Author |
Topic |
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 20/08/2010 : 22:00:56
|
Tex mi je ko Komandant Mark, ako uživaš u jednu priču uživaćeš u sve, jer su slične ili gotovo iste. Kod Marka se makljaju crveni mundiri, a ovamo loši momci Dobro Tex je ozbiljniji jer je stariji od Marka i pristaje uz srednjovečne momke koji su generacijski tu negde pa se sa njim mogu poistovetiti, dok Mark je više za osnovce Inače ja sam trenutno u velikom čitanju Marka, stigo sam do Ludens 5, i narednih dana me očekuju ostali brojevi do br.30 Što se tiče Texa on mi je jedan od omiljenih tu odmah do Zagora i M.Noa |
Edited by - Bruce Springsteen on 20/08/2010 22:03:07 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 20/08/2010 : 22:58:03
|
Kinže Variorže (:)), kako, sto mu đavola, možeš da kažeš da je Marcelo na Zagoru bio drugorazredan?! Budalaština! On je, naravno uz Maestra, najbolji crtač koji je radio na našem voljenom serijalu. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/08/2010 : 11:07:20
|
quote: Originally posted by Pajtos
Western nije izumr'o,King! A zar nije western osnova i Zagoru? Moje misljenje je da strip mora da ima dve bitne stvari-zanimljivu radnju i likove sa kojima bi citalac mogao barem malo da se poistoveti(nedostatak jedne izvlaci druga-to je valjda ta zaludjenost fanova )...Zato ja,cak i kad kuburi sa radnjom,ne propustam Texa...Kada bih birao,pre bih popio pivo sa rendzerskim kavgadzijama nego li sa naivcinom iz Darkwooda... P.S.Ovo pisem kao fan Texa,ne da bih razljutio fanove Zagora koji isto imaju svoje razloge...
Odlican i konstruktivan odgovor, bez doze suvisne pretencioznosti i fanatizma. Western je povezan sa Zagorom, ne mislim na geografski polozaj ili vremenski period vec "western" u narodnom jeziku, medjutim Zagor je avanturisticki strip, nije klasicni western. To mu daje mjesta za zongliranje, raqznovrsnost tema koje obradjuje.
Mhejl, jesi li ti citao posljednjeg Kandraxa? To je mogla biti jedna od najboljih epizoda, s obzirom kako je Ferri zapoceo pricu. Torricelii je odradio drugi dio, jos u ono vrijeme kada je kopirao Ferrija i eto solidno, onda je uletio Marcello i upropastio cijelu pricu. Crtao je on nevjerovatno detaljno, pojedinosti kakve se rijetko vidjaju u Bonelliju, ali to nije bilo to. To je bio Tex, a ne Zagor. Nula atmosfera i u poredjenju sa prvom dvojicom, jednostavno ocajno. To je ujedno bio i posljednji strip sto je nacrtao za Zagora. Eto, ne bih vise lose o njemu jer kako kazu "o mrtvima sve najbolje". |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 21/08/2010 : 15:00:56
|
Istina je da se Tex tu i tamo zna cesto ponavljati(evo,ja sam i kod zadnjeg pojavljivanja Mefista ocekivao nekakvu nadnaravnu pricu kakva bi u tom slucaju bila kod Zagora, ali ispalo je opet vec vidjeno gdje se neprijatelj skriva u salonu i izvede tek nekakvu sitnu caroliju tipa Kandrax u svojem prvome pojavljivanju kod Zagora),ali stvar je u tome da se dobro poonavlja.
Ono sto ja najvise cijenim kod Texa su dobri dijalozi izmedju likova i kvalitetan scenarij, a i svidjaju mi se klasicne western price koje su omedjene tim karekteristikama(zg ocajnicko putovanje npr.). Dakle,nemam ja nista protiv da se Tex ponavlja,ali dokle kod ce se MENI to ciniti da je dobro,nema problema, ali trenutno izgleda da Texu to nije problem kao sto je to problem recimo DD-u.
