Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40324 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 29/08/2010 : 12:24:14
|
Ja mislim da bi to kupovalo dosta vise ljudi...Pogotovo oni sto su ranije kupovali na gomile te stripove... Kada bi videli tu zutu traku na kiosku i cenu od recimo 1 euro umesto 2 koliko su sada ovi novi... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40324 Posts
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 29/08/2010 : 15:36:28
|
Vise se i ne secam kad sam zadnji put ostavio bilo kakav komentar na ovom sajtu, niti da sam ucestvovao u nekoj raspravi... A kada sam video ovo, morao sam da kazem par reci.. Atila majstore, svaka ti cast! Uzgred, pre nekih sest - sedam godina sam se zanosio idejom da obradim naslovnice od najboljih zagorovih epizoda i da ih kompletiram u jednoj knjizi...Potrazio sam ih po CD-ovima i evo ih:
|
Edited by - perper on 29/08/2010 15:40:37 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40324 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 29/08/2010 : 15:50:38
|
quote: Originally posted by perper
Vise se i ne secam kad sam zadnji put ostavio bilo kakav komentar na ovom sajtu, niti da sam ucestvovao u nekoj raspravi... A kada sam video ovo, morao sam da kazem par reci.. Atila majstore, svaka ti cast! Uzgred, pre nekih sest - sedam godina sam se zanosio idejom da obradim naslovnice od najboljih zagorovih epizoda i da ih kompletiram u jednoj knjizi...Potrazio sam ih po CD-ovima i evo ih:
kojim si ih programom napravio? |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 29/08/2010 : 16:14:26
|
Naslovnice sam uradio tako što sam skenirao originalne naslovnice i obradio ih u Photoshopu tako da mi fontovi naslova budu najpriblizniji originalu. Takodje bih naglasio da su ove slike mnogo slabijeg kvaliteta od onog koji sam uradio i da su se kad sam ih smanjivao i boje poremetile. Tada sam planirao i sledece: Pronasao sam jednu stampariju koja ima digitalnu kopir masinu u boji koja izrađuje postere direktno sa cd-a i tu sam resio da uradim naslovnice. Oni stampaju po fiksnoj ceni, nezavisno od broja primeraka. Takodje rade i plastifikaciju, i to po naslovnici (koricama) izadje oko pola eura (tadasnja cena). Da ne bude skepticizma, rade nevidjeno dobro, i to toliko da vlasnik stamparije u koju sam nosio primerak da se raspitam koliko bi me povez kostao nije mogao da veruje da je to uradio kopir. Ali, kao sto mu rekoh, nije to obican kopir... Onda sam planirao da pronađem kopirnicu sa kvalitetnim crno-belim kopir aparatom u kojoj cu da iskopiram skenirani strip. I to sam pronasao, i to za strip od 96 strana dvostrano kopiranje kostalo bi me 1 euro (tadasnja cena). I na kraju sam trebao sve to da nosim u stampariju na secenje i bros povez, i to me je po strip trebalo da kosta pola eura (tadasnja cena). Znaci, po svojoj racunici, takav strip bi kostao 2 eura. da bih sve to isprobao, uradio sam tada za sebe jednog Mister Noa specijal i u manjem i u A4 formatu, i on me je izasao 3 eura, ali mogu vam reci da ovaj u vecem formatu izgleda mocno, i to toliko da ne pozeli covek tvrdi povez. Postojala je i mogucnost da radim taj HC povez, na slicnu foru, i to me je izlazilo 3 eura mali, a 5 eura veliki format. Nisam to radio.
I ono sto je glavno, moras poznavati vlasnika stamparije toliko da mozes mu budes dosadan, a da ti on ne zameri.
