forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 100 filmova u 2010. - recenzirano 100/100
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 17

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 22/10/2010 : 12:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote

mada je hemingwayu ovo jedina ekranizacija bila koja mu se istinski svidjela i gledao ju je preko nekoliko puta...tja vrag će ga znati, možda je volio više i Spillanea čitati :)

Edited by - rommel on 22/10/2010 12:35:25
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 23/10/2010 : 18:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Elsker dig for evigt (2002) Susanne Bier

Zašto gledam filmove, konkretno ovaj popis? Ne zbog zabave. Vrlo rijetko mi stvarno uspije pustiti mozak na pašu dok nešto gledam/čitam/slušam i ne analizirati, ne rekombinirati apsorbirano u gradivne kockice nečega novog. Tako da filmove uglavnom gledam da nešto naučim. O priči, ne toliko o životu (iako, ako se dogodi da se nešto može upotrijebiti - mašala!). Zato ne treba čuditi da me slabije pogađaju žanrovski filmovi, stvari u kojima sam nekad iskreno uživao. Znam im pravila, ne iznenađuju me, ne uče me ničemu novom.

Takozvane drame još uvijek mogu iznenaditi. ELSKER DIG FOR EVIGT ima jedan jak adut, a to je sama premisa; izvrsno sažeta u uzrujanoj replici Paprike (famozno ime) Steen svome filmskome mužu: "Je l' tako sad funkcioniramo? Ja ih gazim, ti jebeš što ostane?" Van te premise i nema bogzna čega - kamera koja uspijeva uhvatiti lijepo u licima koja su nam se do maločas činila ružnima, dobra gluma, solidna režija - ali ponekad je i to dovoljno da se scenarij nikad ne strovali preko ruba banalnosti, kojemu opako prilazi više no jednom. Kad završi, zaključujem kako ELSKER DIG FOR EVIGT nikad nije nadišao svoju premisu, ali nikad nije ni izdao svoju osnovnu svrhu da nam ispriča dojmljivu priču.

Poučno.

(mcn)

PS 67 down, 33 to go.

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 24/10/2010 : 09:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
5 Fingers (1952) Joseph L. Mankiewicz

U dokaz tezi iznesenoj u prošlom prikazu: 5 FINGERS je film koji me, zapravo, dobro zabavio. Dramatizirao je stvaran događaj (okej, jedno viđenje stvarnog događaja) u svijetu dalekom od stvarnosti; u Ankari bez vrućine, znoja, prljavštine, u kojoj se svi ponašaju kao gospoda bez obzira što o njihovim akcijama ovise desetci tisuća života na susjednom kontinentu. Jedna lijepa bajka, izvedena vrhunski teatralno.

No, ima li tu ičega novog za okoštala nepca? Mankiewicz je, u jednu ruku, režiser koji je savršenstvo doveo do nevidljivosti, što bi i meni, da režiram filmove, bio neki cilj. No, sve što on umije poslije ja apsorbirano (i zaboravljeno) pa film djeluje tek kao djelo svog vremena, onoga u kojem se režiseri nisu toliko trudili da se pamte njihova imena koliko njihovi filmovi.

Usto mi je još bilo zanimljivo vidjeti film s negativcem u glavnoj ulozi. Dugo nisam (ne računajući otužne pokušaje Brada Pitta). Kao da je Hollywood sebi suzio tip priča koje želi pričati, obogaljio se na glup način. I plakat je isto bio zanimljiv: dok ga nisam vidio bilo mi je nejasno zašto se 5 FINGERS zvao kako se zvao. Sad mi je samo glupo.

(mcn)

PS 68 down, 32 to go.

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 24/10/2010 : 10:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Elsker dig for evigt (2002) Susanne Bier

sa Imdb: A Dogme film about an engaged couple that is torn apart after the man is paralyzed in an accident, and the woman falls in love with the husband of the woman who caused the accident.
Nisam gledao, ali po ovom sinopsisu mi deluje malo sicky... Mozda ne toliko sicky kao Škatulirana Helena, al dovoljno da me odbije ...

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 24/10/2010 : 13:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Nisam gledao, ali po ovom sinopsisu mi deluje malo sicky...

Teknikli, der iz nou sač fing es ej sik art.

mcn

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 24/10/2010 : 14:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Da li to znaci da sve sledece mejlove sa scenarijima ne otvaram?
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 24/10/2010 : 16:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Pa nisi ih ni dosad ...

mcn

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/10/2010 : 06:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

5 Fingers (1952) Joseph L. Mankiewicz

u Ankari bez vrućine, znoja, prljavštine, u kojoj se svi ponašaju kao gospoda bez obzira što o njihovim akcijama ovise desetci tisuća života na susjednom kontinentu. Jedna lijepa bajka, izvedena vrhunski teatralno.

(mcn)

PS 68 down, 32 to go.

