forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Štampa naslovnica u kućnoj radinosti
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/09/2010 : 22:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
@Marenovic, kako je ispao sken untar stripa? Attila je nesto govorio da ne ispadne najbolje ako se ovaj njegov brenuje i odnese u stampariju.
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 04/09/2010 : 22:44:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote

Kako mislis ne ispadne dobro? Unutra je super, ocekujem ovih dana Rejsa da naidje pa da vidi i on, pa neka on kaze.
Jedino ako nije mislio na providnost, medjutim, nije providno.
Ne znam da li je mozda mislio na kvalitet slike, jer jedan je radjen iz skena od 600 dpi, drugi iz skena od 300 dpi.
Razlika je mala, skoro neznatna.
Ipak, voleo bih da sam imao i te 600 dpi skenove ali njih nisam nasao.
Ako postoje takvi, molio bih atilu77 ili koga drugog da nam linkuje te 600 dpi skenove pa da isprintamo njih.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/09/2010 : 22:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
da , to pitam
cuo sam da 300 dpi ne ispadne dobar
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 04/09/2010 : 22:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote
Kako sam ja na zoni citao, mogu se stampati i sa menje od 300 dpi, ali su ovi od 600 ipak namenjeni stampi.
Medjutim, evo neka ostane na Rejsu da proceni ima li razlike.

Kolekcionar starina....

Edited by - Marenovic on 04/09/2010 22:52:55
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 04/09/2010 : 23:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
Pa evo razlike, baš sam ovaj strip dao štampati u dve verzije da bi video razliku:

Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 04/09/2010 : 23:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
Vidi se razlika itekako posebno u polju gdje tekst

Nemam potpis...
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 04/09/2010 : 23:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote

Najvise tu.
Nisu mi sada pri ruci oni stripovi (vec sam ih mumificirao) pa da gledam u mojima, ali to je to.

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40346 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/09/2010 : 03:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa ne pitamo te mi zbog prodaje koliko su te stripovi izasli vec kada bi mi nesto radili da znamo od prilike koliko ce nas kostati taj sport.. Reci vise i ne maltretiraj nas

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 05/09/2010 : 07:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Pa ne pitamo te mi zbog prodaje koliko su te stripovi izasli vec kada bi mi nesto radili da znamo od prilike koliko ce nas kostati taj sport.. Reci vise i ne maltretiraj nas

Tačno tako. Ajde više reci.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Svarog
Junior Member

444 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 05/09/2010 : 08:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Svarog a Private Message  Reply with Quote
Daj cenu
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 05/09/2010 : 13:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
1.STROGO JE ZABRANJENO STAMPANJE I PRODAJA U PAPIRNATOM IZDANJU STRIPOVA SA POTPISOM "STRIPZONE"! UKOLIKO SE DESI DA NEGDJE DODJETE DO TAKVOG IZDANJA TJ KUPITE GA STRIPZONA SAJT SE OGRADJUJE OD IKAKVE VEZE S TIM AKTIVNOSTIMA, STRIPZONA NIJE NIKAKVA IZDAVACKA KUCA VEC FORUM KOJI JEDINO ZELI DA POMOGNE POPULARIZACIJI STRIPA I S TIM ZELIMO POMOCI IZDAVACIMA DA DODJU DO NOVIH KUPACA.

Ovo stoji boldovano na pocetnoj strani jednog drugog foruma koji se bavi stripom. Kako sam zbog razgovora o stampi privremeno udaljen sa istoga, da ne bih bio trajno udaljen nemam nameru reci koliko je kostalo, cak ni ovde, na ovom forumu.
Ali ono najvaznije, to sam vam vec rekao.
Potrazite negde nekoga ko ce vam raditi digitalnu stampu.
Ili se skupite svi vi koji ste zainteresovani za stampu.
Ako vas ima 300 ili barem blizu te cifre, mozete se organizovati tako da odstampate strip u offset tehnici tako da vas strip kosta manje nego postarina!
Organizujte se ljudi.
Evo, cak bih i ja hteo jedan primerak iz offset stampe, jer to je ipak slicnije zlatnoj seriji nego ova digitalna stampa.

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40346 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/09/2010 : 13:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa nece ti niko skinuti glavu sa ramena sto kazes za koliko para si odstampao sebi strip... Da preformulisemo, koliko bi kostalo mene da odem u stampariju u kojoj si ti bio i odradim kriminalan akt???

Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 05/09/2010 : 13:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote

Znas, ima tu jos jedna fora.

Cena za mene, nije isto sto i cena za tebe. Otkud ja da znam koliko bi tebi naplatio?
Meni je naplatio neku drugarsku cenu, a koju cenu bi tebi naplatio?
Otkuda ja to da znam?

