forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Libellus: TEX KOLOR BIBLIOTEKA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 17

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 21/10/2010 : 23:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ajde, dveribaže budi ljubazan pa se skini i ne truj nam topic dragog nam junaka i izdavaća....
de lux izdanja su tvoji kupusi Zlatne serije...nadam se da si sada srečan pa se možeš pomiren vratiti u svoju pasju
kučicu...itako znamo da voliš lajati a to je osobina svojstvena tvoji pasmi.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 21/10/2010 : 23:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Dok Veseli ne pob olša štampu slaba je konkurencija i Ludensku kamoli Libellusu...šteta,a tako jim malo fali...samo jedna dobra tiskara.

mesanje baba i zaba

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 22/10/2010 : 00:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

ajde, dveribaže budi ljubazan pa se skini i ne truj nam topic dragog nam junaka i izdavaća....
de lux izdanja su tvoji kupusi Zlatne serije...nadam se da si sada srečan pa se možeš pomiren vratiti u svoju pasju

a da ti paziš kako i šta pišeš...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 22/10/2010 : 01:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Telleru
Prvo,uljudno bih te zamolio po enti put-zašto ovako nisko i primitivno pokušavaš vrijeđat?Čemu to?
Negdje sam pročitao da je netko napisao da si ti stvarno državni službenik,odnosno policajac.Ako je to stvarno istina,jer ti to nama na forumu želiš potvrdit da su oni vicevi o policajcima zaista istiniti u stvarnosti?
Do sada si nam svojim komentarima uspio pokazat samo par natuknica o sebi-vrlo si bahat i bezobrazan,isključivo sklon vrijeđanju i ponižavanju.Blago onome čiji si ti zaštitnik i simpatizer,stvarno vrijedno pažnje.
Jednu stvar si zaboravio,a meni se čini da ti ovaj forum poistovjećuješ sa svojom službom,a ako i nju sprovodiš kao što ovdje ostavljaš ovakve intelektualne dosjetke,blago onome kome ti služiš.Siguran sam da i više nego solidnu plaću zaslužiš u vlastitoj državi,ali ne vidim razloga zbog čega trebaš bit toliko plitak i nevjerojatno fascinirajuće bahat.Ako i jesi policajac,blago onima koji su podložni tvojoj zaštiti.Ja ti želim mir i sreću u životu.Puno stripova,koje tako očito voliš,a nadam se da ti se u poslu nikada neće dogodit da sjedneš na taj gumeni pendrek koji nosiš oko pasa.Ako i sjedneš na njega,olakotna ti je stvar što je danas pendrek moderniziran-onako gumen i savitljiv,manje boli kada ti sjedneš na njega nego kada nekoga dohvatiš po leđima iz vlastitih uvjerenja.

Evo,da pokušamo ponovno,obzirom da te svrbi,pa ću pokušat objasnit što je "de-lux" izdanje i na što sam mislio kad sam postavio pitanje.
Da bi nekakav proizvod bio "de-lux"(ovdje strip),trebao bi osim golog izdanja imat i poprilično popratnog sadražaja.Npr. informacija kako je nastao,zašto je crtan tako i tako,kako su izgledali probni crteži,zašto je nešto eventualno izmjenjeno,zašto je u određenom kadru scena takava i takva.Zatim popratnog pisanog štiva koje dodatno objašnjava ili dočarava atmosferu koja prati određenu priču,podaci i crteži koji nikada i nigdje nisu objavljeni,...itd...itd.
Kada sve to dodaš i povećaš broj stranica (jer je to neminovno),ljepo to upakiraš u knjigu i eventualnu kutiju ili celofan.Još imaš mogućnost za ograničeni broj primjeraka,eventualno potpis autora koji su strip radili,eventualno dodatak nekakvu ilustraciju ili slično.
To bi trebalo bit "de-lux" izdanje.
Ovo što tvoji omiljeni izdavači rade je samo golo ukoričavanje 2-3 epizode koje na koscima ljudi kupe za 2-3 eura.Inače,samo koričenje takvih stripova prilikom štampe košta u rasponu 0,5 do 0,7 eura.Jedino im se mora priznat da su stripovi fenomenalno urađeni.Recimo da su extra kvalitete,ali daleko od nekakvog "de-lux" izdanja.Još im jednu stvar možemo priznat,a ona je ovdje jedino "de-lux", to je cijena tih izdanja.Istina,to je njihovo pravo jer su uložili novac i napravili taj proizvod,pa tko voli,nek izvoli.Uživaj u kupnji i čitanju kad si u noćnoj smjeni i čvrsto drži taj gumeni pendrek u rukama,druže felleru!
...ćao ,mačkonjo!(obrati pažnju na kulturnu komunikaciju-nigdje nisam napisao da si glup,baš nigdje!Molio bih i tebe da na ovakav način pokušaš komunicirat.Nije teško,a nećeš zbog tog bit ništa manji policajac.)

