Author |
Topic  |
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 29/09/2010 : 21:29:20
|
Čita sam jučer broj 50. Babilonska Biblioteka, piše da se radnja događa 2094. godine... Jel to 2094. godina po novome il starome kalendaru? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 01/10/2010 : 00:06:42
|
Nathan Never nova tjedna tema: TOP 5 EPIZODA MEĐU PRVIH 100
Zahvaljujem Jerryju Krausu na idejama za tjedne teme tako da će slijedećih nekoliko biti njegovih (odgovorio bih ti na PM ali moram prvo obrisati stare poruke jer sam dosegao limit a to mi se danas fakat ne da, sorry )
Dakle; koje su najbolje epizode Nathana po Vama?
I zašto? Zbog crteža? Zbog priče? Zbog likova? Zbog kontinuiteta? Zbog tvrdih/mekih korica?:))
Navedite svojih pet najboljih, kratko ih opišite pa ćemo fino uspoređivati rezultate
 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 01/10/2010 : 01:44:58
|
1.U ponoru pamćenja/Jedanaesta zapovijed (zbog priče i crteža) 2.Gabrijelova zagonetka (zbog kontinuiteta,likova,priče i crteža) 3.Feniks/Gospodarica smrti (zbog priče,kontinuiteta i crteža) 4.Selenina osveta (skoro samo zbog crteža, ali i kontinuiteta) 5.Ja, robot (jedna od boljih polusporednih priča, a i crtež je super) |
Go kneel and weep
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 01/10/2010 : 01:53:28
|
Inferno (orginalno br. 10) kod nas u SD Pakao Terra bruciata/I predoni del deserto (orginalno br. 14 i 15) kod nas Izgorena zemlja i nastavak Il campione (originalno br. 16) kod nas u SD Prvak Un mondo perduto (originalno br. 23) kod nas u SD Izgubljeni svijet i najbolji: L´ultima onda (originalno br. 29) kod nas u SD Posljednji val
|
 |
|
Nathan Summers
Starting Member

25 Posts
Member since 13/10/2009 |
Posted - 01/10/2010 : 01:56:59
|
1. Poslednji Val - Zbog neverovatne senimentalne priče i one scene na kraju. 2. Pesma za Saru - Zbog one njegove veze sa Sarom, koja i pored svega još postoji. Svako ima svoju Saru, zar ne? :) 3. Misija Visokog Rizika/Pakt/Alfa - Zbog izvanredno izvedenog udarca na kontinuitet i 100 brojni status quo! 4. Oči Neznanca - Najezim se kad se setim ove priče 5. Otok na Nebu/Bezvremenski Rat - Lepo uradjena priča a i stric Martin je u punoj pari
Honorable Mentions: - "Saga o Budućnosti" - Prva tri giganta koji su mozda nešto najbolje koje je Bonelli izdao (prema meni). - "Umorstvo za Andy Havilenda" - prv put je Andy malo više razrađen kao lik. Meni je jedan od omiljenih. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Posted - 01/10/2010 : 03:26:30
|
1. POSLJEDNJI VAL - Genijalna, tužna i nadasve ljudska priča o ljubavi i prijateljstvu 2. CRNI MONOLIT - Odlična tema, obožavan 2001 Odiseju, pa mi se svidila posveta 3. OČI NEZNANCA - Također odlična tema, otuđenje ljudi u velikim gradovima... 4. BRATSTVO SJENE/EGZODUS - Epski. Ništa više ne triba reć. 5. KITOV PJEV - Dokaz da i priroda zna uzvratit udarac, lipo razrađena tema |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
 |
|
emirem
Advanced Member

