Author |
Topic |
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 27/10/2010 : 11:44:55
|
quote: Originally posted by Markos
A dobro, Rizbog, razumio bi da to neki klinac kaže ili npr. Sawitch, ali ti?
Prozovi me još jednom ničim izazvan... Ti to meni prijetiš, retarde? Ničim izazvan? A što je onda ovo:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=32013&whichpage=93 "Kod vas su knjige nenormalno skupe.. A i na stripovima striparnice ubijaju dobru marzu..... Caravan je ocigledan primer..."
Ti si samo jedan u moru debila koji konstantno spamuju ovaj (a bogami i sve ostale) forum svojim glupostima, uzimajući si za pravo donositi "očigledne" zaključke na osnovu apsolutno nikakvih činjenica i ulaznih podataka, jer vama one ni ne trebaju, što će vama netko pričati bajke, pa vama je sve jasno. Nikad u životu nisi vodio ništa osim vlastite kožice preko glavića, ali to te ne sprječava da zaključuješ o problematici vođenja striparnice ili izdavačke kuće i o njihovim bilancama dobiti i gubitka.
Mislim, tako mi i treba kad stvarno trpim svakoga ovdje. Mislim, ako netko izgleda ko debil, ponaša se ko debil, razmišlja ko debil - pa da, jebi ga, htio nehtio, nema druge - on JE debil. A takvima je mjesto u specijaliziranim institucijama, a ne na javnim forumima. Mrš.
"Kulturo, jeve me!"
Moram da napomenem da nikad nisam bio banovan (osim jednom zbog spama u najavi) zahvaljujuci tome sto nikad nisam koristio ovakav recnik (bar ne kad sam ozbiljan).
DovidjeLa! |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15633 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 27/10/2010 : 11:50:10
|
ljepo sam sa jednom rečenicum zakuhal stvar |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/10/2010 : 14:01:26
|
quote: Originally posted by anto
seriju Savage Sword - malo me uputite - je li ovo onaj Konan koji je izlazio kod nas u Marvelim i mini marvelima ?
Nisu li u Americi nedavno počeli reizdavanje tog Savage sword Conana? Definitivno bi mi se svidjelo izdavanje tih starih Conana u obliku gigantskih Essentiala (500+ stranica). |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 27/10/2010 : 14:13:51
|
jesu, i to ne "tek poceli", ima vec 9 knjizurina |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
zkne
Junior Member
489 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/10/2010 : 15:36:24
|
quote: Originally posted by feka82
e onda je to jos ljepse za cuti :) da li su sve objavili od regularne , sumnjam ili se varam
Ma kakvi, pa SD je objavila nekih 80-tak epizoda od 275 samo COnana Barbariana... Savage je imao 235, a da ne govorimo o ostalim izdanjima. No, mislim da ovo nije topic o Conanu, već Juliji, jelda? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 27/10/2010 : 15:45:14
|
quote: Originally posted by Kit Carson "Kulturo, jeve me!"
Moram da napomenem da nikad nisam bio banovan (osim jednom zbog spama u najavi) zahvaljujuci tome sto nikad nisam koristio ovakav recnik (bar ne kad sam ozbiljan).
DovidjeLa!
šteta što admin ne može biti banovan ovaj forum sve više liči na jednu govnariju.. ili pravilnije, on ja to odavno |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/10/2010 : 16:01:42
|
quote: Originally posted by Imrahil
DovidjeLa!
šteta što admin ne može biti banovan ovaj forum sve više liči na jednu govnariju.. ili pravilnije, on ja to odavno
A tebe netko prisiljava da dolaziš ovdje? |
Trouble will find me |
|
|
Babilon
Advanced Member
Croatia
3083 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 27/10/2010 : 17:40:59
|
Poštovani stripofili, stripoljubci, stripađije ili kako god se zvali ...
Julia 1, 9 i 10, će biti u prodaji u striparnici Babilon po cijeni kakvu preporuči izdavač, u ovom slučaju Darkwood. Temeljm dosadašnje suradnje, da se zaključiti da će ista ili približna cijena biti kao u Srbiji.
