forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 posjedovati ili procitati
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/08/2010 : 16:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Scanove ne mogu da citam iz prakticnih razloga (tesko mi je a i ovako ceo dan sedim za racunarom) a i jer nije legalno. Na polici mi stoji jer znam da cu ga ponovo uzeti i procitati.

Vjerojatno ne slušaš ni mp3ce nego samo ono šta kupiš na original cdima?

quote:

Pod "posedovati" podrazumevam da ti stoji na polici cela kolekcija Zagora/LMSa/ZSa/Spajdija/ceka god/ koji ce ti stojati na polici a neces ih nikad citati, vec ti stoje na polici samo da bi imao celu ZS/LMS. Mnogi to rade, kupe ZS/LMS i ni ne procitaju ga vec kad stave u kesu, pa u podrum na policu.

Sa ovin se slažen i to mi je totalna debilana. Kupit nešto samo da bi ima.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 20/08/2010 : 16:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Apsolutno se slazem sa tobom! Mada mislim da pitanje nije postavljeno na pravi nacin. Jar cisto sumnjam da postoje ljudi koji stripove kupuju samo da bi ih drzali na polici. Besmisleno! To bi izgledalo kao u onom filmu: "Hajde, kupi mi jedno 2 metra knjiga, al' da mi se slazu s' namestajem!" Mislim stvarno... Naravno da mi je vaznije da posedujem strip, jer to znaci da sam ga vec procitao, ili cu ga procitati i vracati se stripu iznova kad god pozelim!U cemu je onda smisao kolekcionarstva i skupljanja stripova ako ne u ovome!?
[/quote]

Upravo tako

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13461 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 20/08/2010 : 16:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by Imrahil

ljubitelj i kolekcionar su dve različite stvari

Ne bi bas ovo reko. Ja sam i Ljubitelj i Kolekcionar stripova - citam ih, i stavljam na policu, i sve ostalo. Ista stvar u ovom slucaju, a ne razlicita

pazi, možeš ti biti i jedno i drugo, ali su to dve različite stvari, naravno, po meni

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 20/08/2010 : 17:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Bez glasa.
Jebiga, ravno 50/50

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 20/08/2010 : 17:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:

Scanove ne mogu da citam iz prakticnih razloga (tesko mi je a i ovako ceo dan sedim za racunarom) a i jer nije legalno. Na polici mi stoji jer znam da cu ga ponovo uzeti i procitati.

Ne skidam ilegalni mp3.

Piraterujem serije/filmove jedino. I igrice. Ostali software mi je legalan.

Edited by - Grujah. on 20/08/2010 17:18:47
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/08/2010 : 17:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne skidam ilegalni mp3.

Zapravo sam se nada da ću ovo pročitat svaka čast, znači još smo živi, sakupljači cdova i sličnoga!

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 20/08/2010 : 17:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ma, ne slusam muziku uopste. .
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/08/2010 : 17:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mrzin kad ne znan jel se neko zajebaje il nije...

Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
651 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 20/08/2010 : 17:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Prvo posjedovati a kada stigne na red onda i pročitati....
Evo za primjer stripoteka imam komplet stripoteke a još nikada nisam pročitao niti jednu u životu, a čitam bar 2-3 stripa dnevno :)
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 20/08/2010 : 18:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mrzin kad ne znan jel se neko zajebaje il nije...

Smrtno ozbiljan.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/08/2010 : 18:20:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pa šta je reć? Čudno mi je malo da nekome ne leži nikakva muzika.
Mislin, pitan iz znatiželje

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 20/08/2010 : 19:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ma, nije da mi nista ne lezi, volim, recimo, stariji domaci rok (Azra, na primer) i jos ponesto (npr. nasu strogradsku, tipa Zvonko Bogdan). Ali, to jedino slusam kad izadjem u grad, u kaficu/kafani/na zurci i sl. NIKAD necu sedeti kod kuce i pustiti muziku. Ne zato sto ne volim, nego ne osecam potrebu. Samim tim ni nemam nikakavu muziku na racunaru.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/08/2010 : 19:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Aha aha, ma okej, samo me zanimalo bilo mi je to pomalo neshvatljivo jer bi ja bez svakodnevnoga slušanja muzike skroz naskroz
poludija. Toliko sam se navika na taj način opuštanja (ili nabrijavanja, ovisi o situaciji ), da mi je to postalo skroz normalno.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/08/2010 : 19:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Procitati, jer mnoge posle citanja otkacim iz kolekcije.
Stripovi mi jesu na policama ali pozuteli i nesredjeni.
Evo bas danas ih Carson gleda i jadikuje sto su pozuteli kao da su njegovi
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 20/08/2010 : 20:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by kreŠa

quote:

Ma nemojte? Niko od vas ne bi radije imo strip u svojoj kolekciji? Uh, jeste mi bas svi 'modest'. U tom slucaju ako vam svoje kolekcije ne trebaju, slobodno mi ih posaljite na kucnu adresu, jer ako bi vi radije da citate nego da imate svoje omiljene stripove, dajte ih meni , pa cu vam ih ja posudit kad ih budete htjeli citat. ;)

Znaci, cudno je sto volimo da citamo stripove, a ne da ih samo drzimo na polici?

