Author |
Topic |
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 26/06/2008 : 23:57:30
|
Jednako volim citati obadvije navedene izdavacke opcije |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 27/06/2008 : 00:00:03
|
quote: Originally posted by mladjo
Moja stripovska odiseja počela je tamo negdje (sada već poprilično daleke) 84 ili 85 godine, stripovima "Bubnjevi Smrti", "Klopka za Zagora" i "Sedma Žrtva" od dobrog starog strica Martya. Bilo je to drugo vrijeme, vrijeme prvih Commodoraca,primanja u pionire, a informacija (svaka, pa tako i ona o stripu) cijenila se mnogo više nego sada, kada se jednim klikom miša može doći do željenog saznanja. Stripove su čitali svi. Apsolutno svi. Sve i jedan klinac. Tada je Bonelli bio sve. I niti smo znali , niti smo se opterećivali sa drugim stvarima. HC izdanje od Blueberrya, činilo se kao nešto daleko, skupo, nedostižno, nepotrebno. Nije tada, naravno, bilo internet aukcija, a glavni izvor stripova su bili momci na Trešnjevačkom placu. Sjećam se ljeta 93. Tada sam pokupovao sve Martije koji su mi falili( njih sedamdesetak.) za jednog klinca od četrnaest godina, zaljubljenog u stripove to je bio jedan od bitnijih događaja u njegovoj stripovskoj "karijeri". Naravno, žeđ za otkrivanjem drugih stvari, te neizbježna promjena ukusa koja dolazi uz to, promijenili su moje shvaćanje stripovskog svijeta, otkrile su se nove granice, a neke su zauvijek izbrisane i moj stripovski ego danas nije isti kao ranije, ali... Zašto mi je (ipak) više draži Bonelli? Zbog onog dječaka koji je u jedno ljeto skupio sve Martije. Zbog onih zajedničkih čitanja sa drugim klincima u ljetnim noćima. Zbog svih onih razmjena, loših i dobrih.Zbog mladosti. Zbog uspomena
Uh, a ja sam se 1985. godine ozenio.... |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 27/06/2008 : 00:19:52
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Dosadni su i jedni i drugi. Volim bum tras poleti američke stripove uz koakakolu i hamburger - živi brzo 300 na sat blam bum tras Batman Spider-man.
Jedeš i piješ dok čitaš !?!?!?!? Još pogotovo ako zamastiš ruke s hamburgerom i onda tako diraš stripove!!!!
Shame on you.
|
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 27/06/2008 : 00:20:14
|
quote: Originally posted by Deers
quote: Originally posted by culfis
33,33%:33,33%:33,33%
A kome ide onih 0,01%?
Znao sam de ce neko da postavi ovo pitanje! Odmah se setim filma Supermen III kada Ricard Prajor prebacuje na svoj racun delove centa i postaje milioner! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 27/06/2008 : 10:48:46
|
Hvala svima na komentarima... Lijepo je vidjeti da ljudi imaju široki spektar zanimanja za stripove. Makar, moje mišljenje je da je tu ipak najbitniji faktor-cijena. Francuzi bi se puno više čitali da su dostupniji. Kada bi Blueberry koštao 16-20-25 kuna, te izlazio jedanput mjesečno, sigurno bi ga, uz Bonellija, mnogi klinci i stariji kupovali.Isto je i sa ostalim junacima. Ali želje su jedno... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 27/06/2008 : 12:32:51
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
quote: Originally posted by Raga
nikad pročito niti cuo i za jedan stip iz Flamansko-franc.škole...
This is a joke, right?
Osjećam se glupo ali reći ću svejedno - Asterix.
Nije joke...dobro osim Asterixa i LuckyLuke? ne znam više, mislim, valjda znam junake, ali ne znam da pripadaju toj skoli... Ali nije valjda da to čitate... |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6025 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 27/06/2008 : 13:04:38
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
nikad pročito niti cuo i za jedan stip iz Flamansko-franc.škole...
This is a joke, right?
Osjećam se glupo ali reći ću svejedno - Asterix.
Nije joke...dobro osim Asterixa i LuckyLuke? ne znam više, mislim, valjda znam junake, ali ne znam da pripadaju toj skoli... Ali nije valjda da to čitate...
Nije valjda da ti čitaš Zagora
Asterix je u Francuskoj na popisu obavezne školske lektire, kad će Zagor do takvog statusa? A ti znaš da ne može svašta ući u lektiru... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/06/2008 : 13:51:24
|
Hvala svima na komentarima... Lijepo je vidjeti da ljudi imaju široki spektar zanimanja za stripove. Makar, moje mišljenje je da je tu ipak najbitniji faktor-cijena. Francuzi bi se puno više čitali da su dostupniji. Kada bi Blueberry koštao 16-20-25 kuna, te izlazio jedanput mjesečno, sigurno bi ga, uz Bonellija, mnogi klinci i stariji kupovali.Isto je i sa ostalim junacima. Ali želje su jedno...