Edited by - dveribad on 22/10/2010 01:03:43
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/10/2010 : 05:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
e da su moderatori uvijek tako budni? pohvale globinji...
vidi dveribaže, ti si sa svojim niskim komentarima na račun Libellusa i Dade spustio nivo komunikacije na tako nizke grane
da je taj moj post upućen tebi samo malo oštrija opaska...ništa više,poslje svih vređanja koje si tu nekažnjeno izustio na
račun Dada sve je skoro pa dozvoljeno ovdje napisati...ali teller nije prost več uljudan pa če ti se ovom prilikom izviniti/izpričati za onu kučicu...naši pogledi na izdanja Libellusa so toliko različiti da svaka komunikacija nije moguća...i može uzrukovati samo bezrazložno vrijeđanje i fajt...meni se sa tobom prepucavat na forumu i neda previše, ostajmo svako u svom uvijerenju da je u pravu i basta...najbolje za sve...a i mislim da je na te color knjige i cijenu bilo več toliko kazano da je svaki komentar bezvezan....
500 stranica u boji za 250 kuna-meni nije skupo...a onima koji hoče jeftinije nek sačekaju VČ(ako izpadne dobro evo i ja ču kupovati tog Texa njihovog)...
A da se ljudima ta izdana Libellusa dopadaju je valjda jasno, kad je prvi broj i tako skup rekordno brzo razprodan...i gdje je onda nesporazum i fora? zašto vrijeđat nešto što se ljudima sviđa? ta tvoja netrpljivost sa Dadama ima dublje korijene to se vidi sa aviona(ili zrakomlata).
To što radi teller u službi nema blage veza sa ovim što piše na forumu,vani je teller jedan zgodan(kažu cure),uljudan,vestan,tolerantan državni službenik...
Pozdrav svima!

Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 22/10/2010 : 08:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad

quote:
Originally posted by bubo

quote:
Originally posted by Imrahil

ajmo ponovo da pljujemo, zaista dugo nismo..

nema tu pljuvanja tim više što to nisu ista izdanja uopće,ipak je jedno kolekcionarsko de-lux izdanje ( sa de -lux cijenom) a drugo za malo širu publiku ,samo što sam mišljenja da tih 600-700 stranica u jednu knjigu i nije neki potez...

De-lux izdanje?
Ajd budi ljubazan, pa nam objasni što bi to po tebi bilo "de-lux izdanje"?

jadan ti,ponovo se hvali libellus nije ti lako stvarno, ti se jadan toliko trudiš da narod ubijediš da su jedini stripovi pravi i vrijedni oni tvoji na aukcijama po "mizernim cijenama" a opet ima nekih što uzimaju tamo neka tex de-lux izdanja.nego evo da ti odgovorim ,da ovo izdanje je za mene de -lux izdanje iz razloga što je u boji,na odličnom papiru i uvezu i ima popratnih textova unutra i ide kronološki.nego ne bi ti bilo loše da uzmeš koji primjerak i čuvaš ga koju godinicu isplatiće ti se uostalom vidio si več
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 22/10/2010 : 20:06:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

da, da, onda je bio "ponosno neutralan"... ako misli da nije zauvijek zabiljezeno, narocito u necijim srcima, grdno se i jadno vara...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 22/10/2010 : 22:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