Pa taj dio života anakre je relativno vjerno i prikazan jer se prvenstveno bavi onim dijelom života u ambasadama i na balovima iluzorno je očekivati da ćeć tu biti znoja i prljavštine...a tada svi i jesu postupali u rukavicama jer su svi željeli tursku na svojoj strani - između ostalog zato i jest bio njemački ambasador Franz von Papen - relikt još Wilhelmove njemačke što dovoljno govori samo za sebe...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 25/10/2010 : 09:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote

>Pa taj dio života anakre je relativno vjerno i prikazan jer se >prvenstveno bavi onim dijelom života u ambasadama i na balovima

Okej, ali svejedno mi je bilo kao da gledam austrougarsku. Pogotovo kad je i specijalni istražitelj fini.:) Al' vjerojatno se ja ne razumijem u visoko društvo ...

mcn

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 31/10/2010 : 07:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Twilight's Last Gleaming (1977) Robert Aldrich

Eh. Već sam više puta požalio što nisam, kad sam primao prijedloge, požalio što nisam provjerio krije li se iza nepoznatog mi naslova poznati film. Ne mogu baš reći da bi to kod ovog filma pomoglo jer bih se, otkrivši da se iza TWILIGHT'S LAST GLEAMING krije nekadašnji distribucijski naš "Ultimatum", vjerojatno razveselio. Film mi je kao klincu ostao u lijepoj uspomeni i mislim da sam ga se baš pred koji mjesec sjetio s onom glupavom čežnjom koja misli da su filmovi nekad bili puno bolji.

Jesu, vraga. TWILIGHT'S LAST GLEAMING je lako najgluplji film koji sam gledao u cijeloj ovoj hrpi, iako dopuštam da to iz mene progovara moje golemo razočaranje. Ono što je u uspomeni bio kul i napet film o idealističkom generalu koji, zbog već nekog razloga, ucjenjuje vladu Sjedinjenih Država pokazao se kao politička pamfletčina puna neuvjerljivih situacija i lažne napetosti. Čak ni split-screenovi nisu bili kul kao nekad, a Burt Lancaster ne da nije bio kul već je ispao prvoklasna budaletina, skupa s onim predsjednikom kojem, kad mu već nisu dali zaštitni prsluk (okej, kevlar ulazi u upotrebu tek par godina poslije), su bar mogli dati dvojnika. Mislim, ono, vlada Sjedinjenih Država prikazana je kompetentno kao da je riječ o vijeću kakvog korumpiranog gradića u westernu samo da bi se podebljala autorova naivna i pomodna politička uvjerenja.

Aldrich jest vjerojatno bio pravednički napižđen kad je film radio, ali je za svoje vrijeme napravio odgovarajuć medijski uradak. Tridesetak godina kasnije uspio je samo napizditi mene.

(mcn)

PS 69 down, 31 to go.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/11/2010 : 19:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
e baš sam ponosan - ponuditi najgori film - e sad svojedobno kad je jedan od najdražih mi glumaca mi zaklopio oči, htjedoh mu posvetiti upravo ovaj film...baš kao što me sad mcn tenta da napišem nešto drugo i baš kao i tada što nisam imao vremena sad je to još i izraženije, a nekako i volja isparila... -ovo je inače vjerojatno jedan od najskuplje plaćenih dvd-a ikad (i nije pretjerano utjecao na cijenu koju tražim za sve) jer su ga jedino japanci imali tada....s engleskim audiom (dupli box - verzije od 89 i 142 minute) ali macan jest gledao punu full screen verziju vjerojatno -
dakle zadržimo se na banalnosti - ultimatum nije ideja naših producenata - film je njemačko američka koprodukicja - i njemačka je verzija išla kao das ultimatum
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/11/2010 : 19:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
no muči me nešto drugo - zadnje prikazivanje ovog filma na htv išlo je kao posljednja zraka sumraka...početak prema sredini devedesetih rekao bih
film sam gledao i u osamdesetima ne pamtim kako je tada išao - od kud tebi ultimatum kao naslov mcne?

Edited by - rommel on 02/11/2010 19:24:42
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/11/2010 : 21:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Kasne sedamdesete, kino Sloboda, Dubrovnik. :)

mcn

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 02/11/2010 : 23:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam da sam jedini koji pamti i budalasti podatak gde je film odgledan...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/11/2010 : 23:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Mislio sam da sam jedini koji pamti i budalasti podatak gde je film odgledan...

gluplji su oni koji to traže :)
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/11/2010 : 19:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

no muči me nešto drugo - zadnje prikazivanje ovog filma na htv išlo je kao posljednja zraka sumraka...početak prema sredini devedesetih rekao bih
film sam gledao i u osamdesetima ne pamtim kako je tada išao - od kud tebi ultimatum kao naslov mcne?

u današnje vrijeme samo treba utipkati trazeni naslov + torrent u poznatu trazilicu i vec 7. rezultat nudi trazeni film na dvd-u!
jucer navecer iz radoznalosti to napravil danas ga vec mogu sprziti, vec je skinut!

