forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 29/08/2010 : 13:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Svak cast Ultrase na topiku,odlicno izgleda.Rodjen si za ove forumske koreografije.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 29/08/2010 : 23:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
"Tajna Sumera" - Ne toliko losa prica, ali moglo je bolje. Crtez je medju losijim ali ipak strip moze da se cita. - 5/10
"Misteriozno selo" - Nista specijalno, ali dobar crtez, a ionako usputna prica - 5/10
"Krvave piramide" - Tematika mi se svidela, ali je scenario morao da bude bolje odradjen, bilo je tu dosta potencijala - 6/10
"Poslednja Tula" - Sasvim solidan crtez uz dosta dobru pricu u prva dva dela, medjutim kao i dosta puta ranije, kraj price je dosta razocarao - 6/10
"Lord u Darkvudu" - Nit mi se svidela prica, nit mogu da svarim Chiarolla-ov crtez za Zagora. Meni ubedljivo najgori utisak ostavila ova epizoda - 2/10
"Čovek koji je došao sa istoka" - Prilicno lose, i crtez i scenario, nadao sam se da ce ponovni susret sa samurajima doneti dosta bolju pricu - 4/10
"Traperi iz Fort Eroua" - Crtez mi i nije los u ovoj prici, ali nezanimljivo poprilicno 4/10
"Hjuroni" - Dosta dobra prica, crtez uglavnom dobar osim velikih problema sa Cikom, a i Mnogooki mi je dosta lose nacrtan. Stvari kao sto su po 10000-ti put da metak okrzne glavu Zagoru ili nekom njegovom prijatelju i posle toga nista su mi malo pokvarile utisak - 7/10
"Blindirani vagon" - Prosecna prica i predvidljiva uglavnom ali moze da se cita - 4/10
"Povratak Mutanta" - Meni najbolja prica u ovom periodu, a i najbolji crtez (uz Ferija) - 8/10
"Indijanska magija" - Veoma dobro, verovatno bi mi bila i najbolja da nije te forme jubilarnog broja i zbrzanog kraja. Prava steta, prica je imala potencijal za minimum 3 stripa - 7/10
Go to Top of Page

varaga
Starting Member

72 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 31/08/2010 : 01:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send varaga a Private Message  Reply with Quote
Cestitke Ultrasu na preglednom topiku i nadam se da ce tako i ostati i da ce se raspravljati samo o novim Zagorovim pricama. A sad da se vratim na temu. Po meni dosad odlicna prica, atmosfera misterozna i mracna kakvu Kapone odlicno pravi i koja savrseno odgovara Ferriju, sta da kazem podsjeca me na najbolje Kaponeove price (Sveti breg, Hagotova moc...), nadam se da kraj nece razocarati.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 01/09/2010 : 11:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Ultras, svaka cast na trudu i posvecenosti.

Poodavno nisam video nekog ko svoje obaveze shvata ozbiljno, i ko unosi osvezavajuce promene na forumu. Posto sam i sam takav, cenim takve ljude! Svaka cast druze!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 01/09/2010 : 21:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam pročitao ri raniji rad Capone/Ferri Sveti breg/Zakon predaka/Hiljadu lica straha, po tko zna koji put, čisto radi usporedbe s Misterioznom dolinom - uvjerljivo je bolja stara priča, ali zato što mi je to bio i ostao jedan od najboljih Zagora, stvarno je dobra i ova nova priča.
Go to Top of Page