vidi dveribaže, ti si sa svojim niskim komentarima na račun Libellusa i Dade spustio nivo komunikacije na tako nizke grane
da je taj moj post upućen tebi samo malo oštrija opaska...ništa više,poslje svih vređanja koje si tu nekažnjeno izustio na
račun Dada sve je skoro pa dozvoljeno ovdje napisati...ali teller nije prost več uljudan pa če ti se ovom prilikom izviniti/izpričati za onu kučicu...naši pogledi na izdanja Libellusa so toliko različiti da svaka komunikacija nije moguća...i može uzrukovati samo bezrazložno vrijeđanje i fajt...meni se sa tobom prepucavat na forumu i neda previše, ostajmo svako u svom uvijerenju da je u pravu i basta...najbolje za sve...a i mislim da je na te color knjige i cijenu bilo več toliko kazano da je svaki komentar bezvezan....
500 stranica u boji za 250 kuna-meni nije skupo...a onima koji hoče jeftinije nek sačekaju VČ(ako izpadne dobro evo i ja ču kupovati tog Texa njihovog)...
A da se ljudima ta izdana Libellusa dopadaju je valjda jasno, kad je prvi broj i tako skup rekordno brzo razprodan...i gdje je onda nesporazum i fora? zašto vrijeđat nešto što se ljudima sviđa? ta tvoja netrpljivost sa Dadama ima dublje korijene to se vidi sa aviona(ili zrakomlata).
To što radi teller u službi nema blage veza sa ovim što piše na forumu,vani je teller jedan zgodan(kažu cure),uljudan,vestan,tolerantan državni službenik...
Pozdrav svima!

Eto,vidiš da uz malo napora može i uljudnije.Pozdravi te cure.
Zaista nemam ništa protiv tebe,niti imam razloga.Jedino mi neje jesno zašto ne napišeš nešto konstruktivno,umjesto što si u nekoliko postovao vrijeđao ili pokušavao vrijeđat.
Istina,razlikuju nam se viđenja,ali i to je u redu.Baš se ne bih složio sa tvojom konstatacijom da sam ih vrijeđao.Ak ti nije problem,izvuci mi to sa foruma.
Nemam ništa protiv tih stripova,ali da su skupi,jesu.Ima li to opravdanja?Nema,ali nije niti bitno jer je to njihovo pravo.Sve ostalo što su radili je jadno,tužno i zalosno.
Tebi kao fanu tih izdanja i njima kao izdavačima želim sve najbolje.
Go to Top of Page

pknezevic
New Member

Bosnia and Herzegovina
151 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 22/10/2010 : 22:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Send pknezevic a Private Message  Reply with Quote
90 posto onog što libelus izdaje imam,extra odrađeno jeste ali de-lux,slažem se sa ratkom nije
Go to Top of Page

pknezevic
New Member

Bosnia and Herzegovina
151 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 22/10/2010 : 22:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Send pknezevic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

inače mislin da je zrakomlat helič a ne avion

potpisujem
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 22/10/2010 : 22:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:
Originally posted by Imrahil

ajmo ponovo da pljujemo, zaista dugo nismo..

nema tu pljuvanja tim više što to nisu ista izdanja uopće,ipak je jedno kolekcionarsko de-lux izdanje ( sa de -lux cijenom) a drugo za malo širu publiku ,samo što sam mišljenja da tih 600-700 stranica u jednu knjigu i nije neki potez...

De-lux izdanje?
Ajd budi ljubazan, pa nam objasni što bi to po tebi bilo "de-lux izdanje"?

jadan ti,ponovo se hvali libellus nije ti lako stvarno, ti se jadan toliko trudiš da narod ubijediš da su jedini stripovi pravi i vrijedni oni tvoji na aukcijama po "mizernim cijenama" a opet ima nekih što uzimaju tamo neka tex de-lux izdanja.nego evo da ti odgovorim ,da ovo izdanje je za mene de -lux izdanje iz razloga što je u boji,na odličnom papiru i uvezu i ima popratnih textova unutra i ide kronološki.nego ne bi ti bilo loše da uzmeš koji primjerak i čuvaš ga koju godinicu isplatiće ti se uostalom vidio si več

