forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Najbolje od američkog superherojskog stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 04/11/2010 : 21:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Ja inače jako volim ta absolute izdanja, ali smatram da je ovaj all star malo preskup. Mislim da su malo pohlepni. Long halloween ima vise stranica, a kosta 75 dolara.
Ovo kosta 100. Sandman im 300 stranica vise, a kosta isto ko superman.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 04/11/2010 : 23:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

Ja inače jako volim ta absolute izdanja, ali smatram da je ovaj all star malo preskup. Mislim da su malo pohlepni. Long halloween ima vise stranica, a kosta 75 dolara.
Ovo kosta 100. Sandman im 300 stranica vise, a kosta isto ko superman.

u usa knjižarama će koštati 100$ preorder na amazonu je 67.49 $

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 05/11/2010 : 15:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Znam da je preorder na amazonu 67 i pol, to sam i komentirao. Samtram da je cijena tog albuma u startu previsoka, sto jasno znaci da ce vise kostati i na amazonu i da se to ne isplati. Jednostavno je premali broj stranica za tako visoku cijenu, bar po meni.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/11/2010 : 16:08:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Bushido, jesi čita Justice Society of America, ovaj run od 1999 do 2006. ? Ako jesi, kakav ti je, daj mi nekakav svoj sud

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/11/2010 : 16:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Bushido, jesi čita Justice Society of America, ovaj run od 1999 do 2006. ? Ako jesi, kakav ti je, daj mi nekakav svoj sud

Po meni, najbolji strip koji je Geoff Johns napisao. S obzirom da čitaš njegovog Green Lanterna, onda sada vjerojatno znaš sviđa li ti se njegov stil ili ne.

Ne, JSA je zbilja dobar strip. Nasilna superherojska akcija izmiješana sa obiteljskom dramom i osjećajem naslijeđa. JSA je odličan vremeplov kroz povijest DC univerzuma. Zadnjih desetak brojeva su možda malo slabiji jer su Champagne i Levitz zamijenili Johnsa. Johns je svoju priču o JSA nastavio u novome Justice Society of America (do broja 26, mislim).

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/11/2010 : 20:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Znaš šta, stvarno san se nada da ćeš reć ovako nešto Odjeba sam sve stripove osim Nathana Nevera i Green Lanterna, al mislin da bi i ovo moga onda pomalo počet pratit, možda prvo kroz skenove, a kasnije onda i naručivat na papiru Jay Garrick i Alan Scott su mi inače jedni od najdražih superheroja uopće, pa bi se stvarno moga potrudit oko toga malo

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/11/2010 : 00:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ako ti se sviđaju Johnsov JSA, Justice Society of America i Green Lantern, svakako preporučam da pročitaš i njegov Stars and S.T.R.I.P.E.. Jako zabavan strip, koji je povezan sa njegovim JSA, jer je glavni lik Courtney Whitmore, buduća Stargirl. Također, to je jedan od rijetkih naslova koje je Johns sam kreirao. Kažem naslova, kreirao je on zato puno likova i koncepata.

Ja baš nisam načistu sa Johnsom. Još nisam siguran što da mislim o njemu. Čovjek je očito talentiran, dobro barata likovima i konceptima (svojim i tuđim), te zna napraviti dobru priču. Ali ponekad možda ode previše u neku morbidnost, pa možda nepotrebno ubije neke likove (i to na zbilja nasilan način) ili drastično promijeni druge. Ali opet, to je njegovo pravo. Tu si moram još dosta razmisliti.

Bez obzira što ja mislio o njemu, siguran sam u jedno. A to je da su JSA i Stars and S.T.R.I.P.E. zbilja dobri stripovi.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/11/2010 : 13:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Evo čitan pomalo JSA skenove (neman novaca da ih nabavin na papiru trenutno) i stvarno mi se sviđa... Tribat će i ovo jednom doć na red bogami. Obožavan ove heroje iz Golden Agea, pogotovo u ovin novijin pričama kad ih se ponovo koristi, mislin da mi se baš zato i svidija JSA. Jay Garrick i Alan Scott su mi općenito najdraži Flash i Green Lantern A kad san već kod toga, lagano čitan i "The Golden Age"... Stvarno odličan, ali pomalo i tužan strip

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 08/11/2010 : 18:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
The Immortal Iron Fist Omnibus. Je l' čitao ko ovo? Inače, prije nekoliko dana dobih 100 eura na kladionicu i naručih preostala četri dijela(prvi sam već uzeo) Invincible ultimate collection.Zapao mi je za oko i The Darkness Compendium Edition (Vol. 1) ali njega ću najvjerovatnije posle tri dijela New X-mena.Astonishing X-Men je nastavak New X-Men, je l' tako?