Tako je. Da nisu u formi tih skupih i nekompatibilnih albuma! NO kako naginjem šundu, vjerojatno bi mi i dalje bolje pasali Bonellijevci... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29341 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/06/2008 : 21:33:14
|
Moja stripovska odiseja počela je tamo negdje (sada već poprilično daleke) 84 ili 85 godine, stripovima "Bubnjevi Smrti", "Klopka za Zagora" i "Sedma Žrtva" od dobrog starog strica Martya. Bilo je to drugo vrijeme, vrijeme prvih Commodoraca,primanja u pionire, a informacija (svaka, pa tako i ona o stripu) cijenila se mnogo više nego sada, kada se jednim klikom miša može doći do željenog saznanja. Stripove su čitali svi. Apsolutno svi. Sve i jedan klinac. Tada je Bonelli bio sve. I niti smo znali , niti smo se opterećivali sa drugim stvarima. HC izdanje od Blueberrya, činilo se kao nešto daleko, skupo, nedostižno, nepotrebno. Nije tada, naravno, bilo internet aukcija, a glavni izvor stripova su bili momci na Trešnjevačkom placu. Sjećam se ljeta 93. Tada sam pokupovao sve Martije koji su mi falili( njih sedamdesetak.) za jednog klinca od četrnaest godina, zaljubljenog u stripove to je bio jedan od bitnijih događaja u njegovoj stripovskoj "karijeri". Naravno, žeđ za otkrivanjem drugih stvari, te neizbježna promjena ukusa koja dolazi uz to, promijenili su moje shvaćanje stripovskog svijeta, otkrile su se nove granice, a neke su zauvijek izbrisane i moj stripovski ego danas nije isti kao ranije, ali... Zašto mi je (ipak) više draži Bonelli? Zbog onog dječaka koji je u jedno ljeto skupio sve Martije. Zbog onih zajedničkih čitanja sa drugim klincima u ljetnim noćima. Zbog svih onih razmjena, loših i dobrih.Zbog mladosti. Zbog uspomena
Ja cu reci da ne iskljucujem niti preferiram nijednu skolu, ali mi je ovo jako lijep opis koji se u mnogo toga poklapa sa mojim iskustvom i razmisljanjima. |
Trouble will find me |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 29/06/2008 : 23:28:59
|
Jasam čovek koji živi u miru sa svojom nedoslednošću. I ja sam dugo čitao samo Bonelija, pa sam video da mi i ovo drugo odgovara. Tako i sa Amerima, od mrzitelja njihove kulture počeo sam da smekšavam, pa mi se prečesto dopadne nešto što Ameri rade. Mada mislim da te dve strip škole nisu kategorija koja se da porediti. To je kao porediti Kleptona i Hendriksa. Obojica su dobri i najbolji. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 06/07/2008 : 22:50:11
|
Evo, nije me bilo deset dana, bijah na odmoru sa dragom, pa samo da za kraj prokomentiram: lijepo je vidjeti rezultate koji proklamiraju ovakvu raznovrsnost. Bonnelli ima najviše glasova, ali također je zanimljivo da 50 % glasača čita Francuze ( što uz Bonellija, što samostalno ). Sve u svemu lijep presjek stripovskog ukusa,i na kraju krajeva, koliko god nam ukusi za stripovsku umjetnost bili različiti, na neki način , ta različitost nas spaja.Živili |
|
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 06/07/2008 : 23:11:35
|
Verovatno zbog cene Bonelli izdanja danas najlakše nađu put do klinaca koji tek ulaze u svet stripa. Nekada je bilo drugačije, uz Stripoteku koja je meni poslužila kao uvod u f-b školu i nezaobilazni Zabavnik, 80-ih, početak 90-ih. I danas je tako, ali hoću da kažem da je broj junaka koji su tad prezentovani bio daleko veći. Ili mi se čini...? A opet, gde god se okreneš, ispadali su Blek, Mark, Zagor... Pa sam ih sve gotovo istovremeno zavoleo... Zavisno od raspoloženja i novca, čitam svašta. Neka bude 30%-30%, a preostalih 40%, zbog omiljenih mi Valianta, Conana i Silver Surfera, dajem Amerima. Samo me mange nekako ne privlače, još uvek. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 06/07/2008 : 23:13:19
|
Sve u svemu lijep presjek stripovskog ukusa,i na kraju krajeva, koliko god nam ukusi za stripovsku umjetnost bili različiti, na neki način , ta različitost nas spaja.Živili
ovde nema šta da se doda. :)) |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 21/09/2010 : 14:04:26
|
Evo za Sawitcha Neka obadva topica, da vidimo jel se šta promijenilo... |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40232 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 21/09/2010 : 14:12:38
|
Trebao si sacekati bar do veceras da vidimo rezultate onog pa da onda uporedimo... Tamo je namerno postavljeno ili ili... Ali dobro sad... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 21/09/2010 : 14:14:26
|
Ma ovaj je samo za usporedbu Ljudi, glasajte na Sawitcevom topicu, pa ćemo poslije uspoređivati Eto |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40232 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 21/09/2010 : 15:19:56
|
samo sam bonelija citao do sada , a sada najvjerovatnije cu nabaviti koji strip album i iz druge skole da vidim sta se tu ima vidjeti , svi hvale pa i mene interesuje sta je to :) kada mognem dati neko opsirnije misljenje u vezi obadvije skole iznesem ga blagovremeno :) |
feka |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 21/09/2010 : 15:22:47
|
inace volim da je crtez dobar , a i prica da ima smisla ali uzivam u ljepoti crteza valjda je to profesionalna deformacija radi struke :) |
feka |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1743 Posts
Member since 06/05/2009 |
|
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 22/09/2010 : 11:42:40
|
od Bonelija samo MMa i KPa, superherojštinu volim ali je rijetko čitam. Dok sam naručivao stripove sa amazona puno sam ih više čitao, a sada se držim domaćih izdavaća. Dakle BD je kod mene najviše zastupljen. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Topic |
|