forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 slanje tiskanica??
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Tomislav
Average Member

Croatia
815 Posts

Member since 23/08/2002

Posted - 22/09/2010 : 14:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomislav a Private Message  Reply with Quote
Vec neko vrijeme mi se desava da ne mogu poslati stripove kao tiskanicu. Rekli su mi da od sada po novome(zadnjih par mjeseci) tiskanice u inozemstvo mogu slati samo pravne osobe!!! Nema mi to bas smisla ma pe zanima jel netko imao slicnih iskstava?
Cini mi se da je isto i za tiskanice u HR ali za to nisam siguran, to i nije tako veliki problem jer je cijena paketa vise-manje ista kao i za tisknacnicu ali kod slanja u inozemstvo je ta cijena ipak bitno drugacija.
Ako je malo stripova moze se slati kao pismo(jaaako skupo) a ako ih je vise onda kao paket ali i to je u pravilu neisplativo sve do nekih 3-4 kilograma...

Tomislav
Average Member

Croatia
815 Posts

Member since 23/08/2002

Posted - 22/09/2010 : 14:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomislav a Private Message  Reply with Quote
evo cijena postarina:
http://www.posta.hr/main.aspx?id=208
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27137 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/09/2010 : 14:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
valjda preporučene tiskanice za inozemstvo ne idu.obične idu,ja poslao prekjučer.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tomislav
Average Member

Croatia
815 Posts

Member since 23/08/2002

Posted - 22/09/2010 : 15:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomislav a Private Message  Reply with Quote
ma na dvije pošte mi odbili slati tiskanice!! Preporucene se ne mogu slati vec neko vrijeme to znam ali ovo me iznenadilo...
Ma ocito ni oni sami ne znaju sta smiju poslati a sta ne smiju...sad tko je u pravu, ovi koji meni ne zele poslati ili ovi koji su tebi poslali??
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/09/2010 : 16:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ja šaljem tiskanice bez problema (zadnja prije par dana).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47395 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/09/2010 : 16:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ti si u ZG a tamo se više drže pravila
ja san jutros posla s moje pošte bez problema

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

Tomislav
Average Member

Croatia
815 Posts

Member since 23/08/2002

Posted - 22/09/2010 : 20:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomislav a Private Message  Reply with Quote
Sad sam i zvao call-centar Poste i tamo mi kazu da naravno da mogu slati tiskanice!! A onda ih pitam jesu li stripovi tiskanice jer mi se i to znalo desavati da mi ocito ne bas pametne djlatnice kazu da su tiskanice samo knjige i casopisi a ne i stripovi, da im za stripove ne pise da je to tiskanica. Pa se onda ja moram sa njima objasnajvati da koja je razika?? Ma sad kad me pitaju kazem da su to knjige, knjige sa slikicama hehe
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/09/2010 : 20:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tomislav

Sad sam i zvao call-centar Poste i tamo mi kazu da naravno da mogu slati tiskanice!! A onda ih pitam jesu li stripovi tiskanice jer mi se i to znalo desavati da mi ocito ne bas pametne djlatnice kazu da su tiskanice samo knjige i casopisi a ne i stripovi, da im za stripove ne pise da je to tiskanica. Pa se onda ja moram sa njima objasnajvati da koja je razika?? Ma sad kad me pitaju kazem da su to knjige, knjige sa slikicama hehe

Ne uzburkavaj. Još će na kraju i Lwoodu i meni zabraniti slanje tiskanica zato što čačkaš.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 22/09/2010 20:11:12
Go to Top of Page

Tomislav
Average Member

Croatia
815 Posts

Member since 23/08/2002

Posted - 23/09/2010 : 18:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomislav a Private Message  Reply with Quote
hehehe ajde dobro, necu onda vise ;)
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10449 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/10/2010 : 00:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Ne da mi se sve ponovo pisat pa ću samo zalipit mail prepisku sa čovikon iz Srbije.Tiskanica je putovala duže od 10 dana pa ga je interesiralo šta se dešava sa pošiljkom.

Moj mail

Nažalost nema načina da se uđe u trag tiskanici, jer je Hrvatska pošta prije par miseci ukinila mogućnost slanja preporučene tiskanice.Preporučena tiskanica je bila 10ak Kn skuplja ali si dobiva potvrdu o slanju i nije se moga izgubit trag.Pametnjakovići su ostavili mogućnost slanja preporučene tiskanice unutar Hrvatske međutim vani se više ne može.Totalna glupost, jer je unutar Hrvatske ionako bolje poslat kao paket.Paket se vani ne isplati slat jer je poštarina za paket skulja, a i paket se za razliku od tiskanice otvara na carini.
Osin šta je pošta ukinila mogućnost slanja preporučene tiskanice, općenito je stanje u Hr pošti unatrag 2-3 miseca poprilično nedefinirano.
U zadnjih misec dana san sla tiskanice u inozemstvo sa tri pošte.
Glavne pošte u Splitu, pošte u mome kvartu u Splitu, i pošte u Zagrebu, i na sve tri pošte različita pravila.
U splitkoj glavnoj pošti ne smin zamotat strip u kraton i foliju, i koverta se ne smi zalipit već je zatvore klamaricom(ne znan kako se kod vas kaže, spajalicama za papir).
U mojoj lokalnoj pošti mogu zaštitit strip i mogu zalipit kovertu, samo moran strip zamotat u pošti, tako da službenica vidi da san stvarno zamota knjigu..
U zagrebačkoj pošti uopće ne zatvaraju kovertu već je zavežu konopom kao paket????, jer po zagrebačkoj verziji pošte, na carini moraju imat mogućnost provjere pošiljke.Isto tako bi po zagrebačkoj pošti, moga bit problem šta je strip umotan u prozirnu plastičnu foliju pa bi ga na carini mogli otvorit jer se ne vidi 100% jasno šta je u pošiljci.

