forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 14/10/2010 : 23:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by all_ba

@Lorde, samo da te pozdravim i pohvalim,:)
i, naravno da kažem ono što je najvažnije, ti si se po meni, u crtačkom smislu, najviše razvio za ovo vrijeme.Samo tako nastavi i bićeš jedan od najboljih crtača koje je iznjedrila ova naša Radna akcija.
Dakako, veliki pozdrav i ostaloj ekipi sa Banetom na čelu.

uh, velike reci, ne znam da li sam ih zasluzio
ali svakako me ispunjavaju, i zahvalan sam
trudim se da tu i tamo povucem poneku liniju, da je samo vise vremena

Zaslužio si nego šta, pratim tvoj rad (kao i ostalih naših kolega)od samih početaka i jako si napredovao i mnogo obečavaš, a obzirom na tvoje godine svjetla budućnost je pred tobom. Vremena uvijek možeš naći, ako nešto želiš i voliš. Još jedan mali savjet, posebno vježbaj
(kad si je već nabavio-Hogarthovu anatomiju)anatomiju i portre(t).

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/10/2010 : 23:14:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
u osnovi, ima vremena, ali kada tu umetnemo i studije, i druga interesovanja, malo ostane za crtanje :)

a glede anatomije, i ja mislim da mi to najvise fali :(
ako je nesto tesko, a istovremeno i neophodno, to je anatomijaa

naravno, ne racunam kadriranje, perspektive, i ostale strogo stripske tehnike, u tome sam potpuno neuk :)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 15/10/2010 : 11:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

u osnovi, ima vremena, ali kada tu umetnemo i studije, i druga interesovanja, malo ostane za crtanje :)

naravno, ne racunam kadriranje, perspektive, i ostale strogo stripske tehnike, u tome sam potpuno neuk :)

Lorde, ovo boldirano nije se odnosilo na tebe u negativnom smislu, dao sam ti savjet koji generalno važi za sve strip crtače i ilustratore. Naš Bane ima u malom prstu anatomske generalije, no i njemu se kao i svim ostalim strip autorima mogu podkrasti takve greške, možeš onda misliti kako stoje crtaći koji ne vladaju dobro anatomijom i ostalim stripovskim generalijama koje si već naveo.

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 15/10/2010 : 11:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Evo jedne studije akta (torzo, po skulpturi jednog svjetskog umjetnika)iz 93., koju sam neki dan slučajno pronašao u svojoj arhivi.:)

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 15/10/2010 11:50:00
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 15/10/2010 : 12:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by bagi

All ba đes ba,si živ?

Nešto sam se zadevero, pa me nije dugo bilo.
Tu i tamo pogledam šta ima novo na forumu i to je to.
Nego, @Bagi nacrtal se šta novo.:D]

Jok brale,imam volje ali nemam vremena,pritisle dunjalučke obaveze,zajahalo me ko' hajvana - radno odijelo pa spavaćica i tako u krug...

Wtf?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/10/2010 : 16:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Lorde, ovo boldirano nije se odnosilo na tebe u negativnom smislu, dao sam ti savjet koji generalno važi za sve strip crtače i ilustratore. Naš Bane ima u malom prstu anatomske generalije, no i njemu se kao i svim ostalim strip autorima mogu podkrasti takve greške, možeš onda misliti kako stoje crtaći koji ne vladaju dobro anatomijom i ostalim stripovskim generalijama koje si već naveo.

pa govorio si meni direktno, pa sam skapirao da se meni obracas :D
uostalom, zasto bi bilo shvaceno u negativnom smislu? :) ako zelim da se poboljsam, ne postoje negativne kritike, samo razumne i nerazumne :)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 15/10/2010 : 20:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

All ba đes ba,si živ?

Nešto sam se zadevero, pa me nije dugo bilo.
Tu i tamo pogledam šta ima novo na forumu i to je to.
Nego, @Bagi nacrtal se šta novo.:D]

Jok brale,imam volje ali nemam vremena,pritisle dunjalučke obaveze,zajahalo me ko' hajvana - radno odijelo pa spavaćica i tako u krug...

Isti sam ti takav u ovo zadnje vrijeme.

