Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/09/2010 : 19:57:20
|
quote: Originally posted by anto
Marko, dosada si izdao 27 albuma a do kraja godine u planu je još 16;znači ukupno 43 od predviđenih 50 i kusur,što je odlična realizacija za jednu ipak ekonomski kriznu godinu na ovim prostorima. Gledam najavu za kraj ove i narednu godinu i sa jedne strane sam srećan za sva ova prelepa izdanja koja će nam doći (malo je frka za finansije, ali kada se nešto voli onda se čovek i snađe),ali sa druge strane plašim se da i ti kao BG (pa i BP) ne odeš previše u širinu na uštrb dubine (ako si me razumeo).Previše je novih serijala;normalno ne sumnjam da je išta tu loše,drago mi je da ima i mangi i klasika i novih stvari ,ali zar nije ovo preveliki zalogaj za jednu ne tako veliku izdavačku kuću (nisam zlonameran,normalno,Fibri želim decenije uspešnog poslovanja,već se jednostavno plašim da se ne izgubiš u prevelikim obavezama a i da li se ovo sve može finansijski ispratiti sa tvoje strane ?)
Pa, iskreno, nisam siguran kako ću to sve uspjeti izfinancirati, s obzirom na situaciju i prodaju. Ali, ja sam i dosad prvo skakao pa onda u zraku razmišljao kako ću doskočiti, i uvijek se nekako sve na kraju dobro završilo, pa se nadam da će tako biti i dalje. Vidjet ćemo. Ali, već ću se ja nekako snaći.
E sad, što se širina vs. dubina tiče, malo je problem o tome govoriti, pogotovo uspoređivati se s Bookglobeom jer će Nebojši opet skočiti tlak Mislim, iz iskustva znam kako mi se riječi lako izokreću i različito tumače i onda od ovakvih istupa imam samo glupe polemike. Uglavnom, mislim da se ne trebaš plašiti jer većina najavljenih naslova su integrali - dakle, ili već zaokruženi tj. završeni serijali, ili veliki dijelovi serijala: evo, npr. Magasin General 1 je integral od 4 albuma, što je pola serijala. Jonathan 1 & 2 su 6/15. Kriminal 2/5, Barefoot Gen 4/10, Alack 4/8, Negro Blanco, Isaac & Povratak prirodi 2/5, Tvrđa 8/32 itd itd... što znači da ću veliku većinu njih završiti unutar godinu-dvije od objavljivanja prvih brojeva. |
Trouble will find me |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/09/2010 : 20:23:03
|
Mene je toliko ozlojedilo Bookglobeovo odlaženje u pretjeranu širinu i sporo završavanje / nezavršavanje serijala da sam batalio svojeg nekada omiljenog izdavača. U zadnje vrijeme, tiraži od 300 i cijene od 100 kn. za 50 strana albuma ne mirišu mi na dobro. S druge strane, Fibra je sušta suprotnost. Ide se na što brže završavanje svega što je za veliku pohvalu. To također kazuje da postoji briga za čitatelje što je za još veću pohvalu. Fibrine stripove kupujem bez glavobolje jer su ili već integrali / pojedinačni albumi ili znam da nastavci slijede u razumnom periodu. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8611 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 19/09/2010 : 21:26:31
|
Ne vidim da se pominje onaj Macanov Kapetan Amerika?
Ima li šanse da se u budućnosti poveća saradnja sa Marvelom? Fibra je idealan izdavač za izdanja kao što je integralno izdanje John Buscema/Stan Lee-jevog Silver Surfera itd. |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8611 Posts
Posted - 19/09/2010 : 21:33:12
|
quote: Originally posted by Ignus
a DC smrdi? kad smo već kod superherojštine :)
Ne, taman posla. Nego kad je Fibra već počela da posluje sa Marvelom, zanima me mogućnost proširenja te saradnje. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
Posted - 19/09/2010 : 21:44:55
|
quote: Originally posted by alexts
Ne vidim da se pominje onaj Macanov Kapetan Amerika?
Ima li šanse da se u budućnosti poveća saradnja sa Marvelom? Fibra je idealan izdavač za izdanja kao što je integralno izdanje John Buscema/Stan Lee-jevog Silver Surfera itd.
On spada pod Orku. Ima šanse, naravno, ali još je rano pričati o tome. Mislim, i ja stalno razmišljam o novim i novim stvarima, ali treba prvo objaviti ovo što je već dogovoreno:) |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
Posted - 19/09/2010 : 21:45:27
|
S DC-em sve to ide sporo. Ali nadam se da će na kraju ipak biti nešto od svega toga. |
Trouble will find me |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 19/09/2010 : 21:50:01
|
quote: Originally posted by Markos
S DC-em sve to ide sporo. Ali nadam se da će na kraju ipak biti nešto od svega toga.
