forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Skenirani stripovi-za ili protiv?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

sawitch
Advanced Member

Serbia
40256 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/09/2010 : 19:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Zar nije poenta procitati strip?

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/09/2010 : 20:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by azra x.

50-50,i mislila sam da ce se podeliti misljenja,jer dok su me jedni savetovali da skinem skenirani strip,drugi su me osudjivali da nisam "true" ako to radim

Probaj pa ćeš vidjeti da li ti odgovara. Ako ti odgovara, super, eto jeftinog čitanja.
Ja osobno ne mogu ni čitati u sjedećem položaju, ni sa ekrana, niti se naginjati naprijed. Volim se zavaliti ili leći, osjetiti papir u rukama i težinu stripa. No, svatko zna šta mu odgovara...
A to "true" slobodno okači mački o rep. Ne moraš nikome ništa dokazivati, ovdje se radi o uživanju...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 22/09/2010 20:08:21
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1745 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 22/09/2010 : 20:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Zar nije poenta procitati strip?

Eh sad... puno pitaš!
Sjećam se da je jednom bila rasprava o tome da li se čitaju kupljeni stripovi ili se samo slažu u vitrinu...

Logično je da su oni koji stripove ne čitaju nego ih samo slažu u vitrinu protiv scaniranih stripova... jer njih ne mogu složiti u vitrinu...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40256 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/09/2010 : 20:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mogu zipovane

Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 22/09/2010 : 20:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Protiv naravno. Nikad još nisam pročitao cijeli strip na kompu niti imam namjeru.
Poseban je gušt čitati ođštampan (tiskan)strip, kao i sve što je u takvoj formi (novine, revije, knjige, etc).
Često sam sebe znao uhvatiti kako mirišem boju na papiru.:)

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40256 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/09/2010 : 21:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da ovde masa brka poentu.. Nije pitanje da li vise volite da citate skenirane ili papirne varijante.. Svi mi vise volimo da legnemo i da procitamo strip...

Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 22/09/2010 : 21:05:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
quote:

50-50,i mislila sam da ce se podeliti misljenja,jer dok su me jedni savetovali da skinem skenirani strip,drugi su me osudjivali da nisam "true" ako to radim

Kao sto si vec primjetila sve zavisi od tvog stil citanja - lezeci ili sjedeci. Ja vise volim lezeci i zato sam protiv

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."

Edited by - kemo2012 on 22/09/2010 21:07:45
Go to Top of Page

akitb
Starting Member

Serbia
38 Posts

Member since 20/07/2010

Posted - 22/09/2010 : 21:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send akitb a Private Message  Reply with Quote
PROTIV!!!! :) ja ne mogu da citam stripove na kompu,neam pojma sto :D
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 22/09/2010 : 21:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
Za naravno i sam sam ih skenirao preko 100 komada,nemaju svi novce danas a zeljeli bi da procitaju strip,naravno nije isto citati zavaljen na krevetu i pred racunarom ali ako se strip skenira kvalitetno mozete se i udaljiti od racunara i citati

Recimo libelus je preskup za mene a volim magicnog vjetra i texa od njih,para se nema za kupiti to,tako da mi ovakvo citanje ne pada tesko

Nemam potpis...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/09/2010 : 22:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
PROTIV!

jebes to kad nekomu strip kolekcija izgleda ovako:

Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1745 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 22/09/2010 : 22:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

PROTIV!

jebes to kad nekomu strip kolekcija izgleda ovako:

Šta sam ja ono reko a sawitchu, a?

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 22/09/2010 : 22:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ne bih voleo da mi prosla i ova nova Kata osvanu na nekom kompu u ovom delu evrope. Ali nemam nista protiv da klinac iz Finske ili Indonezije ima priliku da se upozna i sa mojim radovima, jer oni zaista nemaju sanse da to nabave. Licno skidam stripove samo radi informacije, preletim sa fast forward (nemam zivce za zumiranje islicne trice) i ako postoji mogucnost, kupim ili pozajmim. Ako je u pitanju neki raritet od pre wwII ili iz pedesetih, i nema teorije da to neko izda a autori su odavno nezainteresovani za kopirajte, takav strip zadrzim. Savest me takodje ne grize da cuvam stripove notornih izrabljivaca strip autora kao sto su King Features, DC, Fleetway i slicna banda. Njima iz principa ne dam pare, jer autori ili njihovi naslednici nemaju nikakve asne od toga.
A dozivljaj citanja na kompu je daleko inferiorniji od listanja papira. Tu nema diskusije. Mislim da ni Ipad 2m sa 4m nece to popraviti.
Glasao sam za, ali samo kao informativno citanje.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12488 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/09/2010 : 22:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Za. Lako ih je nabavit i nisu skupi.

