forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Veseli Četvrtak - Biblioteka Albumi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 18

Bachy
Senior Member

Croatia
1760 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 07/11/2010 : 12:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Da ne čitam cijeli topic...
Nemam ni jedan VČ album. Ima li neki koji baš odvaljuje tj. odskače kvalitetom od prosjeka. Ako ima, koji?
Inače, imam neki osjećaj da nema (ne znam zašto)...

Evo baš sam jučer kupio ovog nahvaljenog Taličnog od VČ... Pokušali su napraviti nešto slično Bookglobeovim mekim albumima ali nisu uspjeli...papir je ok, kolor tako-tako,cijena ajde ok (platio sam ga 35 kn), font ok, naslovnica ok no korice nisu plastificirane kao kod Bookglobea već su sličnije AZ-u, no sve u svemu neka prolazna ocjena...iako nisam impresioniran...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/11/2010 : 13:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Hoces reci, totalni utisak je da je album bezveze zato sto u koricama nema dovoljno visok procenat polimernih lanaca molekula? A pride je covek pitao koji strip valja, a ne koji korice dovoljno dobro sijaju pod vidljivom svetloscu?

Koliko sam video, izdajes se za fana Asteriksa i Talicnog, stoga, ova izjava ti je prilicno neozbiljna.

I ne razumem izjavu "pokusaju da kopiraju BG". Kako bi to morali da izdaju, a da ih ne "kopiraju"?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/11/2010 : 13:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

quote:
Originally posted by Lord Vader89

boja, strana 48, odlicne korice, stampa, prevod iz AZ (tj. radio je isti covek), 430 dinara, plus 20-30% popusta na trafikama.
milina, svaka cast VC

Baš me zanima šta to tačno znači, da li misle da će novi prevod biti bolji?

Jos ga nisam procitao iako sam ga kupo. No, kad procitam, i uporedim sa prethodnim prevodom istog coveka (mislim da je on radio izmedju ostalih i ovu epizodu) kao i sa prevodima nekih drugih, napisacu sta mislim o novom prevodu. Naime, verujem da je smao modifikovan na onim mestima na kojima je to moguce u skladu sa vremenom, iako smatram da treba da bude univerzalan bez obzira u kom vremenu se cita strip (na decenijskim skalama, na vekovnim je vec to tesko izvodljivo ili totalno neizvodljivo zbog evolucije jezika
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/11/2010 : 13:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sekta

quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by drakulloni
Krene lepo od 1 pa nadalje, najbolja varijanta.

To je najgora varijanta.

Zašto je to najgora varijanta? Epizode sa početka nisu objavljivane. A ove sa kojima je počeo VČ imamo od više izdavača, i lako su dostupne. Uostalom logično je da se krene od prve epizode.

Da su krenuli redom, onda bi polovina njih ovde pitalo: "a zasto idu redom kad su prve epizode lose i nekvalitetne...?". Licno, odgovara mi da idu prvi interesantnije i komicnije epizode
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 07/11/2010 : 14:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Ako nisu numerisani onda je nebitno kojim redom izlaze.Iskreno se nadam i drugim geg junacima,Asterix,Umpah Pah,Sami,Plave Bluze...
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1760 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 07/11/2010 : 15:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Hoces reci, totalni utisak je da je album bezveze zato sto u koricama nema dovoljno visok procenat polimernih lanaca molekula? A pride je covek pitao koji strip valja, a ne koji korice dovoljno dobro sijaju pod vidljivom svetloscu?

Koliko sam video, izdajes se za fana Asteriksa i Talicnog, stoga, ova izjava ti je prilicno neozbiljna.

I ne razumem izjavu "pokusaju da kopiraju BG". Kako bi to morali da izdaju, a da ih ne "kopiraju"?

Ja nisam rekao da je album bez veze, rekao sam da ima prolaznu ocjenu...
Koji strip valja? Zbilja ih ima na izbor...

Svi kolekcionari su razumjeli što sam htio reći...

Kada mislim na kopiraju Bookglobe mislim na tisak, opremu, font, prodavanje na kioscima...

Ja se ne izdajem za nikakavu lovu a kamoli za fana Asterixa i Taličnog

Ti ne razumiješ moju izjavu a ja ne razumijem ovu tvoju :"...ova izjava ti je prilicno neozbiljna. " Čovjek pitao, ja dao svoje mišljenje i svoju ocjenu kao kolekcionar, to što se tebi moje mišljenje ne sviđa nije moj problem

I još za kraj: Kupio sam Taličnog od VČ i najvjerojatnije ću kupiti i sve nastavke do kojih budem uspio doći

Živio!

P.S. Prijevod Đ. Dimitrijevića je ostao nepromijenjen, znači isti je kao i u AZ, i HC izdanju - koliko sam uspio usporediti, jedino šro se razlikuje je to da je BANG, BANG, BANG postalo BENG, BENG, BENG

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 07/11/2010 15:10:59
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/11/2010 : 15:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bachy

Ja nisam rekao da je album bez veze, rekao sam da ima prolaznu ocjenu...

