forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Paket nije stigao - kako ipak nešto izvući
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/09/2010 : 17:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Do sada sam poslao par stotina paketa i svi su stigli. Svi osim jednog - od prije 12 dana. S obzirom da baš nikada nije putovalo toliko, mogu pretpostaviti da je paket izgubljen.
Kupac je bio u svojoj pošti 2 puta i nema paketa. U pitanju je nov član, a po nervozi naslućujem da misli kako sam ga prevario.

Pretpostavljam da je moj idući korak odlazak u poštu reklamacija nakon čega oni prave neku potražnicu.
Volio bih da ako netko ima slična iskustva, objasni šta se dešava. Kakve su šanse da se paket nađe, vraćaju li novac u praksi ili je to samo teorija? Vraćaju li punu vrijednost i poštarinu? Da li se ovo nekome dogodilo (znam da tiskanice nestaju tu i tamo, ali ovo je ipak paket koji slovi za siguran).

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 25/10/2010 20:41:45

sawitch
Advanced Member

Serbia
40585 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/09/2010 : 17:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se vrati 10 x vrednost postarine

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

elva
Junior Member

391 Posts

Member since 22/01/2006

Posted - 22/09/2010 : 17:31:20  Show Profile Show Extended Profile  Send elva a Private Message  Reply with Quote
Da nisi možda slao IVANU5000!?
Trebali bi ti vratiti 5 puta vrijednost paketa.
Znači ako si stavio 80 kuna vrijednost trebali bi vratiti 400 kuna.
Nadam se da imaš potvrdu.

Ja ili drugi,razlike su to posrijedi.
Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/09/2010 : 19:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elva

Majko mila, da to barem rade ovdje u USA, toliko paketa nikad nisam dobio da sam prakticni u minusu nekoliko stotina dolara :(

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/09/2010 : 20:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Na sajtu pošte piše da vraćaju navedenu vrijednost + poštarina. Što i ima logike. No, zanima me da li je to stvarno u praksi tako. Da li je to netko dobio...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/09/2010 : 20:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije Ivan, njemu je stiglo.
Nema šanse da bi se bacili u toliki trošak...

Edited by - Obi-wan on 25/10/2010 21:10:05
Go to Top of Page

napoleon
Senior Member

Serbia
2629 Posts

Member since 13/02/2002

Posted - 23/09/2010 : 07:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send napoleon a Private Message  Reply with Quote
Može se desiti da paket zaglavi na carini.
U tom slučaju u pošti šalješ poternicu za paketima.
Meni se isto desilo kad sam pakete slao u USA.
Pakete su našli na osnovu broja i stigli su posle 45 dana.
Takodje se može desiti da niko nepodigne paket u roku od 7 dana,u tom slučaju paket se vraća i plaća se povratna poštarina.
U slučaju da se paket nenadje vraćaju ti petostruku vrednost pošiljke.
Takodje oni na osnovu broja paketa u glavnoj pošti mogu videti da li je paket prešao granicu i kad.
napoleon
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/09/2010 : 08:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Ako si slao unutar Lijepe vase onda traje predugo, ako si slao vani jos ima sanse da stigne.
Meni je jednom paketic iz Madrida putovao u Ljubljanu mjesec i pol (jer se u međuvrijemenu zaustavio u Bratislavi ; od tada sam uvijek stavljao Eslovenia kod moje adrese).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/09/2010 : 16:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Slao sam unutar Hrvatske, mislio sam da se to podrazumijeva tako da ni o kakvim carinama nema govora. Idem danas-sutra na poštu pa ću izvještavati ovdje da saznamo i taj scenario...

Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 23/09/2010 : 17:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message  Reply with Quote
Imaš broj pošiljke pretpostavljam.
Ukucaj ovde i vidi gde je zapelo.........
http://ips.posta.hr/
Takođe možeš iskopirati ako ideš na poštu pa da on to telefonom reše, naravno ako je još uvek u sistemu pošte.
Kako ovde ne vode računa, pretpostavljam da ni kod vas nije bolje, postoji varijanta da je neko pokupio potvrdu o prispeću pošiljke i pokupio paket sa pošte. To bi takođe trebalo izaći u ovom tragaču.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/09/2010 : 17:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Collector

Imaš broj pošiljke pretpostavljam.
Ukucaj ovde i vidi gde je zapelo.........
http://ips.posta.hr/
Takođe možeš iskopirati ako ideš na poštu pa da on to telefonom reše, naravno ako je još uvek u sistemu pošte.
Kako ovde ne vode računa, pretpostavljam da ni kod vas nije bolje, postoji varijanta da je neko pokupio potvrdu o prispeću pošiljke i pokupio paket sa pošte. To bi takođe trebalo izaći u ovom tragaču.

