Pozdrav svima i oprostite ako je offtopic. Trebam malu pomoć...
Može li mi tko reći s kojim softverom se mogu izraditi tako krasne naslovnice koje izgledaju kao da je fotka stripa? Radim jednu PDF knjigu i baš bi mi trebalo.. :-)
Pozdrav svima i oprostite ako je offtopic. Trebam malu pomoć...
Može li mi tko reći s kojim softverom se mogu izraditi tako krasne naslovnice koje izgledaju kao da je fotka stripa? Radim jednu PDF knjigu i baš bi mi trebalo.. :-)
Sto se tice remastera cika Banetovog Bleka - Odlicno sve osim Bleka... Uzasan mi je uvek bio taj YU Blek ma ko ga crtao.. Miton, Sedroni i ta ekipa su mi bili zakon... Ali da ne gulim sto puta prezvakanu pricu... Cika Bane, nemoj me ubiti za ove reci..
@Raspucin Neki Mister No, sada ne znam koji, ali uz njegovu naslovnicu bi mi pasovalo "Jubilarni 1000. broj LMS-a"
Sto se tice remastera cika Banetovog Bleka - Odlicno sve osim Bleka... Uzasan mi je uvek bio taj YU Blek ma ko ga crtao.. Miton, Sedroni i ta ekipa su mi bili zakon... Ali da ne gulim sto puta prezvakanu pricu... Cika Bane, nemoj me ubiti za ove reci..
Miton je svakako bio zakon, slazem se. Ostali strani crtaci su bili ok i treba im se diviti kako su odrzavali stil na svih 1 200 000 strana, a to je jako falilo nasim crtacima. Nijedan, osim Zunjevica, nije uspevao da mu epizoda bude isto iscrtana od pocetka do kraja. Uvek se osecao zalet, a onda, kako se dedlajn priblizava, pad. Sto se mog Bleka tice, ja licno ga i ne smatram Blekom. Vise je to neka vrsta ozbiljne parodije. Niti su price Blekovske, dijalozi su sasvim druge fele, a likovi samo pomalo lice. Bilo je jako tesko crtati takav strip i pritom ostati ozbiljan. Necu te ubiti, Savitchu, ali cu te mrzeti do kraja zivota
@Atila Na popravni. LMS se dovoljno vidi i bez one sive providne podloge. Mesta za naslov Divlja macka imas desno od Blekove glave iznad Markize de Noar. Nema potrebe insistirati na tom kitnjastom logotipu naslova koji je ok za album ali nije u tradiciji LMS. Dobri stari font Impact ce tu obaviti posao.
[i]Originally posted by BiDiKoliko se secam bila je jednom na forumu "prava" naslovnica Kerac Veliki Blek remastera (koji za sada jos nije izasao ali naslovnicu vec ima).
Pre dve godine sam najavio mogucnost izlaska mog Bleka u obliku albuma uz uslov da se rese stvari oko kopirajta. Zasad jos nista nije reseno i jos uvek je na stend baj
Bane, postoji li bilo kakva šansa za "Balkan Ekspres" integral? Vidim da se najavljuje snimanje trećeg dela ovog kultnog filma pa bi strip integral bio prava stvar!
Bane, postoji li bilo kakva šansa za "Balkan Ekspres" integral? Vidim da se najavljuje snimanje trećeg dela ovog kultnog filma pa bi strip integral bio prava stvar!
Zasad ne. Trebalo bi nacrtati jos 40 strana, a to je, Plavsicu i meni, za sadasnje prilike (s obzirom da je finansijska projekcija poduhvata nikakva) prevelik zalogaj. Naime, trebalo bi raditi bar tri meseca na tome, ali porodica ne trpi takve ekonomske pauze.
@Raspucin Neki Mister No, sada ne znam koji, ali uz njegovu naslovnicu bi mi pasovalo "Jubilarni 1000. broj LMS-a"
Ja se (Sa duznim postovanjem ) uopste ne slazem sa tobom. U redu, Miton i ostali su odlicno radili, i to smo svi mi navikli ... to je Blek kojeg znamo i volimo. Ali ne mozes reci da je Kercev Blek "uzasan" .... sto se kvaliteta i detalja tice PUNO je bolji od originalnih (iako je samo ozbiljna parodija). Kvalitet je ocigledno bolji (cak bi slep covek to video). To nije ni samo pitanje ukusa. A to sto bi neko radije citao originalnog Bleka ... pa svako ima prava na svoje misljenje.
Sta mislite koji bi strip bio pogodan za obelezavanje 1000. LMS-a?
Steta je sto Dnevnik nije uradio nista specijalno za jubilarne brojeve. Ja bi (kao sto je Bonelli radio) objavio sve jubilarne brojeve u boji, sa najpopularnijim junakom. A sad, pitanje je, koji je bio najpopularniji junak.