Author |
Topic |
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 20/08/2010 : 16:49:39
|
quote: Originally posted by Grujah.
Scanove ne mogu da citam iz prakticnih razloga (tesko mi je a i ovako ceo dan sedim za racunarom) a i jer nije legalno. Na polici mi stoji jer znam da cu ga ponovo uzeti i procitati.
Vjerojatno ne slušaš ni mp3ce nego samo ono šta kupiš na original cdima?
Pod "posedovati" podrazumevam da ti stoji na polici cela kolekcija Zagora/LMSa/ZSa/Spajdija/ceka god/ koji ce ti stojati na polici a neces ih nikad citati, vec ti stoje na polici samo da bi imao celu ZS/LMS. Mnogi to rade, kupe ZS/LMS i ni ne procitaju ga vec kad stave u kesu, pa u podrum na policu.
Sa ovin se slažen i to mi je totalna debilana. Kupit nešto samo da bi ima. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 20/08/2010 : 16:51:38
|
quote: Originally posted by DzekDenijels
Apsolutno se slazem sa tobom! Mada mislim da pitanje nije postavljeno na pravi nacin. Jar cisto sumnjam da postoje ljudi koji stripove kupuju samo da bi ih drzali na polici. Besmisleno! To bi izgledalo kao u onom filmu: "Hajde, kupi mi jedno 2 metra knjiga, al' da mi se slazu s' namestajem!" Mislim stvarno... Naravno da mi je vaznije da posedujem strip, jer to znaci da sam ga vec procitao, ili cu ga procitati i vracati se stripu iznova kad god pozelim!U cemu je onda smisao kolekcionarstva i skupljanja stripova ako ne u ovome!? [/quote]
Upravo tako |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13461 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 20/08/2010 : 16:52:42
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Imrahil
ljubitelj i kolekcionar su dve različite stvari
Ne bi bas ovo reko. Ja sam i Ljubitelj i Kolekcionar stripova - citam ih, i stavljam na policu, i sve ostalo. Ista stvar u ovom slucaju, a ne razlicita
pazi, možeš ti biti i jedno i drugo, ali su to dve različite stvari, naravno, po meni
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 20/08/2010 : 17:10:30
|
Bez glasa. Jebiga, ravno 50/50 |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 20/08/2010 : 17:18:35
|
quote: Originally posted by Paka01
Scanove ne mogu da citam iz prakticnih razloga (tesko mi je a i ovako ceo dan sedim za racunarom) a i jer nije legalno. Na polici mi stoji jer znam da cu ga ponovo uzeti i procitati.
Ne skidam ilegalni mp3.
Piraterujem serije/filmove jedino. I igrice. Ostali software mi je legalan. |
Edited by - Grujah. on 20/08/2010 17:18:47 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 20/08/2010 : 17:20:48
|
Ne skidam ilegalni mp3.
Zapravo sam se nada da ću ovo pročitat svaka čast, znači još smo živi, sakupljači cdova i sličnoga!
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
651 Posts
Member since 12/11/2004 |
Posted - 20/08/2010 : 17:49:18
|
Prvo posjedovati a kada stigne na red onda i pročitati.... Evo za primjer stripoteka imam komplet stripoteke a još nikada nisam pročitao niti jednu u životu, a čitam bar 2-3 stripa dnevno :) |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 20/08/2010 : 18:20:04
|
Pa šta je reć? Čudno mi je malo da nekome ne leži nikakva muzika. Mislin, pitan iz znatiželje |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Posted - 20/08/2010 : 19:15:15
|
Ma, nije da mi nista ne lezi, volim, recimo, stariji domaci rok (Azra, na primer) i jos ponesto (npr. nasu strogradsku, tipa Zvonko Bogdan). Ali, to jedino slusam kad izadjem u grad, u kaficu/kafani/na zurci i sl. NIKAD necu sedeti kod kuce i pustiti muziku. Ne zato sto ne volim, nego ne osecam potrebu. Samim tim ni nemam nikakavu muziku na racunaru.
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 20/08/2010 : 19:27:32
|
Aha aha, ma okej, samo me zanimalo bilo mi je to pomalo neshvatljivo jer bi ja bez svakodnevnoga slušanja muzike skroz naskroz poludija. Toliko sam se navika na taj način opuštanja (ili nabrijavanja, ovisi o situaciji ), da mi je to postalo skroz normalno. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 20/08/2010 : 19:57:01
|
Procitati, jer mnoge posle citanja otkacim iz kolekcije. Stripovi mi jesu na policama ali pozuteli i nesredjeni. Evo bas danas ih Carson gleda i jadikuje sto su pozuteli kao da su njegovi |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 20/08/2010 : 20:47:07
|
quote: Originally posted by kreŠa
Ma nemojte? Niko od vas ne bi radije imo strip u svojoj kolekciji? Uh, jeste mi bas svi 'modest'. U tom slucaju ako vam svoje kolekcije ne trebaju, slobodno mi ih posaljite na kucnu adresu, jer ako bi vi radije da citate nego da imate svoje omiljene stripove, dajte ih meni , pa cu vam ih ja posudit kad ih budete htjeli citat. ;)
Znaci, cudno je sto volimo da citamo stripove, a ne da ih samo drzimo na polici?
