I da i ne. No uvijek imaš izbor procijeniti odgovara li cijena vrijednosti onoga što ćeš kupovinom dobiti. Treba imati na umu da ne možeš sve kupiti, uz ovoliku poplavu svih mogućih izdanja. Pomno biram i kupujem ono što mislim da moram imati.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Trafika stripovi nisu skupi vec nas balkanski standard je premal/prenizak pa to ni ipak deluje skupo i moramo se odluciti sta cemo citati a sta ne.. da nije bilo ovako vecina citatelja bi citali sva izdanja. Cena pecatenja jednog stripa u kojoj su ukljuceni print, prevod, lektura, hartija, graf. dizajn itd, je ista ili slicna i na balkanu i u Italiji, tako da cena od oko 2-3 eura po stripu(opet slicna je cena i na Balkana i u Italiji) nije sama po sebi skupa nego je skupa nama u Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni, sa prosecne plate od oko 300 eura, Hrvatska i narocito Slovenija ipak imaju nesto veci standard, dok Italijani imaju preko 5 puta veci standard, tako da ne znace isto 3 eura za italijane i 3 eura za makedonce.
Nakon što je 200 ljudi izjasnilo svoje mišljenje u anketi zaključak je sljedeći: Stripovi su skupi (tome u prilog itekako ide samo 13 anketara (odnosno 6 %) koji su glasovali da nisu skupi)! Moje mišljenje je da baš zbog toga što su skupi ljudi su se prilagodili pa su se snašli pa čitaju ono što je jeftinije a to je scan! Može biti da zbog toga što su stripovi skupi a može biti zbog toga što svijet ide prema naprijed, ili oboje!
Nakon što je 200 ljudi izjasnilo svoje mišljenje u anketi zaključak je sljedeći: Stripovi su skupi (tome u prilog itekako ide samo 13 anketara (odnosno 6 %) koji su glasovali da nisu skupi)! Moje mišljenje je da baš zbog toga što su skupi ljudi su se prilagodili pa su se snašli pa čitaju ono što je jeftinije a to je scan! Može biti da zbog toga što su stripovi skupi a može biti zbog toga što svijet ide prema naprijed, ili oboje!
Stripovi su skupi!
I što sad? Što ćemo poduzeti u vezi toga?
Probat ćemo zaradit više novca?
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Na ovim prostorima je sve skupo jer nam je standard jadan. Krenuvši od onog osnovnog, samo kruh i mlijeko će doći oko 15 kn. 450 kn na mjesec. Naravno da su stripovi luksuz u cijeloj toj priči.