Svarog
Junior Member

444 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 05/09/2010 : 19:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Svarog a Private Message  Reply with Quote
Pročitao VČ OP Demonska maska, nisam je čitao u ZS, ponoviću komentar iz recenzije :
Na mestu gde je skocio Demonska maska trebao je da bude kraj, posle pocinje skroz druga epizoda. Ponovno pojavljivanje Demonske maske sa drugim likom je totalno bezveze. Sad kad se nabrajaju Zagorovi neprijatelji imamo dve Demonske maske. Ovo bi imalo smisla da je usledio nastavak posle nekoliko epizoda, kao povratak Demonske maske koja je u stvari lazna, a ne sve odjednom u istoj eoizodi. Ovo je kasnije Sclavi primenio i u Divovi dobra i zla, koji takodje ima 2-3 kraja, tj mesta gde je mogao da bude kraj, bespotrebno razvlacenje, valjda naviknut na Dylana od 90-ak strana ovde pokusava da rastegne pricu i time gubi konce. Čiko kao da je Kit Karson (zamalo da zezne Texa), ne maši iz pištolja, u istoriji postojanja nije imao ovoliko pogodaka. Toliko hvaljena epizoda me je razocarala, prica uopste nama kontinuitet. Jedina svetla tačka je Ferri i naslovnice.

Edited by - Svarog on 05/09/2010 19:15:19
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/09/2010 : 23:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Divovi dobra i zla su majstorski odrađeni u svakom smislu, a za Demonsku masku se slažem da je scenarij malo konfuzan.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/09/2010 : 06:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Svarog

Pročitao VČ OP Demonska maska, nisam je čitao u ZS, ponoviću komentar iz recenzije :
Na mestu gde je skocio Demonska maska trebao je da bude kraj, posle pocinje skroz druga epizoda. Ponovno pojavljivanje Demonske maske sa drugim likom je totalno bezveze. Sad kad se nabrajaju Zagorovi neprijatelji imamo dve Demonske maske. Ovo bi imalo smisla da je usledio nastavak posle nekoliko epizoda, kao povratak Demonske maske koja je u stvari lazna, a ne sve odjednom u istoj eoizodi. Ovo je kasnije Sclavi primenio i u Divovi dobra i zla, koji takodje ima 2-3 kraja, tj mesta gde je mogao da bude kraj, bespotrebno razvlacenje, valjda naviknut na Dylana od 90-ak strana ovde pokusava da rastegne pricu i time gubi konce. Čiko kao da je Kit Karson (zamalo da zezne Texa), ne maši iz pištolja, u istoriji postojanja nije imao ovoliko pogodaka. Toliko hvaljena epizoda me je razocarala, prica uopste nama kontinuitet. Jedina svetla tačka je Ferri i naslovnice.

da, dobro je sto si stavio komentar ovdje.
Citao sam maloprije komentare na recki i valjao sam se od smijeha.
Pored svih elemenata sto ih je Sclavi ovdje ponudio neki pricaju o kamenju kako se kotrlja i slicno.
Ali dobro, Sclavi je autor koji zbunjuje citaoce i ko ga ne shvata tesko ga prihvata.
Prica nema dva kraja, vec je maestro izgradio pricu kao puzzle, dio po dio.
Na samom pocetku nam je postavio mamac i pustio nas da vjerujemo da je Demonska maska jos jedan maskirani pjetlic koji hoce da povede Indijance i izvuce neku korist od toga. Nista novo, to smo vec videjli u epizodi "Iron Man" i jos mnogo puta, sto znaci da se prica zaustavila kada je DM skocio u rijeku, bila bi ok ali ni po cemu se ne bi razlikovala od mnogih drugih.
Tu je Sclavi izvukao as iz rukava i odveo nas u jedan drugi pravac, u sustini niko nije znao gdje vodi ova prica i zasto nije zavrsena jer je negativac mrtav. Dozvolio je sebi igru sa citaocima i onda vratio DM, ali pazi ovo, to nije bila njegova prva prica na Zagoru i ocekivalo se da ce se desiti nesto nadprirodno kada se namirisao povratak DM, a i sam tok je vodio u tom pravcu, medjutim to je bila samo jos jedna maestrova zamka, na kraju sve se objasnilo i prica je ispala realisticna, nista nadprirodno vec pravi triler.
Kroz cijelu epizodu nas je vodio tako da se jednostavno nije moglo predvidjeti sta ce biti, sto i nije bas svakodnevnica u Bonelliju.
Tek na kraju kada se sve puzzle sloze , prica ima itekako smisla.
Demonska Maska nije tek Zagorov neprijatelj kao Hellingen ili Kandrax, Demonska Maska je simbol, jer se ne radi o jednoj osobi vec o ideji.
Iako mi je drago sto se lik DM vratio u jubilarnom 500 broju, isto tako mi je i krivo jer je napustena ta Sclavijeva ideja da se ne radi o jednom odredjenom neprijatelju vec o simbolu.
S ovom pricom je Sclavi pokazao da je odvojio od autora koji pisu price gdje se kauboji bore protiv razbojnika na 300 stranica i na kraju su razbojnici mrtvi, s ovom pricom je pokazao kakvo kompleksno razmisljanje ima i kasnije je sa "Divovima dobra i zla" i pricama na Dylanu definitvno ucvrstio svoju poziciju na vrhu bonellijevskog Olimpa.(p.s. DM je dosta starija od Dylanovog serijala)
DM je strip kojim sam bio odusevljen kao djecak, i danas, mnogo godina kasnije i poslije dosta stripovske kilometraze najpoznatijih djela devete umjetnosti koje sam prevalio preko ledja, mene ta epizoda jos uvijek fascinira kao kada sam je procitao prvi put.

