forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Ocenite TV seriju... Californication
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

il cattivo
Average Member

Croatia
862 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 08/09/2010 : 08:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote

quote:
Originally posted by kucni duh

quote:
Originally posted by il cattivo
...................................

tebi vidim ne treba puno za smijeh.
Blago tebi (ovo je izrečeno sa dozom zavisti).

ja sam ti vrlo zahtjevna -potječem iz obitelji u kojoj su Mija Aleksić, Čkalja, cijela ekipa radio/tv emisije "veselo veče", Nela Eržišnik kao kraljica stend-up komedije, Miljenko Smoje (knjige i serije), Branko Ćopić i naravno Mujo i Haso u vicevima, Asterix i Obelix, Gaša, Čarli Braun u stripu- smatrani bogovima humora.
Poredak je nebitan.

A ja mislio kad si počela nabrajati da su ti svi oni dolazili na večeru.

quote:
Originally posted by mr murdoc
Odlicno..
Smanjujem ocijenu seriji sa 4 na 2..

Zaboli me
Samo mi nemojte vas dvoje, jednom i , odjednom početi hvaliti Seinfelda jer će biti belaja.

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 08/09/2010 : 13:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote

Edited by - kucni duh on 08/09/2010 13:22:04
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
862 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 09/09/2010 : 12:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prekini!
Ajmo dalje vlasniče teme, predlažem seriju za koju je rijetko tko čuo (od onih s kojima sam van virtuale pričao,jer vi ovdje ionako niste normalni i ne izlazite iz kuće pa sve gledate i čitate ).
The League of Gentlemen, iliti po naški - Muška družba.
http://www.imdb.com/title/tt0184135/

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 09/09/2010 : 17:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Moram priznati da ovo nikad nisam video... Bas me zanima ocena...

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/09/2010 : 18:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
...hmm 8/10

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 09/09/2010 18:14:46
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 09/09/2010 : 18:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ne znam bre sta je ovo. Meci Big Bang uskoro :)
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/09/2010 : 19:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Ne znam bre sta je ovo. Meci Big Bang uskoro :)

Budem

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 09/09/2010 : 20:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
ni ja nikad za ovo nisam prije cuo

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8204 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/09/2010 : 21:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ajde uskoro stavite na tapet zaboravljeni slučaj (cold case), tu će biti oprečnih mišljenja
nije zanimljivo kad su ove serije za koje nitko nije ni čuo, a kamoli gledo

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8291 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 09/09/2010 : 21:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 09/09/2010 : 23:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
quote:

...hmm 8/10

šta to znači ...hm
je li to "gledao sam i nije loša" , "nemam pojma šta je to, ali slika ne izgleda loše - eto 8/10" ili

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 09/09/2010 : 23:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
League of Gentlemen ... recimo 6/10. Dobri su, ali mi ne pašu.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
862 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 10/09/2010 : 10:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

...hmm 8/10

šta to znači ...hm
je li to "gledao sam i nije loša" , "nemam pojma šta je to, ali slika ne izgleda loše - eto 8/10" ili

A vas dvoje baš morate biti binom?

No...hajde, da i ja velim nešto o ovoj seriji koju sam preporučio za ocjenjivanje i za koju sam očekivao da je ovdje ipak više ljudi čulo/gledalo.No bit će da je ipak taj termin uzeo danka, kako kod onih s kojima sam se van virtuale dotakao ove serije, a tako vidim i kod vas za koje sam pretpostavljao drugačije.
Naime, vjerojatno bih i ja u čuđenju kao većina gledao u naziv teme, da nisam tih godina sa svojom ekipom imao jedno poduže razdoblje u kojem bi se nalazili svaki petak navečer kod mene doma i, lagano se zagrijavali za izlazak.
Bijaše to 2001. i na Novoj Tv, petkom uvečer su išli, redom jedna za drugom, tri serije : Lude sedamdesete, South park i Muška družba (s kojom smo se svi tada premijerno susreli).Bolesna ekipa kakvi jesmo, bolesno nam se i svidjela ta bolesna serija.Njih 4 glume sve likove, muško, žensko, staro, mlado...Pythonovski, ali mnogo crnohumornije, bizarnije, brutalnije, morbidnije.Dakle, definitivno nije za svakoga, ali vrhunska kritika društva i malograđanštine sa specifično brutalno-morbidnim izričajem.

