forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor 2014 - Kraj jedne ere?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 09/10/2010 : 14:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
http://www.ubcfumetti.com/interview/9710.htm

Edited by - Colt on 09/10/2010 14:38:22
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/10/2010 : 14:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
@Mhejl: Ma daj molim te, kakav Manfredi.
Govoris o tipu koji je pisao MV, koliko znam i sam nisi fan tog serijala i sada bi ga pustio da radi pricu sa Hellingenom. Nick Raidera da ne spominjem.

Sto se tice Barbato, to je tvoje licno misljenje.
Cisto sumnjam da bi doslo do "lincovanja", kako si rekao.
To sto bi dala svoju licnu notu prici, sasvim je ok, i Sclavi je slicno uradio u DDIZ. Ona bi nam dala Zagora sa realnim ljudskim osobinama, slabostima i jakim stranama, a upravo je to ono sto je trenutno aktuelno u svijetu stripa.
Niko vise nece nedodirljive i nepobjedive superjunake, ljudskost je trenutno in, na prvom mjestu.
To je nesto cega se trenutno pridrzavaju i autori americkih superjunaka.

Edited by - King Warrior on 09/10/2010 14:46:54
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/10/2010 : 15:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
@Colt
Šteta, zaista šteta.
@King Warrior
Promijenio sam mišljenje posle detaljnijeg i obimnijeg iščitavanja Magičnog vjetra. Ako okrenemo glavu od problema u karakterizaciji bledunjavog glavnog junaka, strip itekako valja zbog svog detaljnog pristupa istorijskoj građi i mentalitetu, indijanskih legendi (meni se čak dopala i epizoda ''Demon varki'' koju mnogi mrze), sjajnom sporednom junaku i zanimljivoj priči. I da, sjajnim crtačima (ah, taj Frisenda...). Nisam rekao da Manfredi treba pisati Helingena (i ne treba), ali bih volio da ga vidim na nekim malo manje važnim pričama. Na kraju krajeva, i Magični ima mnoge Zagijeve elemente...
Ne treba nam Barbatova na Zagoru. Čiosto sumnjam da ima dara za pisanje klasičnih avantura. Ti se, možda nesvjesno, vodiš analogijom da ako Sklavi piše dobre Zagorove i Dilanove priče, onda i Barbato, koja piše osrednje i dobre Dilanove priče, mora dati nešto sjajno na Zagoru. Ti bi u stvari volio da vidiš starog, ludog genijalca Sklavija na novom Helingenu, a Barbatova je za tebe jedina u Boneliju posjeduje iskru tog talenta.

Edited by - Mhejl on 09/10/2010 15:15:47
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/10/2010 : 15:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Manfredi nece raditi Zagora, vidis da ga poredi sa Mikijem i Blekom, sto znaci da od 1960. godine vjerovatno nije procitao nijednu Zagorovu epizodu, a s druge strane ponosi se radom na Nick Raideru. Mislim, sta reci.

opet Barbato, ona pise vrhunske epizode,najbolje vec dugo vremena u DD stafu. Ali s obzirom da je ti nesto ne mirises, tesko cemo se sloziti oko toga.
Ja ne gledam Barbato kao Sclavijevu kopiju, vec kao talenat koji je preuzeo mjesto koje je nekada imao Sclavi, tj. ona je broj jedan u SBE.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 09/10/2010 : 15:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Zaista, pominjati Manfredija koji je radio na neuspesnim serijalima poput DD i Texa... blasfemija.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/10/2010 : 15:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Zaista, pominjati Manfredija koji je radio na neuspesnim serijalima poput DD i Texa... blasfemija.

