forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 39

DarkPhoenix
Starting Member

82 Posts

Member since 30/07/2010

Posted - 27/08/2010 : 19:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DarkPhoenix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kandraks

''Mefisto'' - dobar pocetak ali ostatak stripa grozan 3/10
''Rat u pustinji'' - dobar 6/10
''Južno od Rio Grandea'' - nista specijalno 5/10
''Francuski trgovac'' - dosta puta vidjeno, zbog Fusca 5/10
''Povratak u Kalver Siti'' - crtez odlican, prica tako-tako 6/10
''Šume Oregona'' - nidje veze, zao mi Venturija ali vise od 2/10 ne ide
''Kripta'' - Ortiz maestralan, prica malo steka ali ipak 6/10
''Kiša'' - odlican Tex 8/10
''Madi Krik'' - e moj Nizzi 3/10
''Kajove'' - e moj crni Nizzi 3/10
''Crveni vukovi'' - za sada 8/10 posto sam procitao samo prva dva dijela

Tu smo.
Mefisto-Bljuvotina.Previse su oduzili.Aj ipak 4/10 jer je to Mefisto.
Rat u Pustinji-Prosek,nista novo 6.5/10
Juzno od Rio Grandea-Opet prosek 6.5/10
Francuski Trgovac-Previse likova i prekompliciran zaplet. 5/10
Povratak u Kalver Siti-Mozda najbolja epizoda. 9/10
Sume Oregona-Naivna epizoda.5.5/10
Kripta-Nerealno.Al i to progje. 6/10
Kisa-Maestralno.Cistu desetku. 10/10
Madi Krik-Fenomenalan prvi dio,uzas drugi dio.Al hajde 6/10.
Kajove-Onako.Jedino mi se bizone dopadaju. 4/10
Crveni Vukovi-Jos nisam citala.
To je Tex,prosek.Nema neke stvarno dobre,nema neke epten lose.
Inace svaka cast na moderatoru.Super sjajan topik.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 28/08/2010 : 18:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

quote:
Originally posted by culfis

Repetto!

A prica?

prava klasika!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 28/08/2010 : 18:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Pročitah jučer i danas ove dvije priče sa prilično sličnim zapletima:

Kiša - solidno, zanimljiv glavni negativac, slučajnosti nerviraju, crtež odličan 7/10
Povrataka u Kalver Siti - prilično dobro, opet smetaju slučajnosti ( dolazak Karsona i Tigera baš u pravi trenutak ) i promašivanja s pola metra, crtež zapanjujući:D, pitam se je li se obrađivala još nekad tema o Texovom burazu i porodici? 8/10
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 29/08/2010 : 11:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Sad mi pade na pamet: ako je ovo već tema o srpskim izdanjima, zar u naslovu ne bi trebalo da piše Teks Viler, prema našoj gramatici?

Pošto na samom izdanju piše Tex u originalu, ne vidim razlog zašto bi na topicu bilo drugačije
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/08/2010 : 12:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jasa
pitam se je li se obrađivala još nekad tema o Texovom burazu i porodici? 8/10

Junak rodea.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 30/08/2010 : 02:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by jasa
pitam se je li se obrađivala još nekad tema o Texovom burazu i porodici? 8/10

Junak rodea.

Hvala, to se onda mora pročitati:D

Pročitah danas i

Kajove-čitljivo iako ima niz nelogičnih stvari, zanimljiva smrt pukovnika ( pozitivno ), Čejeni su prikazani preblago, a Kajove opet nekako prestrastveno, smeta mi što se smrt nekog indijanca ne smatra velikom ni među pripadnicima njegovog naroda dok se smrt bijel(a)ca nekako naglasi:S, crtež je maestralan, Ticci je po meni no1 u silnoj konkurenciji vrhunskih crtača koji rade na Texu, naslovne su posebna priča:O:D
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 31/08/2010 : 14:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sergio gardini

quote:

Sad mi pade na pamet: ako je ovo već tema o srpskim izdanjima, zar u naslovu ne bi trebalo da piše Teks Viler, prema našoj gramatici?