Edited by - King Warrior on 06/09/2010 07:05:58
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/09/2010 : 07:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
Pored svih elemenata sto ih je Sclavi ovdje ponudio neki pricaju o kamenju kako se kotrlja i slicno.

Mogu ja i duze al me mrzelo. Ulgavnom epizoda je bezvezna, de je jedino sama Demonska maska zanimljiva.
Prosicircu komentar narednih dana svakako sa obliljem negativnih komentara

Edited by - kasper on 06/09/2010 08:12:39
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 06/09/2010 : 15:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
opet fulate temu i pričate u sklaviju i demonskoj maski.

pričajte o novom zagoru, "kraljevstvo straha", capone&ferri.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 06/09/2010 : 16:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Evo mog osvrta na, dosad, pročitane epizode:

Tajna Sumera - priča mi je odlično legla, tri nastavka su bila sasvim dovoljna da se lijepo realizuje zanimljiva ideja i to je po meni ovdje odrađeno. Volim tu muzejsku atmosferu koju smo gledali mnogo puta u Zagiju, ali definitnvo nedostaje Ferijev crtež da digne stvari na još veći nivo. Profesor Rihter je zanimljiv protivnik, ali kasnije epizode pokazuju da je nespretno iskorišten. Iako ne smatram Kasara genijalcem, nije mi mrzak kao velikom broju forumaša, solidan posao i s njegove strane, naslovnice su odlične, svaka:D 7/10

Moldavci - katastrofa, stavljam ga među top 10 najgorih Zagora posljendnjih nekoliko godina, ostaje nam žal što odlični Toričeli nije iskorišten za nešto bolje, druga naslovnica je odlična, prva katastrofa:D 2/10

Island - odlična stvar, samo je kraj poprilično upropašten, prva tri nastavka su genijalna, posebno me raduje kad vidim nešto autentično iz predjela u kojem Zagi boravi kao što je onih par rečenica na islandskom. Po meni najbolji VČ Zagi, uz Hjurone naravno, čemu doprinosi fenomenalni DM i odlične naslovnice ( barem neke :D ) 7/10

Samuraj - prve dvije sveske su OK, dobar uvod, par finih scena ali kraj je totalna katastrofa, kako taj Bure može da upropasti kraj:S, to rijekto ko može, istina imao je solidnu ideju, moglo je mnogo bolje. Čak ni Pesce nije na svom nivou, ali je opet daleko sipred mnogih Zagijevih crtača, naslovnice su solida. 5/10

