forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 He-Man i hronologija crtaca
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/09/2010 : 15:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Imam par pitanja i molbi za znalce He-Mana... Naime, skinuo sam juce neka 2 volumea He-Mana i Mastersa iz 2002-e godine... Odgledao sam prvu epizodu koja se zove The beggining i vidim Skeletora dok nije bio Skeletor, Randora dok nije bio Kralj itd... Bas pocetak svega... Crtez je naravno drugaciji i mnooogo gluplji nego He-Man koga sam gledao sa HR sinhronizacijom... E sad par pitanja:

1. Kojim redosledom da gledam crtane?
2. Gde uopste da skinem one stare epizode, ali na engleskom, ne sinhronizovane?
3. Koliko ima ovih novih od 2002-e pa na dalje?
4. Koliko ima starih?
5. Da li ima negde pravi popis epizoda ovih novih, a moze i starih jer mi The beggining pocinje sa rednim brojem 001 a sledeca epizoda Courage of Adam ima ispred 004 pa me buni...
6. Jel' iko odgledao to sve i kakvi su utisci?

Patricia hic mea totus mundus est

Caleb
Advanced Member

Greece
16387 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 03/09/2010 : 15:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Imam par pitanja i molbi za znalce He-Mana... Naime, skinuo sam juce neka 2 volumea He-Mana i Mastersa iz 2002-e godine... Odgledao sam prvu epizodu koja se zove The beggining i vidim Skeletora dok nije bio Skeletor, Randora dok nije bio Kralj itd... Bas pocetak svega... Crtez je naravno drugaciji i mnooogo gluplji nego He-Man koga sam gledao sa HR sinhronizacijom... E sad par pitanja:

1. Kojim redosledom da gledam crtane?

Gledaj prvo seriju iz 1983, to je ona koju smo gledali kao klinci na TVZ. http://www.imdb.com/title/tt0126158/episodes
Spisak epizoda.

2. Gde uopste da skinem one stare epizode, ali na engleskom, ne sinhronizovane?

crtaci.info

3. Koliko ima ovih novih od 2002-e pa na dalje?

Ima 39 epizoda, dve sezone.. Serija je prekinuta kada je bilo najzanimljivije.

4. Koliko ima starih?

130

5. Da li ima negde pravi popis epizoda ovih novih, a moze i starih jer mi The beggining pocinje sa rednim brojem 001 a sledeca epizoda Courage of Adam ima ispred 004 pa me buni...

Ovo 001 je spojena sa 002 i 003, pa onda krece 4. epizoda. Slobodno nastavi dalje.

6. Jel' iko odgledao to sve i kakvi su utisci?

Staru sam gledao kao klinac, hr sinhro, fenomenalno, sada pogledam, ali nije vise taj osecaj.

Nova iz 2002, je odlicna (ne moze da budeo kao stara), ali otkrivene su neke stvari. Ko je bio Skeletor, kako je Adam postao He-Man itd. Crtez se meni licno svidja, mana je jedino rani kraj serije.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0

Edited by - Caleb on 03/09/2010 15:45:24
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/09/2010 : 15:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

hc1012
New Member

Croatia
245 Posts

Member since 10/01/2009

Posted - 03/09/2010 : 15:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send hc1012 a Private Message  Reply with Quote
1. Mislim da stari i novi nemaju neke veze. U novima su prikazivali što se događalo prije, kako je Adam postao He-Man, kako je nastao Skeletor i sve ostale detalje koji nisu objašnjeni u starim epizodama. Stari se gledaju zasebno, novi zasebno, bar sam ih ja tako gledao.
2. Ja sam sve epizode (stare i nove) našao na torrentima. Ne sjećam se točno na kojoj stranici.
3. Novih epizoda ima 39, podijeljenih u dvije sezone - sezona 2002 (26 epizoda) i sezona 2003 (13 epizoda)
4. Starih epizoda ima 130, također podijeljenih u dvije sezone - sezona 1983 (65 epizoda) i sezona 1984 (65 epizoda)
5. Pravi popis i starih i novih epizoda možeš vidjeti na www.tv.com, u search upišeš he-man i proučavaš...
6. Nisam sve odgledao, više sam gledao stare i moji utisci su super, bolje od bilo čega danas. Današnji crtici su koma...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/09/2010 : 17:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Gledam sada ove nove i ne leze mi... Stari su zakon... Ona muzika, atmosfera, crtez...

