forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 13/10/2010 : 05:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Evo Zagor popravljen, sa nogama, manjim rukama, bez lanaca (nisam mogao naći rješenje za lance jer su, kako god ih stavim išli preko lica) i sa mjestom za naslov...

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/10/2010 : 07:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ovo je vec mnogo bolje.
Imas pohvalu za hrabrost da crtas glavu iz tako ekstremnog rakursa.
ali nije preporucljivo za naslovnu stranu posto je uvrezeno misljenje da junak mora dobro da se vidi (to naravno nije zakon, ali i nije bez smisla).
Kod tebe je evidentno nesnalazenje sa ''pokrivanjem'' jednog dela tela drugim. Kao da jos uvek ne vidis ekstremitete u obliku cilindara (pogledaj skicu Duplog) koji su u raznim ravnima.
Moras paziti da se delovi tela rotiraju kao CELINE. Konkretno, karlica tvog Zagora je je iz dva dela.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 13/10/2010 : 13:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
@Cat Claw - Naslovnica izgleda točno onako kako sam je zamišljao. Rekao sam ja da kolor treba prepustiti iskusnijima. Hvala.
Posebno hvala na lekciji što se tiće grebena. Bojao sam se zacrniti stranu grebena i činilo mi se da je bolje da tu kolor ide postupno od svijetlog ka tamnom. Ovako crno je puno bolje.

Nego, kakva je to Zagorova naslovnica, a nema Zagora?
Dakle, znam da ova epizoda ne kotira baš visoko kod fanova ali, koliko se sijećam, bila je prvi ZS strip koji sam čitao.

Neću sad prepričavati kako su mi starija dica u ulici prodavali foru da postoje i epizode Crvena i Plava opasnost nego ću samo reći da mi ni kao klincu nije bilo jasno kako su mogli napraviti tako slabu naslovnicu s tako obećavajućom temom. Pogotovo kad znaš da postoji ovako nešto

U ime starih vremena
Skica u olovci.

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/10/2010 : 15:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Odlicna skica osim levog ramena. Kod Laokona je to dobro zato sto odguruje zmiju. Medjutim, kada covek zamahuje sekirom, on suprotnu ruku ODrucuje sto vise radi balansa i jacine zamaha. Probaj da zamahnes i da istovremeno dignes i uvuces levo rame. Ne ide, zar, ne?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/10/2010 : 17:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
sjajna dupli!!!!!! super, jedva cekam da odradis do kraja

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 13/10/2010 : 19:04:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
nije loše, samo zagor ima duplo veča muda, ako ne i veča.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/10/2010 : 19:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ma, to su mu rezervni delovi za sekiru!
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 13/10/2010 : 19:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da neću biti izbačen sa sata nakon ovoga, ali učinilo mi se zgodno...

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/10/2010 : 20:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
6.5 za umjetnicki dojam.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/10/2010 : 00:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Evo cega sam danas uradio

pa....sveukupno, jedno 2 sata
sporo....

ali, one thing, Bane, urezala mi se bas ona tvoja "nacrtaj skicu", a narocito "ostavi da prenoci"

Edited by - Lord Vader89 on 14/10/2010 11:52:41
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/10/2010 : 01:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Sad, znas, nismo mi matori matori zato da bi bili ruzni nego zato da budemo pametni....
Go to Top of Page

goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 21/09/2010

Posted - 14/10/2010 : 01:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send goran split a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Pa naravno, kad je autor glupi metalac...

uz sve genijalne crteze jos i '..and justice for all'
naklon stari.kralj si

stršljen spašen
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 14/10/2010 : 09:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odlicna skica osim levog ramena. Kod Laokona je to dobro zato sto odguruje zmiju. Medjutim, kada covek zamahuje sekirom, on suprotnu ruku ODrucuje sto vise radi balansa i jacine zamaha. Probaj da zamahnes i da istovremeno dignes i uvuces levo rame. Ne ide, zar, ne?