10864 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 01/10/2010 : 10:43:58
|
1. Demoni br.20 - crtez 2. Ja,robot - roboti sa karakterom i umjetnom dusom(chipom) 3. Posljednji val - davno izgubljeni prijatelji i otudjivanje od drustva 4. Oci neznanca - usamljenost ( podsjeca na knjigu Ryu Murakamija "U Miso-juhi")
Sad su mi aktualni stripovi na slicnu temu "Do the androids dream electric sheeps?" koje cu uskoro nabaviti.Preporuka za SF i NN fanove. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 01/10/2010 : 13:04:47
|
1. U PONORU PAMĆENJA/JEDANAESTA ZAPOVIJED-esencija samog serijala, možda i najpotresnija priča u Bonellija, fenomenelni Mari. 2. FENIKS/GOSPODARICA SMRTI-jedna od najkontroverznijih Bonellijevih epizoda. Serra skinuo sve tabue, De Angelis perfektan. 3. BRATSTVO SJENE/EGZODUS- glavni oslonac serijala u prvih 100 epizoda na koji se nadovezuju briljantni giganti. 4. OČI NAZNANACA- kao što je Nathan Summers napisao, da se čovjek naježi, emotivno do boli. 5. POSLJEDNJI VAL- prelijepa emotivna i ljudska priča o prijateljstvu. U rezervi: HADIJA,ZABRANJENA ZONA/LJUDI SJENE, PAKAO, OPSESIJA...
Izvan regularne serije: naravno G1-G3 nestvarna trilogija, G4-USTANAK, AA2-SVEMIRSKI BRODOLOMCI...
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts
Posted - 01/10/2010 : 23:01:42
|
Gdje su glavni Natanolozi za ovaj izbor?
Djole? Dee? Lorde ajmo? Kad će mladjo objavit svoj spisak? Darkraver?
Baš me zanima koju epizodu ćemo izabrati? Padaju li Nathanovi fanovi više na melankoliju ili akciju? |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 01/10/2010 : 23:17:53
|
nisam reprezentativan nikako
vise od polovine izdatih stripova nisam procitao oslanjam se na to da cu malo da se uozbiljim kada LIB krene od prvog. mozda i necu, ne znam....finansije su problem, no, to nije tema.
Meni su omiljene svakako:
Specijalni agent Alfe Jedanaesta zapovijed Dvostruka buducnost Ustanak Oci neznanca
(eto, tako otprilike, kad vec mora 5 ;) )
definitivno pali vise taj emotivni momenat nego akcija. akcija moze da bude samo dobro sredstvo razbijanja monotonije, odnosno da ona bude potredjena radnji, a ne radnja njoj. ono sto isto cenim su ti globalni momenti, drustvene pojave, mutanti, ultra sapiensi, orbitalne stanice, pa cak i nesretno resena Atlantida....
svakako su veoma bitne i zanimljive epizode koje se bave Nathanovom licnoscu. razne stvari ja tu volim, i u osnovi nemam nijedan motiv koji bih stavio ispred nekog drugog  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts
Member since 18/09/2010 |
Posted - 02/10/2010 : 17:39:20
|
Ja jos nisam imao prilke da nesto procitam od Nathan Never ali danas se spremam da to uradim. |
"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel." |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8335 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 02/10/2010 : 21:14:23
|
quote: Originally posted by kemo2012
Ja jos nisam imao prilke da nesto procitam od Nathan Never ali danas se spremam da to uradim.
znači u istom smo košu ja jedva čekam od Libellusa ovo novo izdanje, koje bi tribalo izać kroz par dana |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19586 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/10/2010 : 20:08:50
|
neda mi se sad mozgati, ali meni su najbolje priče Nathana one u kojima priča o svojoj prošlosti. split85,čestitke na odabiru, prvi Nathani(posebno Crni monolit) su meni fantastični, iako imam sve što su izdali Slobodna i Ludens, obavezno uzimam ovo Libellusovo, Nathan u novom ruhu je poseban doživljaj koji se ne propušta... jaš samo malo i......NATHAN OD POČETKA. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 03/10/2010 : 21:25:10
|
BRATSTVO SJENE/EGZODUS - svakako jedna od najupečatljivijih priča u Nathanovom serijalu. Priča koja svojom kompleksnošću, brzim tokom radnje i vrlo dobrom karakterizacijom likova jednostavno osvaja odmah na prvo čitanje(i drugo i treće...) . Osobno, te dvije epizode spadaju među bolje Bonelli stripove uopće.
IZA ZVIJEZDA - eto, očito je da mi epizode sa "Bratstvom sjene" spadaju u sam vrh NN univerzuma. Ovdje se stvar već polako kristalizira ali nije to ni izdaleka sve...
ZABRANJENA ZONA/BRATSTVO SJENE - dobro, dobro, predvidljiv sam i što sad?:)) Sve je već gore rečeno, jedino bih dodao da mi je naslovnica "Zabranjene zone"...Ha, i više nego odlična
OTOK NA NEBU/BEZVREMENSKI RAT - fenomenalno! Izvrsna epizoda i definitivni dokaz da Bonelli ima i prava remek - djela u svojoj riznici slikovnih priča. A još kad je tu i Dobri Stari Stric Marti...
MORE PUSTOŠI - epizoda koja se, zajedno sa gornje dvije, nalazi u prvoj Libellusovoj knjizi čineći je tako najboljom. Izvrsno u svakom slučaju.
Ima Nathan odličnih epizoda. Bilo bi zanimljivo da usporedimo što smo napisali pa da vidimo koja je najpopularnija. |
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 04/10/2010 : 16:32:43
|
Aktualni Nathan u Italiji