Znam, znam. Manfredi je radio Texa, najboljeg i najprodavanijeg junaka svih vremena, i zato je bolji od Moorea i Speigelmana zajedno itd...tvoj stav i price su nam poznate jos od 2001. godine.
Nemoj sta zamjeriti, ali promasio si topic
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 09/10/2010 : 15:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Svasta, ja samo podrzavam tvoju teoriju da Manfredi ne bi trebalo da radi na tako kvalitetnom serijalu kao sto je Zagor. Nikad ne bih pomislio da te prekidam u deluzijama... da nema tvojih postova, cemu bi se ljudi smejali u ovim teskim vremenima?
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7915 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/10/2010 : 15:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by mpavin

Ovoliko pametnih stvari u jednom postu odavno nisan pročita, koji stručnjak. A sada odoh posjetiti sajt iz mog potpisa.

Hvala

Ništa bolje od editiranja ne znaš? Ovo je na razini diteta od 10 godina.
Kao što već rekoh, da nije bilo Bosellija Zagor danas ne bi više izlazio. On je oživio serijal nakon Toninellija sa Nestalim istraživačem i unio dosta inovativnosti, likova i osvježenja u serijal. Tko to ne vidi, ili je ćorav ili glup.

Što se tiče ostalih scenarista, Bure bi napisao priču u kojoj bi se Hellingen pojavio za kurac kao i Mortimer u zadnjih par puta. Zarobio bi Zagora održao bi nekoliko govora i to bi bilo to. Bez spektakla. A Barbato bi Zagora pretvorila u pravu pičkicu, što svakako ne želimo.

A na ovom sajtu ispod ćeš dobiti i vlastitu sekciju www.mudraci.com/kingwarrior-no1mudrac

Edited by - mpavin on 09/10/2010 15:47:19
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/10/2010 : 15:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
evo jos jednom, post sa druge strane:

quote:
Originally posted by andjelt

-I ne vidim zasto svaki iole smisleni topik mora da se uguši tim navijackim sarkasticnim pošalicama

- uživajte u junaku koga volite i na topiku vezanom za njega kazite sta imate i ako imate

Dakle, zamolio bih one koji imaju cilj provocirati da se klone ovog topica. Nekoliko ljudi pokusava na miru razgovarati, zato ako moze bez poznatih provokacija od isto tako poznatih clanova.
Na ovaj nacin se unistavaju svi topici koji koliko-toliko normalno krenu.
Hvala.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/10/2010 : 16:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Svasta, ja samo podrzavam tvoju teoriju da Manfredi ne bi trebalo da radi na tako kvalitetnom serijalu kao sto je Zagor. Nikad ne bih pomislio da te prekidam u deluzijama... da nema tvojih postova, cemu bi se ljudi smejali u ovim teskim vremenima?

e, to sam nedavno i ja rekao. fali nam smijeha. ali vrag je odnio i salu cak. potpuna sljepoca i besmisao. nevjerojatan je, takvu iracionalnost nisam nikad vidio. i onda mora uvijek navesti da je on, je l' te, cit'o moorea, i time valjda porucio da je zagor tu negdje otprilike, mozda mrvu ispod. ti si dakako pogrijesio temu, a on s upadicama na texovim naslovnicama nije. a odusevljenje ferrijevim skrabotinama od naslovnica trebalo bi zakonom sankcionirati.

NR? losnjikav do solidan. i opet, i kao takav, visestruko bolji od 90% zagora. manfredi je doista samo solidan, katkad i los scenarist. ali izvlace ga neke druge stvari. sama tema i kontekst u MV daju tom serijalu znatan "boost", o crtacima da ne govorimo (zagorovi su... ha-ha-ha!!!). usporediti zagora i MV je kao Talicnog i Paju Patka. jasno, to vrijedi za racionalne osobe.

nadam se samo da ce ferrijevim odlaskom napokon zavrsiti i jedna saga koja je zadnjih 15-20 godina mizerija od stripa u svjetskim razmjerima, necitljivo i zalosno za iole razumnu osobu. tu i tamo nesto iskrsne kao nekakva iznimka jednom u 2 godine, i to je sve. u svakom kukolju ima i zita, mora statisticki. no to su iskljucivo boselli, rauch i narocito capone.
a u svom tom kaosu, burattini je dno dna. sacuvaj me Boze njegovih povrataka superzloća! scenariji na razini retardirane planule s upalom mozdane ovojnice i bez jedne ruke. one kojom crta verni.