@mcn
nije najgori film!? pa mozda i promijenis misljenje kad pogledas No Name on The Bullet..ali tu je zato Outrage i Act of Violence!!!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 03/11/2010 : 21:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
E? A sta je to lose u No Name On The Bullet? Osim sto ga je pregazilo vreme?
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/11/2010 : 21:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

E? A sta je to lose u No Name On The Bullet? Osim sto ga je pregazilo vreme?

i kaj je dosadan, te teatralno odglumljen s losim scenarijem

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 03/11/2010 : 21:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Mislis, kraj je predvidljiv...?
To jeste mali minus, posto je u 50 posto filmova predvidljiv kraj...
Teatralna gluma je boljka svih filmova iz tog vremena. Meni daleko vise smeta Marfijeva bebasta faca koja ni u ludilu nije faca ubice, al ajde da ne sabotiramo, mcn jos nije gledao.
Bas me zanima sta ce on da kaze...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 04/11/2010 : 08:37:55  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Teatralna gluma je boljka svih filmova iz tog vremena. Meni daleko vise smeta Marfijeva bebasta faca koja ni u ludilu nije faca ubice, al ajde da ne sabotiramo, mcn jos nije gledao.
Bas me zanima sta ce on da kaze...

možda i ima bebastu facu ali kao real life ratni heroj nznači da je i s tom i takvom facom ubio ponekog...uostalom imali smo i Babyface Nelsona ako se ne varam...
a uopće se ne slažem da ga je pregazilo vrijeme...u principu kao ni za prethodni film Aldrichev je danas možda aktualniji nego li onda....no name on the bullet je aktualan uvijek...naizgled pitoreskno i mirno mjestašce a onda se dogodi nešto što uzburka strasti i pokaže koliko svi imaju putra na glavi...da kraj je mogao biti daleko bolji na način da se napravilo da on nije došao s određenim ciljem nego tek da mir pokuša pronaći - recimo kao u gunfighteru ili fastest gun alive ali zbog dvoličnosti i nečiste savjesti ljudi ne uspjeva u tome...da li je i zaslužio uspjeti drugo je pitanje....
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 04/11/2010 : 10:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ma, to ja samo bockam Dosadu.
Film je skroz dobar, a vreme ga je pregazilo samo za one koji ne znaju da naprave distancu. Sto se bebifejsa tice, meni bi tu vise odgovarao neki opasan tip tipa Chuck Connors. Naravno da placene ubice ne moraju opako da izgledaju, zivot nam svaki dan pokazaju disproporcije izgleda i ponasanja, ali sami smo se navukli na stereotipe.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 04/11/2010 : 10:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Hush ... Hush, Sweet Charlotte (1964) Robert Aldrich

Postoji li u filmu ekvivalent onoga što se u književnosti (pomalo posprdno) zove fan-fiction? Ili je cijela suvremena industrija zapravo to? ... A pitam zato što sam gledajući HUSH ... HUSH, SWEET CHARLOTTE cijelo vrijeme imao osjećaj da gledam, blago rečeno, omaž Hitchcocku, film koji je uzeo motiv ovdje, scenu tamo, a i boje se odrekao samo zato što mu uzor nije snimao u boji (ili da može prikazivati krv bez prevelikog šoka).

Usto, CHARLOTTE je nakon nekih sat i pol (predug je, predug) posrnuo pod ambicijom vlastite misterije i nije znao ili umio nastaviti priču bez da nam rješenje ne oda prije samoga kraja. Pa sam zadnjih četrdesetak minuta gledao bez ikakve napetosti i do kraja filma mi je bilo posve svejedno tko tu koga i zašto; nisam žudio da završi ovako ili onako, žudio sam samo da završi. Metaproblemi s početka - zamišljati Brucea Derna kako je mlad u isto vrijeme kad i Bette Davis, ili frizure iz šezdesetih u kasnim dvadesetim - pritom su postali posve nevažni.

A i ta Bette Davis ... katkad odlična, ali u dugim krupnim planovima preglumljena. Svalit ćemo i tu nesklavurenost na režisera i maknuti se dalje.

(mcn)

PS 70 down, 30 to go.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 04/11/2010 : 15:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

kaj je (film) dosadan.....
quote:
Teatralna gluma je boljka svih filmova iz tog vremena.

mozda u americkim filmovima, ali iz iste godine su npr. Ningen no jôken, The 400 Blows ili Pickpocket, pa Ballad of a Soldier i dr., sve redom filmovi s izvrsnom glumom (naravno i ne samo glumom). A evo i jednog americkog primjera sa, i vise nego solidnom glumom A Bucket of Blood!

p.s. kako smo proslavili danasnji dan, dan poraza u bitci za Afriku ;)

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/11/2010 : 20:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

mislis na ovo? http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/november/4/newsid_3564000/3564385.stm

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 04/11/2010 : 20:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by dosada

mislis na ovo? http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/november/4/newsid_3564000/3564385.stm

istini za volju rommel je poražen već u prvoj bitci za el alamein a pobijedio ga je claude auchinlek (gubitnik na gazali) a ne montgomery
German commander Erwin Rommel was outnumbered and outgunned

Edited by - rommel on 04/11/2010 21:37:17
Go to Top of Page
Page: of 17 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000