Have mercy
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 22/09/2010 : 23:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
Pa i ja sam ZA , ali radije citam stripove na papiru ... na kompjuteru ni jednom nisam procitao kompletan strip, to je ponekad muka ziva. Ja za posao svakodnevno koristim kompjuter, dosta mi je 8 sati toga. Kupio sam iPad i imam preko 50GB stripova na njemu, najvise stvari koje se vise ne mogu nabaviti, ili su takav reritet da su preskupi. To je malo bolje jer mozes da legnes i citas (i u mraku kad supruga zeli da spava ), mozes i nositi sa sobom bilo gde ides . U nedelju idemo na odmor, pa ga nosim sa sobom . Ali ni to nije isto kao papirnato izdanje.
Go to Top of Page

azra x.
Junior Member

Serbia
492 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 22/09/2010 : 23:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit azra x.'s Homepage  Send azra x. a Private Message  Reply with Quote
Definitivno nam je svima draze papirnato izdanje i lezanje dok se cita(ehhh,konformisti),al kad se nema para i mogucnosti,a volimo strip,i sken je prihvatljiv...
Verujem da cu se jednom,kad postanem bogata i slavna,oduziti izdavacima i autorima i dokazati kao stripofil i kolekcionar kupivsi sve epizode koje sada ovako beskrupulozno skidam sa interneta.

I da cu citati papirna izdanja izlezavajuci se na svojoj privatnoj plazi na dalekom fensi ostrvu.

Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me? o.o
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/09/2010 : 00:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

Definitivno nam je svima draze papirnato izdanje i lezanje dok se cita(ehhh,konformisti),al kad se nema para i mogucnosti,a volimo strip,i sken je prihvatljiv...
Verujem da cu se jednom,kad postanem bogata i slavna,oduziti izdavacima i autorima i dokazati kao stripofil i kolekcionar kupivsi sve epizode koje sada ovako beskrupulozno skidam sa interneta.

I da cu citati papirna izdanja izlezavajuci se na svojoj privatnoj plazi na dalekom fensi ostrvu.

Ako ti se ovo ostvari, zovi i mene, idem i ja s tobom. Valjda ce ti trebat neko da ti nalije pice

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Solim1
Starting Member

33 Posts

Member since 05/09/2010

Posted - 23/09/2010 : 00:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Solim1 a Private Message  Reply with Quote
Uvek papirnato izdanje ali da je moguce citati i skenove u krevetu...

Pa mislim da je vise nego moguce :)
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40256 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/09/2010 : 00:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ali papirnom nikad ne nestane baterije..

Go to Top of Page

azra x.
Junior Member

Serbia
492 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 23/09/2010 : 00:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit azra x.'s Homepage  Send azra x. a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12488 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 23/09/2010 : 00:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
I možeš njime dupe obrisati

Have mercy
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 23/09/2010 : 00:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ali papirnom nikad ne nestane baterije..

par puta sam pokušao pročitat skeniranog Zagora od ZS , ali su mi oči iskapale

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

azra x.
Junior Member

Serbia
492 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 23/09/2010 : 00:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit azra x.'s Homepage  Send azra x. a Private Message  Reply with Quote
Ja se evo sad,posle pola dana buljenja u ovaj forum,spremam da citam Martija (skeniranog,svakako)

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 23/09/2010 : 00:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Ja sam protiv...
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
861 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 23/09/2010 : 11:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
Moja nestrpljivost nema granica, te kod mene želja mora biti odmah i sada uslišena.A to jedino mogu sa skeniranim stripovima (jer parama ne mogu utažiti glad u tako kratkoj jedinici vremena).
Druga je stvar što to što pročitam želim, i u većini slučajeva i nabavim u papirnatom.
Jer nema do mirisa papira i čitanja posvuda...

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

davruk
Starting Member

Croatia
2 Posts

Member since 22/03/2010

Posted - 23/09/2010 : 11:53:49  Show Profile Show Extended Profile  Send davruk a Private Message  Reply with Quote
Naravno da je lijepše pročitati strip na papiru ali ako ne mogu doći do papirnatog primjera a mogu pročitati sken sigurno se neću puno razmišljati da li da ga pročitam ili ne!
Isto tako je i sa filmovima, muzikom, e-knjigama...
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000