Author |
Topic |
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 03/10/2010 : 21:44:31
|
Naravno, jer i te kako ima veze sa celom pricom, obzirom da prelazi mosto do drugog sveta upravo zbog susreta sa ocem i razgovora o proslosti |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 03/10/2010 : 22:11:26
|
quote: Originally posted by kemo2012
quote: Originally posted by acestroke
Kada bi krenuli iz pocetka zbog određene kronologije o Zagrovom zivotu to bi izgledalo ovako. Da li sam propustio neku epizodu ili je ovo dobar raspored?
Ne treba ti Indijanska Magija ovdje, ali sve ostalo je ok za mlade godine Wildinga ;)
Pa koja epizoda bi mogla da bude poslje "Nulta Godina Darkwooda"?
Ne bi smili zaboravit ni sljedeće epizode: Tamo Gdje Protječe Rijeka / Traperi iz Utvrde Arrow - istina da je dio priče koji se odnosi na događaje u sadašnjosti pomalo glup (zato je crtež odličan!), ali onaj dio koji se odnosi na Particka Wildinga prije nego je posta Zagor je dosta zanimljiv.
Prvi Zagor Almanah - iako priča spada u period kad je Wilding već posta Zagor, značajna je ako ništa zbog toga šta se radnja dešava prije prvoga broja, znači prije susreta sa Chicom. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
kemo2012
Junior Member
USA
312 Posts
Member since 18/09/2010 |
Posted - 03/10/2010 : 22:42:09
|
@kemo2012: Pa znas kako je, 'Zagor Prica' je u dva dijela, (Zagor Prica i Gospodar Darkvuda). Ako bas hocemo da korektno stavimo hronologiju, onda treba prvih 55 stranica Zagor Prica, i onda zaustavit tu epizodu, i nastavit sagu u Specijal "Prica o Wandering Fitziju". Onda posle te, nastavit Zagor Prica od strane 56, i ponovo zaustavit tu pricu u epizodi "Gospodar Darkvuda" na stranici 7, kad Zagor sahrani Fitziya. Onda od te stranice pocet citavu "Nulta Godina Darkvuda" i zavrsit je, i kad se ta zavrsi, nastavit "Gospodar Darkvuda" od strane 8 i to kraja. Onda bi imo kompletnu 'Patrick Wilding-postaje-Zagor Te Nay' transformaciju. ;)
Bilo bi super kada bi covjek mogao da napravi neku vrstu "super knjige" od ovoga sto tvrdis. Da li ima nekih piratskih izvora koji bi mogli da stave sve ovo zajedno u jednu lil dvije knjige? Kao sto su neki uradili sa epizodom "Pun Mesec":
|
"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel." |
|
|
kemo2012
Junior Member
USA
312 Posts
Posted - 04/10/2010 : 01:56:23
|
Bilo bi super kada bi covjek mogao da napravi neku vrstu "super knjige" od ovoga sto tvrdis. Da li ima nekih piratskih izvora koji bi mogli da stave sve ovo zajedno u jednu lil dvije knjige? Kao sto su neki uradili sa epizodom "Pun Mesec":
Pa ako imas vremena i volje, sve se moze, naravno. Ako stampas samo za sebe, privatno, nema granice kakve stripove mozes da sastavis
U pravu si jarane jer nebi bilo lose da covjek sastavi nekoliko avantura u jednu knjigu (sa tvrdim koricama). To bi ocuvalo strip u vrlo dobrom stanju za sledecih 100 godina Mores ih citati svaki dan a da se ne brines hoce li se korica pocjepati. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 11/10/2010 : 19:12:10
|
Zagor tema
Ajd zanima me vaše mišljenje, koje su vam najbolje horor epizode Zagora ?
