forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 licitiranje clana pod nickom Mornar
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 26/09/2010 : 16:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Mene interesuje zasto se nekim clanovima poput ovoga dozvoljava licitiranje bez obzira na to sto jos uvijek nemaju skupljena 3 negativna komentara
Izlicitirao je jednu aukciju prije 20 dana i odustao a razlog mu je bio da nije mogao skupiti novac za te stripove...a sad odjednom ima novaca da licitira nekoliko kompleta stripova u isto vrijeme
Zar ne bi bilo bolje da se svakome kome je odmah prvi komentar negativan zabrani licitacija dok mu ga sam prodavac ne izbrise...
Vjerujem da se svakome desiti negativan komentar ali cim je prvi komentar negativan uglavnom tu nesto nece biti ni kasnije u redu...
Ja sam par puta u zadnjih godinu dana odustao od par aukcija koje sam pratio samo zato sto sam vidio da se nadbidava par clanova bez pozitivnih komentara a nisam htio bas da mi neki nepoznat clan pumpa cijenu...
Bilo bi mi zanimljivo cuti kakva su iskustva prodavaca sa novijim clanovima kada su u pitanju iznosi preko 1000kn...
Mozda neko od prodavaca stvarno racuna na taj novac od aukcije pa mozemo misliti kako mu je kad nakon mjesec dana vidi da od realizacije nema nista i da mora ponovo iste stripove staviti na aukciju...jos ako je imao nekog drugog zainteresiranog kupca koji je odustao zbog vece ponude od njegove, prodavacu je direktno nanesena steta...

@Markos

da li je moguce napraviti na aukciji opciju da se zabrani clanovima bez kometara ili koji vec imaju negativan komentar licitiranje na aukciji...sa tim da prodavac moze odredjenom clanu dozvoliti kupovinu ako ga je ovaj kontaktirao ili sta vec...
tako bi mozda i tvoja odgovornost prema prodavacu ukoliko postoji bila sigurno daleko manja

Be yourself; everyone else is already taken.

sawitch
Advanced Member

Serbia
40589 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/09/2010 : 16:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Tako sam ja racunao na novac koje mi je ono govno iz Banja Luke izlicitiralo za oko 300 eura pa nista... I razumem te u potpunosti.. Kakva tri negativna.. Ja bih za svaki negativan zabranjivao ucesce na aukcijama dok se ne resi situacija... Ako se bas ne moze dogovoriti, na forumaski tribunal....

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 26/09/2010 : 17:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

Mene interesuje zasto se nekim clanovima poput ovoga dozvoljava licitiranje bez obzira na to sto jos uvijek nemaju skupljena 3 negativna komentara
Izlicitirao je jednu aukciju prije 20 dana i odustao a razlog mu je bio da nije mogao skupiti novac za te stripove...a sad odjednom ima novaca da licitira nekoliko kompleta stripova u isto vrijeme
Zar ne bi bilo bolje da se svakome kome je odmah prvi komentar negativan zabrani licitacija dok mu ga sam prodavac ne izbrise...
Vjerujem da se svakome desiti negativan komentar ali cim je prvi komentar negativan uglavnom tu nesto nece biti ni kasnije u redu...
Ja sam par puta u zadnjih godinu dana odustao od par aukcija koje sam pratio samo zato sto sam vidio da se nadbidava par clanova bez pozitivnih komentara a nisam htio bas da mi neki nepoznat clan pumpa cijenu...
Bilo bi mi zanimljivo cuti kakva su iskustva prodavaca sa novijim clanovima kada su u pitanju iznosi preko 1000kn...
Mozda neko od prodavaca stvarno racuna na taj novac od aukcije pa mozemo misliti kako mu je kad nakon mjesec dana vidi da od realizacije nema nista i da mora ponovo iste stripove staviti na aukciju...jos ako je imao nekog drugog zainteresiranog kupca koji je odustao zbog vece ponude od njegove, prodavacu je direktno nanesena steta...