zalosno je da se o ovome uopce mora raspravljati, nema to vise veze ni s kakvom subjetivnoscu vec s potpunim, ultimativnim i apsolutnim neukusom koji se iznova, neprestano i snazno, zloupotrebljavajuci polozaj, NAMEĆE kao nekakav "mainstream". za slijepce.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/10/2010 : 16:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

evo jos jednom, post sa druge strane:

quote:
Originally posted by andjelt

-I ne vidim zasto svaki iole smisleni topik mora da se uguši tim navijackim sarkasticnim pošalicama

- uživajte u junaku koga volite i na topiku vezanom za njega kazite sta imate i ako imate

Dakle, zamolio bih one koji imaju cilj provocirati da se klone ovog topica. Nekoliko ljudi pokusava na miru razgovarati, zato ako moze bez poznatih provokacija od isto tako poznatih clanova.
Na ovaj nacin se unistavaju svi topici koji koliko-toliko normalno krenu.
Hvala.

da, ali ti kao moderator mozes na tom istom srati o mv, nr i slicnima, je l'? malo morgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/10/2010 : 16:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ocekivao sam te. Bas sam se pitao gdje si do sada.

Posljednje(trece) upozorenje, drzite se teme i malo vise kulture, nismo na ulici.

Edited by - King Warrior on 09/10/2010 16:33:50
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7915 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/10/2010 : 16:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir
NR? losnjikav do solidan. i opet, i kao takav, visestruko bolji od 90% zagora.

Prvo njemu govoriš da triba smiha a sad mu ti i pomažeš u tome.
Nick Raider je prosječan strip, a u većini slučajeva i žešće sranje.
Ako Tex priča uvik istu priču, što onda ovaj radi?

Edited by - mpavin on 09/10/2010 16:53:19
Go to Top of Page

Galis
Starting Member

16 Posts

Member since 06/09/2010

Posted - 09/10/2010 : 18:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Galis a Private Message  Reply with Quote
Istina je da sam ja ovdje novi, ali ono što nikako ne mogu da progutam da na baš svakom forumu (iz bilo koje oblasti) gotovo svaka tema se pretvori u prepirku - moj ego protiv tvog - nekih likova. Ja razumijem da je ljudima dosdno, da mnogima forumi sluze da se isprazne, ali zaboga ljudi, ovo je samo strip. Ja od Zagora ne očekujem bog zna šta, inače bih čitao Dostojevskog i sl. Ne znam da li takvi topici postoje već, ali ako vam se baš prepire oko omiljenih junaka, napravite topic sa tom temom. Pa tamo po sistemu Torcide, Delija, Grobara, Bed Blue Boysa raspravte svoj ego i ciji junak/tim je najbolji. Isto tako razumijem da je moderacija na dobrovoljnoj bazi i da ne može biti zbog toga sasvim uspješna, ali ipak...

Nostalgija je cudo.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/10/2010 : 18:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Svaki forum izvana izgleda kao geto pun opasnih, neshvatljivih ludaka, posebno jedan ''specijalizovani'' kao naš. A opet, zajebi tu verziju u kojoj ćemo se svi slagati, skupljati salvete i mirno diskutovati o tome kada neki strip stiže na kioske... Bljutava utopija je to. ''Sudaranje različitih ega'' koje spominješ je i najzabavniji, najapsurdniji dio svega, u kome se zaista razotkrivamo i upoznajemo.
Svo to prepucavanje ''moj junak je bolji od tvoga'' može biti i znak da stara nostalgija i dijete u svakom forumašu - još uvijek žive.
Za kraj, forum ne može biti prirodan i neizvještačen ako na nemu njema i oftopika i zajebancije i prepucavanja i podjebavanja koja već postaju legendarna...