Hjuroni - najbolja VČ epizoda, izlizana ideja, odlična izvedba, puno zanimljivih likova, jedino me malo zbunila ta raznolikost nacija u službama Sildavije ( ili kako :D ). Pravi Zagor, Boseli je zlatna koka i trebao bi češće raditi na Zagoru, a kako ima posla na drugim serijalima imamo ga na kašiku:D Crtež je fenomenalan, ovaj Pičineli me totalno iznenadio i nije ni čudo što su ga prebacili na Texa, odlično crta sve, onu agenticu je nacrtao ":O:O:O" Naslovnice su odlične, sve do jedne:D 9/10

Traperi iz FA - katastrofa u svakom pogledu, najgore od VČ, jedino što valja su naslovnice :S
2/10

Blindirani vlak - nisam uspio izdržati do kraja:S tj. nisam pročitao nastavak totalno razočaran prvim dijelom, Sedioli mi je najgori crtač u ekipi, ideja i izvedba su za nulu, naslovnice su porpilično loše, tako da... 2/10

Rendal - Normalica, Bure usere kraj, ali ostatak odradi solidno. Ovdje je to slučaj, imamo bruku naivnosti, nekoliko dobrih trenutaka, nekoliko loših, slabašan neatraktivan kraj, mulce Indijance i kraj koji može garantovati nastavak, možda da se Helingen dokopa Rendalove glave :P:D Crtež je dobar, nervira statičnost, ali Verni obećava:) Naslovnice su solida, neke smrde, neke su dobre 5/10

Entak - pročitao sam samo drugi dio ( nisam još nabavio prvi XD ) i mogu reći da je dosta dobar, Feri je provjereni majstor, a i Kapone je dokazao kvalitet, za sad 8/10

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/09/2010 : 17:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

Ovo je topic o zagorovim epizodama iz VC, a DM je posljednje izdanje u ediciji odabrane price.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 06/09/2010 : 18:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ovo je topic o zagorovim epizodama iz VC, a DM je posljednje izdanje u ediciji odabrane price.

ja sam mislio da će se otvarati topic za svaku posebnu epizodu i da je ovo tema samo ove konkretne epizode.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Svarog
Junior Member

444 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 06/09/2010 : 18:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Svarog a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Svarog

Ali dobro, Sclavi je autor koji zbunjuje citaoce i ko ga ne shvata tesko ga prihvata.
Prica nema dva kraja, vec je maestro izgradio pricu kao puzzle, dio po dio.
Na samom pocetku nam je postavio mamac i pustio nas da vjerujemo da je Demonska maska jos jedan maskirani pjetlic koji hoce da povede Indijance i izvuce neku korist od toga. Nista novo, to smo vec videjli u epizodi "Iron Man" i jos mnogo puta, sto znaci da se prica zaustavila kada je DM skocio u rijeku, bila bi ok ali ni po cemu se ne bi razlikovala od mnogih drugih.
Tu je Sclavi izvukao as iz rukava i odveo nas u jedan drugi pravac, u sustini niko nije znao gdje vodi ova prica i zasto nije zavrsena jer je negativac mrtav. Dozvolio je sebi igru sa citaocima i onda vratio DM, ali pazi ovo, to nije bila njegova prva prica na Zagoru i ocekivalo se da ce se desiti nesto nadprirodno kada se namirisao povratak DM, a i sam tok je vodio u tom pravcu, medjutim to je bila samo jos jedna maestrova zamka, na kraju sve se objasnilo i prica je ispala realisticna, nista nadprirodno vec pravi triler.
Kroz cijelu epizodu nas je vodio tako da se jednostavno nije moglo predvidjeti sta ce biti, sto i nije bas svakodnevnica u Bonelliju.
Tek na kraju kada se sve puzzle sloze , prica ima itekako smisla.
Demonska Maska nije tek Zagorov neprijatelj kao Hellingen ili Kandrax, Demonska Maska je simbol, jer se ne radi o jednoj osobi vec o ideji.
Iako mi je drago sto se lik DM vratio u jubilarnom 500 broju, isto tako mi je i krivo jer je napustena ta Sclavijeva ideja da se ne radi o jednom odredjenom neprijatelju vec o simbolu.
S ovom pricom je Sclavi pokazao da je odvojio od autora koji pisu price gdje se kauboji bore protiv razbojnika na 300 stranica i na kraju su razbojnici mrtvi, s ovom pricom je pokazao kakvo kompleksno razmisljanje ima i kasnije je sa "Divovima dobra i zla" i pricama na Dylanu definitvno ucvrstio svoju poziciju na vrhu bonellijevskog Olimpa.(p.s. DM je dosta starija od Dylanovog serijala)
DM je strip kojim sam bio odusevljen kao djecak, i danas, mnogo godina kasnije i poslije dosta stripovske kilometraze najpoznatijih djela devete umjetnosti koje sam prevalio preko ledja, mene ta epizoda jos uvijek fascinira kao kada sam je procitao prvi put.