Captain America
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/11/2010 : 18:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by masija

The Immortal Iron Fist Omnibus. Je l' čitao ko ovo? Inače, prije nekoliko dana dobih 100 eura na kladionicu i naručih preostala četri dijela(prvi sam već uzeo) Invincible ultimate collection.Zapao mi je za oko i The Darkness Compendium Edition (Vol. 1) ali njega ću najvjerovatnije posle tri dijela New X-mena.Astonishing X-Men je nastavak New X-Men, je l' tako?

Iron fist sam naručio kod Logossuna. Svi ga hvale tako da su mi očekivanja velika - mislim da će biti super. Ja bih rekao kupuj, ako ti nije skupo.
Usput, koliko ti uzmu za poštarinu za te debele? Da li bude više nego obično (4$)?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 08/11/2010 : 18:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Iron fist sam naručio kod Logossuna. Svi ga hvale tako da su mi očekivanja velika - mislim da će biti super. Ja bih rekao kupuj, ako ti nije skupo.
Usput, koliko ti uzmu za poštarinu za te debele? Da li bude više nego obično (4$)?

Za The Walking Dead, poštarina mi je bila 21.98 $ ,sve ukupno 59.77 $.Evo sad vidim da mi je za Marvel omnibuse bila 13.98 $ a kad sam uzeo dva komada bila je 18.64 $.Čini mi se da su omnibusi teži od ovih debelih, tako da mi nije jasno zašto je poštarina veća(ovo sam tek sad primjetio).

Captain America
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 08/11/2010 : 21:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
iron fist je odličan. ja ga preporučujem. u stvari skoro svi "rebooti" koji jih je marvel radio oko toga vrijemena su fenomenalni; iron man, captain america, thor, captain britain and the mi13 (kojeg još posebno preporučujem)...

u stvari sad za omnibus ne znam do kojeg broja ide jer sam se u poslednjim brojevima malo najeo ali mislim da ako pročitaš sve na kratko vrijeme da izdrži :)

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/11/2010 : 22:59:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Također sve preporuke za The Immortal Iron Fist Omnibus, kao i za Astonishing X-Men, koji na neki način jesu nastavak Morrisonovih New X-Men. Znaš da postoji i domaće izdanje?

I iskreno, ja ne bih trošio novce na The Darkness.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/11/2010 : 23:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sloppy

u stvari sad za omnibus ne znam do kojeg broja ide jer sam se u poslednjim brojevima malo najeo ali mislim da ako pročitaš sve na kratko vrijeme da izdrži :)

U omnibusu su reprintani The Immortal Iron Fist brojevi 1-16, The Immortal Iron Fist Annual, The Immortal Iron Fist: Orson Randall and the Green Mist of Death, The Immortal Iron Fist: The Origin of Danny Rand i kratka priča u Civil War: Choosing Sides.

S obzirom da će Fibra izdati Brubakera, zbilja se nadam da bismo mogli vidjeti njegov i Fractionov Immortal Iron Fist u domaćem izdanju.

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 08/11/2010 : 23:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Vec sam uzeo Astonishing X-men omnibus, evo vec ga drugi put citam.

Captain America
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 08/11/2010 : 23:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Meni je New X-men jos bolji od Astonishing XM, a oba serijala su nesto najbolje od Marvela sto sam citao. Mislim da se neces pokajati
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 11/11/2010 : 17:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Je l' pročitao ko Invincible # 75?