Nije mi to cudno - i ja volim citat stripove vise nego iko drugi. Cudno mi je to sto niko nece da prizna da pravi ljubitelji & kolekcionari zive za to da imaju svoje omiljene junake na polici, u pravoj strip-formi, a ne skenirane verzije samo za citanje. Ili se velicina preseravaju, ili lazu samog sebe :(
Meni je omiljeni junak Spajdermen. Imam milion puta vise skenova nego stripova, i srecan sam jer mogu da ga procitam kad zelim, a ne patim da ga imam u papiru. Retko ko ko je oko moga godista cita prave stripove, normalno da citamo skenove. |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/08/2010 : 20:48:58
|
Ma, ne slusam muziku uopste. .
ti si neki čudak a? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
Posted - 20/08/2010 : 21:41:38
|
quote: Originally posted by lwood
ti si neki čudak a?
Zašto, pa ni ja ne slušam muziku. Uvek mi je bila čudna i fascinantna ta potreba za muzikom, ne znam da li je ljudi stvarno imaju tu potrebu za svakodnevnim slušanjem muzike ili se samo prave. Kao kad smo bili klinci pa smo svi pušili cigare iako ih možda nismo voleli jedino da bismo bili cool. |
https://religiopedija.blogspot.com/ https://bonelistripovi.blogspot.com/ |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 20/08/2010 : 21:43:30
|
quote: Originally posted by mikado
ti si neki čudak a?
Zašto, pa ni ja ne slušam muziku. Uvek mi je bila čudna i fascinantna ta potreba za muzikom, ne znam da li je ljudi stvarno imaju tu potrebu za svakodnevnim slušanjem muzike ili se samo prave. Kao kad smo bili klinci pa smo svi pušili cigare iako ih možda nismo voleli jedino da bismo bili cool.
Imaju potribu, itekako. Viruj mi kad ti kažen ja bi bez slušanja muzike svaki dan potpuno poludija... Dan bez muzike ko dan bez hrane. Ne ide i jebiga. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 20/08/2010 : 22:09:32
|
Više volim da posedujem neki strip, jer sam užasno probirljiv i u 99% slučajeva ne pogrešim sa kupovinom, a pre ili kasnije sve dođe na red da pročitam. Najčešće onda kada sasvim spontano dohvatim neki naslov s police i pročitam u jednom dahu.
Tako da bolje da nešto prvo nabavim na vreme (posebno ako imam kintu u trenutku), a čitanje neće izostati.
P.S. Glede music off topica, Vonnegut sjajno rek'o:
"Ako ikada, ne daj Bože, umrem, neka mi ovo bude epitaf:
JEDINI DOKAZ ZA POSTOJANJE BOGA KOJI MU JE BIO POTREBAN BILA JE MUZIKA." |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 20/08/2010 : 22:13:08
|
quote: Originally posted by mikado
ti si neki čudak a?
Zašto, pa ni ja ne slušam muziku. Uvek mi je bila čudna i fascinantna ta potreba za muzikom, ne znam da li je ljudi stvarno imaju tu potrebu za svakodnevnim slušanjem muzike ili se samo prave. Kao kad smo bili klinci pa smo svi pušili cigare iako ih možda nismo voleli jedino da bismo bili cool.
Imaju potribu, itekako. Viruj mi kad ti kažen ja bi bez slušanja muzike svaki dan potpuno poludija... Dan bez muzike ko dan bez hrane. Ne ide i jebiga.
Muzika i strip mi idu nekako jedno uz drugo, tako je još od ranih osamdesetih, ono što sam tad voleo volim i sad, ne može se bez stripa ali i muzike |
|
|
kenan92
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
388 Posts
Member since 26/01/2010 |
Posted - 20/08/2010 : 23:14:13
|
treća opcija...... |
Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15641 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 24/08/2010 : 10:00:22
|
treća opcija...pročitati i posjedovati ako mi se sviđa |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 24/08/2010 : 11:43:15
|
quote: Originally posted by risbozg
treća opcija...pročitati i posjedovati ako mi se sviđa
Takvi mi nisu bitni za statistiku.
Ali, znaci potpuno isti osjecaj imas kad procitas nesto dobro, i kad tako nesto stavis na policu? |
|
|
azra x.
Junior Member
Serbia
492 Posts
Member since 18/09/2010 |
Posted - 22/09/2010 : 15:36:55
|
Kao i sve drugo u zivotu... Procitati,pa ako se zaljubis, posedovati... :-D |
Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me? o.o |
|