Nathan Never n. 232, mensile Poteri mentali Soggetto e sceneggiatura: Mirko Perniola Disegni: Germano Bonazzi Copertina: Roberto De Angelis Nella caotica citt#224; di New Al Khurtum, Nathan Never deve trovare il classico ago in un pagliaio: un unico, solitario ragazzo che potrebbe essere il figlio, creduto morto, di una ex diva della televisione locale. Ma, come spesso succede, le cose si complicano e l'indagine prende pieghe inaspettate, costringendo Nathan ad addentrarsi nei bassifondi della megalopoli africana...
I slijedeći broj

|
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 04/10/2010 : 16:40:13
|
Nathan Never FAQ
(Postavljeno na prvu sranicu ali rekoh da stavim i ovdje)
Antonio Serra replies to your questions
WHEN DO THE ADVENTURES OF NATHAN NEVER TAKE PLACE? It is now the year 2100, but since in our hero's world the date system has been turned back seventy years, all things considered his adventures take place almost two hundred years ahead of our time.
WHY IS THERE A CHANGE IN THE DATE SYSTEM IN NATHAN NEVER'S WORLD? In the year 2024 according to the old date system (that is ours), a missile is launched towards the center of the Earth in an attempt to find a new energy source, and it badly disturbs the natural, climatic and geological balance. The inclination of the Earth's axis is altered and even the physical appearance of the Continents change drastically. In agreement with the rulers of the planet, Pope Gregory XVIII, elected in that same year, has the date system put back to the same time as that of Bali, his native land. The change in the date system symbolizes the necessity for a rebirth, for both a moral and technological reconstruction of the planet.
IS NATHAN NEVER A SORT OF PRIVATE POLICEMAN? To be precise he's a special agent. In 2084 a law called the Callaghan Act made the establishment of Private Security and Detective Agencies official. Their task is that of working alongside the Police in the crackdown on crime. Nathan works for the Agenzia Alfa, which is the most important and prestigious of the private Agencies in his city, East City.
HOW DID HE BECOME A SPECIAL AGENT? There is no standard type of training to become a special agent. Nathan became one because, as people usually say, events in his life drove him in that direction. At first he qualified in the space infantry, later he came back to the Earth and enrolled in the Police. However after the tragic event which brought about his wife Laura's death, he accepted Edward Reiser's offer and became an Alfa Agent.
SO IS NATHAN MARRIED? No. The bitterness and pain he felt after Laura's death, even though many years have passed, still make him very wary today of thinking about remarrying. However, he has for some time been living on the outskirts of the city with Hadija Hab'Ahmal, a very attractive girl from the Middle East.
WHAT'S HIS FAVORITE HOBBY? Even though he's a special agent this doesn't mean that Nathan loves action at any cost. On the contrary, because of his introverted and reflective nature his friends sometimes affectionately call him "sulky". Nathan loves unspoilt countryside (although few areas have been saved from pollution and climatic disturbances) and he's a real bookworm. He loves collecting old things, especially books. In his world, paper is used to print only one daily newspaper, The City News, and so books, as we know them today, are ex |
|
 |
|
darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 04/10/2010 : 22:38:31
|
hah ajmo, zašto ne opet
1.Oči neznanca ...ne treba pojašnjavat 2.Pjesma za Saru ...nekako fenomenalno na svim razinama 3.Bratstvo sjene/Egzodus ...space opera ooojeaaa 4.Iskonski instinkt ...neznam zaš,podsjeća me na Neznanca samo još mračnijeg 5.Zabranjena zona/Ljudi sjene ...hah,scenarij i crtež,makar Marija novijeg nikako nemrem provarit
to bi bilo iz regularnog
vanregularni...hmmm 1.AA Svemirski brodolomci 2.G Odiseja u budućnosti 3.G Dvostruka budućnost 4.G Velika prijetnja 5.Sp Dan meteorida
eto,tak,hm da malo se promijenil popis da |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 05/10/2010 : 00:06:07
|
Evo, došao sam sa podacima o epizodama do 68. epizode. Uskoro slijedi završetak i ažuriranje ostalih podataka |
|
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Tome272
New Member

.jpg)
Croatia
109 Posts
Member since 09/08/2010 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts
Posted - 06/10/2010 : 13:14:58
|
Trenutno stanje za izbor najbolje Nathanove epizode redovne serije (bodovanje od 1-5):
1. OČI NEZNANCA-15 bodova 1. POSLJEDNJI VAL-15 bodova 3. U PONORU PAMĆENJA/JEDANAESTA ZAPOVIJED-14 bodova 4. BRATSTVO SJENE/EGZODUS-13 bodova 5. PJESMA ZA SARU-8 bodova 6. FENIKS/GOSPODARICA SMRTI-7 bodova .....
Gusta borba, ali ima tu dosta njih koji bi još mogli glasovati. Neki su, pretpostavljam, prezauzeti uredništvom (čitaj DeeCay) ili se ne žele posvetiti stereotipnim izborima ( čitaj Djole).  |
Edited by - Jerry Krause on 06/10/2010 13:16:58 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Posted - 06/10/2010 : 13:22:45
|
Interesantno mi je kako Kitov Pjev nije dobija više glasova... Baš san očekiva da bi ta epizoda mogla pobrat dobre kritike  |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts
Posted - 06/10/2010 : 13:29:37
|
Kitov pjev je jako dobra epizoda, ali ajde se ti snađi koju izabrati u tolikoj količini kvalitetnih Nathanovih epizoda.
Pogotovo su odlične one početne epizode u izdanju SD-a, gotovo svaka od njih 40-ak koliko su izdali je bila odlična. |
 |
|
Topic  |
|