Imam 5 potvrda kod sebe i za svaku je odgovor u dlaku isti:
No information, please check your item identifier

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/09/2010 : 18:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Nisi valjda slao LMS 4.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17187 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 23/09/2010 : 18:29:33  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
U Srbiji kad se paket vrati pošiljaocu onda pošiljalac mora da plati 200 dinara ako hoće da preuzme ponovo paket, možda sad nešto više, ne znam tačno.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/09/2010 : 19:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Bio na pošti. Službenica zvala poštu primatelja. Nitko se nije javio. Zaključili da je u pitanje manje mjesto gdje pošte rade samo prije podne. Sutra opet na poštu s papirom. Opet će zvati. Ako paket nije stigao, šalje potražnicu.

Edited by - Obi-wan on 24/09/2010 17:10:08
Go to Top of Page

ivan.blazur
Starting Member

15 Posts

Member since 02/09/2010

Posted - 23/09/2010 : 22:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan.blazur a Private Message  Reply with Quote
VIDIM DA SMO POSTALI JAKO DUHOVITI:)
quote:

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 24/09/2010 : 14:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Moze stati na carini,mislim da sam jednom dobio menstruaciju paket poslije 2 mjeseca,
inace uzme od 3-10 dana.

Edited by - Porter on 24/09/2010 14:32:54
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/09/2010 : 17:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Bila žena na pošti danas ponovo.
Zvali poštu primatelja, paket definitivno nije stigao (14 dana).
Napravili potražnicu koja je naplaćena 5.50 kn. (nelogično da mi uzimaju još novaca s obzirom da su mi izgubili paket).
Ako se ne nađe, dobijam odštetu u navedenoj vrijednosti paketa (18.58 za poštarinu i potražnicu službenica nije spominjala).

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27146 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/09/2010 : 17:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivan.blazur

VIDIM DA SMO POSTALI JAKO DUHOVITI:)[quote][i]Originally posted by

A ti bi se moga i javit za onoga zagora?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27146 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/09/2010 : 17:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Bila žena na pošti danas ponovo.
Zvali poštu primatelja, paket definitivno nije stigao (14 dana).
Napravili potražnicu koja je naplaćena 5.50 kn. (nelogično da mi uzimaju još novaca s obzirom da su mi izgubili paket).
Ako se ne nađe, dobijam odštetu u navedenoj vrijednosti paketa (18.58 za poštarinu i potražnicu službenica nije spominjala).

Odjebi ih Obi.U najmanjem slučaju imaju ti vratit i poštarinu i potražnicu ako ne i više.Napravi frku,traži razgovor sa voditeljom pošte a ako ti ne izađu u susret zovi u zagreb.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/09/2010 : 18:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Kontaktirao sam info službu mailom. Dobio sam robotski hladan odgovor i tabelu u kojoj se vidi da me sleduje:
- iznos vrijednosti paketa (zbog gubitka)
- iznos naplaćene poštarine (zbog neobavljene usluge).
No prije toga moram čekati na odgovor za potražnicu, zatim ispunjaviti zahtjev za odštetu pa opet čekati.

Edited by - Obi-wan on 24/09/2010 18:37:18
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12544 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/09/2010 : 23:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
E sada mene nešto drugo zanima.
Šta če biti sa onim kojemu si ti poslao paket koji se izgubio?
Vjerovatno češ mu vratiti pare, a ti češ ostati bez stripova.Dobro dobit češ tu nadoknadu od pošte za izgubljeni paket ali da si umjesto visine vrijednosti napisao umjesto 80, ti bi napisao 800 ti bi sada zaradio 10 puta više....a ako bi paket stigao ionako nema veze,koliki je iznos napisan dali se više plača poštarnina ako se napiše veča vrijednost nego je u istini (ionako oni ne znaju koja je vrijednost paketa) pa bi bilo dobro ako se plača ista cijena poštarnine da se uvijek piše deset puta veča vrijednost, tako te bar ne boli glava ako se paket izgubi.....šta više, čak je dobro da se izgubi haha....
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/09/2010 : 23:27:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