Nije mi to cudno - i ja volim citat stripove vise nego iko drugi. Cudno mi je to sto niko nece da prizna da pravi ljubitelji & kolekcionari zive za to da imaju svoje omiljene junake na polici, u pravoj strip-formi, a ne skenirane verzije samo za citanje. Ili se velicina preseravaju, ili lazu samog sebe :(

Meni je omiljeni junak Spajdermen. Imam milion puta vise skenova nego stripova, i srecan sam jer mogu da ga procitam kad zelim, a ne patim da ga imam u papiru.
Retko ko ko je oko moga godista cita prave stripove, normalno da citamo skenove.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47165 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/08/2010 : 20:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

ti si neki čudak a?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 20/08/2010 : 21:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

ti si neki čudak a?

Zašto, pa ni ja ne slušam muziku. Uvek mi je bila čudna i fascinantna ta potreba za muzikom, ne znam da li je ljudi stvarno imaju tu potrebu za svakodnevnim slušanjem muzike ili se samo prave. Kao kad smo bili klinci pa smo svi pušili cigare iako ih možda nismo voleli jedino da bismo bili cool.

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/08/2010 : 21:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

quote:

quote:

ti si neki čudak a?

Zašto, pa ni ja ne slušam muziku. Uvek mi je bila čudna i fascinantna ta potreba za muzikom, ne znam da li je ljudi stvarno imaju tu potrebu za svakodnevnim slušanjem muzike ili se samo prave. Kao kad smo bili klinci pa smo svi pušili cigare iako ih možda nismo voleli jedino da bismo bili cool.

Imaju potribu, itekako. Viruj mi kad ti kažen ja bi bez slušanja muzike svaki dan
potpuno poludija... Dan bez muzike ko dan bez hrane. Ne ide i jebiga.

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 20/08/2010 : 22:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Više volim da posedujem neki strip, jer sam užasno probirljiv i u 99% slučajeva ne pogrešim sa kupovinom, a pre ili kasnije sve dođe na red da pročitam. Najčešće onda kada sasvim spontano dohvatim neki naslov s police i pročitam u jednom dahu.

Tako da bolje da nešto prvo nabavim na vreme (posebno ako imam kintu u trenutku), a čitanje neće izostati.

P.S. Glede music off topica, Vonnegut sjajno rek'o:

"Ako ikada, ne daj Bože, umrem, neka mi ovo bude epitaf:

JEDINI DOKAZ ZA POSTOJANJE BOGA
KOJI MU JE BIO POTREBAN
BILA JE
MUZIKA."
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 20/08/2010 : 22:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Ono što volim pročitati volim i imati, i obrnuto!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 20/08/2010 : 22:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mikado

quote:

quote:

ti si neki čudak a?

Imaju potribu, itekako. Viruj mi kad ti kažen ja bi bez slušanja muzike svaki dan
potpuno poludija... Dan bez muzike ko dan bez hrane. Ne ide i jebiga.

Muzika i strip mi idu nekako jedno uz drugo, tako je još od ranih osamdesetih, ono što sam tad voleo volim i sad, ne može se bez stripa ali i muzike
Go to Top of Page

kenan92
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
388 Posts

Member since 26/01/2010

Posted - 20/08/2010 : 23:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit kenan92's Homepage  Send kenan92 a Yahoo! Message  Send kenan92 a Private Message  Reply with Quote
treća opcija......

Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15641 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2010 : 10:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
treća opcija...pročitati i posjedovati ako mi se sviđa

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 24/08/2010 : 11:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

treća opcija...pročitati i posjedovati ako mi se sviđa

Takvi mi nisu bitni za statistiku.

Ali, znaci potpuno isti osjecaj imas kad procitas nesto dobro, i kad tako nesto stavis na policu?
Go to Top of Page

azra x.
Junior Member

Serbia
492 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 22/09/2010 : 15:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit azra x.'s Homepage  Send azra x. a Private Message  Reply with Quote
Kao i sve drugo u zivotu... Procitati,pa ako se zaljubis, posedovati... :-D

Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me? o.o
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000