Edited by - Ultras on 14/10/2010 18:41:30 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 11/10/2010 : 19:25:45
|
Ubjedljivo najbolja je ''Sveti brijeg'' - skoro ti je izašla u drugim Odabranim pričama. Sjajan crtež, stravična atmosfera, puno brutalnih scena kojim se baš i ne nadaš u Zagoru... Kapone je znao posao, i to jebeno dobro. Neko ju je nazvao ''veličanstvenim poslednjim krikom dobrih, starih Zagorovih priča'', misleći na Toninelijev period. ''Hagotova moć'', ili kako već bješe, - prije svega je odlična zbog Galijenovih ''kišnih'' kadrova koju za mene prelijepi užitak, kao i zbog atmosfere provincijske pripizdine (da budem tačniji, gotska atmosfera malih gradića Nove Engleske). Nažalost, zasada je izašla samo u ZS. ''Sindrom Belzebul'' - Buratinijeva prva priča. E, na šta danas spade... Vražja hiperprodukcija. Ali ovo je odlično (volim taj šlif ondašnje netaknute američke prirode, to jest vukojebina), no moraćeš nabaviti Zlatnu seriju ako ti se čita (jebote, pola najboljih Zagora nije objavljeno u novim izdanjima!). Sva tri Rakosijeva pojavljivanja su izvrsni stripovi. Dosta se razlikuju, ali se može reći da svaki odslikava specifični djelić kulture vremena i same Zagorove pozicije. Izrazito snažni gotski elementi u prvom pojavljivanju. Onda, ne trebaju se ni za živu glavu propustiti dva pojavljivanja Endrjua Kejna (u Italiji se uskoro objavljuje i treći, novi rad lisca Boseli i nade Rubinija) - potpuno atipični Zagori i, može se reći, remek-dijela u svom krugu... Prva epizoda se temelji na Lovkraftovim dijelima, a druga ima Konanovih primjesa. Ima ih još dosta, ali to je sušta elita, krem Zagorove svite ''fantastičnih priča''. Živio nam Zagor jošte stotinu ljeta! |
Edited by - Mhejl on 11/10/2010 19:37:53 |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 11/10/2010 : 21:08:28
|
Pored ovih koje je nabrojao Mhejl dodao bih jos Zagor Specijale "Crna Dusa" i "Crni Plamen" te "Ukletu Zemlju" i naravno drugog Kandraxa... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 11/10/2010 : 21:56:48
|
1. Sveti brijeg 2. Drugi Kandraks 3. Hagot 4. Drugi vampir 5. Prvi vampir
Naravno da je sve nacrtao majstor horror atmosfere, neprejebivi Ferri. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 11/10/2010 : 22:01:27
|
Fala van Od ovoga šta ste nabrojali pročita san negdi polovicu... Najgore stojin sa ovin brojevima koji su objavljeni samo u Zlatnoj Seriji. Pitan sve ovo jer san ima nekakvu ideju napravit nekakvi ko integral sa najboljin Zagorovin horror pričama... Sebi za gušt, normalno Al ko to zna, to je ipak samo ideja... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 11/10/2010 : 22:38:15
|
Najviše mi je žao što je nolita zajebo kraj prvog vampira. Kakva je to priča bila na početku!! Prvoklasna avantura, putovanje, tajanstveni nestanci, pa dvorac, ovo, ono i na kraju sjebe kraj na 5 stranica...
Zapravo, kad se sve zbroji i oduzme, nolita je rjetko koji strip znao dobro završiti. Počeci su mu fantastični, a završeci za kurac. |
No sikiriki |
|
|
kemo2012
Junior Member
USA
312 Posts
Posted - 13/10/2010 : 02:36:58
|
quote: Originally posted by Paka01
Ajd zanima me vaše mišljenje, koje su vam najbolje horor epizode Zagora?
1. Zver iz Valoka 2. Sveti Breg 3. Mracna Sumnja |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4510 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 13/10/2010 : 12:11:22
|
uzeo si mi riječ iz usta, samo bi ovom pridodao još drugog kandraksa.quote: Originally posted by Mhejl
Ubjedljivo najbolja je ''Sveti brijeg'' - skoro ti je izašla u drugim Odabranim pričama. Sjajan crtež, stravična atmosfera, puno brutalnih scena kojim se baš i ne nadaš u Zagoru... Kapone je znao posao, i to jebeno dobro. Neko ju je nazvao ''veličanstvenim poslednjim krikom dobrih, starih Zagorovih priča'', misleći na Toninelijev period. ''Hagotova moć'', ili kako već bješe, - prije svega je odlična zbog Galijenovih ''kišnih'' kadrova koju za mene prelijepi užitak, kao i zbog atmosfere provincijske pripizdine (da budem tačniji, gotska atmosfera malih gradića Nove Engleske). Nažalost, zasada je izašla samo u ZS. ''Sindrom Belzebul'' - Buratinijeva prva priča. E, na šta danas spade... Vražja hiperprodukcija. Ali ovo je odlično (volim taj šlif ondašnje netaknute američke prirode, to jest vukojebina), no moraćeš nabaviti Zlatnu seriju ako ti se čita (jebote, pola najboljih Zagora nije objavljeno u novim izdanjima!). Sva tri Rakosijeva pojavljivanja su izvrsni stripovi. Dosta se razlikuju, ali se može reći da svaki odslikava specifični djelić kulture vremena i same Zagorove pozicije. Izrazito snažni gotski elementi u prvom pojavljivanju. Onda, ne trebaju se ni za živu glavu propustiti dva pojavljivanja Endrjua Kejna (u Italiji se uskoro objavljuje i treći, novi rad lisca Boseli i nade Rubinija) - potpuno atipični Zagori i, može se reći, remek-dijela u svom krugu... Prva epizoda se temelji na Lovkraftovim dijelima, a druga ima Konanovih primjesa. Ima ih još dosta, ali to je sušta elita, krem Zagorove svite ''fantastičnih priča''. Živio nam Zagor jošte stotinu ljeta!
