forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/10/2010 : 09:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Znate ono kad preko velikog odmora pokušate na brzinu napisati domaću zadaću? Ono kad ne kužite baš što bi trebalo napraviti ali se pokušate izvući na "inteligenciju".
Ma naravno da znate.
E pa,

Ovo mi je zbog galame u razredu promaklo.
Jako me je podsetilo na Biblioteku Lale i stil crtaca Tri musketara. koji je uradio i par Robin Hudova.
Jeste malo uguseno srafurom, ali za razliku od ranijih crteza ovde se vec oseca neka mera, pa cak i namera.
Jos uvek bi drugi plan trebalo srafirati tanjim i redjim linijama da se istakne prvi plan.
Robinov pokret je malo baletanski (posledica filmskih plasticnih maceva). Broad sword je pretezak da bi se njime izveli pokreti kao sa floretom.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 12/10/2010 : 10:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Više sam vremena potrošio da kompjuterski ubacim ovo nešto boje nego na cijelu skicu i tuširanje. Bolje da ja peglam crno-bijelo, a kolor prepustim iskusnijima.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/10/2010 : 13:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Dupli, sviđa mi se... Aj okači i crno-bijelo, ako nije problem... Malo me šrafurom podsjeća na Hermanna... Sama postavka naslovnice, po meni, odlična...

quote:
Cisto radi informacije, profesionalci naslovnoj strani posvete NAJMANJE ceo dan.
Nemoj zuriti. Polako krchkaj ideju, opusteno radi PRAVU skicu (a ne tek toliko da se kaze da si je radio) pa onda natenane.
Ako treba, nije nam mrsko da te prvo cerecimo za skicu, pa tek kad svi budemo zadovoljni, da radis detaljan crtez olovkom. Tus na kraju.

Može, evo pokušat ću danas dovršiti skicu... Ako nacrtam, kačim... Ako ne stignem, nastavljam u ponedjeljak, od sutra sam na putu...

P.S. Kad kažeš 'cijeli dan', misliš li na standardno radno vrijeme od 8 sati ili i više?

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/10/2010 : 13:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
24 sata iliti TRI radna vremena
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 12/10/2010 : 13:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Dupli, sviđa mi se... Aj okači i crno-bijelo, ako nije problem... Malo me šrafurom podsjeća na Hermanna... Sama postavka naslovnice, po meni, odlična...

Nije problem
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/10/2010 : 14:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
@Dupli
Sjajna zamisao. Svidja mi se upotreba Diznijevih (WB?) pingvina uz malo pojacavanje drame sa plamenom IZA grebena.

Edited by - cat claw on 12/10/2010 14:14:37
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9617 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/10/2010 : 14:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

@Dupli
Sjajna zamisao. Svidja mi se upotreba Diznijevih (WB?) pingvina uz malo pojacavanje drame sa plamenom IZA grebena.

jeste, Walt Disney
imao je i WB onaj sa Duskom Dugouskom i pingvinom, ali mislim da tu nije bilo kolona

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/10/2010 : 14:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Dupli, i meni se ovo baš sviđa. Malo detaljniji obrisi ovih iz kolone, i bilo bi baš dobro. Šrafure više vuku na Serpierija nego na Hermana, ali meni je to samo plus. ;)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 12/10/2010 14:33:05
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/10/2010 : 14:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

@Cinkaroš Pilićar
Za sada, tvoje ocenjivanje se svelo na spamovanje što bismo mogli okarakterisati kao pricanje (ometanje) na času. Budući da me glupi sadašnji zakon o školstvu sprečava da te izbacim sa časa, makar samo zato što si upao u učionicu i nisi se čak ni predstavio, moraću izgleda ja da odem u zbornicu, a ti posle objašnjavaj razredu zašto nema nastave.

Evo ja upravo dolazim iz zbornice. Nema potrebe za prekidom nastave, plate su legle, ostala je i neka razlika od poslednje ekskurzije, a položaj mi dozvoljava da svakog ko ometa nastavu udaljim na (ne)određeno vreme.

Zato, ja ću da pucam, a vi i dalje držite čas.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 12/10/2010 : 15:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Bisley

Leva ruka je grooooozna, saka bi morala biti bar triput manja.

Iz crtacke perspektive sasvim sigurno, al semanticki...Zagor bi morao imati takve proporcije da izvodi sve ono sto inace izvodi

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/10/2010 : 15:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Uf, ovako obojeno ovo izgleda bolje od BAR pola domaćih naslovnica iz ZS/LMS...

I vidi se da je rađeno za kolor :) Kod CB bi, po meni, obrisi indijanca morali biti deblji zbog jasnoće crteža... Boje to same odvoje pa nema potrebe za podebljanjem...

Ali kao naslovnica baš izgleda odlično...

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/10/2010 : 16:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo početne skice likova... Valja li išta? Neki lik drži pištolj uperen u Chicovu glavu, a Zagor na lijani hrli u pomoć...