Pozdrav iz Babilona! |
Strip knjižara Babilon / Web shop : www.babilon-strip.com info@babilon-strip.com / Mob. 098-776-766 |
|
|
Babilon
Advanced Member
Croatia
3083 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 27/10/2010 : 18:28:59
|
Pročitah gore na brzinu što piše i vidjeh da se spominje prijevoz, marže, ...
Reći ću informativno da je prijevoz stripova na relaciji Beograd - Zagreb 350 eura. Da stripovi idu na carinu i tek onda u striparnicu. Moj dodatni nedostatak je što još moram otići u Zagreb po te iste stripove, što povećava troškove za oko 50 eura, pa na prijevoz ode ukupno 400 eura.
To u startu znači da moraš uzeti puno robe kako bi se amortizirala cijena zavisnih troškova. U mom slučaju, bar za 4000 eura, kako bih izgubio 'samo' 10% na troškovima.
Znate i sami da, ako radiš legalno i ako želiš imati izlog, treba platiti i prodajni prostor. Opet, u mom slučaju to je dodatnih 3000 kn svaki mjesec. Kad se dodaju obaveze državi i jedan radnik, cijena troškova drastično poraste.
Rabati na stripove su uglavnom 20-30% i skoro sve kupljene stripove treba platiti avansno. Jedinu komisionu prodaju imam u suradnji sa izdavačkom kućom Fibra.
Za one koji ne znaju, jednostavno rečeno, Fibrin strip prodaš, pa tek onda platiš, što je za striparnicu odlično jer može imati kompletnu ponudu navedenog izdavača bez velikih ulaganja.
Smatram da se jedino na taj način prodaja može povećati i dobiti kojeg novog člana naša zajednice (ljubitelja stripa, općenito).
Dalo bi se lako zaključiti zašto su kod nas u proteklih manje od godinu dana zatvorene 3 striparnice (Osijek, Rijeka, Zagreb).
Ili moraš imati velik promet da kompenziraš relativno malu maržu, odnosno rabat ili moraš imati veću cijenu jer nemaš dovoljno prometa. A ako imaš veću prodajnu cijenu, gubiš kupce i tu se stvori začarani krug. Još ako striparnicu imaš u malom gradu gdje na prste jedne ruke možeš nabrojati stripoljupce, onda si ili lud što to sve radiš ili je to ipak ljubav prema stripu.
U mom slučaju, da ne radim još jedan posao, već odavno bih zatvorio.
I na kraju, oprostite ako sam pogriješio topik, jer Julia ipak nije zaslužila ovakve rasprave i obrazloženja na svom topiku, ali morao sam ovo napisati jer žao mi je kupaca kojima je skupo, a razumijem i izdavače kad kažu da, s obzirom na tiraž, ne mogu povoljnije. Ja sam negdje između, spona od izdavača do kupca.
A, možda je ipak ovaj topik dobar za raspravu o cijenama i maržama. Neka Julia to istraži, pa ona je kriminologinja!
Pozdrav iz Babilona! |
Strip knjižara Babilon / Web shop : www.babilon-strip.com info@babilon-strip.com / Mob. 098-776-766 |
Edited by - Babilon on 27/10/2010 22:53:32 |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 27/10/2010 : 18:35:41
|
DovidjeLa!
šteta što admin ne može biti banovan ovaj forum sve više liči na jednu govnariju.. ili pravilnije, on ja to odavno
A tebe netko prisiljava da dolaziš ovdje?
niko nije prisiljen da dolazi na ovaj forum,topic je o juliji,a ovo nisu spamovi(koje i sam rado koristim),vec uvrede,i prema tome moderatori vi odlucite! |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16993 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 27/10/2010 : 19:20:33
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by Poli
Odlicno! To se trazilo!
Jedino, zasto Slucajevi jednog kriminologa? Ili je to do srpskog jezika?