Edited by - Mhejl on 09/10/2010 18:46:43
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 09/10/2010 : 21:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem
Zagor,nakon 2014,neznam samo neka kad ide vec u Amazzoniju nek nadje onog shamana koji je prorekao 21.12.2012 i razbije mu zube.

Cuo sam da se Zagor dobro prima u Brazilu i ako se prosiri na ostale zemlje juzne amerike onda mozemo sigurno reci da ce zagor izlaziti i u 2035. Moglo bi se reci da je ovo pocetak nove ere za Zagora.

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4849 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 09/10/2010 : 21:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Zagor tek pocinje
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/10/2010 : 21:24:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
već viđeno.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/10/2010 : 22:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Sa malim zakašnejnjem da pohvalim topic Kinga i sve njegove postove
Zagor je nažalost upao u tešku scenarističku krizu, kad ovo kažem mislim na ovaj period koji izdaje Ludens i VČ, ali evo već sa brojem 501 kreću izgleda bolji dani
Mnogo puta je rečeno da je sa Nestlim izraživačem Zagor doživeo novi Zlatni period, pa čak za mnoge, doduše one mlađe, on važi za glavni Zlatni period
Ova najava preokreta 2014.godine svakako će doneti nešto novo, i bolje da je tako, ili novi treći Zlatni period ili kanočni kraj

Edited by - Bruce Springsteen on 09/10/2010 22:20:48
Go to Top of Page

poison
New Member

144 Posts

Member since 15/08/2010

Posted - 09/10/2010 : 22:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send poison a Private Message  Reply with Quote
Zasto ljubitelji teks vilera mrze u tolikoj meri zagora? Primetio sam da uvek isti provociraju u zagorovim temama i to su uvek ljubitelji teksa, nikad ekipa dilana, mister noa ili drugih
Go to Top of Page

poison
New Member

144 Posts

Member since 15/08/2010

Posted - 09/10/2010 : 22:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Send poison a Private Message  Reply with Quote
I da, sklavi je jos uvek najbolji, nepostoji njegov zamenik
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2429 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 09/10/2010 : 22:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by poison

Zasto ljubitelji teks vilera mrze u tolikoj meri zagora? Primetio sam da uvek isti provociraju u zagorovim temama i to su uvek ljubitelji teksa, nikad ekipa dilana, mister noa ili drugih

DA i ja sam to primetio. Evo ja sam pored tih zanovetala zavoleo Teksa, ali mi je Zagor i dalje No.1. Ja sam retko video kog Zagorovca da pljuje po Teksu.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/10/2010 : 22:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by poison

Uuuuuu, vidi se da si ovde novi nemoj samo da te čuju docA i ostala ekipa dudučara
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 09/10/2010 : 22:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Meni je samo žaj šta se s Bosellijevim odlaskom napustila i rastuća teorija o Zagoru ka nasljedniku loze drevnih junaka (Pahana za Hope, Damballah u svitu vudua i Cuchullain za Kelte), a Burattini očito nije sposoban za daljni razvoj toga. Ono za šta je on po meni dobar je detektivski ustroj radnje, kolko god se mnogi žalili na njegov overload pri objašnjavanju svake sitnice, opet se mora priznat da je ima stila za krimiće. Ali nažalost, previše mašte i nema. Pogledajte samo kolike je likove uveja Boselli i koji je podvijet stvorija, dok je Burattinijeva glavna tvorevina Mortimer koji je kopija kopije genijalnih umova kriminala, ništa posebno.

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 09/10/2010 22:42:40
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4692 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 09/10/2010 : 22:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Uuuuuu, vidi se da si ovde novi nemoj samo da te čuju docA i ostala ekipa dudučara

Naprotiv.Potenciras nepostojeci sukob,Bruce! Przili smo vas(kad ste paljevine,hebi ga ) dok je bilo zanimljivo,vise nije...Kad jednom budes video moju kolekciju Zagora,skontaces ko je bio duduk(čar)...
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000