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40346 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/09/2010 : 13:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Hoces da hipotetisemo i da sam mu drugar? Pa dodaj 25% na svoju cenu i da cujemo vise...

Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 05/09/2010 : 13:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote
I kad bih dodao tih 25% dobio bi sledece:

1
Strip bi te izasao verovatno isto onoliko koliko bi ti nasao stampu negde u svom okruzenju (valjda imas neku stampariju u Zitistu i okolini, ako ne stampariju, bolju fotokopirnicu)

2
mene bi optuzili za preprodaju stripova.

A ja vam opet, po deseti put kazem: Organizujte se yebote, ajde da se prebrojimo, koliko nas ima zainteresovanih za stampu ovog stripa?

Evo, ja sam prvi.
Savitchu, jesi li ti drugi?
Ok, to su vec dva stripa ako uzimamo po jedan strip. Ko jos?

Hajde da vidimo koliko nas ima i za koliko stripova.
Javite se pa da vam javim cenu offset stampe koju nisam radio, ali sam se raspitivao za nju.

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/09/2010 : 13:52:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Imate skenirane stripove i čitajte ako već i hoćete kopirajte ih,tiskajte ili printajte(za sebe)ali ovo raspitivanje za cijene,skupljanje ljudi za kršenje zakona već je
Moderatori vrijeme je za ?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 05/09/2010 : 13:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote

Pa ja im svo vreme govorim da svako izadje i nadje stampariju / fotkopirnicu i da odstampa za sebe.
Ili ako ih vec ima toliko zaintersovanih, jeftinije im je da se skupe i da plate po par evra strip (cena ofset stampe)
sto ce im izaci mnogo jeftinije nego ovo moje!

KRAJ DISKUSIJE O CENAMA STAMPE, S MOJE STRANE

Sada mozemo samo o stampanju uopsteno, ne pitajte me za cene nista

Kolekcionar starina....

Edited by - Marenovic on 05/09/2010 16:27:25
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/09/2010 : 16:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
diskutabilno je već kad svako printa za sebe a kamoli kakvo okupljanje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 05/09/2010 : 19:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote
To je vec zabluda.
Koliko znam, kada svako napravi neki svoj beckup, nije nikakvo krsenje zakona.

Reci mi, koju si ti dobit, ili evo uzmi mene za primer, koju sam ja dobit ostvario krsenjem autorskih prava tako sto sam sebi odstampao strip?

Nema tu stete.
Ni prekrsaja.

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/09/2010 : 19:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
pa nisi platija ono šta tribaš platiti vlasnicima prava.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 05/09/2010 : 20:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Jedno bez drugog ne ide. I, ovog puta sa F

Edited by - cat claw on 05/09/2010 20:24:36
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/09/2010 : 20:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
delboje, je l' gledas ti ovo, matere ti??????
ali perverzno izgleda, mamu mu *ebem. 'ocu pet komada!
pošto, cika Bane? moze ispod tezge?

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/09/2010 : 20:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Marenovic

To je vec zabluda.

Reci mi, koju si ti dobit, ili evo uzmi mene za primer, koju sam ja dobit ostvario krsenjem autorskih prava tako sto sam sebi odstampao strip?

Nema tu stete.
Ni prekrsaja.

ne bas. ovisi gdje. u americi je ovo jednako protuzakoanito kao da si prodao milijun komada.
ne smijes nista s originalima. nista! narusavas autorska prava, bez obzira sto nema profita.
u francuskoj je npr. dopusteno.
ali, ljudski je da se to smatra dopustenim dok je utiho i za sebe.
no cim krene prica o udruzivanju, cijenama i slicno - zdravo djaci. krsis zakon u svih 16.
u EU bi ti odmah nakon ove rasprave neke cikice pokucale na vrata... imas srece da nisi tamo.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

alterdm
New Member

Serbia
108 Posts

Member since 09/10/2005

Posted - 05/09/2010 : 20:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alterdm a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Marenovic

To je vec zabluda.

Nema tu stete.
Ni prekrsaja.

Zar nisu te epizode upravo izdali iz "firme čije se ime ne spominje na forumu". To je direktan prst u oko njima, koji su platili prava i prodaće ništa, zato što će svi štampati sami svoje primerke. Ili svi imaju primerke koje je izdala "firma čije se ime ne spominje na forumu", pa ovo prave back-up za ličnu upotrebu, ako je tako super, znači da su iz "firme čije se ime ne spominje na forumu" rasprodali svih 500 komada i da su sada puni para, pa će moći da objave još stripova da u njima uživamo. Vidim i ja sada da tu nema ni štete, ni prekršaja, izvinjavam se što sam ovo spomenuo.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/09/2010 : 20:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ne samo "oni"već i LU,SA i VČ su "oštećeni.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000