opa! tjerao zeca a istjerao vuka iz šume |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21286 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/09/2010 : 22:14:47
|
Marko, dosada si izdao 27 albuma a do kraja godine u planu je još 16;znači ukupno 43 od predviđenih 50 i kusur,što je odlična realizacija za jednu ipak ekonomski kriznu godinu na ovim prostorima. Gledam najavu za kraj ove i narednu godinu i sa jedne strane sam srećan za sva ova prelepa izdanja koja će nam doći (malo je frka za finansije, ali kada se nešto voli onda se čovek i snađe),ali sa druge strane plašim se da i ti kao BG (pa i BP) ne odeš previše u širinu na uštrb dubine (ako si me razumeo).Previše je novih serijala;normalno ne sumnjam da je išta tu loše,drago mi je da ima i mangi i klasika i novih stvari ,ali zar nije ovo preveliki zalogaj za jednu ne tako veliku izdavačku kuću (nisam zlonameran,normalno,Fibri želim decenije uspešnog poslovanja,već se jednostavno plašim da se ne izgubiš u prevelikim obavezama a i da li se ovo sve može finansijski ispratiti sa tvoje strane ?)
Pa, iskreno, nisam siguran kako ću to sve uspjeti izfinancirati, s obzirom na situaciju i prodaju. Ali, ja sam i dosad prvo skakao pa onda u zraku razmišljao kako ću doskočiti, i uvijek se nekako sve na kraju dobro završilo, pa se nadam da će tako biti i dalje. Vidjet ćemo. Ali, već ću se ja nekako snaći.
E sad, što se širina vs. dubina tiče, malo je problem o tome govoriti, pogotovo uspoređivati se s Bookglobeom jer će Nebojši opet skočiti tlak Mislim, iz iskustva znam kako mi se riječi lako izokreću i različito tumače i onda od ovakvih istupa imam samo glupe polemike. Uglavnom, mislim da se ne trebaš plašiti jer većina najavljenih naslova su integrali - dakle, ili već zaokruženi tj. završeni serijali, ili veliki dijelovi serijala: evo, npr. Magasin General 1 je integral od 4 albuma, što je pola serijala. Jonathan 1 & 2 su 6/15. Kriminal 2/5, Barefoot Gen 4/10, Alack 4/8, Negro Blanco, Isaac & Povratak prirodi 2/5, Tvrđa 8/32 itd itd... što znači da ću veliku većinu njih završiti unutar godinu-dvije od objavljivanja prvih brojeva.
Ok (mada ima tu i Ratmena,Rip Kirbija,Opskurnih gradova,Lj/R,Gospodin Žan,...) U svakom slučaju, mi te pratimo na tvom putu izdavanja ovih bisera devete umetnosti,jer sumnjam da da bi većinu ovih naslova videli ikad na ovim prostorima da nije Fibre. A opet hvala Bogu što postoje i BG,SA,LL,DW,BP,... bez kojih ne bi bilo jednako dobrih stripova (Torgala,XIII,B.Prinsa,Džeremaje,Krcka,100 metaka,Korta Maltezea,Astera,Tangija,Riđobradog,Klare,Spiroua,Linkolna,Iznoguda,Tarzana,Boa Morija,...) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
JAH WOBBLE
Average Member
639 Posts
Member since 20/01/2009 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15813 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 20/09/2010 : 10:39:10
|
E sad, što se širina vs. dubina tiče, malo je problem o tome govoriti, pogotovo uspoređivati se s Bookglobeom jer će Nebojši opet skočiti tlak Mislim, iz iskustva znam kako mi se riječi lako izokreću i različito tumače i onda od ovakvih istupa imam samo glupe polemike. Uglavnom, mislim da se ne trebaš plašiti jer većina najavljenih naslova su integrali - dakle, ili već zaokruženi tj. završeni serijali, ili veliki dijelovi serijala: evo, npr. Magasin General 1 je integral od 4 albuma, što je pola serijala. Jonathan 1 & 2 su 6/15. Kriminal 2/5, Barefoot Gen 4/10, Alack 4/8, Negro Blanco, Isaac & Povratak prirodi 2/5, Tvrđa 8/32 itd itd... što znači da ću veliku većinu njih završiti unutar godinu-dvije od objavljivanja prvih brojeva.
Ok (mada ima tu i Ratmena,Rip Kirbija,Opskurnih gradova,Lj/R,Gospodin Žan,...) U svakom slučaju, mi te pratimo na tvom putu izdavanja ovih bisera devete umetnosti,jer sumnjam da da bi većinu ovih naslova videli ikad na ovim prostorima da nije Fibre. A opet hvala Bogu što postoje i BG,SA,LL,DW,BP,... bez kojih ne bi bilo jednako dobrih stripova (Torgala,XIII,B.Prinsa,Džeremaje,Krcka,100 metaka,Korta Maltezea,Astera,Tangija,Riđobradog,Klare,Spiroua,Linkolna,Iznoguda,Tarzana,Boa Morija,...)
istomišljenik sam |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 20/09/2010 : 12:52:05
|
Jok:(
Gruenwald je jedan zanimljiv lik, cijelu svoju karijeru je proveo radeći u Marvelu gdje je pisao odlične priče za stripove poput Hawkeye, Captain America (kojeg je pisao 10 godina), Quasar, itd.