@ Sneaksie, ostani s nama, samo pokušaj biti malo određeniji s komentarima na crtež... Kad kažeš 'preskačeš lekcije', a pisao si to i meni i Vaderu, napiši točno na što misliš, što ti smeta i što bi promijenio... Nitko tu nema ništa protiv tebe, cat claw ponajmanje, samo budi malo konstruktivniji...

Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 12/10/2010 : 19:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Evo Dylan

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9617 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/10/2010 : 19:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
mega zajeban gruco

a cemu ogromne sake svima???

Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 12/10/2010 : 19:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Jedan od načina za otkriti psihološki profil autora. Recimo da živim od rada rukama...
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/10/2010 : 20:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Bizli, di si video onomatopeje na naslovnim stranama ZS i LMS?
Ako su naocare 100 posto realisticke, trebalo bi i da je pucaljka u tom stilu.
Opravdanje za ruke se ne priznaje.
Onaj Pol MekKartni u sredini je suvisan.
Priznaj da si se zezao sa onim auticem koji optrcava oko kamicka....
Vise bih voleo da je Gruhulk cistiji. Prilicno je zagusio Dilana.
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 12/10/2010 : 20:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Onomatopeja na naslovnici je svakako višak. Pištolj nije Dylanov (on ima onaj revolver), a naočale sam, kad sam skenirao zasivio u Photoshopu. Lijevo od Dylana nacrtao sam zatvor, ali sam ga izbrisao u Photoshopu, a onaj autić je višak pošto sam izbrisao zatvor...
Dvojio sam bi li nacrtao nekog turčina iz zatvora ili Grucha, pa sam nacrtao turčina sa Gruchovom fizionomijom. Ne pravdam se za velike ruke, jednostavno volim crtati malo veće ruke.
Hvala puno...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9617 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/10/2010 : 21:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
necemo ZS 1243, ali cemo jos jedno specijalno izdanje ZS koje nam je itekako bilo potrebno, i cistom nepravdom uskraceno

skica samo, of kors, nadam se da cu biti dovoljno ozbiljan da zavrsim ovo

Edited by - Lord Vader89 on 12/10/2010 21:01:37
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/10/2010 : 21:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Beva, suvise su svi vertikalni i paralelni za tako dinamicnu scenu.
Stalno zaboravljas cinjenicu da, kada se ruke podignu, dignu se i ramena.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/10/2010 : 21:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Vader
Kada bi prepravio scenu na momenat pre fajte, bilo bi vise drame u svemu. Ako ipak ostavis svoju postavku, nemoj da NN gleda u pucaljku kao da gleda u sat.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9617 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/10/2010 : 21:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
nije ovo moja postavka, ovo je majstor Kastelini (vidi NN #1)

a NN gleda ka androidu, ne u pucu, nego ko sad vidim na sta upucuju one linije koje u osnovi samo treba da nagovestavaju poziciju ociju jbt, uradio sam ovo sa tupavom 2H olovkom, koja je toliko otupela, da samo sto se nije povukla u drvo. naravno, kao svaki dobar student i revnosan hobi crtac, nemam zarezac u sobi
no, resice se i to valjda

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/10/2010 : 22:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo, za usporedbu, i majstora:

Bane, sad ću pokušati preko onoga drugu fazu (ipak je ovo vježbanje, neću te crteže uokviriti pa da ih moram čuvati kao oči u glavi :D), pa ću i to okačiti... I to je to od mene za ovaj tjedan...

Zagor se sprema noge prebaciti naprijed ne bi li tresnuo zlikovca, a to s ramenima ću pokušati ispraviti... Budem li znao :)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/10/2010 : 22:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
2. skica... Zasad mi ne izgleda loše... Iako je Zagorova lijeva ruke prevelika, a i nešto mi ovaj lik s pištoljem ne djeluje pretjerano proporcionalan... Sad ću i istuširati, tu uglavnom nastaju problemi...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9617 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/10/2010 : 22:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
cikova desna ruka jeste dalja od oka, ali je i dalje premala
zagorova desna noga znacajno manja u odnosu na drugu, mozda bi mogao da obratis paznju na simetriju pri crtanju ekstremiteta, odnosno na to da leva i desna ruka/noga budu jednake velicine

i tako dalje....ono sto meni najvise upada u oci su te anatomske greske, za dinamiku, dramu, i slicno, nisam kompetentan

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/10/2010 : 22:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo ga i treći dio... Zadovoljan sam Zagorom, unatoč greškama, sviđa mi se kako je ispao...

Ova dvojica baš i ne, ali ne možeš imati sve :)

Vader, na skici mi je izgledalo OK, pogledaj i ti... Takve stvari ti daju dozu dinamičnosti, pogledaj Ferrija, sve disproporcionalno, a pršti od eksplozivnosti :D

Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000