Donekle si u pravu, ja sam očekivo povratak iste one DM koja je skočila u provaliju i čekao da se otkrije ko je on, umesto toga pojavljuje se nov lik. Nekako mi taj povratak nije legao, suviše je razvukao priču bez DM, a onda se pojavi na 30-ak stranica i kraj, jeste da se njegov povratak naslućuje ali neki delovi su razvučeni a neki zbrzani. A Sclavi je svakako majstor tu nema govora, ali nije mi bio upečatljiv u ovoj epizodi. Na kraju krajeva ne bi ni valjalo da svi volimo isto U pravu si, nisam uopšte imao na umu da je DM pre DD, mogao sam još tada da mu preporučim kraće epizode

Edited by - Svarog on 06/09/2010 18:51:39
Go to Top of Page

Svarog
Junior Member

444 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 06/09/2010 : 18:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Svarog a Private Message  Reply with Quote
quote:

VČ topik je zatvoren, ovde komentarišemo sva izdanja Zagora iz VČ, kako sam ja shvatio
Go to Top of Page

Galis
Starting Member

16 Posts

Member since 06/09/2010

Posted - 06/09/2010 : 23:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Galis a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se prije jedno godinu dana vratio čitanju stripova ili kako smo ih mi u djetinjstvu zvali: CRTANI ROMANI. Pa sigurno nakon jedno 25 godina, jer već u drugoj polovini 80ih sam rasprodao svoju dugo godina ljubomorno skupljanu kolekciju Zlatne Serije i Lunovog Magnus Stripa, jedino sam bio nastavio sa Marti Misterijom.
Ali da ne idem u off topic (izvinjavam se ako tako izgleda), prije godinu dana kako rekoh, lunjajući gradom ugledao sam u nekom kiosku "Tamo gde protiče reka" Zagor, Veseli četvrtak. Uzeo sam ga iz radoznalosti, čisto da vidim mogu li i sada to da čitam. I mada su mi i crtež i priča katastrofa, opet sam se primio i sad ponovo redovno kupujem Zagorova izdanja. Nije mi se bilo lako navići na nove crteže Zagora, jer rastao sam uz Donatelija, Ferija i Bignotija, a naročito mi je Donateli drag.
Epizode sa Rihterom su interesantne, neke su doduše pomalo razvučene, ali oni rade po toliko stranica za epizodu, pa nečim moraju da popune. Krvave piramide su mi solidne posebno (Ferijev crtež), Poslednja Tula onako, može proći, samuraj na granici prihvatljivog. Ova sa Rendalom mutantom mi nije nešto, u vrijeme kad je prva priča o njemu izašla, ja sam već bio prestao čitati, ali sam je sad čitao i bolja je od ovog nastavka. Verni kao crtač je prihvatljiv, mada mu proporcije mogu biti i bolje. Ova priča sa princem iz Silvadije ili kako već iako mi se crtež ne sviđa, moram priznati da je dobra priča ispala na kraju, te bih se mogao složiti sa onima koji je smatraju za sada najboljom u redovnim izdanjima VČ.
Da li postoji mogućnost da se na neki način glasa kod ovih iz Veselog Četvrtka koje bi epizode štampali za ediciju Odabrane priče? Da im se na neki način to i predloži, šta mislite? Super bi bilo da izađu Zagorova (pardon Američka :-)) Odiseja, prvi susret sa Sila (Super) Majkom, Gnev Osaga, ostale epizode sa Helingenom, Zimska Zmija. Naravno i mnoge druge.
I da, ne treba biti prestrog kod ocjenjivanja novih Zagorovih priča. Koliko ih je već napisano, nije baš ni tako lako pronaći neku novu ideju, nešto što neće izgledati kao Deja Vu. Od novijih negativaca, Mortimer je ubjedljivo najbolji lik, njegove su epizode odlične, čujem da će u doglednoj budućnosti izaći u VČ i konačni obračun sa njim?
Izvinjavam se na podužem postu (prvi mi je na ovom forumu) i još sam pun impresija u vezi Zagora (kao da sam se vratio u djetinjstvo ponovo :)).

