Ovo je vec izdala Fibra. I Fibrino izdanje me je zainteresovalo ali nikad nisam uzeo. S' obzirom da pise 435 strana i da kolika je debljina rikne, ovo je "manga" izdanje a ne albumsko kao Fibrino.
O Besnoj kobili Izdavačko preduzeće Besna kobila osnovano je 2010. godine. Namera izdavača je da ponudi čitalačkoj publici vredne knjige iz oblasti beletristike i stripa.
Svakako thumbs up za novog izdavac ali...
Mogli su poceti sa nekim jos neobjavljenim stripom, jel'. Yes, yes, ovo jos nije bilo objavljeno na srpskom, a i Fibrini stripovi su nedostupni u Srbiji, jelda. To ne mozes naci nigdje pa da se ubijes, a komoli naruciti. Verujem da je ovaj strip u Markosovom izdanju vec kupio i dio kupaca iz Srbije. Ako bi izdali nesto drugo mogao bi i ja biti potencijalni kupac, da ne spominjem svih ostalih.
Bio, video. Nego jedna legenda o imenu. Jednog dana Feja jahala konja (kobilu) i konj se nesto uzvrtoperi, devojka pade i slomi nogu, a konj ode u planine. Od tada vrh se zove Besna Kobila, a seoce ispod Kriva Feja. Mogu i dalje o vrhu, al to nije predmet ovog sajta
Očito imamo isti ukus, ja sam istu stvar već najavio (samo u malo proširenom izdanju - u principu ovo: http://www.bedetheque.com/serie-6070-BD-AUT-Chaboute.html). U svakom slučaju, dobro za publiku, da ima više izdavača i više stripova!
E ovo su sjajne vesti za izdavačku kuću koja će da izdaje i u Srbiji "samo dobre stripove"! Na žalost, Baru im se poklopio sa Fibrinim izdanjem, a i Šabot je već Markos najavio. Nadam se da će sledeće izdanje biti unikatno!
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
"besna kobila"je kafana u skoplju gde su se(bar 89-90)okupljali mahom makedonski rockeri!nema veze s vranjanci.
kronos znae se! jedino sto kobila odavno ne postoji, ali je i dalje kafana na istom mestu. mozda je i dalje posecuju oni ex-rokeri koji su vremenom postali folkeri
inace, bravo za nove izdavace! cini se da bi svasta dobro moglo da izadje iz njihove kuhinje!
znaci, svaka cast ekipi! kad je fibrino izdanje izaslo, nisam ni privju procitao, nisam bio zainteresovan sudeci po blurbu (ili kako se vec zvase ta najava :D ) ali kad sam video u darkwoodu kako divno izgleda ova STRIPCINA nisam odoleo i pazario. moj prvi susert sa baruuom i bingo! odlican crtez, kako lepo rekose u pogovoru, realisticni bekgraundi i ekspresionisticki likovi u savrsenom spoju. prica ide tako lako, brzo, nedje ti vremena za predah. ok, mozda je karakterizacija likova povrsna, ili se bar tako cini na prvo citanje, jer dosta toga se moze pohvatati na osnovu crteza i kompozicije tabli, ali sve u svemu, ovo je jedan vrlo dobar, skoro odlican strip