dolej je par linkova, odnosno scena koje su kultne i koje dovoljno govore slučajnom gledatelju namjerniku o kakvoj je seriji riječ :

Local shop za početak :
http://www.youtube.com/watch?v=zOGAAlHzF4o

Upoznavanje sa kućnim pravilima :
http://www.youtube.com/watch?v=T58D467HagM

Aquavita :
http://www.youtube.com/watch?v=AK3LduV4-tg&feature=related

Mr Chinnery (the Vet) :
http://www.youtube.com/watch?v=AJzL_wyMahU&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=o2hGRQo6H3g&feature=related

Creepy Pop :
http://www.youtube.com/watch?v=p5jWZ7yTuh0

I legendarni papa Lazarou :
http://www.youtube.com/watch?v=XM9x5tefjcY

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/09/2010 : 11:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

...hmm 8/10

šta to znači ...hm

Gledao sam i uistinu je dobra .
Takoder moram priznati da nikad nebi dosao do te serije da nije bilo moga poslovnog partnera Derick-a Koji mi je otvorio mala vrata pri mom Home Runningu ka BBC ciji sam fan bio nekih davnih dana u vremenima Monty Pythona .

Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
709 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 11/09/2010 : 20:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
1/10

Vidio sam ju s nekih 8,9 godina,i nikako mi se nije svidjela...a taj se dojam nije uopće popravio kad sam se susreo sa Papa Lazarouom.Zamislite,molim vas,malog devetogodišnjaka kako sam gleda tu seriju i onda taj...taj...lik otme ženu dok njeno dijete viče za njom,onda ju on stavlja u svoje saonice(bila je božična epizoda i baš je on igrao Djeda Mraza),ponosno viče:"Now you're my wife!" i smije se dok odlazi.Oh Isuse,Alahe,Zeuse...
Da nije bilo one epizode South Parka s Mr. Hankeyem,bio bi doživotno traumatiziran.

Edited by - Lucy Liu on 11/09/2010 20:31:27
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 17/09/2010 : 23:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Kako bi bilo da pustimo Trekije da se malo razmasu?

Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 18/09/2010 : 00:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Kako bi bilo da pustimo Trekije da se malo razmasu?

koristim priliku da ovde postavim text koji sam svojevremeno napisao na www.vukajlija.com

