Author |
Topic |
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 15/10/2010 : 09:37:38
|
quote: Originally posted by adriano
o čemu vi pričate, kakav kraj serijala s toliko dobrih novih crtača.
a prica uvijek na svakom koraku , najveci spektar tema zagor jos ima iako je dosta toga bilo |
feka |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 15/10/2010 : 10:04:12
|
quote: Originally posted by adriano
o čemu vi pričate, kakav kraj serijala s toliko dobrih novih crtača.
Da, tacno. Po crtackom stafu, Zagor je jaci nego ikada prije. Mada, sve je to svejedno, kada prodaja opadne onda ce se serijal i ugasiti. To moze biti za 3-4 godine ili u doba koje mi necemo dozivjeti. Sada, kada serijal ponovo ide pravcem na gore, steta bi bilo da se zavrsi, kada se to vec nije desilo pocetkom devedesetih. |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 15/10/2010 : 10:22:45
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by emirem
Izgleda da Ferri drzi kist kao nekad,samo da izgura za one mega epizode od desetak epizoda za kraj serijala kako su najavili na CRS-u u zgbu. Hellingen story,Planet Akron,neke price koje bi volio citati; He-he,palo mi na pamet da Zagor u juznoj Americi skoci na lijanu,ali ne znajuci da je to drvo kaucuka,gumena lijana, i ona ga odbaci kao bungee jumping konopac negdje u p.m. u Rio Negro,a Chico kaze tko visoko leti ,nisko pada!
Ja sam malo zaboravio to sa CRS-a. Hajde nas podseti. Secam se kad je pricao o tome da ce kraj biti tako sto ce se ozeniti Fridom, ali ne secam se ovoga sto ti spominjes
Na konferenciji su pricali slijedece,bilo je to 2006 u 11mj,rekli su da: Izlazit ce jos oko 7 ili 8 godina u Italiji
Imaju scenarije za unaprijed dvije godine(do 2008)
Zadnje epizode ce biti po zamisli kao komplet od oko osam ili deset epizoda u kojem ce se sretati sa svakim od prijatelja
Juzna Amerika ce imati epizode u Amazzoniji,i neke epizode sa elementima SF,kao da ce zagor otici u neki vremeplov u doba Conquistadora i potrage za Eldoradom
Oprostaj ce biti sa svima ,a navodno ce nesto zmuljati sa Fridom da se vjencaju(iako su Virginija i ona Gambit bolji komadi)
Oko 2014 bi trebalo dase gase
Povremeno ce izlaziti specijalci, giganti i Maxi da popunjavaju praznine zbog neizlazenja mjesecnih brojeva,na dva ili tri puta godisnje.
To je sta su pricali o planovima.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 15/10/2010 10:23:26 |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 15/10/2010 : 10:50:09
|
uopste se ne secam da sam igde procitao ili cuo za to...u svakom slucaju do 2014 imaju price i scenarije a neke tek rade... |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 15/10/2010 : 11:24:31
|
quote: Originally posted by dzoni
uopste se ne secam da sam igde procitao ili cuo za to...u svakom slucaju do 2014 imaju price i scenarije a neke tek rade...
a mi do 2020 sa nasim izdavacima ako bude sve ok
a mozda mi i nastavimo gdje su oni stali jer u nas zagor ide ko halva |
feka |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 15/10/2010 : 14:37:47
|
Izgleda da Ferri drzi kist kao nekad,samo da izgura za one mega epizode od desetak epizoda za kraj serijala kako su najavili na CRS-u u zgbu. Hellingen story,Planet Akron,neke price koje bi volio citati; He-he,palo mi na pamet da Zagor u juznoj Americi skoci na lijanu,ali ne znajuci da je to drvo kaucuka,gumena lijana, i ona ga odbaci kao bungee jumping konopac negdje u p.m. u Rio Negro,a Chico kaze tko visoko leti ,nisko pada!
Ja sam malo zaboravio to sa CRS-a. Hajde nas podseti. Secam se kad je pricao o tome da ce kraj biti tako sto ce se ozeniti Fridom, ali ne secam se ovoga sto ti spominjes
Na konferenciji su pricali slijedece,bilo je to 2006 u 11mj,rekli su da: Izlazit ce jos oko 7 ili 8 godina u Italiji
Zadnje epizode ce biti po zamisli kao komplet od oko osam ili deset epizoda u kojem ce se sretati sa svakim od prijatelja
Juzna Amerika ce imati epizode u Amazzoniji,i neke epizode sa elementima SF,kao da ce zagor otici u neki vremeplov u doba Conquistadora i potrage za Eldoradom
Oprostaj ce biti sa svima ,a navodno ce nesto zmuljati sa Fridom da se vjencaju(iako su Virginija i ona Gambit bolji komadi)
Povremeno ce izlaziti specijalci, giganti i Maxi da popunjavaju praznine zbog neizlazenja mjesecnih brojeva,na dva ili tri puta godisnje.