Ma ne trudim se ja Dubravko ništa,niti mi je potrebno.To što si ti mržljiv,ciničan i zločasto zavidan,tvoj je problem.
Protiv novih stripova nemam apsolutno ništa.Drago mi je da ih izlazi što više.Kao i tebi i meni su ti stripovi odlični,ali sam odlučio da ih više neću kupovat i sakupljat jer su bezobrazno skupi za nova izdanja.Usporedi sa kojim god hoćeš stripom drugih izdavača sličan strip,pa pokušaj bit realan.Druga stvar zbog koje neću to kupovat i sakupljat više su postupci koji ti ljudi rade,a oni su i više nego nekorektni.
Ako su tebi to "de-lux" izdanja,neka ti budu.Za mene su to samo sklopljene epizode u tvrde korice i suludo bezobrazne cijene za nove stripove.Ta cijena koju su oni odredili je kontraproduktivna jer kod mlađe populacije izaziva ravnodušnost prema stripu kao mediju.Nedohvatljivo skupo za srednjoškolce jer se na cijenu proizvodnje ide 3-5 puta gore.Za mene je to prihvatljivo i mogu si priuštit,ali za većinu ljudi je suludo i bezobrazno skupo.Smatram da novi skup strip sam sebe ubija,ali ponavljam-njihovo je isključivo pravo da formiraju cijenu koju hoće.Prikazivt sebe uz to kao preproditelje i poznavatelje koji troše svoje vrijeme,svoju krv,znoj i suze i ostale izlučevine je u najmanju ruku licemjerno.Ne želim svojom kupnjom to podržavat i iz tog razloga sam ih i odlučio prodat.Problem je jedini što ti ja sakupljam stripove u više primjeraka,pa tog ima još.To si ti kao klasičan pizdun očito i primjetio.
Samo ti uživaj sa svojim prijateljima u tim stripovima.Nadam se da ćete njihovom prodajom pokrit sve uloženo i zaradit si za budućnost.Obzirom da si ti jedan od "prijatelja" koji te stripove dobije po nabavnim cijenama,vjerujem da ćeš u budućnosti dobro profitirat.Mene ukoliko i ponese želja da nešto pročitam,kupit ću si to u stripotekama di se i trebaju prodavat,no to je neka druga priča koju ti vireći iz tuđeg dupeta nikada nećeš shvatit,jer nećeš i jer ti je tu dobro.Zbog tog ti i neću napisat "jadan ti"(kao što si ti meni u uvodu) jer je očito da ti je dobro tu di jesi.Kontaš,rođo?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 22/10/2010 : 23:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

da, da, onda je bio "ponosno neutralan"... ako misli da nije zauvijek zabiljezeno, narocito u necijim srcima, grdno se i jadno vara...

U jebemu,tko bi se tog nadao?Nikad,nikad ne bih rekao da je ostao i ožiljak na srcu zbog inzistiranja na izbacivanju!Sram ga bilo,baš je nečovjek.Takvu bol nanosit ljudima!
Branimire,evo ja ti se nudim.Mogu te ja utješit,solidno sam spretan sa rukama,a i porilično ugodan u razgovorima do kasnih jutarnjih sati.Ti mi se samo prepusti,a ja ću ti bez ikakve nadoknade izlječit ožeiljke na srcu i težinu koju nosiš u duši.Bit ćeš kao nov,pun elana i energije za nove lektorske bravuroze.

Samo za tebe:
"Pokidaću lance sve,
što me vežu zatebe,
okove sa srca skinut ću....."
ili ona- "nedaj se srce......"
Javi na PM,ako si za.Tvoj Ratko
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 22/10/2010 : 23:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

U jebemu,tko bi se tog nadao?Nikad,nikad ne bih rekao da je ostao i ožiljak na srcu zbog inzistiranja na izbacivanju!Sram ga bilo,baš je nečovjek.Takvu bol nanosit ljudima!
Branimire,evo ja ti se nudim.Mogu te ja utješit,solidno sam spretan sa rukama,a i porilično ugodan u razgovorima do kasnih jutarnjih sati.Ti mi se samo prepusti,a ja ću ti bez ikakve nadoknade izlječit ožeiljke na srcu i težinu koju nosiš u duši.Bit ćeš kao nov,pun elana i energije za nove lektorske bravuroze.

