forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 amazon (pitanje o naručivanju)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 25/10/2010 : 22:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Bravo Obi-wan. Sad to lijepo procitaj, po mogucnosti se odusevi i hvali strip na sva usta. :)

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/10/2010 : 18:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

quote:
Originally posted by Obi-wan
Nabavio. Na prvo listanje, izgleda mi fantastično.
Još da ga nekako uguram u svoj prenapučeni raspored čitanja.

Ti cepas sve od najgore superherojstine do najopskurnijih indi stripova

Čitam sve što je dobro, ne ograničavam se na jedan žanr, školu ili državu.
Šta su indi stripovi? Pretpostavljam da Barry Ween spada u to?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 27/10/2010 18:11:16
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/10/2010 : 17:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

Bravo Obi-wan. Sad to lijepo procitaj, po mogucnosti se odusevi i hvali strip na sva usta. :)

Upao mi neki slobodan dan (višak sati, živio moj novi posao) pa sam ubacio Barryja preko reda (ispred ostalih 105468 stripova i knjiga na čekanju).
I mogu samo reći...
Raven84, svaka čast i hvala na preporuci. Strip me oduševio. Mislio sam da bi moglo biti nešto dječije sa naivnim humorom, a ono odval, smack, bam pravo u glavu. Prefinjen humor koji mi odlično paše, strip šarmantan do neba, ne ispušta se iz ruku, zabava prva liga, preporučujem svima.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

venes
Starting Member

USA
14 Posts

Member since 08/10/2007

Posted - 31/10/2010 : 21:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit venes's Homepage  Send venes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by byoman

Hmmmm, ne sjećam se kad sam zadnji put otvorio topik ovdje
Al eto, treba mi pomoć oko kupnje.

Dosad nisam kupovao preko amazona, pa sam mislio uzet neki strip sad, zapeo mi za oko onaj Bendisov Daredevil Omnibus HC.

E, ono što me zanima je sljedeće: što se sve točno tamo plaća?

Koliko sam ja shvatio, za knjige/stripove bi se trebalo sljedeće:

cijena itema + shipping per shipment + shipping per item

Zanima me jel amazon dodaje još ikakve troškove na ovo? I jel carina doda još kakve troškove? Koliko ja znam, uvoz knjiga je besplatan, a strip je ajmo reć knjiga

E, i kartica koju imam je erste visa electron. Jel itko ima iskustva s kupovanjem sa amazona preko Erste kartice? Čuo sam od jednog prijatelja da je imao problema, ali ja sam koristio paypal i sve je dobro prošlo, pa bi se radije raspitao prije korištenja...

Nadam se da sam stavio topic u ispravan dio foruma, nisam bio siguran dal' da stavim u Svaštaru ili u Stripove...

Ak' mozes izbjeci lokalni porez, prirez, carinu, PDV, nepovoljno preracunavanje valute na kartici,precijenjenu lokalnu valutu, potencijalne dodatne lokalne PTT troskove i sl., US Amazon je najpovoljniji jer, vecinom, ne uracunava 6 do 10 procenta prodajnu taksu ni PDV i slicno.

Ekstremno povoljne cijene dolaze kroz ljude koji samo koriste Amazon da prodaju svoje stripove (a i Vegetu ponekad).
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 01/11/2010 : 14:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fler
e, i još nešto, tek nedavno se pojavilo:
zna se desiti da na glavnoj stranici proizvoda ima ponuđena opcija Used - Sold by (netko netko), fulfilled by Amazon
(znači, kao ovdje recimo:
http://tinyurl.com/38ltptr ) - to nije u sklopu Marketa i ide svugdje gdje Amazon šalje i inače. uzeo sam nekoliko knjiga već, očuvanost je bila odlična (no i to je relativno, obzirom da su sve došle iz različitih knjižara; možda sam imao sreće :)
jedini je bed što tu opciju (još) nisam vidio ni na jednom stripu.

Ima i na stripovima, sad oam nasao na nekim OOP Hellbsazerima.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/11/2010 : 17:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Od slanja moje zadnje narudžbe prošlo je 20 dana. Uvijek stigne za 9-14 dana od slanja. Trebam li početi s panikom. Šta bude ako ne stigne (da li se nekome desilo)?