C'est la vie...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 15/10/2010 : 20:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@Lorde, nisam mislio da ti nedostaje poznavanje crtačkih sposobnosti u ovladavanju rada na anatomiji, nego da je to generalno vrlo bitno za sve crtače (uključujući i tebe, ali i mene).
Ja sam btw, dok sam studirao imao predmet večernji akt četiri godine i tu sam dosta naučio o crtačkim tehnikama rada na anatomiji i crtalo se gledajući model. Zatim imao sam i predmet anatomija, gdje smo učili strukturu i građu ljudskog tijela (kosti i mišići). No, ono što hoću da ti prenesem je da strip crtač ili ilustrator mora to da zna napamet da uradi, iz tog razloga sam ti preporučio da vježbaš anatomiju i portre.:)

C'est la vie...
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 15/10/2010 : 21:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Evo. Sad bi valjda trebao ići kolor ali o tome neznam ništa.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/10/2010 : 22:32:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Jel mi se čini, ili mu je glava premala, a karlica kao posle petog porođaja? A liči mi na Sida Viciousa pomalo.

Ja to onako amaterski, dok ne dođe mačka.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 16/10/2010 : 13:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@Dupli, vidi se da si se potrudio oko ovoga rada, no glavni nedostatak je u maloj glavi i karakteru iste. Kada povečaš proporcionalno glavu o odnosu na tijelo, onda vjerovatno i butine neće izgledati ovako nabildane. Tuširanje korektno.:)

C'est la vie...

Edited by - all_ba on 16/10/2010 13:25:34
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 16/10/2010 : 16:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Upija energiju, zato mu je glava mala. Što više energije upije glava mu je sve manja. Kad mu glava bude veličine nokta, vrisnut će svoj KRiIIiiIIIiiIK, sve okolo će satrati, a glava će se vratiti na normalnu veličinu. Tako to ide. Nije to propust kod crtanja, to jednostavno tako funkcionira u stripovima. Još jedan primjer je Glištun Gmižić...
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 16/10/2010 : 16:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bisley

Upija energiju, zato mu je glava mala. Što više energije upije glava mu je sve manja. Kad mu glava bude veličine nokta, vrisnut će svoj KRiIIiiIIIiiIK, sve okolo će satrati, a glava će se vratiti na normalnu veličinu. Tako to ide. Nije to propust kod crtanja, to jednostavno tako funkcionira u stripovima. Još jedan primjer je Glištun Gmižić...

Eto kako dobar scenarij može znatno utjecati na precepciju crteža. Respect.

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 20/10/2010 : 18:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Evo, za ediciju What if, ista skica služi kao podloga, zato je nisam stavljao ponovo, samo je okrenuta i nešto promjenjena...
Gdje ste ostali? Javite se...radite...

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 20/10/2010 : 20:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote

Ponukan bisley-evom what if.. stavljam ovaj stari crtež.Izvinjavam se na ponavljanju,ne zamjerite.Jednostavno nemam vremena nažvrljati nešto novo...

Wtf?
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/11/2010 : 17:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Ima dobrih crteza, raja hoce jos! :-)

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 02/11/2010 : 18:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

Evo. Sad bi valjda trebao ići kolor ali o tome neznam ništa.

Dupli, ovo mi se sviđa. Bi li mi dozvolio da ovo obradim sa nekim promjenama za jedan dizajn. Naravno, u slučaju uspjeha bih to honorirao bolje nego najbolja izdavačka kuća u hrvata?

Voč ju sej!?

Edit: da, bila bi žemska umjesto zagorelog, a biljka bi zapravo bila divlja ruža. Eto.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign

Edited by - Rico on 02/11/2010 18:27:06
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 02/11/2010 : 21:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rico
Dupli, ovo mi se sviđa. Bi li mi dozvolio da ovo obradim sa nekim promjenama za jedan dizajn. Naravno, u slučaju uspjeha bih to honorirao bolje nego najbolja izdavačka kuća u hrvata?

Voč ju sej!?

Edit: da, bila bi žemska umjesto zagorelog, a biljka bi zapravo bila divlja ruža. Eto.

Ic OKEJ. Imaš dozvolu, tako mi svih doboša Darkvuda
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 02/11/2010 : 21:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Rico

Voč ju sej!?

Ic OKEJ. Imaš dozvolu, tako mi svih doboša Darkvuda

fala stari, biče vrhunski, mislim i sad je:)

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 08/11/2010 : 16:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Zašto smo zapeli?