Samo za tebe:
"Pokidaću lance sve,
što me vežu zatebe,

Zanima me dal znaš koja je prava cijena ovih izdanja npr. Magičnog ili Nathana?
Koliko agitirš kontra Libellusa pretpostavljam da znaš cijenu pa je ako nije problem podijeli s nama.
Hvala unaprijed
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 23/10/2010 : 00:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bardho

quote:

quote:

quote:

Samo za tebe:
"Pokidaću lance sve,
što me vežu zatebe,

Zanima me dal znaš koja je prava cijena ovih izdanja npr. Magičnog ili Nathana?
Koliko agitirš kontra Libellusa pretpostavljam da znaš cijenu pa je ako nije problem podijeli s nama.
Hvala unaprijed

Kao finalan proizvod u ovoj opremi košta između 24-27 kuna po komadu.Može i manje,ovisi o štampariji.Prava su tu najmanja stavka.
Ne znam,vjerojatno zbog skladištenja te ogromne količine od 500 komada,a i samog transporta, cijena dosegne 125 kuna dok dođe do konačnog konzumenta.Jebi ga,marka je to.To ti je recimo,kao da kupiš majicu sa znakom ili bez znaka onog krokodilčića.
Probaj na skladištu kod "prijatelja",dobiješ 20% popusta,..."prva ruka,od Jove travara"!
Oprosti,malo se šalim.Vrijedi to tih para,pa ljudi su uložili veliki trud.Muka je to- "krv,znoj i suze" su tu uložene,a stalno se gomilaju gubitci.
Evo baš je jedan album u štampi od 170 stranica,A4 format.Domaći autor.Kad su nam u štampariji rekli da će konačna izrada po komadau koštat oko 36 kuna po komadu, u tvrdim koricama,znači "de-lux" izdanje,skoro sam se onesvjestio od muke.Pa kako prekrit te troškove?
Fino,staviš 250 kuna na primjerak i čekaš da ljudi kupe.Jebeš ga,ipak je to 170 stranica na "finom" papiru,a još kronološki po redu!!!
Znači,moram prodat 350 komada da budem na nuli!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/10/2010 : 09:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ajmo reć tako, samo radi usporedbe, jedan Miki Muster-tj. Zvitorepec (sada izlazi treči broj)u Sloveniji košta 25 evra,
strip je mali format, negdje oko 270 stranica,crno-bijelo,tisak domača tiskara(KVM-Ribnica),izdanje perfektno odrađeno, prvi broj se tiskao 75o komada i planuo u par dana,sada se ga tiska 1200 a cijena ista...
Usporedbe radi,Tex color broj 4 je večeg formata, ima 500 stranica u koloru,prava sumljam da manja nego Mustrova i tiska
se u 5oo komada, a košta oko 34 evra...
meni se sviđaju oba izdanja ali kad se usporedi ta dva-Tex je jeftin...
S tim da je jeftiniji nama na sijeveru zbog boljih plata, šteta što nije dostupniji više ljubiteljima tog junajka, ali možda
VČ sredi tu stvar....
A sad, da bi Tex kolora uzimali klinci da je jeftiniji, jako sumljam, oni ne uzimaju ni starije nove i bolje epizode rendžera,
ne uzimaju masovno ni kiosk strip za 18 kuna pa da jih zanima prvi naivni Tex-larifari!
Ta izdanja su kolekcionarska(nekima de-lux a nekima i ne)uzima jih 500 kolekcionara i zagriženih Texoljubca i meni je to ok.
Ako je jedina zamjerka Libellusu skupoća, onda je ta bezveze...pa nitko nikog ne sili da to kupuje,kupuje ko može i hoće.
Nek Veseli krene s tim, pa odpada i teorija o gušenju strip tržišta skupim "de-lux"izdanjima.
Toliko.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29374 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/10/2010 : 09:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kao finalan proizvod u ovoj opremi košta između 24-27 kuna po komadu.Može i manje,ovisi o štampariji.Prava su tu najmanja stavka.

Ovo jednostavno nije točno. Prava su druga najveća stavka nakon tiska. Što se cijene finalnog proizvoda, konkretno, znam cijene za prva četiri broja MV jer sam s Dadom bio urednik tog izdanja i proizvodna cijena jedne knjige je bila, ako me pamćenje ne vara, skoro 50 kuna, nikako ne 24-27. I opet, cak i da je 27, opet nije u redu tu cijenu usporedjivati s punom cijenom u striparnicama, jer od te pune cijene u striparnici, minimalno 20%, a uglavnom 30%, ide striparnici, a izdavaču ostatak (a iz tvog posta ispada da oni nešto što naprave za 25 prodaju za 125: vrlo, vrlo zlonamjerno i potpuno netočno).