Opet kazem, covek je pitao koji strip valja, a ne kome korice najbolje sijaju. Ne verujem da osporavas kvalitet epizode, posto vrlo dobro znas da je u pitanju sjajna stvar ()

quote:
Koji strip valja? Zbilja ih ima na izbor...

potpuno irelevantno

quote:
Svi kolekcionari su razumjeli što sam htio reći...

Obi Wan je pitao iz ugla citaoca, a ne kolekcionara, i tuzno je sto se u zadnje vreme ta dva pojma sve vise i vise brkaju.

quote:
Kada mislim na kopiraju Bookglobe mislim na tisak, opremu, font, prodavanje na kioscima...

ok, let me put it this way, ako kazes da od nekoga kopira, taj neko je morao da izmisli to sto je kopirano. znaci li to onda da je BG kopirao Dargaud, Egmont ili Politiku, po tim tvojim kriterijumima tj. ne mozes da spocitavas VCu to, poredeci ga sa BG.
Hence - ako izjava nije neozbiljna, onda je u najmanju ruku nepromisljena

quote:
Ja se ne izdajem za nikakavu lovu a kamoli za fana Asterixa i Taličnog

nisam mislio da se puvas da si ovo ili ono, naprotiv, pokazao si poznavanje i interesovanje za ove stripove, sto je super. pa sam se na to pozivao sa predlogom da malo drugacije sagledas stvari.

quote:
Ti ne razumiješ moju izjavu a ja ne razumijem ovu tvoju :"...ova izjava ti je prilicno neozbiljna. " Čovjek pitao, ja dao svoje mišljenje i svoju ocjenu kao kolekcionar, to što se tebi moje mišljenje ne sviđa nije moj problem

fair enough, samo sto, da li se meni svidja tvoja procena ili ne, to je totalno nebitno, i o tome se i ne prica. prica se o tome da si totalno promasio komentar. opet kazem, covek je pitao kao ljubitelj stripa, ti si nabrojao samo tehnicke osobine jednog izdanja koje si odabrao. point misplaced, nista vise.

quote:
I još za kraj: Kupio sam Taličnog od VČ i najvjerojatnije ću kupiti i sve nastavke do kojih budem uspio doći

Živio!

Takodje i ti!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1760 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 07/11/2010 : 16:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Hmmmm da...
Vidim da možda ja nisam razumio pitanje koje je postavio gospodin iz budućnosti.
Kada me netko pita za kvalitetu stripa ja obično mislim na tehničke karakteristike izdanja ne na priču u stripu...
Moje mišljenje o kvaliteti Taličnog svi (koji s vremena na vrijeme pročitaju štogod na forumu) znadu...

Sad ću ja postaviti pitanje Obiju: Kada si pitao za kvalitetu jesi li mislio na tehničke karakteristike ili na priču?

Mišljenja sam da Obi nije mislio na priču jer Talični nije nov na ovim prostorima a pogotovo ova epizoda koje je imala nekoliko reprinata u bivšoj Jugi...

Kada kažem kolekcionar ne mislim na one koji samo skupljaju da bi imali nego na one koji skupljaju, čitaju, vole, sanjaju, drže se sa istomišljenicima, šale se na račun spomenutoga...

P.S. Ja nikad svome sinu ne bih odsjekao ruku!

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 07/11/2010 16:12:43
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/11/2010 : 18:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hmmmm da...
Vidim da možda ja nisam razumio pitanje koje je postavio gospodin iz budućnosti.
A long time ago, in a galaxy far far away...
Kada me netko pita za kvalitetu stripa ja obično mislim na tehničke karakteristike izdanja ne na priču u stripu...
Mislio sam na kvalitetu priče i crteža, to mi je ipak važnije. Mislio sam da je to jasno.
Moje mišljenje o kvaliteti Taličnog svi (koji s vremena na vrijeme pročitaju štogod na forumu) znadu...
O Taličnom znam dosta, nisam ni pitao o njemu (ni ne znam da VČ izdaje Taličnog)...
Sad ću ja postaviti pitanje Obiju: Kada si pitao za kvalitetu jesi li mislio na tehničke karakteristike ili na priču?
Priču i crtež VČ albuma.
Mišljenja sam da Obi nije mislio na priču jer Talični nije nov na ovim prostorima a pogotovo ova epizoda koje je imala nekoliko reprinata u bivšoj Jugi...
Nikakve veze s Taličnim moje pitanje nije imalo.
Kada kažem kolekcionar ne mislim na one koji samo skupljaju da bi imali nego na one koji skupljaju, čitaju, vole, sanjaju, drže se sa istomišljenicima, šale se na račun spomenutoga...
Naravno.
P.S. Ja nikad svome sinu ne bih odsjekao ruku!
Ni ja. A ni Obi-wan. Takve stvari rade samo oni pod uticajem mračne strane kao što je npr. Darth Vader...

No, sve to nije vrijedno tolike rasprave.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 07/11/2010 18:26:09
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1760 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 07/11/2010 : 18:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
(ni ne znam da VČ izdaje Taličnog)

Sad znaš!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/11/2010 : 18:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
(ni ne znam da VČ izdaje Taličnog)

Sad znaš!