Što se mene tice, od kolora Zelene opasnosti neće biti ništa. Pokušao sam kolorirati u Paintu i izgubio vrijeme i živce. Izgleda da trebam nabaviti Photoshop. Iskeširati dosta para ili preći preko nekih principa, pitanje je sad? Bojanje vodenim bojama nije opcija za Zelenu opasnost jer je crtano na običnom fotokopirnom papiru koji očajno prima akvarel (probao). Od sada sve ide na hamer.

Profesore, što je s vama?
U početku sam mislio da je neki odmor u pitanju ili obaveze ali vidim da vas ima po drugim topicima.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 08/11/2010 : 18:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zašto smo zapeli?
Zimska fjaka

Što se mene tice, od kolora Zelene opasnosti neće biti ništa. Pokušao sam kolorirati u Paintu i izgubio vrijeme i živce. Izgleda da trebam nabaviti Photoshop. Iskeširati dosta para ili preći preko nekih principa, pitanje je sad?
Preci preko nekih principa, naravno. Niko ti nece zameriti ako koristis manjak principa za ucenje.

Bojanje vodenim bojama nije opcija za Zelenu opasnost jer je crtano na običnom fotokopirnom papiru koji očajno prima akvarel (probao).
Uzmi najobicniji skolski blok broj V, na prozoru plavom olovkom precrtaj crtez i iskolorisi. Posle se kolor lako moze spojiti na kompu.

Od sada sve ide na hamer.
Ni hamer ne prima dobro akvarel. Za bojenje ti je potreban specijalni Fabriano papir.

Profesore, što je s vama?
U početku sam mislio da je neki odmor u pitanju ili obaveze ali vidim da vas ima po drugim topicima.
Nije mi u prirodi da budem gonic robova. Ako neko postavi nesto za seckanje, OK. Ako ne postavi, opet OK.

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 09/11/2010 : 11:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Odlučio sam se za akvarel u prelaznom periodu. Kopiranje preko prozora je bila idealna prilika da se stvar popravi. No, kad sam maknuo sve stvari s kojima nisam bio baš zadovoljan nije ostalo ništa. Istina je da je Laokont ustvari loš predložak za Zagora. Tip je luzer i kip ga prikazuje baš u trenutku kad je konačno dotučen. Zaključio sam da je najbolje krenuti iz početka ali se nisam mogao potpuno osloboditi Laokonta.
Verzija od sinoć koja je do pasa malo marvelovska, a od pasa nadolje ferrijevska.

S ovim nisam bio zadovoljan rano jutros. Nije to to. Previše pozerski, previše glumatanja.

I konačno, brzinska skica od pola sata napravljena između šest i pol sedam jutros. Čini mi se da sam tek sad na dobrom putu.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 09/11/2010 : 14:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Nisi. Zao mi da kazem, ali nije dobro. Pogotovo desna noga. Potkolenica ide nazad, a stopalo se vidi SPREDA???
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 10/11/2010 : 12:22:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Nisi. Zao mi da kazem, ali nije dobro. Pogotovo desna noga. Potkolenica ide nazad, a stopalo se vidi SPREDA???

Ideja je bila da potkoljenica ide naprijed. Sprčkao sam bedro i koljeno. Ustvari cijelu nogu
Od sinoć

Brza skica od jutros

Kako sam biljkom skrio sve dijelove koje neznam dobro izvesti.
Folirant.

Malo sam zatrpao topic svojim kvazistudijama.
Jebiga, kad sam popizdio jer sam skužio da u stvari nemam pojma

Teško je crtati ovakve poze bez modela. Kuda idu svi mišići, kako izgledaju svinuti zglobovi? Kako to uče ljude na akademiji? Da li se to uopće uči?
Go to Top of Page

david
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 19/01/2003

Posted - 10/11/2010 : 12:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send david a Private Message  Reply with Quote
pa imas knjiga za kipare ( u glini) i princip je slozit kostur pa onda svaki misic(zna se za svaki gdje ide) i onda naslage masnoce (i za njih se zna gdje idu kod muskih a gdje kod zena) i onda se doda koza - skinija san takvu knjigu al to je previse za ljencinu poput mene, al mi je dala (na brzinsko prelistavanje)najbolji uvid gdje se koji misic "hvata" po kostima

http://dpetrina.deviantart.com
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000