Nostalgija je cudo.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 07/09/2010 : 07:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
druze....najbolje nastavi tamo gde si stao nekada....ima tu odlicnih epizoda koje nisi citao..naprimer...zlatna serija je objavila zadnjeg zagora 1992 godine...kapetanovu tajnu i to je originalni broj zagora 318...veseli cetvrtak je poceo od originalnog broja 469...kao sto vidis ima puno epizoda koje izmedju nisi citao...novu americku odiseju koja traje 30 brojeva...zagorov put u afriku..odlicne epizode...nove susrete sa heklingenom i kandraksom a i sa rakosijem...ma puno toga nisi procitao...sve to imas u izdanju slobodne dalmacije i ludensa...neki brojevi su vec sada redji i teze se nabavljaju ali vecina toga je dostupna i moze se naci u striparnicama u beogradu..neznam odakle si...ali posto volis zagora...evo ti adresu originalne zagorove stranice..od italijanskog sergia bonellija..imas tu sve naslovnice..crtace,scenariste..pa pogledaj.....
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 07/09/2010 : 07:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
http://www.sergiobonellieditore.it/zagor/archivio_arretrati/index.html
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 07/09/2010 : 07:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
a evo ti i veoma bitna stvar..uporedni popis zagorovih originala sa naslovima objavljenim kod nas..eto tu mozes sve naci...
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34517
Go to Top of Page

Galis
Starting Member

16 Posts

Member since 06/09/2010

Posted - 07/09/2010 : 08:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Galis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

druze....najbolje nastavi tamo gde si stao nekada....ima tu odlicnih epizoda koje nisi citao..naprimer...zlatna serija je objavila zadnjeg zagora 1992 godine...kapetanovu tajnu i to je originalni broj zagora 318...veseli cetvrtak je poceo od originalnog broja 469...kao sto vidis ima puno epizoda koje izmedju nisi citao...novu americku odiseju koja traje 30 brojeva...zagorov put u afriku..odlicne epizode...nove susrete sa heklingenom i kandraksom a i sa rakosijem...ma puno toga nisi procitao...sve to imas u izdanju slobodne dalmacije i ludensa...neki brojevi su vec sada redji i teze se nabavljaju ali vecina toga je dostupna i moze se naci u striparnicama u beogradu..neznam odakle si...ali posto volis zagora...evo ti adresu originalne zagorove stranice..od italijanskog sergia bonellija..imas tu sve naslovnice..crtace,scenariste..pa pogledaj.....

Hvala dzoni na dobrodoslici, i na korisnim linkovima, ali šta misliš šta sam u prethodnih godinu dana radio - nego obnavljao gradivo i nadoknađivao propušteno . Da, sa današnjim skeniranim bibliotekama na rapidshareu, lako je doći do propuštenih brojeva, ali slažem se - papir je ipak papir. Naravno da mi je i taj popis downloadovan, a i da sam nabasao već na englesku stranu zvaničnog sajta Bonelija. gdje pomalo zavirim da vidim šta nas fanove Zagora na području ex-SFRJ u doglednoj budućnosti čeka. Sad kad sam pročitao sve što je objavljeno na našim jezicima o Zagoru, iščekivanje novog broja je poput borbe sa apstinenskom krizom .
Pretpostavljam da nas ima dosta ovdje iz stare garde koji su rasli uz ZS i LMS, a još uvijek su vijerni ljubavi iz djetinjstva - crtanim romanima .
Ovih dana moram da pročačkam po forumu, ne sumnjam da ima dosta zanimljivih diskusija na kojima vrijedi učestvovati.