Uglavnom, zaista nije fer to što radiš jer iznosiš podatke koji nisu točni i onda namjerno uspoređuješ kruške i jabuke - cijenu tiska s punom cijenom u striparnici.
Uostalom, ako se izdanja zaista mogu objaviti toliko puno jeftinije, zašto ne kreneš u izdavaštvo i pokažeš to? Evo, taj primjer koji spominješ: 170 stranica, A4, tisak je 36 kuna, dakle? full color ili c/b? I koliko će koštati u striparnici? Po ovom tvom postu gore, sve iznad 50 kn bi bila prava pljačka...

Uglavnom, ne znam što ti sve ovo treba. Mislim, jedno je neslagati se s nekim i zastupati svoja stajališta, ali namjerno izvrtati činjenice i lažno stvarati sliku koja ti odgovara i koju želiš dobiti je zaista nisko. To ti stvarno ne služi na čast.

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/10/2010 : 09:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Možda još samo jedna rečenica:
I MERCEDES JE SKUP PA SE PRODAJE,KUPI GA KO MOŽE I HOČE,I JOŠ NIKOGA NISAM ČUO DA MERCEDES GUŠI AVTOMOBILSKU INDUSTRIJU.
Nije baš neka usporedba ali ajde.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 23/10/2010 : 09:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
svaka čast Markose, pošteno sa tvoje strane...znam da nije bitno ali sve više se mi sviđaš,kao u zadnje vrijeme i tvoja izdanja.
Ostani pošten i neutralan kao tvoj lik na avataru.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29374 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/10/2010 : 10:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/10/2010 : 10:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

svaka čast Markose, pošteno sa tvoje strane...znam da nije bitno ali sve više se mi sviđaš,kao u zadnje vrijeme i tvoja izdanja.

O Bože, zar da i ovo doživimo!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/10/2010 : 11:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možda još samo jedna rečenica:
I MERCEDES JE SKUP PA SE PRODAJE,KUPI GA KO MOŽE I HOČE,I JOŠ NIKOGA NISAM ČUO DA MERCEDES GUŠI AVTOMOBILSKU INDUSTRIJU.
Nije baš neka usporedba ali ajde.

quote:

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 23/10/2010 : 14:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ovo jednostavno nije točno. Prava su druga najveća stavka nakon tiska. Što se cijene finalnog proizvoda, konkretno, znam cijene za prva četiri broja MV jer sam s Dadom bio urednik tog izdanja i proizvodna cijena jedne knjige je bila, ako me pamćenje ne vara, skoro 50 kuna, nikako ne 24-27. I opet, cak i da je 27, opet nije u redu tu cijenu usporedjivati s punom cijenom u striparnicama, jer od te pune cijene u striparnici, minimalno 20%, a uglavnom 30%, ide striparnici, a izdavaču ostatak (a iz tvog posta ispada da oni nešto što naprave za 25 prodaju za 125: vrlo, vrlo zlonamjerno i potpuno netočno).

Uglavnom, zaista nije fer to što radiš jer iznosiš podatke koji nisu točni i onda namjerno uspoređuješ kruške i jabuke - cijenu tiska s punom cijenom u striparnici.
Uostalom, ako se izdanja zaista mogu objaviti toliko puno jeftinije, zašto ne kreneš u izdavaštvo i pokažeš to? Evo, taj primjer koji spominješ: 170 stranica, A4, tisak je 36 kuna, dakle? full color ili c/b? I koliko će koštati u striparnici? Po ovom tvom postu gore, sve iznad 50 kn bi bila prava pljačka...

Uglavnom, ne znam što ti sve ovo treba. Mislim, jedno je neslagati se s nekim i zastupati svoja stajališta, ali namjerno izvrtati činjenice i lažno stvarati sliku koja ti odgovara i koju želiš dobiti je zaista nisko. To ti stvarno ne služi na čast.

Marko,iz ovog tvog posta bi se teško izvuklo da smo "veliki prijatelji" kao što ti to tvoji bivši prijatelji i suradnici nabijaju na nos zbog mojeg pisanja po forumu.

