1750 Posts
Posted - 18/08/2010 : 21:28:28
|
quote: Originally posted by 1Euro
cijene su dosta velike ali su realne jer se radi o stripovima koji su stari a uz to dobro očuvani.
Ma moš si mislit kako je to realno! |
Oj, budi svoj! |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 18/08/2010 : 21:35:13
|
Evo ja sam prodao komplet Dilana, Martija, Kena, Dilana Extra, gomilu albuma i jos nesto bese, za 1000 eura. Zabole me da li je realno, ili ne, retko ko osim okorelih kolekcionara znaju prave cene, ovo ostalo je (ukljucujuci i mene) naduvavanje. Mislim, ja Politikine Zabavnike iz 50-ih godina ne mogu da uvalim za 100 eura, a za te pare ljudi uzmu jednog starog Zagora. |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1750 Posts
Posted - 18/08/2010 : 21:37:33
|
quote: Originally posted by kreŠa
Evo ja sam prodao komplet Dilana, Martija, Kena, Dilana Extra, gomilu albuma i jos nesto bese, za 1000 eura. Zabole me da li je realno, ili ne, retko ko osim okorelih kolekcionara znaju prave cene, ovo ostalo je (ukljucujuci i mene) naduvavanje. Mislim, ja Politikine Zabavnike iz 50-ih godina ne mogu da uvalim za 100 eura, a za te pare ljudi uzmu jednog starog Zagora.
....koji je, usput budi rečeno, izašao u ne znam koliko reprinata
P.S. Ovim nisam mislio nikoga uvrijediti! |
Oj, budi svoj! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 18/08/2010 : 21:52:13
|
Svaka je cijena realna dok ima kupaca! Ja osobno ne bi dao 100 eura za strip zato što nisam u mogućnosti, samo zato, inače, da imam toliko para za stripove... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 19/08/2010 : 09:56:22
|
ja da imam para dao bih i 500 eura za zagora robovi rudnika ili leteći manijak jer sam ih čitao 1992. kao bezbrižno dijete u naselju ispred zgrade preko ljeta pročitao sam ih možda 5 puta u jednom danu da ih nikad ne bih zaboravio jer sam ih morao vratiti sutra a navečer nije bilo struje :) to je jednostavno na osobnom nivou
a da mi je naći baš te primjerke... dao bih i više para... znam da je momak otišao za Rijeku s tim stripovima :) a tek okus feta sira kojeg sam jeo prije čitanja :) pa zdravlje i sreća iako u teškim i dramatičnim trenutcima vrijeme koje nikad neće biti vraćeno... može se vratiti barem na momenat čitajući baš taj strip
je li realnost dati tolike novce... nije je li zabluda... jeste
ali šta je danas realno a šta je zabluda??? |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 19/08/2010 : 10:14:02
|
quote: Originally posted by zeljko
a da mi je naći baš te primjerke... dao bih i više para... znam da je momak otišao za Rijeku s tim stripovima :)
Pa kako si uspio izgubiti te primjerke? |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 19/08/2010 : 14:15:38
|
nisu bili moji nego sam ih dobio na posudbu da pročitam :D a ti primjerci su ukradeni iz jedne kolekcije starog čike koji nije vidio ništa pa je neko pod majicom iznio 2 stripa :D iz stana koji su završili kod jednog dalibora koji mi je naplatio saamo čitanje :D tog dana hahahaha
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 20/08/2010 : 10:43:39
|
quote: Originally posted by kreŠa
Evo ja sam prodao komplet Dilana, Martija, Kena, Dilana Extra, gomilu albuma i jos nesto bese, za 1000 eura. Zabole me da li je realno, ili ne, retko ko osim okorelih kolekcionara znaju prave cene, ovo ostalo je (ukljucujuci i mene) naduvavanje. Mislim, ja Politikine Zabavnike iz 50-ih godina ne mogu da uvalim za 100 eura, a za te pare ljudi uzmu jednog starog Zagora.
....koji je, usput budi rečeno, izašao u ne znam koliko reprinata
P.S. Ovim nisam mislio nikoga uvrijediti!
Originalna prva izdanja. |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
dcarapo2
Advanced Member
Argentina
3770 Posts
Member since 27/01/2004 |
Posted - 20/08/2010 : 12:08:04
|
ovaj topic je posvecen zlatnom(nostalgicnom)vremenu z.s,i l.m.s. ustvari,nerealnim cenama na aukcijama.stripovi u glanc stanju,ili sa ocenom cetvorke kod z.s,i l.m.s iznad broja 500,imaju slicnu cenu sa ludensovim izdanjima od pre 7-8god.zasto? licno sam uspeo da prodam m.no u glanc stanju(kog sam kupovao sa trafika 87-88-89god) po ceni od 30kn.uspeo zbog toga,sto se sad takav primerak uporedjuje sa zagorom extra br.23 molok,ili 67 lovci na ljude.to je grozno zbog toga jer je m.no u glanc stanju raritet za zagora extra. taj m.no je izaso pre 20-25god.i zato me pogadja poredjenje,u smislu starijeg izdanja. ovo vazi i za sve ostale junake iz perioda z.s,l.m.s.
ova 2 stripa su iz nekih razloga jako rjetka i nije ni previše 30 kn.
|
zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice |
|
|
|
Topic |
|