Pošto na samom izdanju piše Tex u originalu, ne vidim razlog zašto bi na topicu bilo drugačije

Ne, ne piše. VČ se odlučio da na naslovnici stoji originalni italijanski logo, slijedeći italijanski dizajn - o ovome su mi pisali u e-mailu. U samom stripu, uvodnicima, reklamama i drugim tesktovima ime je transkribovano, pa... Osim toga, izdanje je na srpskom i naslov ove teme treba da bude u skladu naše gramatike, kako god se pisalo na naslovnicama ili drugdje.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 31/08/2010 : 15:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by sergio gardini

quote:

Ne, ne piše. VČ se odlučio da na naslovnici stoji originalni italijanski logo, slijedeći italijanski dizajn - o ovome su mi pisali u e-mailu. U samom stripu, uvodnicima, reklamama i drugim tesktovima ime je transkribovano, pa... Osim toga, izdanje je na srpskom i naslov ove teme treba da bude u skladu naše gramatike, kako god se pisalo na naslovnicama ili drugdje.

Kao autor ovog topika odlučio sam da naslov ove teme bude originalan sledeći Tex tradiciju dugu preko pola veka.

Na samom VČ izdanju piše Tex, kao i u njihovom impresumu tako se i to poklopilo.

Unutar topika je ostavljeno svima na volju hoće li pisati Tex ili Teks.

Nego Mhejl, dao si samo 6/10 "Povratku u Kalver Siti" zar je moguće da ti se ta priča nije svidela?
Po mom nekom sudu odmah je posle "Crvenih vukova" koja je odlična priča.
Civiteli odličan, sećanje na prošlost, pucnjave ne fali... - odličan strip

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/08/2010 : 15:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

[quote]Originally posted by Mhejl
Nego Mhejl, dao si samo 6/10 "Povratku u Kalver Siti" zar je moguće da ti se ta priča nije svidela?

Nisam Mhejl, al cisto da kazem da je prica vidjena vec dosta puta. Sve isto.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 31/08/2010 : 18:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by Ultras

[quote]Originally posted by Mhejl

Nisam Mhejl, al cisto da kazem da je prica vidjena vec dosta puta. Sve isto.

Potpuno se slažemo...
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 02/09/2010 : 15:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sma nove dvije epke:

Pernata zmija - meni najzabavnija epizoda do sada, a kvalitetom negdje iza Vukova i Kalver Sitija, zaplet je viđen nekih 17 000 puta ali je lijepo izveden što je rezultiralo generalno kvalitetnom epizodom. Kraj je pomalo zbrzan, a to je slučaj sa mnogim ozbiljnijim epizodama pa neću praviti velike zamjerke. Crtež je odličan, Ortiz rula, i pitam se ima li ijedan loše nacrtan Tex u posljednjih nekoliko godina ( sve redom iskusni i kvalitetni crtači, Ticci i Font su ponajbolji po meni ). Naslovnice maestralne, posebno bih izdvojio prvu i treću:D 8/10

Šenonove puške - šta reći, ništa novo, u neku ruku i nepotrebna epizoda, kao da je tu čisto da popuni prostor, mlaka priča, mlak scenarij, jedino crtež mogu pohvaliti iako ni taj segment nije maestralan. Prva naslovnica mi se nije dopala, druga je odlična. 5/10
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 05/09/2010 : 00:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Danas sam završio Madi Krik, a time i dosadašnji VČ serijal. Moram priznati da mi je priča baš legla i po meni spada među 5 najboljih VČ epizoda, nema tu nekih novina i originalnosti ali mogu reći da je sve pristojno urađeno bez puno nelogičnosti sve negdje do druge polovine drugog dijela kada usljeđuju neki bedasti trenuci:D Oba crtača su odlična, Brindisi se snašao majstorski no ne volim kada stri crta više crtača, smeta nekako:S Prva naslovnica je odlična, druga mi i nije nešto. 7/10