|
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40324 Posts
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 29/08/2010 : 18:58:25
|
optimista sam da ce od od svega ovog nesto biti u vecem tirazu kad-tad. da je nas legendarni "sloba-darkwud"malo ranije krenuo sa svojom izdavackom kucom,svako od nas bi bio prezadovoljan!!v.c je zauzeo trziste,i svaka cast,ali bi izdavacka kuca darkwud ponudila mnogo vise(i puno toga od prvog broja)na kioscima,sa extra dizajnom,i solidnom cenom. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/08/2010 : 19:26:32
|
dam svoju muškost da bi se stripovi sa žutom trakom Zlatna Serija i Lunov Magnus Strip mnogo bolje prodavali od ovih sadašnjih, mnogo je razloga a jedan je največi....LJUDI (a pre svega su to kolekcionari)BI TO UZIMALI ZA KOLEKCIJU, I AKO BI TI STRIPOVI IZLAZILI POMJEŠANO(recimo,broj 1 ZAGOR,broj 2 TEX, broj 3 MISTER NO, broj 4 MARK, onda broj 5 opet ZAGOR, broj 6 TEX i tako to dalje ukrug, to bi recimo bio serijal ZLATNE SERIJE, ljudi ne vole da jim fali pojedini broj pa bi iz tog razloga uzimali i junaka kojeg sada ne gotive....to je moja teorija, ne nužno pravilna ali dosta realna...šteta što nije tako krenuo VČ, za Ludens se ionako zna da tome prevelike pažnje i ne polagaju...ili su danas prava zajeb...anija pa se mora izdavat što vjernije originalu...ali kako to onda mogu izdavat Turci, Braziilci kako jim prdne na um?Šansa je propuštena, jest da je ovo zada što izlazi odlično ali za stare jarce ovo bez napisa LMS i ZS nije to što bi željeli. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 29/08/2010 : 21:00:30
|
quote: Originally posted by teller
dam svoju muškost da bi se stripovi sa žutom trakom Zlatna Serija i Lunov Magnus Strip mnogo bolje prodavali od ovih sadašnjih, mnogo je razloga a jedan je največi....LJUDI (a pre svega su to kolekcionari)BI TO UZIMALI ZA KOLEKCIJU, I AKO BI TI STRIPOVI IZLAZILI POMJEŠANO(recimo,broj 1 ZAGOR,broj 2 TEX, broj 3 MISTER NO, broj 4 MARK, onda broj 5 opet ZAGOR, broj 6 TEX i tako to dalje ukrug, to bi recimo bio serijal ZLATNE SERIJE, ljudi ne vole da jim fali pojedini broj pa bi iz tog razloga uzimali i junaka kojeg sada ne gotive....to je moja teorija, ne nužno pravilna ali dosta realna...šteta što nije tako krenuo VČ, za Ludens se ionako zna da tome prevelike pažnje i ne polagaju...ili su danas prava zajeb...anija pa se mora izdavat što vjernije originalu...ali kako to onda mogu izdavat Turci, Braziilci kako jim prdne na um?Šansa je propuštena, jest da je ovo zada što izlazi odlično ali za stare jarce ovo bez napisa LMS i ZS nije to što bi željeli.
Upravo tako, mnogo je bolje da trecinu naslovnice zauzima zuta traka a ne kao ovi sad, prikazuju celu naslovnu stranu... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40324 Posts
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 29/08/2010 : 21:45:07
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Ne bi bilo lose da, ako se razume i raspitivao se, neko objasni gde na ovim prostorima i kako se mogu jeftino raditi ovi kolekcionarski primerci. Tacnije, koje stamparije bi radile ovako nesto, za koje novce i tako to.
|
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/08/2010 : 21:47:16
|
Colt se mi baš zato tako sviđa....tako je....revolveraški, pa šta ti ja znam, valjda se da odtisnuti naslovnu da ostane cijela i sa tom žutom trakom sa strane, ako je to u vrijeme Dnevnika bilo teško...danas bi trebao biti pič...in dim. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 29/08/2010 : 22:16:08
|
Pa ako hoces celu naslovnicu sa zutom trakom, mozes ili a) da povecas sirinu stripa za sirinu zute trake (znaci drugaciji, siri, format) b) da odseces levi (i/ili desni) deo naslovnice c) da suzis naslovnicu (sto je najgore, jer tako bude ruzna i izdeformisana) d) da smanjis naslovnicu i po visini (onda gore i/ili dole ostaje traka boje.. moze tu da se stavi naslov ili nesto, ali opet, slika je manja) dodatna opcija)da unutra bude cela naslovnica, bez trake.
Nijedno resenje nije idealno, a ne znam kako bi drugacije to odradio. |
Edited by - Grujah. on 29/08/2010 22:20:41 |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 29/08/2010 : 23:19:01
|
quote: Originally posted by Bardho
uvijek sam mislio da vas zanima čitanje stripova kad ono vas privlači žuta traka koji ste vi luđaci
E NIJE TO BILO KAKVA ŽUTA TRAKA. TO TI JE ŽUTA TRAKA ZLATNE SERIJE EHEJ |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
Topic |
|