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16387 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 03/09/2010 : 17:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Da, pogotovo spica na "naski".

http://www.youtube.com/watch?v=U-P04ZTUBHk

I dan danas se najezim.
Kako sam kao klinac uzvikivao "sive lubanje silom"

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/09/2010 : 17:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
I ti glasovi su vrhunski.. Ne znam da li je igde bilo tako dobro ukomponovana boja glasa sa odredjenim likovima...

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/09/2010 : 17:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Novi He-Man je jako dobar, a iskreno, starog se ne isplati gledati. Novi ga šiša u svakom pogledu.

Em nema reciklirane animacije i scena, em ima nekakvu poštenu radnju, em likovi imaju osobnost i pozadinu, em likovi nemaju jedan izraz lica a la Steven Seagal.

Jedino što kod starog valja je uvodna špica. Nema šanse da idem gledati svih onih 130 epizoda. Pobogu, sve su iste. Pogledaš dvije-tri, pogledao si ih sve.

Također, u novom princ Adam bar izgleda kao tinejdžer, a ne kao body-builder sa svjetlijim tenom.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/09/2010 : 17:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Jesi u pravu, ali opet, stare su mi zakon..

Btw, ima li igde prevoda za ove nove epizode.. Gledam na engleskom i Beast Mena ne razumem skoro nista, imena nacija i stvorenja kao i druge pojmove takodje pa bi mi bar engleski titl, ako ne srpski ili hrvatski, pomogao...

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16387 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 03/09/2010 : 18:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Novi He-Man je jako dobar, a iskreno, starog se ne isplati gledati. Novi ga šiša u svakom pogledu.

Em nema reciklirane animacije i scena, em ima nekakvu poštenu radnju, em likovi imaju osobnost i pozadinu, em likovi nemaju jedan izraz lica a la Steven Seagal.

Jedino što kod starog valja je uvodna špica. Nema šanse da idem gledati svih onih 130 epizoda. Pobogu, sve su iste. Pogledaš dvije-tri, pogledao si ih sve.

Također, u novom princ Adam bar izgleda kao tinejdžer, a ne kao body-builder sa svjetlijim tenom.

Slazem se. U ono nase vreme crtac je bio zakon i sada sisa mnoge danasnje, ali je novi dosta dobro osmiljen i uradjen.

@sawitch,

za sada nema prevoda, ni engleskih.

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16387 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 03/09/2010 : 18:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam da li je igde bilo tako dobro ukomponovana boja glasa sa odredjenim likovima...

U svim crtacima ko je sinhronizovala RTB i TVZ ekipa

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/09/2010 : 18:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa sad... Meni i ne, ali dobro...

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16387 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 03/09/2010 : 18:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa sad... Meni i ne, ali dobro...

Nindza Kornjace, Transformersi, Dusko Dugousko, da ne nabrajam dalje.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 03/09/2010 : 19:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ja sam tih starih skinuo jedno 25 epizoda za koje moze da se nadje prevod.Za ostale nema.Evo Savicu mogao bi ti da odradis nesto ako si raspolozen.Za ove nove nemam pojma nisam gledao,nesto mi je to mnogo nabudzeno.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16387 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 03/09/2010 : 19:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Axa, gore sam mislio na novu seriju (za nju nema prevoda). Sto se tice stare, sto kaza okiboki, ima nesto prevedenih epizoda.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/09/2010 : 19:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Oki, cucemo se oko prevoda.. A mozda ako mi bude dosadno i uzmem da prevodim...