Zlonamjeran nisam po prirodi niti imam razloga bit,naročito ne zbog ovih šmrkavaca i izdavanja stripova.
Ti si upućen u cijene prava Bonelli kuće,pa reci ti ljudima koliko su prava za pojedine stripove i epizode.
Sliku o njima i ono što oni rade,stvorili su si sami,a iz kojih pobuda ti braniš taj velebni proizvodni proces njihove deračine,nebih u to ulazio niti me zanima.
Konkretan strip u striparnici toliko košta.Prodavači imaju od cjenjene firme 20%,a kako neki imaju "prvenstvo prodaje",nemaju niti taj postotak.Recimo da je taj odbitak druga stavka u procesu prodaje finaliziranog proizvoda.
Tako dolazimo do cijene od 105 kuna koja ide izdavaču u konkretnom slučaju.Ako izrada tog stripa košta 50 kuna,blago našim štamparijama.Obogatit će se ljudi na štampanju stripova!
To što oni rade nije pljačka,ali je vrhunska deračina i ubijanje strip publike.Istina,formirana cijena je njihovo pravo i sretno im bilo.Zbog tog načina i deračine sam i pisao da smatram da su pogrebno poduzeće za strip,a mislim da vrijeme pokazuje na što sam mislio.
Usporedi npr. gigante Tex-a koje izdaje Bernard.Na knjizi je cijena 100 kuna.Kako je to moguće???Pa taj bi strip po njihovim cijenama morao bit barem 200 kuna.
U izdavanje stripova ne želim ulazit,mada jesam indirektno u tome.Cijene štampe pojedinih sličnih primjeraka može provjerit tko god hoće,samo se treba potrudit obić par štamparija.
Duga je to priča,svatko ima svoj stav.Mislim da je i medijski vrlo interesantna,vidjet ćemo.
U globalu,za konkretno navedeni primjerak,kad me već pitaš,cijena će bit 80 kuna.Sa tom cijenom,zarada je 100%.U današnje vrijeme,tko ima proizvod na kojem zaradi 100%,taj je majstor ekonomije i trgovine.

Oprosti,ne vidim tu nikakve zlonamjernosti ili niskosti i ako si ti stekao takav dojam i mišljenje o meni,neka bude.Pokupio si simpatije od ovog lika,a to je najbitnije u današnje vrijeme.Vjerojatno je to jedan od pokazatelja utjecaja ciljanog štiva na konzumaciju navedenog proizvoda.

Edited by - dveribad on 23/10/2010 14:44:38
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 23/10/2010 : 15:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

U globalu,za konkretno navedeni primjerak,kad me već pitaš,cijena će bit 80 kuna.Sa tom cijenom,zarada je 100%.U današnje vrijeme,tko ima proizvod na kojem zaradi 100%,taj je majstor ekonomije i trgovine.

Ratko ova matematika sto je ti predstavljas nije u redu...
Zarada od 100% na ovom primjeru moze biti samo u slucaju da netko otkupi odmah po izlasku iz stamparije sav tiraz i naravno ako se prijavi strip kao knjizevno djelo pa nema poreza na njega i to sve pod uslovom da je stamparija odradila svu pripremu,dizajn i lekturu

Sta je i sa ostalim troskovima koji nastaju ako taj strip ne rasproda tiraz u odredjenom vremenu ???

Da li je tako ili grijesim ?
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 23/10/2010 : 16:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

Da li je tako ili grijesim ?

Ma gresis bre. Nemas ti pojma . Za sve sto ne znate pitajte Ratka Tarota.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29374 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/10/2010 : 16:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Marko,iz ovog tvog posta bi se teško izvuklo da smo "veliki prijatelji" kao što ti to tvoji bivši prijatelji i suradnici nabijaju na nos zbog mojeg pisanja po forumu.

Pa, biti s nekim prijatelj je velika stvar, danas se ta riječ olako koristi. Ja mislim da smo mi međusobno jako dobri, međusobno se uvažavamo i cijenimo, ali to ne znači da se moramo slagati oko svega, zar ne? I ne znači da ako se oko nečega ne slažemo da ne možemo i dalje ostati dobri, zar ne? Mada, očito ekipa kao Curunir misli da ne možeš biti dobar s jednima i drugima, da moraš odabrati stranu... Ali to što netko misli, pogotovo kao ovaj klaun teller npr., me toliko ne dira.

quote:
Zlonamjeran nisam po prirodi niti imam razloga bit,naročito ne zbog ovih šmrkavaca i izdavanja stripova.
Oprosti,ne vidim tu nikakve zlonamjernosti ili niskosti i ako si ti stekao takav dojam i mišljenje o meni,neka bude.Pokupio si simpatije od ovog lika,a to je najbitnije u današnje vrijeme.Vjerojatno je to jedan od pokazatelja utjecaja ciljanog štiva na konzumaciju navedenog proizvoda.