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/10/2010 : 13:44:13
|
Meni su odlične "Hellingen je živ" (najnoviji Hellingen), "Zagor protiv barona" (druga o vampiru), "Horde zla" (fini fantasy horror), "Sveti breg", pa ona o Stevenu i Haggothu, drugo Kandraxovo pojavljivanje, itd... Danas Ferri više ne može napraviti onu crnu gotičku atmosferu kako je to radio u nekime gorespomenutim epizodama. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/10/2010 : 16:01:42
|
quote: Originally posted by DeeCay
Meni su odlične "Hellingen je živ" (najnoviji Hellingen), "Zagor protiv barona" (druga o vampiru), "Horde zla" (fini fantasy horror), "Sveti breg", pa ona o Stevenu i Haggothu, drugo Kandraxovo pojavljivanje, itd... Danas Ferri više ne može napraviti onu crnu gotičku atmosferu kako je to radio u nekime gorespomenutim epizodama.
Slažem se, Ferri je dao najbolje od sebe, ali nije loš u Misterionoj dolini, a naslovnice još uvijek rastura (uglavnom). |
|
|
kasper
Advanced Member
10876 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 13/10/2010 : 16:09:04
|
Meni je odlicna i ona Indijska prica u Belom Tigru. E tu Ferri ubija . Mislim da sam jedan od retkih kome je prvi Kandrax bolji od drugog. |
Edited by - kasper on 13/10/2010 16:11:06 |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 13/10/2010 : 19:24:48
|
quote: Originally posted by Ultras
quote: Originally posted by kasper Mislim da sam jedan od retkih kome je prvi Kandrax bolji od drugog.
I kod mene je tako
kod mene isto. Prvu pojavu je pomalo srozao Bignotti koji je pomagao Ferriju, inace bi strip bio mozda cak top5 svih epizoda. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 13/10/2010 : 19:36:03
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Ultras
quote: Originally posted by kasper Mislim da sam jedan od retkih kome je prvi Kandrax bolji od drugog.
I kod mene je tako
kod mene isto. Prvu pojavu je pomalo srozao Bignotti koji je pomagao Ferriju, inace bi strip bio mozda cak top5 svih epizoda.
Prvi Kandraks je klasika, kud i kamo bolji od drugog
|
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 13/10/2010 : 19:47:54
|
"Presuda po kratkom postupku" je najgora horror prica,a tu su i "Tajna Redstonea","Tragedija u Siver Townu" i neke gluposti koje su samo ubacili u nedostatku ideja. A prave price su "Hagotova moc" "Raskrinkani vampir"(u dnevnikovom izdanju,ludensov jos nisam kupio,ali isti vrag!),sto pise clan prava gotika i jeza.Ne kuzim ono u "Tragicnoj zori" Rakosi se istopio na suncu i sad se vraca,sta ga je onaj Zoltan skupljao usisavacem oko grobnice, ah,ti scenaristi!!! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 13/10/2010 : 20:09:21
|
Osveta Vudu - Laurenti u početnom periodu. Posjeduje određenu dozu samokontrole, još uvijek precizan u iscrtavanju likova, izvrsnim sjenčanjem stvara tmurnu atmosferu. Slobodna Dalmacija je tada tiskala stripove na tamnijem papiru što je pospješilo ukupni dojam.
Dvodjelne epizode u pravilu ne bi trebale biti ovako dobre, ali tu je Boselli da nas demantira.
Svratište obješenih - nije horor u doslovnom smislu, ali je kombinacija humora i straha izvrsno izbalansirana. Podsjeća me na Nollitinu "Kuću užasa".
Tajanstveni samostan - Burattini u svom detektivskom elementu s dozom tjeskobe i misterije/horora u "podzemnom" dijelu priče.
Morska strava - komentar je suvišan. Ko nije pročitao zavidim mu.
Hiljadu lica straha - Možda najbolji Caponeov rad na Zagoru.
|
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 13/10/2010 : 20:34:37
|
Tjeskoba/Zagor protiv vampira/Tragična zora (LUEX 93/94/95) Osveta vudu/Laguna živih mrtvaca (SD 30/31) Duh iz Stone-hilla/Čarobnjak Kandrax/Šesta noć mjeseca (LUEX 137/138/139) Vampir/Tajna Fride Lang/Princ noči (SD 61/62/63) Zvijer/Vukodlak (LUEX 86/87)
|
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 14/10/2010 : 19:20:47
|
'Sveti breg' 'Jeti' 'Zver iz Valoka'