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 03/09/2010 : 19:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Super.Ima bas dosta epizoda koje nisu prevedene i to sve koje nisu isle kod nas.

Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 03/09/2010 : 20:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tu ima dosta titlova (odokativno 40ak epizoda iz prve sezone je pokriveno, a titl je kombinirano HR/SR):

http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=masters%20of%20the%20universe&jezik=

Ako ćeš pomoći sajtu, javi se ovim dečkima (Cimpi i sasa j1981)koji izgleda vode projekt prijevoda, pa šerajte posao. Biće brže i steći ćeš nove prijatelje

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 03/09/2010 : 21:01:48  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shiva314

quote:

Tu ima dosta titlova (odokativno 40ak epizoda iz prve sezone je pokriveno, a titl je kombinirano HR/SR):

http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=masters%20of%20the%20universe&jezik=

Ako ćeš pomoći sajtu, javi se ovim dečkima (Cimpi i sasa j1981)koji izgleda vode projekt prijevoda, pa šerajte posao. Biće brže i steći ćeš nove prijatelje

E vidis ovo nije bilo kad sam ja skidao.Bilo je prevoda do 23 epizode i jos po koja,vidim da je jos dosta prevedeno.Hvala na informaciji.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/09/2010 : 08:22:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
@Shiva

Ja sam se ranije bavio prevodima i sada mi to malo teze ide... A vec sam na tom sajtu uploadovao neke svoje.... I hvala jos jednom za PM...

Go to Top of Page

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
377 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 06/09/2010 : 18:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Shiva

Ja sam se ranije bavio prevodima i sada mi to malo teze ide... A vec sam na tom sajtu uploadovao neke svoje.... I hvala jos jednom za PM...

http://www.he-man.org

Ova stranica je bogata informacijama iz He-manovog svijeta. Takodje se slažem sa gore navedenim, da se ne isplati gledati onaj pravi klasični He-man. Drž' se novog.

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/09/2010 : 19:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Evo odusevila me jedna epizoda.. Sedma... Lessons.. Kada na kraju skontam da je onaj faceless carobnjak cale Evil Lyn... Mozda i ima nade da to bude dobro.. Naravno, prva epizoda je bitna.. Tu se vidi kako je Skeletor postao Skeletor i Adam He-Man...

Stickmane, hvala za sajt...

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 06/09/2010 : 20:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Sad ste me zainterosovali sa novim He-manon,samo jebiga ne da mi se da gledam bez prevoda.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/10/2010 : 07:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
http://www.imdb.com/title/tt0126158/episodes

Sta ne valja u ovom popisu epizoda??? Epizoda 4 je 99% prva.. Tu Skeletor poziva Evil-Lyn, Beastmana i ostale da mu se pridruze... A stoji kao cetvrta na popisu.. Prva sezona kao tri epizode samo... Nisam siguran da je tacan popis, pa ako neko zna sta je resenje, bio bih mu zahvalan na odgovoru..

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/10/2010 : 08:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://www.imdb.com/title/tt0126158/episodes

Sta ne valja u ovom popisu epizoda??? Epizoda 4 je 99% prva.. Tu Skeletor poziva Evil-Lyn, Beastmana i ostale da mu se pridruze... A stoji kao cetvrta na popisu.. Prva sezona kao tri epizode samo... Nisam siguran da je tacan popis, pa ako neko zna sta je resenje, bio bih mu zahvalan na odgovoru..

Riječ je o popisu u kojem su epizode navedene onim redoslijedom kojim su snimane. Zato je The Cosmic Comet naveden kao prva epizoda. No, Diamond Ray of Disappearance je zapravo prava pilot epizoda.

Nije mi baš jasno što misliš pod ovime da prva sezona ima samo tri epizode? Ova praznina između treće i četvrte epizode služi samo radi reklamiranja sajtova koji sponzoriraju IMDb. To nema veze sa popisom.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/10/2010 : 08:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mozes li mi onda iskopati negde pravi popis da poslozim epizode kako treba...??

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000