Ja te kao osobu znam, i ne, nisi zlonamjerna i zla osoba. Mislim da si pošten i dobar čovjek. Međutim, ovo što pišeš ovdje jednostavno nije točno, a budući da ne mogu vjerovati da ne znaš da to što govoriš nije točno, jedino što se nameće kao zaključak je da si zlonamjeran. Mislim da ti tvoj animozitet prema njima malo previše pomućuje prosudbu.

quote:
Sliku o njima i ono što oni rade,stvorili su si sami,a iz kojih pobuda ti braniš taj velebni proizvodni proces njihove deračine,nebih u to ulazio niti me zanima.

A gle, branim ih zato što jednostavno znam sve brojke.

quote:
Ti si upućen u cijene prava Bonelli kuće,pa reci ti ljudima koliko su prava za pojedine stripove i epizode.
Konkretan strip u striparnici toliko košta.Prodavači imaju od cjenjene firme 20%,a kako neki imaju "prvenstvo prodaje",nemaju niti taj postotak.Recimo da je taj odbitak druga stavka u procesu prodaje finaliziranog proizvoda.
Tako dolazimo do cijene od 105 kuna koja ide izdavaču u konkretnom slučaju.Ako izrada tog stripa košta 50 kuna,blago našim štamparijama.Obogatit će se ljudi na štampanju stripova

Ja mogu govoriti o onome što znam. Dok sam ja bio urednik, dakle, ta prva četiri broja, MV je koštao 110 kuna, od čega je 25 kn išlo striparnici, 85 izdavaču. A kad govorim o izradi stripa, govorim o ukupnoj cijeni; dakle: tisak + prava + prijevod + lektura + dizajn + upis teksta + izrada novih naslovnica. Sve to skupa je bilo oko 50 kuna. Ja ti mogu reći i točne brojke za svaku od tih stavki, ali Dado bi se sigurno ljutio što iznosim njegove podatke na forum. A čovjek nažalost ima dovoljno svojih problema da mu ja stvaram nove. Ako te zanima do u tančine kalkulacija cijene nekog stripa, mogu ti reći na primjeru bilo kog Fibrinog stripa, meni nije problem to raspisati.

quote:
To što oni rade nije pljačka,ali je vrhunska deračina i ubijanje strip publike.Istina,formirana cijena je njihovo pravo i sretno im bilo.Zbog tog načina i deračine sam i pisao da smatram da su pogrebno poduzeće za strip,a mislim da vrijeme pokazuje na što sam mislio.
Usporedi npr. gigante Tex-a koje izdaje Bernard.Na knjizi je cijena 100 kuna.Kako je to moguće???Pa taj bi strip po njihovim cijenama morao bit barem 200 kuna.
U izdavanje stripova ne želim ulazit,mada jesam indirektno u tome.Cijene štampe pojedinih sličnih primjeraka može provjerit tko god hoće,samo se treba potrudit obić par štamparija.

Pa Tex gigant košta 120 kuna, koliko ja vidim. Dakle, vrlo slično kao i Libellusovi giganti, koji su 130 kuna, čini mi se. A zašto je koštao 100kn neko vrijeme, ne znam. Berni je sposoban, sigurno je našao načina da nekako spusti cijene.
Inače, cijena tiska je najveća stavka, ali ona je otprilike 50-60% ukupne proizvodne cijene stripa, nikako ne finalna cijena, kao što ti tvrdiš.

quote:

To je nemoguće. Ako je cijena 80 kuna, a striparnicama ide uobičajenih 30%, znači da izdavaču ostaje 56 kn. Ako je samo cijena tiska 36 kuna, to već nije 100% zarade. A di su ostali troškovi? Autorska prava? Skeniranje, lektura, prijevod, upis teksta, dizajn itd itd?

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 17 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000