Tako je. No moja ideja je bila da je biljka zgrabila Zagora za ruke i noge i da ga razvlači dok se ovaj trga da se otme, zamahne, ištotijaznam. Učinilo mi se dobro da scenu nacrtam tako da nije jasno gdje je gore, a gdje dole. Kao da Zagor pluta u svemiru i iznenada ga je zgrabila ta biljka. Kao neka lignja. Evo kako to sada izgleda:
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/10/2010 : 10:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Na desnom zglavku sredi biljcicu (zadnja zavojnica ne treba da se vidi toliko) tako da steze ruku odmah do sake. Tako ces sakriti i spoj podlaktice i sake-izgledace bolje.Oko vrata biljka nema volumen, a to fali i na jos par mesta. Utisak je da su ga uhvatole trake, a ne konopci..
Kod glavne kandze isprati logicnu uvijenost. tako nece izlaziti direktno iz dupeta
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 14/10/2010 : 10:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

sporo....

ali, one thing, Bane, urezala mi se bas ona tvoja "nacrtaj skicu", a narocito "ostavi da prenoci"

Ovo će biti dobro!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 14/10/2010 : 11:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Evo ga, odlučio sam i ja nešto nacrtati, i potrudit ću se kao nikad dosad! Držte mi fige!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 14/10/2010 : 11:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/10/2010 : 11:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na desnom zglavku sredi biljcicu (zadnja zavojnica ne treba da se vidi toliko) tako da steze ruku odmah do sake. Tako ces sakriti i spoj podlaktice i sake-izgledace bolje.Oko vrata biljka nema volumen, a to fali i na jos par mesta. Utisak je da su ga uhvatole trake, a ne konopci..
Kod glavne kandze isprati logicnu uvijenost. tako nece izlaziti direktno iz dupeta

ali meni to resenje mnogo vise upada u oci nego ono "iz dupeta"

jer, krak koji si doradio je najnelogicniji u celoj postavci, jer jedini ne polazi odakle svi kraci polaze

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 14/10/2010 : 14:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da. Koliko se sijećam (a prošlo je 20 do 30 godina) originalna biljka je bila trakasta, a ne konopčasta. Jedina slika koja se može naći na netu je ova

Ako netko ima pri ruci sken stripa možda može staviti bolju sliku. I za glavnu bodlju bi mi trebala referenca. Tu sam stavio konopčasti trak da više dođe do izražaja. Inače bi bilo lakše crtati konopčastu biljku jer djeluje uvjerljivije. Ovi trakasti izdanci nekako nemaju snage.

quote:

To sam namjerno napravio. Htio sam efekt kao sa ove AIDS reklame

Molio bih pomoć oko lica. Vidim da su oči loše, a s nosom neznam što napraviti. Koje linije otuširati pa da izgleda uvjerljivo? Hvala unaprijed.
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 14/10/2010 : 18:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Znam da nije, ali me strašno podsjeća na Otta Oktaviusa, ovako sa pipcima koji kao da izlaze iz kralježnice...
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 14/10/2010 : 20:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 14/10/2010 : 22:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

sporo....

@Lorde, samo da te pozdravim i pohvalim,:)
i, naravno da kažem ono što je najvažnije, ti si se po meni, u crtačkom smislu, najviše razvio za ovo vrijeme.Samo tako nastavi i bićeš jedan od najboljih crtača koje je iznjedrila ova naša Radna akcija.
Dakako, veliki pozdrav i ostaloj ekipi sa Banetom na čelu.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 14/10/2010 22:20:10
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 14/10/2010 : 22:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
All ba đes ba,si živ?

Wtf?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/10/2010 : 22:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

@Lorde, samo da te pozdravim i pohvalim,:)
i, naravno da kažem ono što je najvažnije, ti si se po meni, u crtačkom smislu, najviše razvio za ovo vrijeme.Samo tako nastavi i bićeš jedan od najboljih crtača koje je iznjedrila ova naša Radna akcija.
Dakako, veliki pozdrav i ostaloj ekipi sa Banetom na čelu.

uh, velike reci, ne znam da li sam ih zasluzio
ali svakako me ispunjavaju, i zahvalan sam
trudim se da tu i tamo povucem poneku liniju, da je samo vise vremena

Edited by - Lord Vader89 on 14/10/2010 22:47:12
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 14/10/2010 : 22:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

All ba đes ba,si živ?

Nešto sam se zadevero, pa me nije dugo bilo.
Tu i tamo pogledam šta ima novo na forumu i to je to.
Nego, @Bagi nacrtal se šta novo.:D]

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.51 seconds. Snitz Forums 2000