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 02/11/2010 : 17:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Panika pocinje nakon 3 sedmice ili u tvom slucaju, sutra! :)

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 02/11/2010 : 17:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Pa ne znam kako je u Hrvatskoj, ali meni su paketi znali stici nekad za 14 dana, a nekad i za 25-30. Mozda je prerano da pocnes paniciti :)
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/11/2010 : 18:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by seinfeld

Panika pocinje nakon 3 sedmice ili u tvom slucaju, sutra! :)

Dobro, odmah mi je lakše...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/11/2010 : 18:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Pa ne znam kako je u Hrvatskoj, ali meni su paketi znali stici nekad za 14 dana, a nekad i za 25-30. Mozda je prerano da pocnes paniciti :)

Važi, odložit ću paniku za još par dana...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/11/2010 : 18:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bio si u pravu. Stiglo za 28 dana. No to je prvi put da toliko putuje.
Hvala na smirivanju.

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 08/11/2010 : 18:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Meni je jednom stiglo za 10 dana i mene su iznenadili sa tim.

Captain America

Edited by - masija on 08/11/2010 18:18:38
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/11/2010 : 18:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by masija

Meni je jednom stiglo za 10 dana,i mene su iznenadili sa tim.

Meni uvijek stigne za 10-tak dana. Ovo za 28 mi je iznenađenje.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 08/11/2010 : 18:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Bio si u pravu. Stiglo za 28 dana. No to je prvi put da toliko putuje.
Hvala na smirivanju.

Nema na cemu, i nadam se da te necu morati opet smirivati
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 12/11/2010 : 22:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Jedno pitanje... Rebus...

27. oktobra sam naručio 2 stripa preko Amazona, a juče su mi stigla dva mejla, u prvom piše da su primili stripove nazad, a u drugom da će mi refundirati novac (u potpunosti) i kao sve okej.

E, sad, kao prvo - uopšte nisam dobio stripove, pa da mogu da ih vratim. Drugo, stripovi čija je vrednost iznad 20€ i podležu carinjenju, stižu mi za oko 25-30 dana, pa pošto se ovo desilo "na pola" - ne znam da li da sačekam još desetak dana i vidim da li će stići, jer je možda nekakva greška do njih. Ono, dešava se... Šta znam...

Najčudnije mi je to što nisam išao na onu opciju return items, a čak i da jesam, logično bi mi bilo da oni prvo sačekaju da roba, tj. stripovi stignu njima nazad, pa onda da usledi povraćaj novca...

Da li se možda nekome nešto slično desilo??? Pretpostavljam da su se možda stripovi negde zagubili i neko ih automatski prosledio nazad Amazonu... U tom prvom mejlu stoji:

We wanted to let you know that we received your return for your order 103-9787019-6501060.

Stoga, čini mi se da su stripovi stigli nazad njima...

Nisam slao nikakav mejl Amazonu za sada, reko' da pitam prvo ovde. Hvala na odgovorima, ljudi!

EDIT: Mislim, dobro je što će da mi vrate novac, naručiću opet stripove i okej, samo mi je čudno kako je do toga došlo... I - rekoh već - zanima me da li neko ima slično iskustvo?

Edited by - Gil-galad on 12/11/2010 22:41:01
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 12/11/2010 : 22:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
ja bih im poslao mail, opisao situaciju i čekao odgovor

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 13/11/2010 : 13:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Meni se to jednom desilo. Poslali su na neku adresu u USA i vrlo brzo im je paket vracen, a meni su refundirali pare.
Ne moras da se cimas da im saljes mejl, svasta je moglo da se desi. Poruci stripove ponovo i to je to

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/11/2010 : 12:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
E, ovako: napravio sam spisak od 9 stripova koje zelim da uzmem sa amazona, i to s opcijom da mi to posalju u sto manje posiljki (tj. jednoj). Ono sto me interesuje je, ako paket bude prevelik, da li bi moglo doci do problema na granici? Hoce li mi cariniti to ili nesto slicno? Ne bih da zbog nekog nerealnog straha to razbijam u dvije posiljke...
P.S. Prosli paket mi je sadrzao 7 stripova, paket je bio veci nego standardni sto sam narucivao do tad, pa su mi u posti pri podizanju naplatili 4,5 eura, umjesto standardnih 1,5 eurica.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 15/11/2010 : 13:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