Star trek iliti po naški Zvezdane Staze, je nastao negde šezdesetih kao izrazito niskobudžetna TV serija. Neko je valjda uočio glumca ruskog porekla po imenu Leonard Nimoj (Leonard Nimoy) koji je bio nevidjeno ružan ali onako nekako neljudski ružan gotovo kao vanzemaljac. Takvoj osobi nije trebalo kačiti nikakve maske osim što su mu nalepili one kozje uši da se šatro razlikuje od ljudi. Jednom kad si napravio vanzemaljca imao si solidnu bazu za spejs operu- žanr koji je u to vreme, zahvaljujući filmu odiseja u svemiru 2001 (1968) naglo izašao iz diletantske faze koju su krasili kratki matine filmove o kojekakvim kaubojima koji po mesecu, marsu a bogami i veneri vijaju male zelene.
Elem, Zvezdane Staze je priča o Magelanu, Kuku i Kristiforu Kolumbu ali u svemiru. Zaludni popovi i jariće krste a zemljani u 22 veku nakon što su raskrstili sa ratovima i svim zlim navikama i jednom za svagda uspostavili Utopiju (društvo bez robno-novčane razmene, kriminala,... je l' ja to čuh da neko viče komunizam...)se raštrkaše svuda po svemiru tražeći sebi bližnje. Ali djavola bi oni to mogli da im nije dva megapronalaska o kojima svako normalan i dan danas mašta i pati za tim. Jedan je tzv. WORP speed, (ne znamo šta je ali moćno zvuči) sistem za postizanje brzine svetlosti. To je ono kad šatro gledaju svemir kroz šajbu na brodu i onda kad ga nagare, one zvezdane tačkice se pretvore u štapiće. To ono kao znači da ga šibaju preko 200 na sat. Druga fora je, naravno, teleport, majka nad pronalascima. Malo je utisak pokvario Džef Goldblum u filmu "muva" kad se teleportovao zajedno sa muvom pa je kompjuter zabrljavio i napravio megamix, da ne kažem sranje, ali generalni utisak je ipak ok.
I tako ekipa broda Enterprajz (Preduzeće, poduzeće, poduhvat)sastavljena od raznih nacija sa sve vanzemaljcem sa Vulkana -Spokom, predvodjena harizmatičnim kapetanom Džejms T. Kirkom ( William Shatner )luta od nemila do nedraga i po svemiru nailazi na kojekavu šabaneriju kakva smo bili mi zemljani dok se nismo uozbiljili i rešili da uspostavimo onaj malopre pomenuti komu...to..pravedno, besklasno...društvo bez ikakvih problema.
Od prve serije koja je skinuta posle godinu dana jer je, kao što rekoh, budžet bio mali pa verovatno fazoni nisu palili ni kod dečurlije, početkom osamdesetih je nastao čitav serijal već malo ozbiljnijih filmova. Vilijem šetner je gurao za komandama enterprajza do '95 kad su konačno ukapirali da je čovek mator pa su napravili next generation. To se već dogadja vek kasnije, galaktička federacija je izbacila novi enterprajz za poboljšanim performansama a kapetan je Jean-Luc Picard ( inače u tumačenju jednog od najengleskijih engleskih glumaca svih vremena, Patrika Stjuarta)
Inače ta nova generacija je preuzela komande još 1987 ali na TV. Ovoga puta se nije štedela kinta pa je serija već bila malo bogatija. Kod nas je to emitovala čini mi se TV Sarajevo krajem osamdesetih. Od osnovne ideje kasnije su nastale silne spin-off serije kao što je npr. ona o Zvezdanoj Stanici i sl.
Zemlja inače ovde postoji kao jedinstveni entitet i kao takva ona je lider tzv. galaktičke federacije koju čine Vulkan, Romulan i još neki a svi su se oni ujedinili u cilju zaštite od kojekavih divljaka iz dubine svemira. U prvim filmovima Klingonci su im najveći neprijatelji da bi u next generation sagi odjedanput postali saveznici. Nisam baš najbolje ukapirao ovu konekciju ali u svakom slučaju jedan član posade drugog enterprajza je klingonac pa vi vidite.
Ceo koncept je širom planete stvorio čitav pokret fanova, takozvanih trekija koji se prema Star Treku ophode kao prema božanstvu. Jedan od njih je moj bivši kolega programer, koji je bio zadužen za kreiranje aplikativnog softvera u firmi u kojoj radim. Kad je čovek završio posao, svima je na kompjuterskim monitorima izveo ikonicu za pristup tom softveru koji neodoljivo podseća na amblem galaktičke federacije.
I za kraj treba reći da je idejni tvorac cele te priče zanesenjak po imenu Džin Rodenberi (Jean Roddenberry). Kažu da mu je pepeo poslat u svemir i tamo rasejan, kad već za života nije mogao da se vine medju zvezde.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8291 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 18/09/2010 : 17:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
8/10

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 18/09/2010 : 23:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
7/10

Stvarno je to staro, ali bilo je dobrih epizoda. Legende...
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 19/09/2010 : 00:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote

U današnje vrijeme vrhunske filmske tehnologije serija sa scenografijom prepunom kartonskih kutija obljepljenih folijom, sa siromašnim financijskim sredstvima, b-produkcija,....morala se osloniti na dobar scenario i u vrijeme svakakvih flower-power vizionara razviti svoju vlastitu filozofiju koja se razmahala do neslućenih granica i koja zahvaća generacije fanova raznih profila i društvenih statusa širom svijeta.