Pa možda izmisli nešto ovo udruženje feministkinja koje protura te smiješne oblike Ne znam šta bi uopšte moglo da im padne na pamet, kriminiloginja, kriminilogica... Sve gore od goreg.
pa, razlike su kakve jesu. u hrvatskom bi ovo bilo za cistu jedinicu (sjedni, vlado, jedan, naprema sedi, vlada, pet). kriminologinja, naravno. zensko je, brate. nego, sto ne kazes onda "udruzenje feminista"? ko onaj iz brajanova života sto je trazio da ga zovu loreta ipak, prilicno znacajna struja i u srpskom jeziku gura "kriminologinju". cak bih rekao vecinska. ali da, neumjesno se mijesati. vi svakako znate kako je u srpskom bolje.
Pričali smo i prije o ovome. Ta struja je beznačajna. A što se tiče tog udruženja, ne bi trebalo dozvoliti da se miješaju u jezička pitanja. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Posted - 27/10/2010 : 22:56:18
|
quote: Originally posted by Markos A tebe netko prisiljava da dolaziš ovdje?
ništa ti sale nije uradio, a ti jedva čekaš da opleš po njemu.. i posle ti smeta što kažem da je forum govnarija.. kad gledam za šta ste sve ljude izbacivali, havarija..
elem, uzeo sam juliu, prelepo izgleda |
Edited by - Imrahil on 27/10/2010 23:21:29 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 27/10/2010 : 23:28:42
|
Imrahile, nema potrebe zatakvim riječima, može? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Posted - 27/10/2010 : 23:43:08
|
quote: Originally posted by mladjo
Imrahile, nema potrebe zatakvim riječima, može?
slažem se, ali nije ni u redu napadati nekoga bez razloga |
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 28/10/2010 : 01:06:55
|
Ljudi i ostale zverke: jel nas neko bije po usima da kupujemo stripove ??? Tacan odgovor je: NE ! Manite se pametovanja u vezi izdavanja stripova, nije to bas tako jednostavno kao sto izgleda. Zamislite samo situaciju da sve odradite perfektno i onda stamparija zajebe sve a vi obecali ljudima da stize na vreme. Pa ja bih prvi digao stampariju u vazduh :). Ima mnogo stvari koje se ni meni ne svidjaju ali uvek kazem sebi: niko te ne tera da kupujes stripove. Ako mi se nesto svidi i ako imam para ja kupim a ako nemam onda nista. Prosto ko pasulj. A sto se tice izdavaca, po kvalitetu stripova se vidi ko izdaje iz ljubavi a ko iz cistog interesa. Naravno, od ljubavi se ne zivi, mora malo i da se zaradi. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
Edited by - skviki on 28/10/2010 01:07:50 |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 28/10/2010 : 01:11:39
|
quote: Originally posted by Markos A tebe netko prisiljava da dolaziš ovdje?
ništa ti sale nije uradio, a ti jedva čekaš da opleš po njemu.. i posle ti smeta što kažem da je forum govnarija.. kad gledam za šta ste sve ljude izbacivali, havarija..
elem, uzeo sam juliu, prelepo izgleda
super! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 28/10/2010 : 13:44:37
|
quote: Originally posted by nemo
Nista strasno, ali bilo bi ljepse da je jedna velicina fonta kroz cijeli serijal.
Od broja 100 Julije ćemo povećati gramažu papira, time dobiti još koji mm debljine na rikni, i sve će lepo da stane. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 28/10/2010 13:45:09 |
|
|
nemo
stripovi.com kum
Croatia
343 Posts
Member since 22/11/2001 |
Posted - 28/10/2010 : 14:08:31
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by nemo
Nista strasno, ali bilo bi ljepse da je jedna velicina fonta kroz cijeli serijal.
Od broja 100 Julije ćemo povećati gramažu papira, time dobiti još koji mm debljine na rikni, i sve će lepo da stane.
super rjesenje! svaka cast! samo jos jedna stvar...mozete li mjesecno objavit 40 epizoda tako da u sljedecu godinu udjemo sa brojem sto, čisto da vidimo da ovo s povecanjem gramature nije sala |
|
|
sergio gardini
New Member
Serbia
226 Posts
Member since 18/07/2009 |
|
sergio gardini
New Member
Serbia
226 Posts