Captain America
Go to Top of Page

Nathan Summers
Starting Member

25 Posts

Member since 13/10/2009

Posted - 12/11/2010 : 23:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Nathan Summers a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jesam ja :) Odlican broj, puno akcije i jedan nevidjeno dobar kadar (kad procitas znaces o cemu pricam) Amerikanci se dosta zalili na cenu izdanja 5.99$... Izgleda da Kirkman sve vise ceni svoj rad
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 13/11/2010 : 09:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nathan Summers

quote:

Jesam ja :) Odlican broj, puno akcije i jedan nevidjeno dobar kadar (kad procitas znaces o cemu pricam) Amerikanci se dosta zalili na cenu izdanja 5.99$... Izgleda da Kirkman sve vise ceni svoj rad

ili ima to cjenu jer ima više stranica nego normalno.

Go to Top of Page

Nathan Summers
Starting Member

25 Posts

Member since 13/10/2009

Posted - 13/11/2010 : 13:00:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Nathan Summers a Private Message  Reply with Quote
Ima 12 strana vise. Nista spektakularno. A i kasnio 2 ili 3 meseca. Zao mi je ako Invincible izgubi na kvalitetu ili redovnosti zbog Walking Dead-a.
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 13/11/2010 : 14:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
o čemu pričaš? samo invincible priča ima 16 stranica više. a onda ima još Science Dog i Tech Jacket back up. nije da je to opravdanje za tako skupo cjeno, jer je tech jacket sad več stalni dio i u 2.99$ brojevima, a za science dog priču je skoro obavezno da se pročita i priče iz nivincible broj 25 i 50.

Go to Top of Page

Nathan Summers
Starting Member

25 Posts

Member since 13/10/2009

Posted - 13/11/2010 : 15:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Nathan Summers a Private Message  Reply with Quote
Da, 16. My Bad. Tech Jacket-a ne citam. A Science Dog-a nikako da zavolim:) Vidim da ga ljudi vole, ali nekako mi ne priraste za srce. Ipak sami Invincible nije nesto puno prosiren. Meni cena ne smeta, jer ovo cu da nabavim u TPBu, ali ovo cekanje me nekako ohladi. Kirkman je super pisac, ne bi zeleo da se pretvori u Marka Millara zbog filmova ili tv serijala, pa da cekamo za Invincible 76 do 2013te :)
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/11/2010 : 00:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Nisam bio siguran u koji topic da ovo smestim, no, moze i ovde.
Da se vidi sta ispadne kada novinar nema pojma o stripu, a onaj ko prevede tekst jos manje ima pojma o cemu se tu radi....

Dakle, Stan Lee, poznati americki crtac stripova:
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=272?yyyy=2010&mm=11&dd=13&nav_id=472148
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/11/2010 : 00:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Daj jebote, šta je ovo? Preloše.

Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 16/11/2010 : 04:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Nisam bio siguran u koji topic da ovo smestim, no, moze i ovde.
Da se vidi sta ispadne kada novinar nema pojma o stripu, a onaj ko prevede tekst jos manje ima pojma o cemu se tu radi....

Dakle, Stan Lee, poznati americki crtac stripova:
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=272?yyyy=2010&mm=11&dd=13&nav_id=472148

vjerovatno prepisano metodom "gluhi telefon" s wikipedije.

Među njegovim delima su i „Spiderman“, „Fantastična četvorka“, „X men“, „Osvetnici“, „Iron Man“, „Hulk“ i „Tor“.
he co-created Spider-Man, the Fantastic Four, the X-Men, the Avengers, Iron Man, the Hulk, Thor,

Ovakav način rada podrazumevao je prvo stvaranje osnovne ideje stripa, na kojoj je Lee radio sa umetnicima. Potom je pisao karatak sinopsis, na osnovu kojeg je crtan strip. Tek nakon što bi video kako izgleda takva verzija stripa, Lee bi dopisivao replike junaka u bele balončiće,
Lee would brainstorm a story with the artist and then prepare a brief synopsis rather than a full script. Based on the synopsis, the artist would fill the allotted number of pages by determining and drawing the panel-to-panel storytelling. After the artist turned in penciled pages, Lee would write the word balloons and captions
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000