Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Guffy
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/avatar-1467.jpg)
Croatia
3109 Posts
Member since 11/12/2002 |
Posted - 28/10/2010 : 08:58:54
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by jaki
Kad upisujete vrijednost paketa napišite 100 kn i isto se plati kao i kad napišete 50 ili 80 kn.Zato uvijek stavite 100 kn ili pravu vrijednost ako je viša od 100 kn.Paket/poštarinu ionako plaća kupac a ako on želi da napišete manju vrijednost da bi on manje platio poštarinu onda je i on odgovoran pri nestanku paketa za vrijednost koju pošta nije isplatila.
Upravo tako. Mene zaprepasti kada renomiran prodavači ili čak striparnice za vrijednost navedu 20, 50 ili 80 kn (a unutra stripova za 500 kn.). Pa ljudi zar ni malo ne pratite? 13.08 kn. poštarine ćete platiti i ako navedete 100 kn. za vrijednost pa to onda treba iskoristiti (sve što ide vama i kupcu u prilog). Naravno, mudro je staviti i malo više ako je vrijedan paket. Ja stavim recimo ako je 250 - 150 ili 400 - 250 i slično. Znam da je tu uglavnom bacanje novca, ali radije ću platiti koju kunu više za poštarinu i biti malo opušteniji. Jer očigledano da paket može nestati (do sada, ja sam mislio da ne može).
Gle nikad ali nikad mi se nije izgubio paket , i po iskustvu , i po tome što poznajem neke ljude koji rade u pošti, oni uvijek znaju gdje je paket.Jer ako pogledaš koliko dokumentacije ide uz isti malo je nelogično da samo nestane .Moja pretpostavka je da su imali neku havariju , pa su izgubili dosta pošiljaka,pa to ne žele priznati. Bez veze je plačati skupi ptt na paket, a to sto kazes za vrijednost je istina i za 50kn i z 100 je isti ptt.Ali...Kupac bi sto manju ptt , sto je nemoguče ako navedeš pravu vrijednost paketa ??
|
http://www.appaloosa.hr/ |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Guffy
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
3109 Posts
Posted - 28/10/2010 : 09:07:05
|
quote: Originally posted by DKoor
A dobro kad se pošalje gomila paketa za pretpostaviti je da se nešto može dogoditi... ne mora ali može. Što se tiče pošte oni su ok nisam imao zamjerki na njihov rad do sada ( a poslao sam gomilu paketa). Što se tiče poštarine ako ćemo se natezati za 5-10 kn više (za stvarnu vrijednost poštarine) onda bolje da ni ne ulazimo u posao... jer ako se dogodi ovako nešto onda svi ipak imaju nekakvu zaštitu. Inače doživio sam da me ljudi zafrkavaju za par kuna koje nisu činile niti 5% ukupnog iznosa stripova što zbilja nema smisla...
Ja svaki dan pošaljem barem jedan , nekd dva tri, vrijednost unutra je različita od 20 do 1000kn i uvijek saljem paket sa 50 kn vrijednosti. Kao što sam rekao kupac bi što manji ptt a to je nemoguče ako mu salješ u paketu vrijednost 1000kn onda to ne ide za ptt od 13kn. S druge strane šalju se tiskanice u inostranstvo i u tuzemstvo ,koje ne samo da nemaju vrijednost nego se tretiraju niže od pisma ,a u njima je stripova nekad i za 2000kuna ![](icon_smile.gif) Evo upravo mi je nestala jedna tiskanica ,koja je poslana za USA, unutra stripova za oko 100 tinjak kuna , i šta sad??(inače ptt a nju je 60kn)
Ništa pregutaš i ideš dalje, to je to, ja ču pokušati nabaviti što ču moč od stripova koji su bili unutra(ove novije) a stariji idu u vječna lovišta ![](icon_smile_big.gif) I tako se ide dalje, uvijek samo korak dalje![](icon_smile_big.gif) |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/10/2010 : 16:56:30
|
Ono što ja hoću reći je: Ne stavljaj više 50 kn. na sve pakete već stavljaj 100 kn. Poštarina ista, odšteta duplo veća. ![](icon_smile_wink.gif) |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
Guffy
Advanced Member
Croatia
3109 Posts
Posted - 28/10/2010 : 22:16:37
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ono što ja hoću reći je: Ne stavljaj više 50 kn. na sve pakete već stavljaj 100 kn. Poštarina ista, odšteta duplo veća. ![](icon_smile_wink.gif)
ma ok je to ![](icon_smile_approve.gif)
ja danas poslao dva sa 50kn vrijednosti ![](icon_smile_big.gif)
a otkupnina 150kn na jednom ![](icon_smile_big.gif)
ali šta za tiskanice??
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|