@Markos

da li je moguce napraviti na aukciji opciju da se zabrani clanovima bez kometara ili koji vec imaju negativan komentar licitiranje na aukciji...sa tim da prodavac moze odredjenom clanu dozvoliti kupovinu ako ga je ovaj kontaktirao ili sta vec...
tako bi mozda i tvoja odgovornost prema prodavacu ukoliko postoji bila sigurno daleko manja

He,he,he,eto puke slucajnosti,jer i moj prvi komentar je bio negativni od clana Damage Brain ili tako nesto(nesporazum je to bio i covjek je njega zaljepio),poslije je ipak ispalo da sam ja ok kupac.Salu na stranu,ali nemoze se mjeriti vrijednost covjeka preko negativnog komentara,posebno ako je jedan jedini,pa ako su i dva,to nije mjerilo sigurno.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40589 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/09/2010 : 18:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Naravno da mozes.. Eto, sada si ti dobio negativan i ne slazes se sa njim... Otvoris topic i kazes: "Dobio sam negativni komentar zbog tog i tog".. E onda cujemo i drugu stranu i u globalu cemo se svi sloziti i naci resenje... Negativan se izbrise, obaveze se ispune i teramo dalje... Znaci ja mogu zajebati Dveribada na primer za koju hiljadu eura 2 puta i dobiti 2 negativna (ako ne dobijem metkove u stomak ) i onda biti posten i ispunjavati obaveze jer bi me treci negativan eliminisao sa liste kupaca/prodavaca...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40589 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/09/2010 : 18:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da dodam.. U najmanju ruku zuti i crveni karton.. Tri negative je mnogo... Uvek se moze obratiti administratoru ili moderatorima ako je nepravedno zalepljen negativan komentar...

Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1307 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 26/09/2010 : 20:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message  Reply with Quote
Ma jasno,
odustajanje od aukcija, bilo za 10 ili za 1000kn je bezobrazno, a pogotovo ako istovremeno kupuješ nešto drugo od drugog člana.
i sad ja ti napišem da si bezobrazan a neko drugi da si super,
pa još ispadnem lud!

"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!"
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29475 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/09/2010 : 20:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

@Markos

Tesko je sve to generalizirati. Tri negativna su po meni optimalna granica.
Ti kao prodavač možeš koristiti crnu listu. Dakle, ako vidiš da ti netko koga ne želiš ostavlja ponude, možeš ga staviti na crnu listu i gotovo.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40589 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/09/2010 : 21:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ali sto bi Ponki trpao ko zna koga na crne liste a taj sa 2 negativna komentara brljao po aukcijama? Svi znamo da je neozbiljan u najmanju ruku, da ne upotrebim neku tezu rec...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/09/2010 : 21:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ali sto bi Ponki trpao ko zna koga na crne liste a taj sa 2 negativna komentara brljao po aukcijama? Svi znamo da je neozbiljan u najmanju ruku, da ne upotrebim neku tezu rec...

Ja spomenutog člana već neko vrijeme imam na zabrani kupovanja. No, to traži koncentraciju i praćenje aukcija (negativnih komentara) za šta većina ljudi nema ni volje ni vremena. I opet to nije garancija mira i uspjeha jer uvijek dođe novi debil sa 0 komentara koji će upravo na vama pokazati svoju neozbiljnost. Nema druge nego mirno i strpljivo. Sistem nije savršen, ali teško je smisliti bolji. Kada netko zeza, treba ga staviti ovdje da svi vide i tako se zaštite (ili mu dati priliku da objasni kakav je problem u pitanju).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 26/09/2010 21:44:03
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40589 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/09/2010 : 22:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Treba otvoriti topic sa spiskom "prevaranata" ili prevaranata i pored nika u zagradi staviti koga je zeznuo tako da se uvek moze poslati PM sa pitanjem sta je bilo tu u stvari... Nesto kao Punisher za kaznjenike tako i ovo za malverzatore...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/09/2010 : 09:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Treba otvoriti topic sa spiskom "prevaranata" ili prevaranata i pored nika u zagradi staviti koga je zeznuo tako da se uvek moze poslati PM sa pitanjem sta je bilo tu u stvari... Nesto kao Punisher za kaznjenike tako i ovo za malverzatore...

To je ustvari crna lista, no ti bi preglednije.
Problem je kako razlučiti istinu od laži i nagađanja. I tko je stvarno mućak, a tko žrtva nesretnih okolnosti ili neznanja.
Nema druge već pratiti tko dobija negativne komentare na aukcijama (ima ikonica) i personalizirati povremeno svoju zabranu kupaca...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000