E sada mene nešto drugo zanima.
Šta če biti sa onim kojemu si ti poslao paket koji se izgubio?
Vjerovatno češ mu vratiti pare, a ti češ ostati bez stripova.Dobro dobit češ tu nadoknadu od pošte za izgubljeni paket ali da si umjesto visine vrijednosti napisao umjesto 80, ti bi napisao 800 ti bi sada zaradio 10 puta više....a ako bi paket stigao ionako nema veze,koliki je iznos napisan dali se više plača poštarnina ako se napiše veča vrijednost nego je u istini (ionako oni ne znaju koja je vrijednost paketa) pa bi bilo dobro ako se plača ista cijena poštarnine da se uvijek piše deset puta veča vrijednost, tako te bar ne boli glava ako se paket izgubi.....šta više, čak je dobro da se izgubi haha....

Naravno da se plaća veća poštarina za veću navedenu vrijednost. U tome je sva caka. A paket se izgubi jednom u 6 godina stalnog slanja - znači ne baš često.
Kada mi daju novce, ja refundiram kupcu sve njegove troškove (biti će tu negdje dosta) i nitko neće biti na gubitku (meni je on već platio stripove pa ni ja nisam na gubitku).
Jedino gorak ukus meni što paket nije stigao, a kupcu što je dugo čekao i na kraju samo dobio novac nazad...

Edited by - Obi-wan on 24/09/2010 23:28:52
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12544 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/09/2010 : 23:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
da ali ipak češ imati troškove (potražnica,benzin na poštu par puta i provizija za prodate stripove,trebaš vratiti kupcu novce i to košta recimo uplatnica ili pismo,...) što znači da si u minusu jedno 5-10 eura,....ali dobro bar da ti vrate novac za paket moglo je biti i gore.....
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/09/2010 : 15:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Do sada sam poslao par stotina paketa i svi su stigli. Svi osim jednog - od prije 12 dana. S obzirom da baš nikada nije putovalo toliko, mogu pretpostaviti da je paket izgubljen.
Kupac je bio u svojoj pošti 2 puta i nema paketa. U pitanju je nov član, a po nervozi naslućujem da misli kako sam ga prevario.

Pretpostavljam da je moj idući korak odlazak u poštu reklamacija nakon čega oni prave neku potražnicu.
Volio bih da ako netko ima slična iskustva, objasni šta se dešava. Kakve su šanse da se paket nađe, vraćaju li novac u praksi ili je to samo teorija? Vraćaju li punu vrijednost i poštarinu? Da li se ovo nekome dogodilo (znam da tiskanice nestaju tu i tamo, ali ovo je ipak paket koji slovi za siguran).

Upravo mislio tebi poslati mail! i meni se zagubio paket jos ljetos.
pa da te pitam za savjet-ti bar imas iskustva!!

Hc-1 strip, slao kao paket da bude sigurnije.
Kupac nikad dobio, ja nikad dobio povratnicu da nije isporucen.
Isli u postu ja i on-svi se prave Englezi... Mene slali u Zg u glavnu postu, pa tete na salteru se cudom cude-pa nemaju u kompu podatke za prosli mjesec, pa mozda ipak paket dodje, pa dodite opet, i sl. Uglavnom nista od toga--kao trebao bih traziti nekog kontrolora, koji ne radi subotom, a radnim danom 8-16---upravo kad i ja! Nedavno sam otisao ranije sa posla bas da ga nadjem i nema sanse da dodjem na vrijeme, pa jos dok ga nadjem!!!
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/09/2010 : 15:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kontaktirao sam info službu mailom. Dobio sam robotski hladan odgovor i tabelu u kojoj se vidi da me sleduje:
- iznos vrijednosti paketa (zbog gubitka)
- iznos naplaćene poštarine (zbog neobavljene usluge).
No prije toga moram čekati na odgovor za potražnicu, zatim ispunjaviti zahtjev za odštetu pa opet čekati.

Na koji mail si to slao??
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4670 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 29/09/2010 : 16:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Patience. Use the force.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000