Eto, ipak je nešto korisno izašlo iz mojeg pitanja...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 10/01/2011 : 16:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Nije mi se preterano dopao Zigfrid...

Crtež već na prvi pogled deluje jako lepo, ali je na momente nepregledan, čemu doprinose i ne baš najbolje uklopljene boje. To posebno dolazi do izražaja kada je reč o tablama na kojima nema zasebnih kvadrata.

Ako će izaći tri albuma ukupno, tj. još dva - pitam se zašto je onda čitav prvi album samo uvod u priču Osim delova koji (sam početak) objašnjavaju kakve veze mali Zigfrid ima s "višim silama", da tako kažem, do kraja je priča prilično mlaka.

Naracija je kao prava linija, ne dešava se ništa spektakularno... A saga o Nibelunzima bi trebalo da bude baš takva. No, dobro, tek kada budem ovo posmatrao kao deo celine, negde u ovo vreme sledeće godine, verujem da će slika biti koliko-toliko drugačija...

Za sada čekamo drugi deo... Baš me zanima da li će doneti nešto više glede priče i scenarija, jer je tema odlična. Za dobar fantasy strip ipak nije dovoljna samo po koja lepo nacrtana epic scena.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21263 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/06/2011 : 10:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ovih dana isčitah malo albume VČ, pa da iznesem utiske :

Enki Bilal - Animal z - prvi put kada sam ga čitao, doživeo sam blago reazočarenje, priča mi je bila poprilično nerazumljiva na momente, fabula "tako-tako".Međutim na drugu loptu, sve je došlo na svoje mesto.Potvrđujem - opak,ali baš opak strip.

Mo&Mabzon - Do viđenja gospodine - prijatno iznenađenje, lepa i poučna priča, dramatična, zanimljiva,životna.Jedan od onih albuma kakvim nas obično Fibre "časti".Zanima me da li se Markosu dopao ovo delo (ako ga je čitao) ?

Morvan&Drie - Ubistva u ulici Morg - šta znam, nije loše,ali ništa ni posebno.Fan sam Edgara A.Poa, ali mi je daleko zanimljiviji u književnom obliku - možda sam malo i subjektivan, jednostavno ne volim korišćenje poznatih literarnih radova kao scenarističkih podložaka za strip.

SilvanRikar & Mael - u kažnjeničkoj koloniji - uf, ovo mi je bilo baš bezveze

Žoan Sfar - Mali princ - veliki sam fan Malog princa, Sfara takođe strašno poštujem i volim, ali kao što gore napisah, ne volim obrađivanje poznatih knjiga u stripu - tako da me ni ovo nije nešto "dirnulo"

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

marko.djordjevicc
Starting Member

3 Posts

Member since 20/04/2008

Posted - 15/08/2011 : 15:04:32  Show Profile Show Extended Profile  Send marko.djordjevicc a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav svima! Zanima me postoji li u Nisu mesto gde bih mogao da nabavim strip albume Veselog cetvrtka? Hvala :))
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2511 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 04/11/2011 : 00:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
U Francuskoj izlazi za 7 dana.

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2361 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 04/11/2011 : 08:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
A kad će Siegfried dvica?
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10902 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/11/2011 : 10:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivan_micic

A kad će Siegfried dvica?

Trebala je izaci na leto 2011.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13484 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 06/12/2012 : 13:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2361 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 06/12/2012 : 19:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
oooooooooooooooooo,kad ću ovo uzeti
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1866 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 22/12/2012 : 20:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam Zigfrida i Valkiru. Veoma zanimljiva priča, crtež je fenomenalan mada boje nekad znaju biti čudne. Preporuka.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 22/12/2012 : 22:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivan_micic

oooooooooooooooooo,kad ću ovo uzeti

Ako nisi, bojim se da ćeš teže nabaviti. Prvog broja skoro i da nema, a drugi je pri kraju. I ja sam se iznenadio kada sam saznao. Drugi se skoro rasprodao u roku od 2-3 meseca. Neverovatno.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

Raoul Duke
Starting Member

Serbia
92 Posts

Member since 17/06/2011

Posted - 23/12/2012 : 12:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Raoul Duke a Private Message  Reply with Quote
Pa nema ni dve nedelje kako je izasla Valkira.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 23/12/2012 : 15:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raoul Duke

Pa nema ni dve nedelje kako je izasla Valkira.

Pa ja se nekako prebacio da je trebalo za sajam još, a i od obaveza smunto. Meni kao da je prošlo 2-3 meseca. Onda ako je za dve nedelje eto onda još neverovatnije. Pitao sam ih i rečeno mi je da je i drugi broj na izmaku.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

Raoul Duke
Starting Member

Serbia
92 Posts

Member since 17/06/2011

Posted - 04/01/2013 : 13:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Raoul Duke a Private Message  Reply with Quote
Znači da treba da spremaju i treći :)
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 10/01/2014 : 16:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
kazu sledece sedmice izlazi..

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page
Page: of 18 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000