Hvala. Ja to nisam cuo jer sam ja tad kasnio (zadrzao sam se sa Krugerom i Dsormazom na kafi u nekom kaficu negde na ulici, bilo je lepo vreme taj dan). Inace, bila je to 2007. a ne 2006. Ja sam mislio da su o tome pricali na CRS-u 2004 (i tad sam bio na CRS-u) pa nisam mogao da se setim. Te 2007. godine oni su odgovarali na razna pitanja posetilaca i taj deo sam slusao. Neki su snimali to sve kamerom i cudi me da ti snimci nisu posle nigde okaceni |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 15/10/2010 : 16:06:24
|
Hvala. Ja to nisam cuo jer sam ja tad kasnio (zadrzao sam se sa Krugerom i Dsormazom na kafi u nekom kaficu negde na ulici, bilo je lepo vreme taj dan). Inace, bila je to 2007. a ne 2006. Ja sam mislio da su o tome pricali na CRS-u 2004 (i tad sam bio na CRS-u) pa nisam mogao da se setim. Te 2007. godine oni su odgovarali na razna pitanja posetilaca i taj deo sam slusao. Neki su snimali to sve kamerom i cudi me da ti snimci nisu posle nigde okaceni
Imas pravo 2007 je to bilo kad su pricali o planovima za Zagora,2004 sam prvi put bio na CRS-u nesto su samo spomenuli o tome kako ce se Chico napokon najesti!!! 2007 su naveli ono sto sam napisao! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/10/2010 : 19:57:54
|
Boselli/Rubini, “La furia di Cain” – 376 tav. Boselli/Bisi, “Cangaceiros” – 188 tav.
E baš mi je drago što ima tu i Bosellija... Super što nastavlja svoju priču Kainu - koliko je ovo, 376 stranica, 4 epizode? Kolosalna priča... Neće li na trenutak Zagor opet skoknuti do Afrike, nekako sumnjam da će Kain do Južne Amerike.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 18/10/2010 : 20:17:08
|
quote: Originally posted by DeeCay
Boselli/Rubini, “La furia di Cain” – 376 tav. Boselli/Bisi, “Cangaceiros” – 188 tav.
E baš mi je drago što ima tu i Bosellija... Super što nastavlja svoju priču Kainu - koliko je ovo, 376 stranica, 4 epizode? Kolosalna priča... Neće li na trenutak Zagor opet skoknuti do Afrike, nekako sumnjam da će Kain do Južne Amerike.
Pre će Kain do Južne Amerike, ima i tamo demona |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 18/10/2010 : 20:47:05
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen Pre će Kain do Južne Amerike, ima i tamo demona
A neće valjda ostaviti svoju voljenu Maradu u onoj afričkoj pustoši punoj negromantskih Kusha? Neće se valjda sukobiti s Anangom, već smo to vidjeli u dva serijala, neće valjda i treći put... Možda Peru, Inke i Maccu Picchu? Linije u Nazci? Ili jednostavno još jedan silazak drevnih Bogova iz druge dimenzije... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 18/10/2010 : 21:43:30
|
U svakom slučaju Kain je svakako jedan od najautentičnijih likova u Zagorvom serijalu, koji kad se pojavi u priči izlazi u prvi plan, dok Zagora stavlja na neki način u drugi |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 18/10/2010 : 22:12:46
|
Da, ali to je zasluga scenarista Bosellija, svojevrsna decentralizacija likova i uvođenje ženskih likova su njegov trademark. Kod Burattinija je to rijetko urađeno, kod njega je Zagor centralna ličnost stripa i gotovo. Jedino možda je izuzetak lik Mortimera...
Nego, kad ćeš updejtati popis zagorovih priča u Popisima? Mislim da nije baš sve do kraja sređeno.
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
U svakom slučaju Kain je svakako jedan od najautentičnijih likova u Zagorvom serijalu, koji kad se pojavi u priči izlazi u prvi plan, dok Zagora stavlja na neki način u drugi
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 18/10/2010 : 22:26:17
|
quote: Originally posted by acestroke
Treba mi sken Zagorovog italijanskog originala n.279 "Ai confini della realt#224; Ostale brojeve te price sam vec naso, ali tamo gdje sam ih naso kazu da je ovaj izbrisan. Moze li neko da pomogne? Unaprijed hvala :)
Ovo?
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 18/10/2010 : 22:52:47
|
quote: Originally posted by acestroke
Treba mi sken Zagorovog italijanskog originala n.279 "Ai confini della realt#224; Ostale brojeve te price sam vec naso, ali tamo gdje sam ih naso kazu da je ovaj izbrisan. Moze li neko da pomogne? Unaprijed hvala :)
treba ti ceo strip ili samo skenirana naslovnica ?
ako ti treba strip posalji mi na PM neku email adresu, poslacu ti
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 18/10/2010 : 23:17:03
|
Druze, evo saljem ti. Ja sam redukovao velicinu fajlova na racun kvaliteta , da bih ti lakse poslao. Ako ti ne bude odgovaralo, javi mi
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/10/2010 : 21:26:57
|
pa šta je tom Ferriju, il je godinama sve bolji il mu netko pomaže? odlična naslovna,ko več mnoge u zadnje vrijeme! Bravo Ferri maestro! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Topic |
|