Međutim, Gruenwaldovo vjerojatno najbolje djelo (uz serijal D.P. 7) je dvanaestodijelna saga Squadron Supreme. Squadron Supreme je originalno zamišljen kao kopija DC-jevog tima Justice League of America. Gruenwald je iskoristio ove likove kako bi sa njima ispripovjedao priču o superherojima, velikoj moći, odgovornosti i teškim posljedicama. S obzirom da je priča izašla 1985. godine, prije Mooreovih Watchmen, mnogi će reći da je Squadron Supreme zapravo "Watchmen prije Watchmena". Sličnosti definitivno ima, pogotovo po pitanju tematike i radnje, ali mislim da postoji prilično velika razlika u tonu, pristupu, i konstrukciji. Kasnije je Gruenwald zaokružio priču sa one-shotom Squadron Supreme: Death of a Universe.
Jedna zanimljivost, navodno je Gruenwald bio toliko ponosan na svoj Squadron Supreme da mu je posljednja želja bila da mu pepeo nakon njegove smrti (s 43 godine, srčani udar) izmiješaju sa tintom kojom je tiskan reprint serijala. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 20/09/2010 : 18:56:54
|
I tako se veseli Manu Larcenet preokrenu na pricu o ovim super-gacesama. Nesto kao kad bi poceli pricu o Black Keys ili Pixies, a to se izokrene na Phila Collinsa (on mi nesto prvi pade na pamet, vidio sam ga na tv neki dan). Ah, taj mainstream, zabava miliona... Ljudi, imate mjesto na forumu za ove u gacama, stramplicama i cizmicama, mozete i tamo upitati Markosa kad ce to doci na red. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21286 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/09/2010 : 19:54:48
|
etmgosa,napokon da i tvoj topik ima više od jedne stranice |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 20/09/2010 19:55:06 |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8611 Posts
Posted - 21/09/2010 : 16:46:00
|
Ja isto smatram da ima mnogo prečih stvari iz američkog stripa od Squadron Supreme. Marvel je nekada imao stripove u rangu kvaliteta Mort Cindera ili Alvar Majora i neki od tih klasika (svejedno da li su super heroji ili ne) zaslužuju vrhunska izdanja.
quote: Originally posted by etmgosa
I tako se veseli Manu Larcenet preokrenu na pricu o ovim super-gacesama. Nesto kao kad bi poceli pricu o Black Keys ili Pixies, a to se izokrene na Phila Collinsa (on mi nesto prvi pade na pamet, vidio sam ga na tv neki dan). Ah, taj mainstream, zabava miliona... Ljudi, imate mjesto na forumu za ove u gacama, stramplicama i cizmicama, mozete i tamo upitati Markosa kad ce to doci na red.
Upravo o tome se i radi. Phila Collins je nekada bio u Genesis i njegov je autorski doprinos tada bio značajan koliko i The Pixies za rock muziku, što mlađe generacije (Pixies fanovi) možda i ne znaju tj ne poznaju tu fazu i njen značaj.
Preneseno na strip, mnogi mlađi ljubitelji stripa ne znaju da su pod etiketom Marvela nastajali neki od najboljih stripova uopšte, od gorepomenutog Srebrnog Letača do npr. Frankenstain's Monster Mikea Plooga itd. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Posted - 21/09/2010 : 16:57:43
|
quote: Originally posted by alexts
Preneseno na strip, mnogi mlađi ljubitelji stripa ne znaju da su pod etiketom Marvela nastajali neki od najboljih stripova uopšte, od gorepomenutog Srebrnog Letača do npr. Frankenstain's Monster Mikea Plooga itd.
Slažem se da su navedeni odlični stripovi, ali isto tako smatram da Squadron Supreme nije ništa slabiji od njih, dapače.
I ne možeš spomenuti Ploogovog Frankensteina bez da spomeneš Garyja Friedricha. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 21/09/2010 : 23:38:47
|
Srebreni Letac. Taj pacenik (vjecito tuzan i smrknut) koliko se sjecam nema cak ni gaca. Dobro si ga se sjetio. Njegov doprinos stripu vjerovatno je isti koliko i Genesis muzici. Imam jednog kolegu kojem su dvije najbolje grupe svih vremena (nista drugo i ne postoji za njega) Genesis i Guns N' Roses. Dovoljno sam star da sam mogao slusati i jedne i druge, ali tesko mi se sjetiti koje sam manje podnosio... To sam samo slusao kad naviju po kaficima, pa sam morao. Kad pricamo o uticaju americkog stripa, onda priznam Raymonda, Caniffa i slicne. Bez uvrede, ali poslije Fantoma stvarno nije trebalo dodavati nove gacese (niti ove bez gaca). Zar im se stvarno moraju vidjeti svi ti misici? Pomalo pederski... |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
|
Topic |
|
|
|