E, ovako: napravio sam spisak od 9 stripova koje zelim da uzmem sa amazona, i to s opcijom da mi to posalju u sto manje posiljki (tj. jednoj). Ono sto me interesuje je, ako paket bude prevelik, da li bi moglo doci do problema na granici? Hoce li mi cariniti to ili nesto slicno? Ne bih da zbog nekog nerealnog straha to razbijam u dvije posiljke...
P.S. Prosli paket mi je sadrzao 7 stripova, paket je bio veci nego standardni sto sam narucivao do tad, pa su mi u posti pri podizanju naplatili 4,5 eura, umjesto standardnih 1,5 eurica.

Mene interesuje isto par naslova sa Amazona pa ces mi reci kako si prosao i sa kojom tezinom...
a mozemo se dogovoriti ako si zainteresiran i za zajednicku narudzbu
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/11/2010 : 14:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:

Mene interesuje isto par naslova sa Amazona pa ces mi reci kako si prosao i sa kojom tezinom...
a mozemo se dogovoriti ako si zainteresiran i za zajednicku narudzbu

Moze, super, opet planiram par naslova slijedeci mjesec, pa cemo se dogovoriti
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 15/11/2010 : 16:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
to zavisi od carinskih propisa zemlje u kojoj zivite, ne od velicine ili tezine posiljke. U srbiji je nekad bilo do 100 evra bez carine, a sad je nazalost 20 evra. Desi se nekad da puste i 30 ili 40 evra posiljku a da ne carine, u tom slucaju moze igrati ulogu velicina. Tj ako je knjiga ogromna carinice , a ko je mala onda moze da vam se posreci

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/11/2010 : 16:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jel itko naručuje sa http://www.bookdepository.co.uk/ ?
Ja to zadnjih pola godine dosta često koristin, imaju odličnu ponudu američkih stripova i knjiga na engleskom jeziku, a poštarina je besplatna iako mi se čini da to sve dođe na isto, amazon + poštarina ili bookdepository besplatna dostava, al malo veće cijene. Imaju brzu dostavu, nikad mi do sada nije tribalo priko 10 dana da nešto dođe.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/11/2010 : 17:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Probaj malo proguglati po carinskim propisima BiH.
Meni su rekli da se u Hrvatskoj ne carine knjige do čak nekih 2000-3000 eura. Onda sam malo pronjuškao i stvarno piše da knjige nisu podložne carini. Ni na pošti mi ništa ne naplate (sve što platim dakle, platim Amazonu). Za svaki slučaj, držim narudžbe ispod 100 $ (uvijek bude 92, 95 ili slično). To je više neko sujevjerje sada, no nisam do sada imao nikakvih problema pa ću i dalje tako... A nemamo ni potrebe (ti također) za većim narudžbama jer poštarina ide na komad (tj. ušteda na više od 5-6 kupljenih je minimalna)...

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 15/11/2010 : 17:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Probaj malo proguglati po carinskim propisima BiH.
Meni su rekli da se u Hrvatskoj ne carine knjige do čak nekih 2000-3000 eura. Onda sam malo pronjuškao i stvarno piše da knjige nisu podložne carini. Ni na pošti mi ništa ne naplate (sve što platim dakle, platim Amazonu). Za svaki slučaj, držim narudžbe ispod 100 $ (uvijek bude 92, 95 ili slično). To je više neko sujevjerje sada, no nisam do sada imao nikakvih problema pa ću i dalje tako... A nemamo ni potrebe (ti također) za većim narudžbama jer poštarina ide na komad (tj. ušteda na više od 5-6 kupljenih je minimalna)...

u srbiji carina na knjige je 1%. Ali tu je i PDV koji dodje 8% pa onda i carinska taksa od 4 evra, pa uzme cesto i posta 1 evro i tako se nakupi.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/11/2010 : 17:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
OK, hvala ljudi, iscitacu malo propise, moze dobro doci :)
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000