Prema tome, nebitno je kako nam sada ta serija djeluje naivno i pomalo glupo, treba je cijeniti zbog svega što je ona pokrenila i tako se uvukla u naš suvremeni, svakodnevni život.

Mislim da sam normalan fan, ne ubrajam se u one trekije koji na tv-u paradiraju u federacijskim uniformama i ne sviđaju mi se sve serije proistekle iz originala. Recimo DS9 mi je beskrajno dosadna jer za razliku od ostalih serija di oni svagdi šetaju i susreću razne civilizacije, ovi u DS9 se nigdi ne miču i glavni su zaplet oni ušati što drže bar pa me serija podsjeća na "Nad lipom 35"/"Jel' me neko tražio?" koje btw izbjegavam.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/09/2010 : 06:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Recimo DS9 mi je beskrajno dosadna jer za razliku od ostalih serija di oni svagdi šetaju i susreću razne civilizacije, ovi u DS9 se nigdi ne miču i glavni su zaplet oni ušati što drže bar pa me serija podsjeća na "Nad lipom 35"/"Jel' me neko tražio?" koje btw izbjegavam.

Ha, usporedba ti nije mogla biti gora.

Upravo suprotno, smatram da je zbog istih razloga DS9 zapravo najbolja ST serija. S obzirom da je koncept serije nalagao da oni manje-više stoje na mjestu, drama nije mogla proizlaziti toliko iz situacija izazvanih slučajnim susretom koliko iz odnosa među likovima. A tu je DS9 briljirao. Nijedna ST serija se ne može pohvaliti takvom zanimljivom i šarolikom kolekcijom likova. Isto tako je format serije bio idealan za kontinuirano pripovjedanje, pa smo tako dobili priče o Bajoru, Makijima, ratu s Klingoncima i Dominijem koje su se protezale sve do samog kraja. Veliki naglasak je bio na diplomaciji, religiji i međukulturnom dijalogu.

DS9 je bio dekonstrukcija Federacije, Roddenberryjeve utopije. Federacija se čini kao raj, ali koja je cijena tog raja? I kako on funkcionira? Također, DS9 je bio jedini slučaj gdje smo vidjeli da je jedan časnik Flote bio voljan pregaziti uniformu i sve što ona predstavlja kako bi postigao nešto što je, po njegovom mišljenju, bilo za opće dobro. Sisko je bio opaki mamojebač. Koliko je DS9 bila drastično drugačija najbolje ilustrira jedna scena između Siska i Q-a. Q isprovocira Siska, a ovaj ga udari. Zatim izmijene par znakovitih riječi:

Q: You hit me! Picard never hit me.
Sisko: I'm not Picard.

Plus, DS9 je imao Garaka, najbolji lik koji se ikad pojavio na TV ekranima.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9473 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 19/09/2010 : 18:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
zanimljivo kako usprkos svim nedostacima ta prva serija uspije tako lako prenijeti poruku. smeta mi malo ponavljanje motiva, odnosno mehanizmi zapleta slični samo drugi planet.

7/10

za DS9 se moram složit sa Mr. Bushidom. po meni ona predstavlja vrhunac i logični slijed evolucije Star Treka. Isto tako bez TOS-a i TNG-a ne bi bilo DS9 i on ne bi imao toliko smisla.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 19/09/2010 : 18:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
A ko vam je omiljeni kapetan:

Picard . Iako, Original Series i Voyager nisam gledao, a DS9 i Enterprise dosta manje od TNG. Nisam bas najbolji Trekkie :P
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 21/09/2010 : 18:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Nije mi nikad leglo, dakle nemam prava na ocjenu

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 21/09/2010 : 18:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije mi nikad leglo, dakle nemam prava na ocjenu

nemas

STAR TREK

Jedino sto mi je izuzetno islo na zivce, je sivonja kapetan Kirk, uvek u pravu i nametnut kao opsteherojska idealizacija coveka predvodnika velikog pohoda. on je najprovidniji u celoj seriji, a i smesan je ko bioskop

Zato je Spok legenda

keva serija

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000