|
Go kneel and weep
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/08/2010 : 17:18:13
|
Drogsy je u pravu, u Texu su toliko dobri dijalozi između Willera i Carsona da taj segment ovog stripa jednostavno ne gubi na čaroliji sva ova desetljeća koliko izlazi. Uz odličnog scenaristu (Bosellija naravno) i galeriju odličnih crtača (tu mi je Font najbolji) uz fenomenalne Villine naslovnice, to je to, formula dugogodišnjeg uspjeha, kojom je na "duge staze" ovaj serijal prešišao čak i nedodirljivog Zagora, koji koketira s puno više žanrova, samim tim su i raznovrsnija scenaristička rješenja moguća, ali ne... Na Zagoru, nažalost, radi previše netalentiranih ili jednostavno loših autora, što scenarista, što crtača, da u usporedbi s Texom jednostavno nema šanse... Ipak, jedva čekam taj Plenilunio i vjerujem novi Zagorov zaokret prema boljim vremenima. Ogromne nade polažem u odličnog Nuccia!! |
|
|
Svarog
Junior Member
444 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 21/08/2010 : 20:20:45
|
Kao klinac slabo sam gotivio Texa. Sad kad ga čitam mi je dosta dobar, pre svega zbog scenarija, mislim da je ozbiljniji (za starije čitaoce) od Zagora, ali Zagor je bio i ostaće ikona i dalje ću ga kupovati. Tu su negde rame uz rame kod mene, mada možda je i Tex ispred Zagora, odma posle DD i Mr.No. Texa nekako kad čitaš lagano teče tok priče i nema nikad zamaranja, nekako je fluidan nije ispresecan i zbrkan i jedva čekam kraj da vidim kako će Tex ležarno da ih pomlati (pobije) sve. Možda mi se to i najviše sviđa kod Texa kako on te probleme ležarno rešava, hladnokrvo, rutinski, nikad nije u nekom škripcu, nikad ne komplikuje stvari, nego metak u čelo . Sigurno lik sa njčvršćim karakterom |
Edited by - Svarog on 21/08/2010 20:22:51 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/08/2010 : 22:19:18
|
quote: Originally posted by Svarog
Kao klinac slabo sam gotivio Texa. Sad kad ga čitam mi je dosta dobar, pre svega zbog scenarija, mislim da je ozbiljniji (za starije čitaoce) od Zagora, ali Zagor je bio i ostaće ikona i dalje ću ga kupovati. Tu su negde rame uz rame kod mene, mada možda je i Tex ispred Zagora, odma posle DD i Mr.No. Texa nekako kad čitaš lagano teče tok priče i nema nikad zamaranja, nekako je fluidan nije ispresecan i zbrkan i jedva čekam kraj da vidim kako će Tex ležarno da ih pomlati (pobije) sve. Možda mi se to i najviše sviđa kod Texa kako on te probleme ležarno rešava, hladnokrvo, rutinski, nikad nije u nekom škripcu, nikad ne komplikuje stvari, nego metak u čelo . Sigurno lik sa njčvršćim karakterom
I ja sam zavolio Texa kako treba tek kad ga je SD počela izdavati 1994. Iz ere Zlatne serije pamtim tek nekoliko epizoda, u to su mi vrijeme ispred Texa bili gotovo svi - Zagor, Mister No, Mark, Blek, DD... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38004 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38004 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38004 Posts
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38004 Posts
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 25/08/2010 : 20:13:49
|
Ali ovaj čovik zna crtati.. Ipak, nekad je crtao malo bolje, prešišao je on odavno Boneli školu prirodno da izgubi volju |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Stari borac
Average Member
Croatia
505 Posts
Member since 03/11/2004 |
Posted - 25/08/2010 : 20:27:38
|
quote: Originally posted by drogsy
Eto Pitanjce za znalce:Je li Tex ikad ranije djelovao izvan Sj. Amerike ili ce ovo biti prvi put?
Bio je jednom na nekom pacifičkom otočju. |
|
|
J.C.Debs
New Member
Croatia
212 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 25/08/2010 : 21:23:23
|
quote: Originally posted by Stari borac
quote: Originally posted by drogsy
Eto Pitanjce za znalce:Je li Tex ikad ranije djelovao izvan Sj. Amerike ili ce ovo biti prvi put?
Bio je jednom na nekom pacifičkom otočju.
ZS 287/288 Uragan,Tiranin na ostrvu mislim |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38004 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38004 Posts
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38004 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 26/08/2010 : 21:55:39
|
quote: Originally posted by cat claw
Molim pomoc nekog od Texologa: Ko je crtac Texa u Lunov Magnus Strip 001 Teks Viler - Tajna zlatnog rudnika?
Crtao je Muzzi To je broj originala 67 i reprintovan je i u Zlatnoj Seriji 518 "Ortegin bič"
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Topic |
|