Nostalgija je cudo.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 07/09/2010 : 11:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
da..ovde su vecina stara garda uz neke mladje..samo napred..i posto si procitao sve to u skeniranom izdanju..kako ti se svidja recimo perod od 345 originala do 379...sta kazes za epizodu morska strava...ili africki period?....
Go to Top of Page

Galis
Starting Member

16 Posts

Member since 06/09/2010

Posted - 07/09/2010 : 12:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Galis a Private Message  Reply with Quote
quote:

da..ovde su vecina stara garda uz neke mladje..samo napred..i posto si procitao sve to u skeniranom izdanju..kako ti se svidja recimo perod od 345 originala do 379...sta kazes za epizodu morska strava...ili africki period?....

Ne kazem, mocna epopeja to kad Zagor ide u potragu za Rohasom po bespucima sjevera pa se vraca uzduz Amerikom - cak je upao i u svijet Marti Misterije (7 gradova Cibole) . Novi lik Andrew Cain je pun pogodak (ima i nedavno film izasao Solomon Cain, jako slican lik Zagorovom Cainu), medjutim jako mi nedostaje Donatellijev crtez. Jos ove nove crtace nisam posve svario, moram priznati. Meni su od tih propustenih epizoda najvise imponovale price Krvna braca (drugi susret sa komancima i teksaskim rendzerima) - to mi je jedna od najboljih Zagorovih uopste (o indijanskom pitanju i nepravdama nad njima, poput Gneva Osaga i Poklic Sauka, samo sto nije crtao Donatelli ), kao i nova dva okrsaja sa Helingenom (Divovi dobra i zla, naime ja sam pratio ZS do negdje '85. pa sam i ovo propustio), kao i onaj gdje se pojavljuje Edgar Alan Po. A od novih neprijatelja Mortimer, to sam mislim vec pomenuo, mi je daleko najbolji (ala dr Moriarti od Sherlocka Holmesa).
Moram priznati da sam proljetos dosta intenzivno citao te propustene epizode, tako da mi se to sve jos nije sleglo da osjetim koje mi se to price ponovo citaju, za razliku od starih iz ZS i LMS doba, gdje ja Povratak u Darkvud-Osinje gnezdo i Blestavi trag uvijek mogu citati, ili Zagorovu Odiseju i Opasne vode Srecom Veseli cetvrtak je stampao Nulti cas u Odabranim pricama , pa se nadam da ce jos neke moje favorite da objave u toj ediciji.

Nostalgija je cudo.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/09/2010 : 17:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Za slučaj da nisi čitao, zadnji Donatelijev crtež na Zagoru je Ludens Maxi br. 3 (Čovjek s crnom maskom/Sjena na suncu), a u redovitoj seriji SD br. 38, 39 (Izgubljeni sin, Imanje pod opsadom).

Edited by - solar on 07/09/2010 17:52:12
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 08/09/2010 : 07:45:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
taj njegov zadnji rad na maksiju broj 3 nije ni dovrsen..dovrsio ga je d arcangello jer je donatelli umro i nije uspeo da zavrsi pricu...pa druze..i od novijih crtaca ima jako dobrih..samo treba da naviknes..
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 08/09/2010 : 16:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:

taj njegov zadnji rad na maksiju broj 3 nije ni dovrsen..dovrsio ga je d arcangello jer je donatelli umro i nije uspeo da zavrsi pricu...pa druze..i od novijih crtaca ima jako dobrih..samo treba da naviknes..

Da kao Chiarolla npr

Nemam potpis...
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000