Njegov odgovor par dana posli

Stigao je konacno.
Imali su potrebu da ga pregledaju i prepakuju na carini. Zao mi je sto nemam
foto aparat da slikam kako je dosao.
KATASTROFA! Dva kartona dole i gore i preko toga njihove dve carinske zute
trake. To je sve.
BTW traka se zalepila za strip i ostavila veliki zuti trag koji je nemoguce
skinuti sa ivica stranica.
Vrh hrbata olupan i to lepo olupan. Naslovna gore pri sredini takodje lepo
olupana.
Pride stigao jos i racun od 88 dinara jer je njiha ekipa morala da ga ponovo
"upakuje".
Ma prelepo. Eto da znas pa da nekom sledecem preneses da mu ne padne napamet
da
to porucuje preko nasih divnih posta. Bilo koja druga varijanta, samo ne
postom. Pardon... gresim. Ovde zapravo
nije problem posta, vec taj carinski deo al' se svodi na isto.

Do sada mi se ovo nije dogodilo, ali budući san kako u mome mailu piše na 3 pošte dobija 3 različite informacije o slanju tiskanica ne čudi me da se ovako nešto dogodilo.
Usput, ovo je tiskanica koju san posla sa pošte iz kvarta.

Slanje tiskanice u inozemstvo bez preporuke je ionako popriličo rizično.Ako još uz to postoji mogućnost da će carinici otvarat i prepakirat stripove slanje tiskanica u inozemstvo definitivno otpada kao opcija.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 12/10/2010 : 01:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
A da li se iz Srbije za Hrvatsku moze slati preporucena tiskovina???

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8284 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 12/10/2010 : 08:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elfak nish

A da li se iz Srbije za Hrvatsku moze slati preporucena tiskovina???

idemo obično pa šta bude. Kad god sam slao nikad nije bilo problema. valjda i sad neće kad sam ja kupac

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 10/11/2010 : 21:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
OK, nakon ovoga sto sam procitao nisam vise pametan kako poslati sljedecu posiljku.
Naime, trebao bih poslati 14 stripova (Slobodna Dalmacija) u Sloveniju. Da se radi o RH poslao bih bez razmisljanja kao paket, ali za Sloveniju bi u tom slucaju bila masna postarina (90-100 kn).
E sad:
- Da li mogu tih 14 komada poslati kao tiskanicu za medjunarodni promet?
- Kako upakirati te stripove unutar same tiskanice, jer vidim da nema nikakvog pravila? Prozirni najlon, papir, nesto trece ili nista od navedenog?
- Ako ih stavim upakirane u onu veliku kovertu sa zastitnim jastucicima, jel to moze proci?
- Da li treba cokolada za tetu na salteru ili ce mi sve to vratiti bacanjem u glavu?

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 11/11/2010 : 10:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

OK, nakon ovoga sto sam procitao nisam vise pametan kako poslati sljedecu posiljku.
Naime, trebao bih poslati 14 stripova (Slobodna Dalmacija) u Sloveniju. Da se radi o RH poslao bih bez razmisljanja kao paket, ali za Sloveniju bi u tom slucaju bila masna postarina (90-100 kn).
E sad:
- Kako upakirati te stripove unutar same tiskanice, jer vidim da nema nikakvog pravila? Prozirni najlon, papir, nesto trece ili nista od navedenog?
- Ako ih stavim upakirane u onu veliku kovertu sa zastitnim jastucicima, jel to moze proci?
- Da li treba cokolada za tetu na salteru ili ce mi sve to vratiti bacanjem u glavu?