Moj TOP 5 VČ epizoda

1. Crveni vukovi ( nisam pročitao treći dio, ali kakav god da je ne može toliko srozati ukupni dojam da padne na drugo mjesto :D, Boseli+Marčelo ili Font - sigurna dobitna kombinacija:D )
2. Povratak u Kalver Siti
3. Pernata zmija
4. Mefisto
5. Madi Krik

Još su mi dobre priče Južno od Rio Grandea i Kiša, ostale su ili bezvezne ili loše, a posebnu naivnost i neznanje demonstrira Francuski trgovac:S

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30979 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 05/09/2010 : 16:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam samo mefista, i kao većina ostao razočaran, bilo je tu prostora za dužu i bolju priču! Ostali stoje na polici, ali kako vidim prvo ću pročitat crvene vukove, iako ih još nema u Zg, vidim da ste puni hvale za njih.

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2625 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 06/09/2010 : 17:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

Pročitao sam samo mefista, i kao većina ostao razočaran, bilo je tu prostora za dužu i bolju priču! Ostali stoje na polici, ali kako vidim prvo ću pročitat crvene vukove, iako ih još nema u Zg, vidim da ste puni hvale za njih.

"Crveni vukovi" napokon stigli u Libellus!

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 15/09/2010 : 10:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Tex 27 - "Obeležje moći"

Claudio Nizzi & Miguel Angel Repetto

Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 15/09/2010 : 11:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Teks ovde ima oči ko rakun (da ne kažem ko Čeda Jovanović), izgleda da mu se smrklo kada je čuo da ga smeštaju na tromesečni ritam...
;)))
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/09/2010 : 12:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
moje oči su iste,jbg nepravda boli.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 15/09/2010 : 12:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Ultras

Tex 27 - "Obeležje moći"

Claudio Nizzi & Miguel Angel Repetto

U znak protesta zbog tromesečnog ritma Tex skida povez sa čela i prestaje da bude indijanski poverenik a možda će krenuti i u štrajk glađu!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 16/09/2010 : 00:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Teks ovde ima oči ko rakun (da ne kažem ko Čeda Jovanović), izgleda da mu se smrklo kada je čuo da ga smeštaju na tromesečni ritam...
;)))

Samo da ne zapuca, onda smo najebali!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/09/2010 : 21:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
nastavak oko nove godine....grozno!gori od Ludensa.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 16/09/2010 : 21:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

nastavak oko nove godine....grozno!gori od Ludensa.

Zar više ne izlazi svaki mjesec

Go kneel and weep
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/09/2010 : 21:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ne,tek tromjesečno po novom planu Veselog...al zato ide Tex od početka,neke debele knjižurine od 700 stranica, baš danas gledam Dragonera i ima 300 stranica a izgleda grozno zdrpast i predebeo...nikakav,da skratim...baš me zanima na što če to izgledat kad stigne.

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 17/09/2010 : 23:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy
Zar više ne izlazi svaki mjesec

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13461 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 17/09/2010 : 23:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

ne,tek tromjesečno po novom planu Veselog...al zato ide Tex od početka,neke debele knjižurine od 700 stranica, baš danas gledam Dragonera i ima 300 stranica a izgleda grozno zdrpast i predebeo...nikakav,da skratim...baš me zanima na što če to izgledat kad stigne.

ne, imaće 300 strana i izgledaće mršavo
i izgleda baš lepo
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 18/09/2010 : 18:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Jedva čekam te knjižurine, ipak bi ovo mogao biti dobar potez, a valjda i oni znaju zašto su to napravili, a svi znamo zašto - stripovi se loše prodaju, loše, loše, nema narod para ni za ono bez čega ne može živjeti...
Go to Top of Page
Page: of 39 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000