NAPRAVILI STE SLONA OD MUHE

Primao sam tiskanice od par osoba i vidim da ne znaju zapakirat istu tako da dode sve citavo.
Ajmo redom kako upakirati tiskanicu da tete na pošti nece prigovarat i da sve dode u komadu.
1.Karton
nako puno eksperimentiranja došao sam do zaključka da je najbolji onaj od kutija u koji se pakiraju cigarete.
Lagan a čvrst.
2.Plastična vrečica,
Najbolje su one za zamrzavanje od 3 kile, stripovi se umotaju i njih sa hrptovima prema unutra , omotaju se kartonom,rubovi kartona se ostave malko prema vani, 1 do 2 cm, i obljepe sa onom širokom trakom (smeđom)selotejp.
3.Špaga , uže ,konop,
Pošto to bacaju koje kako na pošti , potrebno je još dodatno zaštitit paket, sa špagom, i zavezati ga

i to je to imate savršeno upakiranu tiskanicu , koju ne mogu lako uništiti.i prolazi sve stroge propise pakiranja koje nalaže Hr pošta

postavit ču slike kasnije nemam ih sad pa da se vidi kao to izgleda i koliko je čvrsto

http://www.appaloosa.hr/
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/11/2010 : 17:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

E sad:

Pogledaj ovdje, vjerujem da će pomoći...
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=26360&SearchTerms=pakiranje

Edited by - Obi-wan on 11/11/2010 17:04:35
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 11/11/2010 : 18:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Hvala ljudi
Evo samo da javim, upakirao sam to danas popodne kao tiskanicu..eto je dolje:

Kako sam i sumnjao, izgled tiskanice je predstavljao najmanji problem, jer sam naravno naisao na Überbitch iza saltera
Zadnji put kad sam slao strip kao tiskanicu za inozemstvo, radilo se o MM Gigantu pa sam im mogao podvaliti "knjigu". Ovaj put je bilo ocito da se radi o stripovima pa sam odslusao recitaciju o famoznoj "Okruznici" koju su dobili iz sredisnjice, a koja zabranjuje slanje stripa u tiskanici, dok knjige i casopisi mogu (okruznica, sredisnjica, zakon, pravila...totalno su se ufurale )
Na moje pitanje da mi objasni logiku po kojoj casopis koji se sastoji od slikica u boji moze proci a strip koji sadrzi c/b i boju ne moze, rekla je diplomatski da ona naravno samo provodi naredjenje...
Uglavnom, snasao sam se i rekao da sam nazvao njihov kontaktni centar koji je naveden na webu Poste i da su mi tamo rekli da mogu stripove poslati u tiskanici. Überbitch je na to rekla da mi ne vjeruje i da cisto sumnja da su mi to rekli ali posto ne odustajem nek mi bude ovaj put
Nakon 15 minuta navlacenja izasao sam na slobodu...

EDIT: Usput, platio sam 60 kn postarine. Da je islo kao paket bilo bi 98 kn.

Edited by - dante on 11/11/2010 19:06:40
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 11/11/2010 : 23:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message  Reply with Quote
Nemojte se ljutiti ali ovo su primjeri kako se ne pakira tiskanica
Jer ako tako pakirate , gledajuči naše poštare velika je vjerovatnost da stripovi dođu oštečeni
Na žalost imao sam slike , ali ih ne mogu nači, a nemam sad ništa za upakirati, ali dat ču si sutra truda i napraviti slike

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47395 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/11/2010 : 23:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
staviš u veliku žutu omotnicu.
tako je ne može uguravat u sandučić

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 11/11/2010 : 23:52:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Guffy

Jer ako tako pakirate , gledajuči naše poštare velika je vjerovatnost da stripovi dođu oštečeni

Kako, ako su sa svih strana (osim otvorene) zasticeni tvrdim kartonom?

Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 12/11/2010 : 16:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Guffy

Kako, ako su sa svih strana (osim otvorene) zasticeni tvrdim kartonom?

ne šaljem više toliko tiskanice pa sad ne pakiram baš puno,

ovo tvoje je ok , samo je špaga pretanka, isto i karton, ,
kažem iz iskustva da je najbolji karton za pakiranje onaj u koji se pakiraju cigarete.Čvrst a lagan..
ovakva špaga lagano se usiječe u karton i ošteti strip.
a da si omotao sa širokim smeđim selotejpom ne bi mogla, ima puno malih caka ,
Kad se šalje blizu nije problem ali ako šalješ brodom za USA itekako bi bilo problema .

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/11/2010 : 18:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
A ja baš danas poslao tiskovinu(tiskanicu)u Sloveniju. Kad sam došao na red, pošto je bila gužva u pošti, ta žena na šalteru mi je rekla da drugi put kad šaljem tiskovinu, ne treba da čekam, nego da joj se javim i da će mi je uzeti preko reda. Nema tu nikakvog gledanja, niti pitanja šta šaljem, gde šaljem i sličnih peripetija.

Stvar je u tome da ja sa tog šaltera šaljem godinama i nikad nisam imao nikakvih problema. A plus što su njen sin i moj najmlađi sin išli zajedno u razred u osnovnoj školi, he he he...

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 12/11/2010 : 19:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
Tako znači - preko veza ti šalješ

Kod nas isto nema problema oko slanja - dosad su mi sve uzeli bez problema.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 12/11/2010 : 19:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Guffy, ovo smedje je natron za umatanje paketa, karton je ovo bijelo sto proviruje ispod njega
Zapakirano je u karton od kutije koja je bila ambalaza za case, onda znas da mora biti kompaktno
A spaga ko spaga, jedina koju sam mogao naci...ma s obzirom da to nije pretesko mislim da ce izdrzati bez problema.

Edited by - dante on 12/11/2010 19:50:17
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000